Sağlık

Dermovate Krem Nasıl Kullanılır?

Reklamlar

Dermovate krem pek çok değişik cilt sorunları için dermatologlar tarafından önerilen bir ilaç türüdür. Dermovate krem nedir, özellikleri nasıldır, kullanım şekli nasıldır, içeriğinde neler var, çeşitleri nelerdir gibi tüm soruların yanıtlarını sizler için hazırladık.

UYARI! İlaç Satışı İnternet Sitelerinden Yapılamaz. İlaçlar Sadece Eczanede Satılır.

Dermovate Krem Nedir?

Bu krem, klobetasol propionat adı verilen bir ilaç içerir. Steroid adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Ciltteki şişlik ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur.

Reklamlar

Klobetasol, daha az güçlü kortikosteroidlere yanıt vermeyen steroid duyarlı dermatozların daha dirençli enflamatuar ve kaşıntılı belirtilerinin kısa süreli tedavisi için yetişkinler, yaşlılar ve çocuklar için kullanılan çok güçlü bir topikal kortikosteroiddir.

Bu krem genel olarak sedef hastalığı, inatçı dermatozlar, liken planus, diskoid lupus eritematozus ve daha az güçlü steroidlere tatmin edici bir şekilde cevap vermeyen diğer cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Dermovate Krem Çeşitleri Nelerdir?
Dermovate Krem Çeşitleri Nelerdir?

Dermovate Krem Çeşitleri Nelerdir?

Bu ilacın krem, merhem ve losyon olmak üzere üç farklı formu bulunur. Dermovate krem, ciltteki yüzeysel hastalıkların iyileştirilmesi için kullanılır. Merhem çeşidine göre daha az yoğun olan krem, küçük cilt sorunlarında kullanılır. 

Dermovate merhem, derinin alt katmanlarını ve cildin derin yüzeylerini etkileyen bir ilaçtır. Daha yağlı ve yoğun bir ilaç olan bu merhem, ciddi cilt problemlerinin tedavisinde uygulanır.

Reklamlar

Dermovate losyon ise vücutta krem ve merhemi kullanamayacağınız bölgelerde kullanılır. Saç derisinde meydana gelen sedef hastalığı ve egzama gibi saç derisi hastalıklarının iyileştirilmesi için idealdir.

Dermovate Krem Ne İşe Yarar?

Bu krem, bazı cilt problemlerinden dolayı oluşan kızarıklığı ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olmak için kullanılır. Bu cilt problemleri egzama, sedef hastalığı, liken planus, diskoid lupus, dermatit ve daha hafif steroid kremlerine veya merhemlerine cevap vermeyen diğer cilt hastalıklarını içerir.

Bu krem klorokresol propilen glikol, setostearil alkol içerir ve propilen glikol cilt tahrişine neden olabilir. Setostearil alkol, kontakt dermatit gibi lokal cilt reaksiyonlarına neden olabilir. Klorokresol alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

İlginizi Çekebilir: Stafine krem ne işe yarar?

Dermovate Krem Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı her zaman tam olarak doktorunuzun söylediği gibi kullanın. Emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışın. Genellikle günde bir veya iki kez ince bir tabaka halinde bu kremi uygulayın. Cildiniz iyileşmeye başladığında bu azaltılabilir veya daha iyi olduğunda durdurulabilir.

Bu krem sadece cildinizde kullanım içindir. Vücudun geniş bölgelerinde uzun süre kullanmayın (haftalarca veya aylarca her gün gibi). Uzun süre tedaviye ihtiyacınız varsa, doktorunuz daha hafif bir krem veya merhem kullanmanız gerektiğine karar verebilir.

Pansuman altında sıcak ve nemli koşullarda enfeksiyonlara neden olan mikroplar, taze bir pansuman yapılmadan önce cildi her zaman temizlemeyi unutmayın. Kremi bir başkasına uyguluyorsanız, kullandıktan sonra ellerinizi yıkadığınızdan emin olun veya tek kullanımlık plastik eldiven giyin. 

Cilt probleminiz iki ila dört hafta içinde düzelmezse mutlaka doktorunuzla konuşun. Bundan biraz daha fazla veya daha azına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız endişelenmeyin.

Dermovate Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Bu kremin yan etkileri arasında oportünist enfeksiyon, aşırı duyarlılık, genel döküntü, cushing sendromu (yüz bölgesinde şişlik), çocuklarda kilo verme, büyüme geriliği, osteoporoz, glokom, hiperglisemi, glukozüri, katarakt, hipertansiyon, kilo artışı, obezite, azalmış endojen kortizol seviyeleri, alopesi, trikhortreksis, kaşıntı, lokal cilt yanması, cilt ağrısı, cilt atrofisi, stria ve telenjiektazi vardır.

Bunun yanı sıra, bu kremin yan etkileri arasında ciltte incelme, cilt kırışıklığı, cilt kuruluğu, pigmentasyon değişiklikleri, hipertrikoz, altta yatan semptomların alevlenmesi, alerjik kontakt dermatit, dermatit, püstüler sedef hastalığı, eritem, döküntü, ürtiker ve akne bulunur.

Bu yan etkilerden herhangi birisini ya da birkaçını gördüğünüz takdirde hemen ilacın kullanımını durdurun. Ayrıca acil olarak bir doktora başvurun.

Dermovate Saç Losyonu

Dermovate saç losyonu uygulaması, topikal kortikosteroid adı verilen bir ilaç türü olan aktif bileşen olarak klobetasol propionat içerir.

Kortikosteroidler, genel olarak inflamasyonu ve iltihabı azaltmak için kullanılan ilaçlardır. Cildin iltihaplanması, cildin tahrişinden kaynaklanır ve bağışıklık sisteminde önemli olan çeşitli maddelerin salınmasından kaynaklanır. Bu maddeler kan damarlarının genişlemesine neden olur. Bu da tahriş olmuş bölgenin kızarık, şiş, kaşıntılı ve dermatit veya egzamada olduğu gibi ağrılı hale gelmesine neden olur.

Cilde bu losyon uygulandığında, bu enflamatuar maddelerin salınımını azaltmak için cilt hücrelerinin içinde hareket ederek çalışır. Bu uygulama genel olarak şişliği, kızarıklığı ve kaşıntıyı azaltır.

Cilde uygulanan bir dizi kortikosteroid gücü vardır. Klobetasol propionat çok güçlü bir kortikosteroid olarak sınıflandırılır. Zayıf kortikosteroidlere cevap vermeyen egzama ve sedef hastalığı gibi şiddetli inflamatuar cilt bozukluklarının tedavisi için reçete edilir.

Dermovate saç losyonunun, saç derisine Dermovate merhem ve kremden uygulanması daha kolaydır. Saç derisinin şiddetli inflamatuar bozukluklarını ve iltihabı tedavi etmek için kullanılır.

Dermovate saç losyonu nasıl kullanılır?

Bu losyon, saç derisinde kullanılarak tedavi edilmesi gereken bölgelere az miktarda uygulanmalıdır. İsterseniz bu losyonu saç derinize uyguladıktan sonra masaj yapabilirsiniz ancak kurumaya bırakın. Bu losyon saç derisinde bırakılır ve kesinlikle yıkanmamalıdır. Saçınızı yıkamanız gerekiyorsa, Dermovate saç losyonunu uygulamadan önce saçınızı yıkamalı ve kurutmalısınız.

Bu özel saç losyonunun yüze veya gözlere kaçmamasına dikkat edin. Kazara temas olursa soğuk suyla hemen cildinizi durulayın. Çok ağır tahriş olmuş cilde bu losyonu uygulamaktan kaçının. Yanlışlıkla başka bölgelere aktarmamak için bu losyonu uyguladıktan sonra mutlaka ellerinizi yıkayın.

Bu losyon, genellikle günde bir veya iki kez uygulanır. Durum iyileşmeye başlar başlamaz, doktorunuz tarafından yönlendirildiği gibi daha az sıklıkta kullanmalısınız. İki ila dört haftalık tedaviden sonra saç derisinde iyileşme olmazsa doktorunuza danışmalısınız.

Sedef hastalığı veya egzamayı kontrol etmek için bu losyonu tekrarlamanız gerekebilir ancak sadece doktorunuzun tavsiyesi üzerine tekrar kullanmaya başlamalısınız.

İlginizi çekebilir: Terbisil Krem Nasıl Kullanılır?

Begonya Instagram hesabı: Begonya Kadın

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx