Sağlık

Fungajen Krem Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Fungajen Krem Faydaları

Reklamlar

Fungajen krem genel olarak anti-fungal ilaç kategorisine giren bir üründür. Peki Fungajen krem nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.

Uyarı
İlaç Satışı İnternet Sitelerinden Yapılamaz. İlaçlar Sadece Eczanede Satılır. Bu yazı sadece bilgilendirme amacıyla yazılmıştır.

Fungajen Krem Nedir?

Fungajen krem, pamukçuk, saçkıran, folikülit, pityriasis yani tinea versicolor ve dermatofitler gibi mikozları tedavi etmek için mantar önleyici bir kremdir.

İnsanlarda karşılaşılan pamukçuk genellikle candida albicans mantarına bağlıdır. Ancak ciltteki kandida kanıtı tek başına bir gösterge olamaz. Büyük kıvrımların intertrigosu, özellikle genito-krural, anal, girişimsel, aksiller, submammary, küçük kıvrımların intertrigosu (inter-digital, inter-toes, perleche), vulvitis, anite gibi durumlar vardır.

Reklamlar

Fungajen Krem Ne İşe Yarar?

Bu ilaç, iltihaplanmanın (kızarıklık, şişlik, ağrı) da sorun olduğu derideki mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Bu ilaç iki aktif madde, izokonazol nitrat ve diflukortolon valerat içerir. İzokonazol nitrat ciltteki mantar hastalıklarını tedavi eder ve diflukortolon valerat deri iltihabını bastırır ve kaşıntı, yanma ve ağrı gibi şikayetleri yatıştırır.

Fungajen Krem Faydaları

İzokonazol nitrat, yüzeyel deri mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bir imidazol antifungaldir. Dermatofitlere ve mayalara, maya benzeri mantarlara ve küflere karşı etkilidir. Diflukortolon valerat, enflamatuar ve alerjik cilt koşullarında enflamasyonu baskılayan bir kortikosteroiddir. Aynı zamanda kaşıntı, yanma ve ağrıyı da giderir. Enflamatuar veya egzamatöz deri mantar enfeksiyonlarının tedavisinde birlikte kullanılırlar.

Fungajen Krem
Fungajen Krem

Fungajen Krem Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

  • İzokonazol nitrata veya diflukortolon-valerata veya bu ilacın diğer bileşenlerinden herhangi birine karşı alerjik yani aşırı duyarlıysanız bu kremi kesinlikle kullanmayın.
  • Tedavi edilecek bölgede tüberküloz veya sifiliz enfeksiyonu ile ilişkili deri lezyonlarına sahipseniz bu kremi kesinlikle kullanmayın.
  • Uçuk, zona veya suçiçeği (herpes zoster) gibi viral enfeksiyonunuz varsa bu kremi kesinlikle kullanmayın.
  • Tedavi edilecek bölgede aşılamanın ardından yüzde kronik deri iltihabı (rosacea), ağız çevresinde deri iltihabı (perioral dermatit) veya deri reaksiyonunuz varsa bu kremi kesinlikle kullanmayın.
  • Bu kremi kullanmadan önce doktorunuzla, eczacınızla veya hemşirenizle konuşun. Bu kremi kullanırken derinizde ayrıca bakteriyel bir enfeksiyon varsa, doktorunuz size bu enfeksiyonu tedavi etmek için bu kreme ek olarak kullanmanız için başka bir ilaç yazacaktır.
  • Yüzünüze uygularken bu kremin gözlerle temas etmesine izin vermeyin. Glukokortikoid içeren topikal ilaçların vücudun geniş bölgelerine veya uzun süre, özellikle oklüzyon altında (örneğin çocuk bezleri, pansumanlar) kapsamlı şekilde uygulanması, yan etki riskini artırır.
  • Bu kremi bir pansumanla kapatılmış, uzun bir süre boyunca büyük miktarlarda uygularsanız veya bu kremi göz çevresindeki bölgeye uygularsanız, glokom adı verilen bir göz rahatsızlığı geliştirme riski vardır.
  • Bu krem genital bölgelere uygulanırsa, içeriğinin bir kısmı prezervatif veya diyafram gibi lateks ürünlere zarar verebilir. Bu nedenle bunlar artık doğum kontrolü veya HIV enfeksiyonu gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma olarak etkili olmayabilir. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız, doktorunuzla veya eczacınızla konuşun.
  • Başarılı Fungajen krem tedavisi için düzenli hijyenik önlemler gereklidir. Enfeksiyonun tekrarlamaması için kişisel pamuklu yüz bezi veya havlusu, iç çamaşırı ve çarşaflarınızı her gün değiştirin ve kaynatın.
  • Enfeksiyonun tekrarlamaması için, yıkadıktan sonra ayak parmakları arasındaki alanı iyice kurulayın.
  • Enfeksiyonun tekrarlamaması için çoraplarınızı her gün değiştirin. Semptomlar düzelmezse doktora tekrar başvurun. Bulanık görme veya diğer görme bozuklukları yaşarsanız doktorunuzla iletişime geçin.

Fungajen Krem Nasıl Kullanılır?

Enfekte bölgeyi suyla yıkayıp kuruttuktan sonra bu kremi etkilenen bölgeye ve çevresine de bir cm uygulayın. Tam iyileşene kadar günde iki kez uygulama yapın. Bu kremi etkilenen bölgelere parmaklarınızı kullanarak uygulayın ve hafifçe masaj yapın. Tedavi süresi enfeksiyona bağlıdır. Genellikle bu kremin ortalama olarak iki ila dört hafta tedavi süresi vardır. Asitli pH sabunu, pamukçuk riskini artırdığı için nötr pH veya alkali sabun kullanın. Pamuklu giysiler giyin ve mantar seviyesini artıracak faktörlerden kaçının.

Fungajen Krem Yan Etkileri

Zayıf emilim seviyesi nedeniyle bu kremin yüksek yan etki riski yoktur. Ancak bebeklerin cildine dikkat etmek gerekir. Bu kremin yan etkileri arasında ürtiker ve anjiyoödem gibi genel alerjik reaksiyonlar, kaşıntı ve yanma hissi gibi lokal reaksiyonlar ve egzama vardır. Bu yan etkilerden herhangi birisini görürseniz bu kremi hemen kullanmayı bırakın ve acil olarak bir doktora başvurun.

Reklamlar
Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx