Cilt Bakımı

Cilt Lekelerine İyi Gelen Yağlar

Cilt Lekelerine İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

Reklamlar

Cilt lekelerine iyi gelen yağları sizler çok sordunuz. Biz de cilt lekelerine iyi gelen yağları araştırdık ve sizler için detaylı bir biçimde çözümleri anlattık. Bu yazımızda kahverengi lekelere bitkisel yağlar, geçmeyen cilt lekeleri için formül, cilt beyazlatan bitkisel yağlar ve sivilce lekelerine iyi gelen yağlar gibi konuları ele aldık.

Kahverengi lekelere bitkisel yağlar
Kahverengi lekelere bitkisel yağlar

Kahverengi lekelere bitkisel yağlar

Uçucu yağlar ve cilt lekelerine iyi gelen yağlar, son yıllarda güzellik ve cilt bakımı sektöründe popüler ve trend haline geldi ancak gerçekte binlerce yıldır geleneksel tıpta kullanılıyorlar. Ancak cildinizle ilgili olarak, bazı esansiyel yağlar – doğru kullanıldığında, genellikle bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmeyi içerir – yatıştırıcı egzama ve koyu renkli lekeler gibi çok sayıda fayda sağlayabilir. Doğru taşıyıcılarla uygulandığında, bu yağlar, potansiyel olarak sert kimyasalların neden olduğu kronik kuruluk, tahriş ve güneş hassasiyeti olmadan hücresel rejenerasyon yoluyla inatçı hiperpigmentasyon görünümünü azaltmanın daha doğal bir yolu olabilir.

Birçok uçucu yağ, koyu tedavi etmede benzer şekilde davranır. Bu esansiyel yağlar genel olarak ciltteki ölü hücrelerin ve ölü derilerin birikmesini gidermede yumuşak bir asit görevi görür ve bu da yeni bir hücre katmanının yerini almasına izin verir. Bunun sonucunda, daha parlak ve sağlıklı bir cildin ortaya çıkmasına neden olur.

Reklamlar

Aromaterapi dünyasında üstün sağlık yararları olan doksandan fazla uçucu yağ vardır. Peki, nereden başlamalı? Hangilerinin koyu lekeleri ve renk bozulması üzerinde en iyi sonucu verdiğini bulmak için Ayurveda geleneğine dayanan lüks organik yüz yağları ve sağlıklı yaşam yağları koleksiyonunun nasıl kullanılacağını sizler için araştırdık. Bu aromatik solüsyonların, farmasötik ilaçların yaptığı gibi sadece semptomları tedavi etmek veya lekeyi beyazlatmak yerine, hasarlı cildi güçlendirmeye ve onarmaya yardımcı olan hücreleriniz arasındaki iletişimi gerçekten iyileştirebileceğini bilmeniz gerekir.

Koyu lekelerin esansiyel yağlarla tedavi edilmesinin etkinliğini destekleyen önemli bilimsel araştırmalar vardır. İnsanlar, bunların hiperpigmentasyonu ve ciltteki koyu lekeleri iyileştirmek için kendilerine fayda sağlayabileceğini görebilir.

Altı ila otuz damla esansiyel yağı, otuz gram taşıyıcı yağda seyreltmeniz gerektiğini unutmayın. Çünkü esansiyel yağlar tek başına cilde uygulandığında tahriş oluşturabilir. Esansiyel yağları cilde uygulamadan önce mutlaka yama testi yapmayı da unutmayın.

Çay ağacı yağı
Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağının koyu lekeleri solduran süper güçleri, her ne kadar hafif bir asit gibi küçük yüzey yenileme özelliklerine sahip olsa da bir yara izinin kendi kendine kaybolmasından ziyade bir lekeyi veya yarayı önleme ve hızla iyileştirme yeteneğinden gelir. Daha hızlı iyileşmeye yol açan bir leke veya cilt yırtılmasını da iyileştirir. Daha hızlı iyileştiğinizde, koyu lekelerin oluşma olasılığı azalır.

Reklamlar

Koyu lekeleri yok etmeye ve sivilcelere neden olan bakterileri yok etmeye yardımcı olmak için temizlikten sonra ve ağır serumlar veya nemlendiricilerden önce bir pamuklu ped ile çay ağacı yağı sürmelisiniz.

Bir taşıyıcı yağın rolü seyreltmenin ötesine geçer. Bu tedavilerin çalışabilmesinin diğer yolu, kendi başlarına hem yumuşatıcı hem de eksfoliyatör olarak işlev görebilen taşıyıcı yağlarıdır. Üzüm çekirdeğini leke eğilimli ciltler için bir taşıyıcı yağ olarak önerir.

Yeni uçucu yağları her zaman kullanımdan yirmi dört saat önce bileğinizin iç kısmında cilt tahrişleri için yama testi yapın.

Lavanta yağı
Lavanta yağı

Lavanta yağı

Uçucu yağlar ayrıca, pigmenti düşüren hücreleri rahatlamaya ve pigmentlerini sağlam tutmaya teşvik ederek cildin pigmentasyonunu iyileştirmesine yardımcı olacak anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Sakinleştirici lavanta esansiyel yağı, tahriş ve iltihapla mücadele etmeye çalışır. Bir koyu lekenin kabarmış kısmını düzeltmeye yardımcı olur ve cildin onarım sürecini hızlandırır. Lavantada doğal olarak bulunan bir ester olan linalil asetat, anti-inflamatuardır ve yara iyileşmesinde daha az yara izine yol açan bir geçmişe sahiptir. Lavanta yağı için taşıyıcılar söz konusu olduğunda, cilde hızla nüfuz eden ve güçlü besinler sağlayan ultra küçük molekülleri nedeniyle çok seviyorum. Bir serum gibi hissettiriyor ve emiyor yani harika olan her şeyi yapıyor. 

Çok kuru cildi lavanta yağı ile tedavi edin. Lavanta yağı genel olarak cildi nemlendirme ve dengeleme özellikleri için harikadır.

Sardunya yağı

Sardunya yağının doğal bir antioksidan ve anti-inflamatuar olarak hasarlı cildi iyileştirmek için idealdir. Sardunya yağı diğer faydalı özellikleri için de kullanılır. Sardunya yağı, kızarıklığı yatıştıran ve aynı zamanda derinden yatıştırıcı olan doğal bir büzücü etkiye sahiptir. Ayrıca ciltte daha iyi nem tutulmasına yardımcı olur, bu da her zaman herhangi bir yara izi veya hiperpigmentasyonun daha iyi bir doğal görünümüne yol açar. Nar yağı, sardunya yağı için uygun bir taşıyıcı yağdır.

Akne eğilimli ve kuru ciltler için sardunya yağı idealdir. Diğer botanik yağlarla en iyi şekilde eşleştirilen sardunya yağı, tahriş olmuş noktaları sakinleştirirken ve doğal olarak parlayan cildi güçlendirirken kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

Buhur yağı
Buhur yağı

Buhur yağı

Bir zamanlar ‘sıvı altın’ olarak bilinen buhur yağı, yağlı cilde sahip olanlar için en iyi sonucu verir. Ayrıca, yağın yaşlanma belirtilerini önlediği, yara izlerini soldurduğu ve akneyi kontrol ettiği bilinir.

Ayrıca hücre döngüsünü hızlandırma ve cildin elastikiyetini güçlendirme yeteneği de mükemmeldir. Buhur yağının ​​hücresel yenilenme özelliklerini, geleneksel retinolün nitelikleri gibi, ancak birçok retinolün neden olduğu ciltte kuruma, güneş hassasiyeti veya incelme olmaksızın düşünün.

Neroli yağı

C vitamini, cilt de dahil olmak üzere vücudun tüm bölgelerindeki dokuların büyümesi ve onarımı için gerekli olan temel bir besindir, ancak bunu kendi başımıza üretemeyiz. Cilt bakımında kolajeni artırmaya, renk bozulmalarını hafifletmeye ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur.

Neroli (portakal ağacının çiçeğinden gelen) gibi turunçgillerden elde edilen esansiyel yağlar aslında C vitamini içermemesine rağmen C vitamini emilimine yardımcı olur. C vitamini, iyileştirici ve yara izi yok edici özellikleriyle yaygın olarak kabul edilse de, kötü bir şekilde emilmeyen maddelerden biridir. Yani, C vitamini serumlarınızın etkisini ikiye katlamak için neroli yağı veya ardıç yağı ekleyin. Bonus olarak neroli yağının harika bir kokusu vardır. Ayrıca neroli esansiyel yağı cildin iyileşmesine ve korunmasına yardımcı olan antiseptik, antienflamatuar ve antibakteriyel özellikleri de vardır.

Papatya yağı
Papatya yağı

Papatya yağı

Papatya yağı, son derece onarıcı olan azulene adlı doğal olarak oluşan harika bir bileşene sahiptir; Sakinleştirici ve hücre yenileyicidir, bu nedenle hasarla mücadeleye yardımcı olur. Azulen güçlü bir anti-inflamatuar ve antioksidandır, bu nedenle stres zamanlarında cildin bozulmasını önleyerek lekesiz ve izsiz kalmasını sağlar. Azulen yağı aynı zamanda inanılmaz derecede yatıştırıcıdır ve hassas ciltler için uygundur – ki bunlar muhtemelen papatya denilince akla gelen özelliklerdir.

Adaçayı yağı

Adaçayı esansiyel yağı, yağlı ciltler için mükemmel bir seçenektir, çünkü sebum üretimini doğal olarak düzenlemek için deri altı tabakadaki cilt hücreleriyle çalışmanın benzersiz özelliklerine sahiptir. Adaçayı, benzersiz ılımlılık özellikleri nedeniyle yağlı ciltler için çok zarif ve derinlemesine terapötik bir çözümdür. Leke eğilimli cilt daha fazla yara izi oluşturmaya meyilli olduğundan, bu cilt bakım rutininize eklemek için harika bir önleyici esansiyel yağdır.

Zerdeçal yağı
Zerdeçal yağı

Zerdeçal yağı

Zerdeçalın ana aktif maddesi olan kurkumin, güçlü bir anti-inflamatuardır. Ayurvedik uygulayıcılar zerdeçalı cilt bakımında cildi dışarı atmak, akne ve lekelerin yanı sıra hiperpigmentasyonu önlemek için kullandılar. Genellikle koyu lekelerin nedeni olan aşırı melanin üretimini hafiflettiğine inanılıyor. Zerdeçalın ayrıca antibakteriyel, antiparaziter ve antifungal olarak iyi çalıştığı bilinmektedir.

Özellikle, zerdeçal esansiyel yağındaki kurkumin çok anti-inflamatuardır. Ayurvedik uygulayıcılar bunu cilt bakımında cildi dışarı atmak, akne ve lekeleri önlemek ve ayrıca hiperpigmentasyonu önlemek için kullandılar. Genellikle koyu lekelerin nedeni olan aşırı melanin üretimini yumuşattığına inanılıyor. 

Biberiye yağı

Biberiye esansiyel yağı, kan dolaşımı artırıyor. Aynı zamanda bir dezenfektandır, bu nedenle yara izi oluşturan lekelere yol açabilecek bakteri üremesini önlemeye yardımcı olacaktır. Fitobesinlerinin ayrıca serbest radikallerle ilgili hasar ve hiperpigmentasyonla savaştığına inanılıyor.

Biberiye yağı yağlı ciltlerdeki gözenek temizleme ve sivilceleri azaltma özelliklerinin yanı sıra cilde “genç bir ışıltı” veren canlandırıcı, yaşlanma karşıtı özellikleri nedeniyle övülür. 

Biberiye esansiyel yağı, koyu lekelerin solmasına iyi gelir çünkü dolaşımı artırır ve daha iyi dolaşım, cildiniz için her zaman harikadır. Aynı zamanda bir dezenfektandır, bu nedenle yara izi oluşturan lekelere yol açabilecek bakteri üremesini önlemeye yardımcı olur. Bitki besleyicilerinin ayrıca serbest radikallerle ilgili hasar ve hiperpigmentasyonla savaştığına inanılıyor. 

Uçucu yağları kullanmanın asırlık geleneği, iyi bir nedenle kalıcı etkiye sahiptir. Yüzlerce yağ arasından seçim yapabileceğiniz uçucu yağlar, sakinlik hissi yaratan aromaterapi faydalarıyla sivilce izlerinden kırışıklara kadar her şeyi tedavi edebilir. Nemlendiricinize birkaç damla esansiyel yağ karıştırın veya bir taşıyıcı yağda seyreltin, ancak yüzünüzü bu güçlü ürünlerle kaplamadan önce kullanımı anlamanız önemlidir.

Geçmeyen cilt lekeleri için formül
Geçmeyen cilt lekeleri için formül

Geçmeyen cilt lekeleri için formül

Geçmeyen cilt lekeleri için formül denince akla limon esansiyel yağı gelir. Limon esansiyel yağı, cildi melanin oluşumuna katkıda bulunan serbest radikallerden koruyan bir antioksidan olan C vitamini içerir. Ek olarak, C vitamini, melanin üreten cilt hücreleri olan melanositlerin sentezini azaltır. Limon yağı ayrıca doğal bir cilt aydınlatma maddesi olan limonen içerir.

Cilt beyazlatan bitkisel yağlar

Cilt beyazlatan bitkisel yağları merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Saf Argan Yağı

Antioksidan ve vitamin açısından zengin, argan yağı son derece nemlendirici ve besleyicidir, bu da onu kuru cilt ve kırışıklıklardan muzdaripseniz rutininiz için mükemmel bir yağ haline getirir. E vitamini ve yağ asitlerinin kombinasyonu kolayca emilir, bu da argan yağının etkilerini neredeyse anında göreceğiniz anlamına gelir.

Organik Sedir Ağacı Esansiyel Yağı
Organik Sedir Ağacı Esansiyel Yağı

Organik Sedir Ağacı Esansiyel Yağı

Hiç amansız bir sivilce ile karşılaşmadıysanız – türünü biliyorsunuz – sizi yüce sedir ağacı yağıyla tanıştırabilir miyiz? Komedojenik olmayan bir taşıyıcı yağa birkaç damla sedir ağacı esansiyel yağı ekleyin ve en inatçı lekeler için bile kendinize sivilce ile savaşan bir formüle sahip olun.

Vetiver Esansiyel Yağı

Kirliliğin yüksek olduğu bölgelerde yaşayanlar için vetiver sizin kurtarıcı lütfunuzdur. Yaşlanma karşıtı özelliklere sahip olduğu bilinmekle kalmaz son derece nemlendiricidir. Sadece biraz kullanmanız gerekir. Aynı zamanda akne izlerinin ve çatlak izlerinin görünümünü azaltabilen yenileyici özelliklere de sahiptir.

Neroli Esansiyel Yağı

Antimikrobiyal, mantar önleyici ve antioksidan bakımından zengin neroli yağı, akne ve tahriş olmuş ciltle mücadele edenler için güvenli bir seçimdir. Narenciye ve çiçek kokusu, teninizde taze bir his ve koku bırakacaktır.

Sardunya Esansiyel Yağı
Sardunya Esansiyel Yağı

Sardunya Esansiyel Yağı

Kuru ciltten muzdarip olanlar için harika olan sardunya yağı, ölü hücreleri ortadan kaldırarak yüzünüzü gergin ve temiz hissettirmesiyle bilinir. Sardunya yağı, ölü hücrelerin çıkarılması genellikle daha net bir cilt sağladığından, akneden muzdarip olanlar için özellikle yararlıdır. Ayrıca çiçeksi ve nane aroması mide bulantısını hafifletebilir.

Marula Yağı

Marula yağındaki proteinler ve omega yağ asitleri, onu kuru ciltlerle mücadele için ideal hale getirirken, hafif hissi cildinizi nemlendirir, ancak aşırı yağlı hissetmez.

Mucize Esansiyel Yağlar Karışımı

Mucize esansiyel yağlar karışımı, birkaç uçucu yağın güçlü bir karışımıdır: karanfil yağı, tarçın kabuğu yağı, okaliptüs yağı, biberiye yağı ve limon yağı. Faydalarının çoğu havada kalırken, mucize esansiyel yağlar karışımı antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve cildinizin yüzeyinde yaşayan zararlı bakteri veya mantarları yok etmek için harikadır.

Greyfurt Esansiyel Yağı
Greyfurt Esansiyel Yağı

Greyfurt Esansiyel Yağı

Pembe greyfurtun taze kokusunu herhangi bir vücut kreminizle karıştırın ve ferahlatıcı narenciye kokusunun ruh halinizi bile hafifleteceğini fark edeceksiniz. Güzellik rutininizin bir parçası olarak, greyfurt yağının yağlı cilt veya saça sahip kişiler için iyi çalıştığı ve ayrıca sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olabileceği bildiriliyor.

Nane Yağı

Canlandırıcı nane yağı, kas veya eklem ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. 2016’da yapılan bir araştırma, yağın kronik kaşıntılı bir cilt rahatsızlığı olan kaşıntının şiddetini azaltabileceğini ve tahrişi yatıştırmaya yardımcı olabileceğini ortaya koydu. Daha iyisi? Nane yağı solumak stresi ve yorgunluğu azaltmaya yardımcı olabilir.

Organik Portakal Esansiyel Yağı
Organik Portakal Esansiyel Yağı

Organik Portakal Esansiyel Yağı

Tatlı portakal yağı, antiseptik ve antienflamatuar özellikleri ile bilinir, ancak yağ aynı zamanda cildinize çok ihtiyaç duyulan C vitamini takviyesini de verebilir. Cildinizin parlamasına ve parlamasına yardımcı olmak için nemlendiricinize veya vücut peelingine birkaç damla eklemeyi deneyin.

Lavanta Esansiyel Yağı

Lavanta, cildinizde kullanmak üzere esansiyel bir yağ için çok yönlü harika bir seçimdir.  Lavanta cilt için harika çünkü çok sakinleştirici, nazik ve besleyicidir. Lavanta yağının lekelerin görünümünü azaltabileceğini ve cildinize genç bir parlaklık kazandırabileceğini de ekleyelim. Yağ, cilt tahrişine veya güneş yanıklarına yatkınsanız da yardımcı olabilir. Temiz küçük cilt tahrişlerini yatıştırmaya yardımcı olmak için lavanta yağı kullanmanızı öneriyoruz.

Organik Kuşburnu Yağı

Bu uçucu yağ, Kate Middleton onayı ile birlikte gelir: Düşes’in günlük cilt bakımı rutininde kuşburnu yağı kullandığı bildiriliyor. Kuşburnu yağı, yaşlanma karşıtı özelliklere sahip C vitamini ve cildinizi nemlendirmeye yardımcı olan yağ asitleri ile doludur. Yağ ayrıca cildinizi aydınlatmaya yardımcı olan ve akne ile savaşabilen retinoidler içerir. Sadece cildinize birkaç damla yağ ekleyin ve kısa sürede Düşes’e yakışan bir cilde sahip olacaksınız.

Copaiba Oleoresin Organik Esansiyel Yağı
Copaiba Oleoresin Organik Esansiyel Yağı

Copaiba Oleoresin Organik Esansiyel Yağı

Copaiba, vücut bakım rutininize eklenebilecek çok yönlü başka bir uçucu yağdır. Hafif kokulu, çok nazik bir yağdır ve günlük kremler için uygundur. Cildi çok yatıştırıyor. Cilt üzerindeki etkileri için incelenen beta-karyofillen açısından yüksektir. Kendiniz denemek için copaiba’yı en sevdiğiniz vücut losyonuyla karıştırmanız gerekir.

Buhur Esansiyel Yağı

Buhur esansiyel yağı, yaşlanma karşıtı bir güç merkezidir. Buhur esansiyel yağı size parlak, genç bir ışıltı bırakırken kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltabilir. Buhur yağı, cildin genç ve esnek görünmesine yardımcı olmak için Eski Mısır’dan beri kullanılır ve cilt bakım rutininize mutlaka eklenmesi gerekir.

Çay Ağacı Organik Esansiyel Yağı

Bunu bir başka kraliyet onaylı güzellik tüyosu olarak düşünün. 2014’te Meghan Markle, çay ağacı yağının onun “gizli tedavisi” olduğunu söyledi ve uçucu yağı bir sivrisinek ısırığını veya küçük bir sivilceyi gidermek için kullandığını ekledi. Çay ağacı yağı doğal bir antimikrobiyaldir, bu nedenle akne, mantar ve hatta kepeğe neden olabilecek bakterilerle savaşır.

Roma Papatya Esansiyel Yağı
Roma Papatya Esansiyel Yağı

Roma Papatya Esansiyel Yağı

Kuru veya susuz kalmış cilde yatkınsanız, cildinizi canlandırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olmak için seyreltilmiş papatya esansiyel yağı kullanmanız önemlidir. Papatya yağı, esansiyel yağ karışımında da mükemmeldir. Özellikle hassas cilde sahip kişiler veya çocuklarda kullanım için genellikle papatyayı jojoba veya hindistan cevizi yağı ile seyreltilmiş lavanta ve sedir ağacı yağlarıyla karıştırabilirsiniz.

Gül Esansiyel Yağı

Gül, cildinizi beslemeye, nemlendirmeye ve iyileştirmeye yardımcı olabilecek çok amaçlı bir uçucu yağdır. Gül, sağlıklı, genç görünen cildin görünümünü nemlendirmek ve desteklemek için binlerce yıldır kullanılmaktadır. Gül en değerli yağlardan biridir çünkü narin çiçeğin yağını buhar yoluyla nazikçe serbest bırakmak için gül yapraklarından damıtılır.

Ylang Ylang Esansiyel Yağı
Ylang Ylang Esansiyel Yağı

Ylang Ylang Esansiyel Yağı

Ylang Ylang yağı, sağlıklı görünen cildin görünümünü nemlendirmeye ve iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bonus etkisi, saç derisine bir saç maskesi olarak yağ karışımı bile uygulayabilirsiniz.

Organik Palmarosa Esansiyel Yağı

Her yerde kullanabileceğiniz çok amaçlı bir yağ arıyorsanız, anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve yaşlanma karşıtı özellikleri ile bilinen organik palmarosa esansiyel yağını seyrelterek denemenizi öneriyoruz. Harika kokuyor ve çok pahalı değil.

Limon Otu Yağı

Limon otu yağı, ilave antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklere sahip doğal bir büzücüdür ve onu cildiniz için çok amaçlı bir güç merkezi haline getirir. Ancak yağ aynı zamanda yaşlanma karşıtı bir tedavi olarak da çalışabilir. 2015 yılında yapılan bir araştırma, limon otu yağının cilt yaşlanması belirtilerini de doğal bir antioksidan olarak tedavi edebileceğini ortaya koydu.

Helichrysum Saf Uçucu Yağı
Helichrysum Saf Uçucu Yağı

Helichrysum Saf Uçucu Yağı

Helichrysum yağı, cildinizi iyileştirmeye yardımcı olabilecek, özellikle yaralar ve yara izleri üzerinde çalışan başka bir anti-inflamatuar ve antibakteriyel yağdır. Helichrysum yağı, yaraları iyileştirebilen bir anti-inflamatuar madde olan arzanol içerir ve helichrysum yağı, hücre yenilenmesine yardımcı olan ve ciltte yara izini önleyen başka antioksidan özelliklere sahiptir.

Organik Biberiye Esansiyel Yağı

Uçucu yağlar sadece cildinizde harikalar yaratmaz: biberiye yağının da daha sağlıklı bir saç derisine yardımcı olduğu bilinmektedir. Biberiye esansiyel yağı, saç derisine kan akışını desteklemeye yardımcı olur ve bu da büyüyen saçları uyarmaya yardımcı olabilir.

Biberiye yağı ile ev yapımı saç maskesi oluşturabilirsiniz. Yarım çay bardağı avokado yağını ve yarım çay bardağı jojoba yağını beş ila altı damla biberiye yağı ile karıştırın ve maskeyi yirmi dakikadan fazla saçınızda bırakın.

Sivilce lekelerine iyi gelen yağlar
Sivilce lekelerine iyi gelen yağlar

Sivilce lekelerine iyi gelen yağlar

Akneye meyilli cilde sahip olanlar, cilt bakım rutinlerine uçucu yağları dahil ederek ciltlerinde önemli bir iyileşme görebilirler.

Doğal bir sivilce ile mücadele tedavisi sunan akne için en iyi uçucu yağlar, güçlü anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir, bu sayede sadece aktif sivilcelerin boyutunu ve kızarıklığını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda sivilce oluşumunu önlemek için akneye neden olan ajanları gözeneklerden başarılı bir şekilde uzaklaştırırlar. Gelecekteki lekelerin oluşmasını önlerler. Ek olarak, esansiyel yağların cilt bakımında kullanılması, sebum emici yetenekleri sayesinde yağlı cilde sahip olanlara fayda sağlar, diğer bir akne ile mücadele faktörü. Akne önleme alemlerinin ötesinde, cildin doğal yenilenme sürecini de uyarır ve akne izlerinin ve renk bozulmasının solmasına yardımcı olarak daha parlak ve daha eşit bir cilt yaratır.

Sivilce için en iyi uçucu yağları kullanmadan önce bilmeniz gerekenler

Herhangi bir yeni cilt bakım ürünü veya bileşeninde olduğu gibi, özellikle de akne tedavisi ve leke tedavisi olarak kullanmaya karar verdiyseniz veya cilt hassasiyetleriniz varsa, seçtiğiniz uçucu yağı doğrudan yüzünüze uygulamadan önce bir yama testi yapmanız şiddetle tavsiye edilir. Bu, cildinizin uçucu yağ tarafından tahriş edilmemesini sağlayacak ve başarılı bir akne tedavisini garanti edecektir.

Uçucu yağlar, bazı kullanıcılarda gözeneklerin tıkanmasına neden olabilecek yoğun yağ bileşimleriyle de bilinir. Genel bir kural olarak, etkinliğini engellemeden etkili bir şekilde seyreltmek için uçucu yağınızı su veya jojoba yağı veya kuşburnu tohumu yağı gibi taşıyıcı yağlar ile birleştirmek her zaman en iyisidir. Bu seyreltme işlemi ayrıca tahrişi en aza indirmeye yardımcı olacaktır. Aşağıda, aknenin tüm formlarıyla savaşmanıza yardımcı olacak en iyi akne esansiyel yağlarını keşfedin…

Lavanta Esansiyel Yağı
Lavanta Esansiyel Yağı

Lavanta Esansiyel Yağı

Tüm cilt tipleri için uygun olan lavanta esansiyel yağı, cilt üzerindeki yenileyici etkisi sayesinde akne izlerine mükemmel bir çözüm sunar. Hücre yenilenmesini teşvik etmenin yanı sıra, genellikle sakinlik hissi uyandırmakla ilişkilendirilen bu uçucu yağ, kızarıklığı azaltmaya ve akneye neden olan maddelerin gelecekteki sivilcelere neden olmasını önlemeye yardımcı olmak için anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere de sahiptir. Lavanta esansiyel yağını cilt bakım rutininize ekleyin ve taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra karışımı cildinize uygulayın.

Biberiye Esansiyel Yağı

Yağlı cilde sahip olanlar için biberiye esansiyel yağı ciltteki sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olur, bu da aynı zamanda gözeneklerinizin tıkanmasını önlerken sivilceleri, iltihabı ve enfeksiyonu uzak tutmaya yardımcı olur. Bu çok amaçlı uçucu yağ, saç büyümesini teşvik etmek için kafa derisine de uygulanabilir. Biberiye esansiyel yağını cilt bakım rutininize ekleyin ve taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra karışımı cildinize uygulayın.

Nane Esansiyel Yağı
Nane Esansiyel Yağı

Nane Esansiyel Yağı

Antibakteriyel ve antiseptik özellikleriyle tanınan nane esansiyel yağı, akneye neden olan bakterilerin ciltten temizlenmesine yardımcı olur ve gelecekteki sivilce oluşumuna karşı mükemmel bir savunma sağlar. Ek olarak, tahriş ve iltihaptan kurtulma sağlayarak kuru, kaşıntılı cilt tipleri için doğal bir çare haline getirir. Nane esansiyel yağını cilt bakım rutininize ekleyin ve taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra karışımı cildinize uygulayın.

Çay Ağacı Yağı

Yaraları tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan çay ağacı esansiyel yağı, sivilceleri benzoil peroksit ve salisilik asit gibi popüler lekelerle mücadele eden bileşenlerle aynı yoğunlukta kuruluk veya tahrişe neden olmadan etkili bir şekilde tedavi eder ve temizler. Cildinizin sebum üretimini dengelemek için ideal olan bu güçlü uçucu yağ aynı zamanda etkileyici antiseptik özelliklere sahiptir ve akneye neden olan bakteri, mantar ve daha fazlasının gözeneklerini temizlemeye yardımcı olur. Çay ağacı yağını cilt bakım rutininize ekleyin ve taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra karışımı cildinize uygulayın.

Greyfurt Esansiyel Yağı

Akne ile mücadele cilt bakım rejiminize güçlü bir kolajen uyarıcı C vitamini dozu sağlayan greyfurt esansiyel yağı, yalnızca daha parlak bir cilt sağlamaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda antioksidan açısından zengin bileşimi sayesinde renk bozulmalarının giderilmesinde ve sivilcelerin giderilmesinde önemli bir rol oynar. Organik greyfurt esansiyel yağını cilt bakım rutininize ekleyin ve taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra karışımı cildinize uygulayın.

Limon Esansiyel Yağı
Limon Esansiyel Yağı

Limon Esansiyel Yağı

Yağ emme yetenekleri sayesinde güçlü bir sivilce savaşçısı olan limon esansiyel yağı, yağlı, akneye meyilli ciltler için dengeleyici bir tonik görevi görürken aynı zamanda doğal parlaklığını geri kazandırır. Limon esansiyel yağını cilt bakım rutininize ekleyin ve taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra karışımı cildinize uygulayın.

Sandal Ağacı Esansiyel Yağı

Hassas cilde sahip olanlar için yeterince nazik olan sandal ağacı esansiyel yağı, kistik akne oluşumuna yatkın olanlara fayda sağlayabilecek güçlü anti-inflamatuar, antibakteriyel ve antioksidan özelliklere sahiptir. Yağ bileşimi, cildin derinliklerine nüfuz etmesine izin vererek, yüzey seviyesinde akne püstülleri veya papüllerin oluşumunu önlemede başarılı olmasını sağlar. Sandal ağacı esansiyel yağını cilt bakım rutininize ekleyin ve taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra karışımı cildinize uygulayın.

Havuç Tohumu Esansiyel Yağı

Anti-inflamatuar beta-karyofillen ve hücre yenileyici A vitamini açısından zengin olan havuç tohumu esansiyel yağının ciltteki sivilce ve sivilce izlerinin boyutunu ve görünümünü azalttığı bulunmuştur. Etkili bir cilt nemlendiricisi olarak ikiye katlanan bu çok yönlü esansiyel yağ, sağlıklı bir ışıltı verirken eksik nemi de yeniler. Havuç tohumu esansiyel yağını cilt bakım rutininize ekleyin ve taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra karışımı cildinize uygulayın.

Cilt Lekelerine İyi Gelen Yağlar 2024 Cilt lekelerine iyi gelen yağlar
Selvi Esansiyel Yağı

Selvi Esansiyel Yağı

Selvi esansiyel yağı, gözeneklerdeki fazla yağı etkili bir şekilde emmesine ve gelecekteki sivilceleri önlemesine izin veren sebum emici özellikleri ile mevcut akne eğilimli cilt bakım rejimlerini güçlendirir. Selvi esansiyel yağını cilt bakım rutininize ekleyin ve taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra karışımı cildinize uygulayın.

Buhur Esansiyel Yağı

Yaraları iyileştirmek için asırlık bir çare olan buhur esansiyel yağı, ciltteki bağ dokusunun onarımına yardımcı olur ve güçlü anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve tahrişi hafifleten faydalara sahiptir. Aknenin azaltılmasına ve önlenmesine yardımcı olmasının yanı sıra, cilt üzerinde gençleştirici bir etkiye sahiptir, bu da onu parlaklığı artırmak için mükemmel kılar. Buhur esansiyel yağını cilt bakım rutininize ekleyin ve taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra karışımı cildinize uygulayın.

Paçuli Esansiyel Yağı

Canlandırıcı aroması nedeniyle çok aranan paçuli esansiyel yağı, hücre dokusu üretimine ve kuru, iltihaplı cildin onarımına yardımcı olur. Akneye meyilli cilde sahip olanlar için, antibakteriyel özellikleri gelecekteki sivilceye neden olan maddelerin tüm izlerini ortadan kaldırırken, sivilcelerinizin ve sivilce izlerinin temizlenmesini hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Paçuli esansiyel yağını cilt bakım rutininize ekleyin ve taşıyıcı yağ ile karıştırdıktan sonra karışımı cildinize uygulayın.

Cilt Lekelerine İyi Gelen Yağlar adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

İlginizi çekebilir: Nemlendiriciler Nasıl Çalışır?

Begonya Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz: begonyakadin

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx