Cilt Bakımı

Tarçınlı Sabun Nedir? Tarçınlı Sabun Nasıl Kullanılır?

Tarçınlı Sabun Cilde Faydaları

Reklamlar

Tarçınlı sabun, genel olarak tarçın yapraklarından alınan esansiyel yağı içerir. Tarçın ve hindistan cevizi, portakal veya karanfil gibi kullanılan diğer kokulu maddeler gibi tatlı ve baharatlı kokan doğal kokulu bir sabundur. Tarçın kokulu sabun çeşitli satıcılardan satın alınabilir veya evde kolayca yapılabilir. Çoğu kokulu sabun gibi, tarçın sabununun da bir dizi aromaterapi faydası sağlaması amaçlanmıştır ve hatta sabun yapmak için öğütülmüş tarçın da kullanılıyorsa hafif peeling etkisi olabilir. 

Bu yazımızda tarçınlı sabun nedir, tarçınlı sabun ne işe yarar, tarçınlı sabun faydaları nelerdir, tarçınlı sabun nasıl kullanılır ve evde tarçınlı sabun nasıl yapılır gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Tarçınlı Sabun Nedir?
Tarçınlı Sabun Nedir?

Tarçınlı Sabun Nedir?

Aromaterapide kullanıldığında tarçın esansiyel yağının depresyon ve stresi tedavi ettiği söylenir.

Reklamlar

Sabun üreticilerinin tarçınlı sabuna atfettiği en büyük faydalardan biri de harika kokusudur. Tarçın kokusundan hoşlanan herkes bu sabunu kullanmayı sevebilir. Çoğu durumda, bu tür kokulu sabunlar, kullanıldıkları sırada hafif ila güçlü bir koku sağlarlar, ancak ciltte birkaç dakikadan fazla kokulu bırakmazlar. Kokunun yoğunluğu ve ciltte çok uzun süre kalıp kalmayacağı genellikle markaya göre değişir.

Tarçın sabununun sinirliliği azalttığı söylenir. Aromaterapi açısından, tarçın kokusunun sinirliliği azaltmaya yardımcı olduğu ve kişinin uykulu hissetmeden tazelenmiş ve rahatlamış hissetmesine yardımcı olduğu söylenir. Tarçın yaprağından elde edilen uçucu yağ, sabuna antiseptik özellikler de katabilir. Saf tarçın yağı, seyreltilmemiş haliyle antibakteriyeldir ve sabunda kullanım için idealdir. Bununla birlikte, gerçekten antibakteriyel sabun isteyenler, içerdiği uçucu yağ miktarı az olabileceğinden, diğer bakterilerle savaşan maddeler içeren tarçınlı sabunu seçmelidir.

Tarçınlı sabunun faydalarından biri de harika kokusudur. Tarçın sabunu da sıklıkla tıraş sabunu olarak tavsiye edilir. Cildi uyarmaya ve karıncalanma hissi sağlamaya yardımcı olmak için tıraş sabunu yapmak için daha yüksek bir uçucu yağ konsantrasyonu kullanılabilir. Sabunun ayrıca yakın bir tıraşı kolaylaştırmak için bıyıkları yumuşatmaya ve kaldırmaya yardımcı olduğu söylenir.

Birçok farklı tarçın sabunu türü, bariz tarçın lekeleri ve kıvrımları içerir. Bunlar, mutfakta yemek pişirmek için kullanabileceğiniz türden gerçek öğütülmüş tarçın içerir. Öğütülmüş baharatın eklenmesi, ölü deri hücrelerini çıkararak cildin pul pul dökülmesine yardımcı olan bir doku sağlar. Eklenen öğütülmüş tarçın ayrıca tarçın sabununa daha yoğun bir koku verir ve antibakteriyel özelliklerini artırır.

Reklamlar

Tarçın yapraklarından elde edilen uçucu yağ, çok fazla kullanıldığında cildi oldukça tahriş edebilir. Kendi sabununu yapmak isteyenler sadece kanıtlanmış sabun tariflerini kullanmalıdır. Karışıma çok fazla tarçın eklemekten kaçınmak için dikkatli ölçüm de çok önemlidir. Sabun yapma konusunda deneyimli olmayan biri, ev yapımı tarçınlı sabun denemeden önce daha fazla deneyim kazanmak isteyebilir.

Tarçınlı Sabun Neye İyi Gelir?
Tarçınlı Sabun Neye İyi Gelir?

Tarçınlı Sabun Neye İyi Gelir?

Tarçın, Cinnamomum ağacının iç kabuğundan elde edilen bir baharattır. Tarçın yüzyıllardır Çin yemeklerinde ve tıbbında kanser, grip ve hazımsızlık gibi ana rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılmıştır. Tarçın lif, manganez, kalsiyum ve demir içerir ve birçok yemekte yaygın olarak kullanılır. Pek çok insanın bilmediği şey, tarçının birçok cilt, sağlık ve saç problemini tedavi etme özelliklerine de sahip olmasıdır. Tarçın, cilde fayda sağlayabilecek antimikrobiyal özellikler içerir.

Tarçınlı sabun akne, sivilce ve lekeleri tedavi etmeye yardımcı olur

Tarçınlı sabun yüz ve vücuttaki akneleri ve sivilceleri iyileştirmeye yardımcı olur. Tarçınlı sabun, cildi kurutur ve cildin dış yüzeyine kan ve oksijen getirerek yapar.

Tarçınlı sabun kuru cildi yatıştırır

Tarçın sabunu, ölü cilt hücrelerinin atılmasına yardımcı olur ve cilde parlaklık ve esneklik kazandırmaya yardımcı olur. Zeytinyağı, hint yağı ve hindistan cevizi yağı da içeren tarçınlı sabun cilt kuruluğuyla savaşır.

Cilt iyileştirici olarak tarçın sabunu kullanın

Antifungal ve antibakteriyel özellikleri sayesinde tarçın, cildi iyileştirmeye yardımcı olur. Tarçın sabunu da egzamayı giderebilir.

Tarçın sabunu ince çizgileri giderir

Tarçınlı sabun, kan akışını iyileştirir ve oksijeni ve kanı cildin dış yüzeyine getirir ve bu da küçük bir dolgunluğa ve daha dolgun bir cilde neden olur.

Tarçınlı sabun cilt enfeksiyonlarını önler, kesik ve yaraların tedavisine yardımcı olur

Her türlü cilt enfeksiyonu, kesik ve yaralar için düzenli olarak tarçınlı sabunu etkilenen bölgelere sürerek kullanın. Tarçın ayrıca saçkıranları iyileştirmeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Tarçınlı sabun saç uzamasını ve güçlenmesini teşvik eder

Tarçın sabunu, saçları güçlü ve güzel yapmak için değerli bir baharat olduğu eski zamanlardan beri iyi bilinmektedir. Tarçın sabun vücutta kan dolaşımının artmasını sağlayarak saç köklerinin ve saç derisinin gerekli beslenmeyi ve oksijeni almasını sağlayarak güçlü, güzel ve sağlıklı saçlara yol açar.

İlginizi çekebilecek içerik: Vanilyalı Sabun Nedir?

Saç derisi temizleyici olarak tarçın sabunu kullanın

Tarçın, bir eksfoliyatör gibi davranarak saç derisini besler. Tarçınlı sabunu her gün saç derisine uygulandığında temizliği uyaracaktır.

Tarçınlı sabun saç rengini açar

Tarçınlı sabun saç rengini açmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bu sabun genel olarak tarçınlı sabun saç rengini daha hoş ve ışıltılı hale getirir.

Tarçınlı sabun yaşlanma belirtilerini azaltır

Yaşlanmak mı? Kim yaşlanıyor? Büyüdükçe cildimizdeki kolajen parçalanmaya başlar ve bu da yaşlanma belirtilerine yol açar. İhtiyaç duyduğunuzda, sabundaki tarçın kolajen üretimini artırabilir ve böylece ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü yavaşlatabilir. Ayrıca kan damarlarını uyarır ve yüzünüzdeki ve cildinizdeki kan dolaşımını artırır.

Tarçınlı Sabun Faydaları
Tarçınlı Sabun Faydaları

Tarçınlı Sabun Faydaları

Tarçın ağacının kabuğundan elde edilen tarçın, eski çağlardan beri hem tatlı hem de tuzlu yiyeceklerde kullanımıyla bilinen bir baharattır. Tarçın, çeşitli mutfak ve sağlık yararlarının zenginliği ile kutsanmıştır.

Tarçın ayrıca çeşitli kültürlerde geleneksel ilaçlarda önemli bir rol oynamıştır. Lezzet vermek ve yemek pişirmek için bir çeşni olarak yaygın olarak kullanılmasına rağmen, tıbbi faydaları yıllar boyunca kabul edilmiştir. Tarçının cilde faydalarını keşfederken şaşıracaksınız! Buna bu yazıda daha sonra geleceğiz.

Dünyevi/odunsu tadı için Türkiye mutfaklarında bu harika baharat hakkında çok şey duymuş olabilirsiniz. Kalp rahatsızlıkları riskini azalttığı ve diyabetin başlamasını önlemek ve semptomlarını azaltmak için gerekli olan insülin hormonuna duyarlılığı arttırdığı bilinmektedir. Tarçın faydaları bunun çok ötesine geçiyor. Burada, kusursuz, parlak ve genç bir cilt elde etmek için tarçınlı sabun kullanımlarından bazılarını tartışacağız.

Sivilceleri iyileştirir

Sivilce, ister gençler ister yaşlanan insanlar olsun, herkesin karşılaşması gereken nihai mücadele değil midir? Sivilcelerden etkili ve kalıcı bir şekilde kurtulmak için güneşin altındaki tüm çareleri seçmeye hazırız ve bunun için cilt bakım ürünlerine önemli ölçüde yatırım yapabiliriz. Ancak, harika mutfak baharatı olan tarçın, sivilceleri uzak tutmak veya en azından kontrol altında tutmak için çok önemli olabilir. Tarçın mantar önleyici, antioksidan ve antibakteriyel özellikleri onu sivilce ve cilt lekelerine karşı faydalı kılar.

Tarçın ayrıca cildi kurutarak ve cilde kan akışını destekleyerek sivilcelerin giderilmesine yardımcı olabilir. Tarçının antiseptik özellikleri sivilce, siyah nokta vb. için etkili tedavide yardımcı olabilir. Araştırmalar, içeriğinde tarçın bulunan kozmetiklerin gözeneklerin açılmasına ve cilt yüzeyindeki oksijen tedarikinin artmasına yardımcı olabileceğini bile belirtiyor.

Cilde nem ekler

Tarçın sabunu, cildin yüzeyine kan akışını iyileştirir ve nemli cilt ile sonuçlanır. Bu yüzden tarçınlı sabunu duşta vücudunuz için kullanabilirsiniz. Ayrıca tarçın sabununu gündelik olarak yüzünüz için kullanabilirsiniz. Yüzünüzün zamanla daha nemli hale geldiğini göreceksiniz.

Yaşlanma belirtilerini azaltır

Yüzünüzde ve çevre bölgelerde ince çizgiler ve kırışıklıklar mı gözlemliyorsunuz? Bunlar aynı zamanda cildinizi güneşin UVA/UVB ışınlarına karşı duyarlı hale getirmekten de sorumludur. İşte iyi haber! Tarçın sabunu, burada işe yarayabilir. İnci çizgilerin oluşumunu yavaşlatmaya yardımcı olduğu bilinmektedir ve bu nedenle cilt yaşlanmasının belirtilerini uzak tutmaya yardımcı olabilir.

Kuru cilt tedavisine yardımcı olur

Tarçın sabunu ölü cilt hücrelerini temizlemeye ve cildinizin yumuşaklığını geri kazanmasına yardımcı olur. Tarçın sabunu, etkili bir cilt bakımı rejimi için eksfoliyatör olarak kullanılabilir. Ayrıca kuru cilde karşı savaşmak için tuz, zeytinyağı, badem yağı, bal ve öğütülmüş tarçını karıştırarak ovma yapabilirsiniz. Yatıştırıcı evde cilt tedavisi için bu karışımı doğrudan cildinize uygulayın.

Egzama tedavisinde kullanır

Egzama, cildin iltihaplandığı ve tahriş olduğu bir durumdur. Bu tür cilt hastalıkları, açık renkli lekeler bırakır. Tarçın sabunu, egzamadan kurtulma sağlayabilir. Ballı ve tarçınlı sabunu sivilceli bölgelere sürün. Cildinize bu sabunla masaj yapın ve cildinizi bol suyla durulayın. Sonuçlar bir hafta içinde görülebilir. Kullanmadan önce cildinizde küçük bir test alanı deneyin ve cilt kızarırsa hemen yıkayın.

Cilt sağlığını arttırır

Antifungal ve antibakteriyel özellikleri ile tarçın sabunu genel olarak cilt tonunun eşitlenmesini sağlar ve cildin rengini aydınlatır. Bu, tarçın sabununun cilt için öne çıkan faydalarından biridir.

Bu cilt faydalarının yanı sıra tarçın, ölü cilt hücrelerini çıkarmak için güçlü bir eksfoliyatör görevi gördüğü için kuru ve pürüzlü ayakları yumuşattığı da bilinmektedir. Tarçın tozunu deniz tuzu, zeytinyağı ve bal ile karıştırarak peeling hazırlayabilir ve etkilenen bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz. On beş ila yirmi dakika bekletin ve ardından ılık su ile durulayın. 

Tarçınlı Sabun Kullananlar
Tarçınlı Sabun Kullananlar

Tarçınlı Sabun Kullananlar

“Beğenmedim tarçına kokmuyor bile ayrıca üstteki kapağı yoktu sadece alt kutusu vardı.”

“cildin hassas ise kizarikliklar olabilir tarcin etkin bir madde kokusu icin sakla bal özlü sabun kullan.. cildinden ötürü”

Tarçınlı Sabun Yapımı 

Bu ev yapımı sabun tarçın yağı, kakao yağı, kahve çekirdekleri, şeker ve çikolata notalarına sahiptir. Bu lezzetli kokulu notalar, çok koyu kahverengi bir sabunla sonuçlanan ve yüksek vanilya içeriğinden gelir. Bu tarçınlı sabun, renk bozulmasıyla savaşmak yerine, onu kahverengi ve siyah renk paleti ile kucaklar.

Tarçın sabunu sadece siyah ve kahverengi sabuna eklenir. Baz kokusuz bırakılır, böylece rengi bozulmaz. Yulaf yağı, baza sarı bir ton verir, bu nedenle daha nötr bir ton oluşturmak için bol miktarda titanyum dioksit kullanılır. Titanyum dioksit nedeniyle bu tarif, gliserinin çok olmasını önlemek için az miktarda su içerir.

Bu tarif hurma yağı içermediğinde, genellikle denge için başka sert yağlar eklemek iyi bir fikirdir. Bu tarifteki kakao yağı ve babassu yağı sabunun sertleşmesini sağlar.

İki çay kaşığı titanyum dioksiti, iki yemek kaşığı ayçiçeği veya tatlı badem yağı gibi hafif bir sıvı yağa dağıtın. Bir çay kaşığı siyah oksidi, bir yemek kaşığı hafif sıvı yağda dağıtın. Daha sonra bir çay kaşığı kahverengi oksidi, bir yemek kaşığı hafif yağda dağıtın. Kümelerden kurtulmak için mini bir karıştırıcı kullanın. Titanyum dioksitin sabunla düzgün bir şekilde karışmasını sağlamak için yağda dağıtmadan önce mikronize etmenizi öneririz. Renk kümelerini parçalamak ve son sabunda beyaz çizgilerin görünmesini önlemek için bir kahve değirmeni kullanın. Kolay temizlik için çıkarılabilir paslanmaz çelik karıştırma alanına sahip bir kahve değirmeni kullanmayı seviyoruz.

Güvenli kullanım uygulamaları için hazırlanın. Kostik kül suyu, cilde değdiğinde cildi yaktığı için güvenlik önemlidir. Bu yüzden öncelikle uzun pantolon ve uzun kollu tişört giyin. Ardından koruyucu eldiven ve koruyucu gözlük takın. Çocukların, evcil hayvanların, diğer dikkat dağıtıcıların ve takılma tehlikelerinin evin dışında olduğundan veya sabun alanınıza erişimi olmadığından emin olun. Daima iyi havalandırılmış bir alanda sabun işlemini yapın.

Yavaş ve dikkatli bir şekilde yüz kırk gram kül suyunu, üç yüz gram damıtılmış suya ekleyin. Kül suyu tamamen eriyene kadar hafifçe karıştırın. Soğuması için kenara alın. Kalıptan daha hızlı çıkan daha sert bir sabun istiyorsanız, soğutulmuş kül suyuna suyuna sodyum laktat ekleyebilirsiniz. Tarifte her kilo yağ için bir çay kaşığı sodyum laktat kullanın. Bu tarif için iki çay kaşığı sodyum laktat ekleyebilirsiniz.

Yüz elli gram babassu yağı, otuz gram hint yağı, doksan gram kakao yağı, iki yüz kırk gram hindistan cevizi yağı, otuz gram mango yağı, doksan gram yulaf yağı, yüz seksen gram zeytinyağı ve yüz elli gram ayçiçeğini eritin ve birleştirin. Kül suyunu ve yağları 54 derece veya altına soğuduktan sonra ve ideal olarak birbirinden on derece sıcak ya da soğuk olarak, kül suyunu yağlara ekleyin ve karışımı ince bir iz olacak şekilde tahta bir kaşıkla karıştırın.

İki yüz milim sabun hamurunu bir kaba ayırın, yarım çay kaşığı siyah oksit karışımını ekleyin ve iyice karıştırın. Üç yüz milim sabun hamurunu başka bir kaba ayırın, içine bir çay kaşığı dağılmış kahverengi oksit karışımı ekleyin ve iyice karıştırın. Kalan hamuru başka bir kaba alın ve içine titanyum dioksit karışımını ekleyin ve iyice karıştırın. Siyah ve kahverengi sabuna orantılı olarak on beşer damla tarçın yağı ekleyin. Kokuyu iyice karıştırmak için bir çırpma teli kullanın.

Küçük bir miktar beyaz sabunu, sadece tabanı kaplayacak kadar silikon kalıba dökün. Ardından, küçük miktarlarda siyah, kahverengi ve beyaz sabunu değişen yüksekliklerde kalıba dökün. Bu, sabunun üstte kalıp katmanlar oluşturmak yerine kalıbın farklı bölgelerine düşmesine yardımcı olur. Dökerken çok hassas olma konusunda endişelenmeyin.

Sabunu kalıba dökmeye devam edin. Üst kısım için her renkten çok az miktarda tasarruf edin. Bir tahta şiş çubuğunu alın. Ardından, sabunu döndürmek için dairesel hareketler kullanın. Bunu yapmanın doğru ya da yanlış bir yolu yoktur. Tahta şişleri dairesel hareketlerle hareket ettirmeye devam edin. Bazı döngüler büyük, bazıları küçük olmalıdır. Sabunu yaklaşık beş ila yedi kez döndürün.

Siyah, beyaz ve kahverengi sabun çizgilerini (izinize bağlı olarak) kalıbın uzunluğu boyunca dökün veya sürün. Beyaz sabunu merkeze yerleştirmek kontrast oluşturmaya yardımcı olacaktır. Tarçın çubuklarını sabunun bir tarafına açılı olarak yerleştirin. Her çubuğu, çubuğun merkezinin olmasını istediğiniz yere yerleştirin.

Kül suyu külünü önlemeye yardımcı olmak için sabuna tuvalet ispirtosu püskürtün. Sabunu iki ila üç gün oda sıcaklığında ağzı açık şekilde bekletin (sodyum laktat kullanıp kullanmadığınıza bağlı olarak). Bu tarif hurma yağı içermediği için kalıpta normalden biraz daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu gördük. Kalıp sabundan yırtılmadan ayrıldığında, kalıptan çıkarın. Dört ila altı hafta kürlenmelerine izin verin ve keyfini çıkarın.

Begonya Instagram hesabı: begonyakadin

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx