Reklamlar
Sağlık

Ceradolin P Krem Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Ceradolin P Krem Faydaları

Reklamlar

Ceradolin P krem genel olarak cildi nemlendirmeye yarayan bir üründür. Peki Ceradolin P krem nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.

Ceradolin P krem
Ceradolin P krem

Ceradolin P Nemlendirici Krem Nedir?

Bu nemlendirici krem kuru cildi olan çocuklarda ve yetişkinlerde, cildi nemlendirmek için kullanılır. El, yüz ve vücut bölgesinde kullanılabilen bu nemlendirici krem, kuru ve pul pul dökülen cildi besler, onarır ve yumuşak hale getirir. Kuruluk yüzünden gerilen, kaşınan ve acıyan cildi iyileştirir. Özellikle rüzgar, güneş, soğuk gibi olumsuz ve sert hava koşullarından dolayı oluşan cilt kuruluğunu derinlemesine onarır ve besler. 

Ceradolin P Krem Fiyatı

Bu kremin şimdiki fiyatı 53 lira ile 86 lira arasında değişir.

Reklamlar
Ceradolin P krem
Ceradolin P krem

Ceradolin P Krem Ne İşe Yarar?

Bu kremin içeriğinde glikosil seramidler, bitkisel polisakkarit, bitkisel skualen, doğal shea yağı, e vitamini, dimetikon, gliserin ve parfüm vardır. Bu maddelerin faydalarını gelin tek tek inceleyelim.

Glikosil Seramid

Glikosil seramidler, glikosfingolipid olarak bilinen bir tür sfingolipiddir (kompleks, uzun zincirli bir lipid). Glikosil seramidler, glikoz olarak bilinen bir seramid ve şeker molekülünden oluşur. Epidermis olarak bilinen cildin üst katmanlarının sağlıklı oluşumundan ve görünümünden sorumludurlar ve cildin bu bölümündeki birincil glikosfingolipiddirler.

Araştırmalar, ister buğday, ister mısır, pirinç kepeği, pancar veya konjak kökünden olsun, oral glikosil seramid tüketiminin sindirim sürecinden cilde kadar yapabileceğini göstermiştir. İlginç bir şekilde ancak çok şaşırtıcı olmayan araştırmalar, glikosil seramidlerin normal cilt için kuru, güneşten zarar görmüş veya başka şekilde tehlikeye atılmış ciltler için olduğundan daha az fayda sağladığını göstermiştir.

Bitki kaynaklı glikosil seramidler, cildin bariyerini gözle görülür şekilde onarır ve güçlendirir, ciltteki hidrasyon ve nemlendirme kanallarını iyileştirir ve ciltte hassasiyet, kuruluk ve donukluk belirtilerini tetikleyen faktörleri iyileştirir. Kısacası, glikosil seramidler her yaşta daha sağlıklı ciltler için ayrılmaz bir bileşen olduğunu ve topikal cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir dizi seramidi güzel bir şekilde tamamladığını kanıtlıyor.

Reklamlar

Bitkisel Skualen

Hyaluronik asit muadili olan bitkisel skualen, vücudunuzun doğal olarak ürettiği bir şeker türüdür. Bu bir şekerdir, vücudumuzda ve cildimizde bulunan uzun zincirli bir karbonhidrattır. Kas lifleri arasında ve eklemlerinizi tamponlayan sıvı dolu keselerde olduğu gibi pek çok köşe ve çatlakta da bulunur, ancak vücuttaki en büyük skualen konsantrasyonu ciltte bulunur.

Skualen, kendi cilt hücreleriniz tarafından doğal olarak üretilen bir lipiddir. Ancak vücudunuzun ürettiği skualen miktarı yaşla birlikte azalır. Bu doğal nemlendiricinin en yüksek üretimi, 20’li veya 30’lu yaşlarda yavaşlayan üretim ile gençlik yıllarında gerçekleşir. Sonuç olarak cildiniz daha kuru ve pürüzlü hale gelir. Skualen yalnızca insanlarda doğal değildir. Nemlendirici doğal olarak zeytin, pirinç kepeği ve şeker kamışında bulunur. Ayrıca köpekbalığı karaciğerlerinden de bulunur ve işlenir.  Skualen, cilt bakım ürünlerine dahil edilebilmesi için hidrojene edilmelidir. Hayvan ve bitki skualeni cilt bakım ürünlerinde kullanılamayacak kadar dengesizdir. Oksijene maruz kaldığında, çabuk bozulabilir. Cilt bakım ürünlerinde kullanılmadan önce skualen, molekülün kararlı bir formu olan skualana hidrojenize edilmelidir.

Topikal olarak uygulandığında, hyaluronik asit eşleniği bitkisel skualen güçlü bir nemlendirici görevi görür yani suyu kendine çeker. Nemlendirmede çok iyidir çünkü çok fazla su bağlayabilir.

Topikal olarak uygulandığında ve cilde emildiğinde, suyu çekerek ek hidrasyona izin verir. Bunu yaparken, cildi hem nemlendirir hem de dolgunlaştırarak besler ve ince çizgilerin, kırışıklıkların ve sarkmaların görünümünü yumuşatır.

Hyaluronik asit eşleniği olan bitkisel skualen en iyi hidrasyon için kullanılır bu nedenle nemlendiricilerde zaten yaygın bir bileşen olması şaşırtıcı değildir. Ancak cilt bakım ürünlerinin katmanları arasına daha da fazla hidrasyon eklemek için yüz serumlarında ve spreylerde veya gün içinde ferahlatıcı bir bakım için de bulunabilir. 

Bitkisel skualen ürünlerinden daha fazla nemlendirme faydası elde etmek için, yüzünüzü yıkadıktan veya duştan kısa bir süre sonra, yüzünüzde hala biraz nem varken kullanmanız gerekir. Bu şekilde cildinizde bu nemin daha fazlasını yakalayabilir ve tutabilirsiniz. Bununla birlikte, bitkisel skualen kullanımından gördüğünüz herhangi bir etkinin geçici olacağını ve hatta günün sonunda geçebileceğini ekliyor. Öyleyse, size gösterdiği şekli beğenirseniz, her gün kullanmaya hazır olun.

Bitkisel skualen ürünleri, hemen hemen her cilt tipi için harikadır. Ancak özellikle çok yoğun veya tıkayıcı olmayan yüksek derecede nemlendirici bir ürün arayan karma ciltler için faydalı olur.

Bitkisel skualen en büyük avantajlarından biri, kendi vücudunuzda zaten bulunan bir şey olmasıdır bu nedenle, hassas bir cildiniz olsa bile, onu kullanmaktan kaynaklanan tahriş hissi oldukça düşüktür. Elbette, herhangi bir üründeki diğer bileşenlere karşı alerjik veya bunlardan rahatsız olmak her zaman mümkündür ancak bitkisel skualen kendisinin bir soruna neden olma olasılığının düşük olduğunu bilmelisiniz.

Her iki durumda da, bitkisel skualen içeren ürünler söz konusu olduğunda bir ton seçeneğiniz vardır. Dolayısıyla, işinize yaramayan bir tane bulursanız, aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok başka seçeneğiniz olacak. Ancak, ürünlerinizden sürekli olarak rahatsız olduğunuzu fark ederseniz, bu sorunlara neyin neden olduğunu ve gelecekte bunlardan kaçınmanın en iyi yolunu bulmak için kurul onaylı bir dermatologla konuşmaya değer. Hidrojenasyon, skualeni doymamış bir yağdan doymuş bir yağa (skualen) dönüştürme işlemidir. Hidrojenasyon, yağın daha cilt dostu olmasını sağlar ve raf ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

Suya ve neme doymuş cilt sağlıklı bir cilttir. Bu nedenle, topikal olarak uygulandığında bitkisel skualenin muazzam faydaları vardır.

Hidrasyonu artırmak, cildinizin daha canlı ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir. Bu yağlarda ve kremlerde bulunan antioksidanlar aynı zamanda cilt hasarı ve serbest radikallerle savaşır, bu da hem yaşlanma sürecini hızlandırabilir.  Düzenli kullanım, kolajen üretimini de artırarak daha sıkı bir cilde neden olabilir. Bitkisel skualeni, ürün paketinde belirtildiği gibi topikal olarak uygulayın.

Akneye eğilimli veya yağlı bir cildiniz varsa, yanlış cilt bakım ürünlerini kullanmak, bir çıkmayı tetikleyebilir veya lekeleri kötüleştirebilir. Bitkisel skualen tüm cilt tipleri için güvenlidir. Diğer yağların cildiniz için çok ağır veya yağlı olması mükemmel bir alternatiftir. Yağ olmasına rağmen hafiftir ve komedojenik değildir, yani gözeneklerinizi tıkamaz. Gözeneklere nüfuz eder ve hücresel düzeyde cildi iyileştirir ancak ciltte ağırlık hissetmez. Araştırmalara göre, skualanın kızarıklığı ve şişliği azaltabilen anti-inflamatuar özellikleri vardır. Skualen gözeneklerinizi tıkamazken, doğal cilt yağları, ölü cilt hücreleri ve bakteriler olabilir.

Bu yüzden yüzünüze skualen uygulamadan önce, gözeneklerinizi temizlemek için nazik bir temizleyici kullanın. Ayrıca, ölü deri hücrelerini temizlemek için haftada bir veya iki kez pul pul dökün.

Skualen ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir bu nedenle çeşitli inflamatuar cilt problemlerini yatıştırabilir. Bu mucize bileşen genel olarak iltihaplı sivilce, egzama, sedef hastalığı, dermatit ve gül hastalığının tedavisinde çok etkilidir. Kuru cilt, bu cilt rahatsızlıklarının bir belirtisidir. Bununla birlikte, cildinizi nemli tutmak, nem seviyenizi artırabilir, alevlenmeleri ve kuru lekeleri azaltabilir.

Shea Yağı

Shea yağı, birçok güzellik rejiminde, özellikle de hamilelik ve çatlakları hafifletme söz konusu olduğunda, başvurulan bir yöntem olmuştur. Bunun nedeni, süper nemlendirmenin yanı sıra diğer birçok kayda değer faydasıdır.

Shea yağı, Orta Afrika’ya özgü shea ağacının cevizlerinden geliyor. Somunların dış kabukları çıkarılır. Sonra ezilirler ve yavaş yavaş tereyağında kavrulurlar. Son olarak, yağ asitlerini ayırmak için tereyağı genellikle bir leğen su içinde elle yoğrulur. Bu yağ asitleri veya yağlar, shea yağı olarak bildiğimiz şeyi yapmak için tereyağından çıkarılır, soğutulur ve sertleştirilir. 

Shea yağının çoğu cilt tipi için mükemmel bir şekilde güvenli olduğunu ve cildi nemlendiren ve sakinleştiren vitaminler ve yağ asitleri nedeniyle kozmetikte yüzyıllardır kullanıldığını ekliyor. 

Kuru ve donuk bir cildiniz varsa, shea yağı yeni en iyi arkadaşınız olabilir. Shea yağı cilt bakım maddesi olarak çalışıyor. Cildin yüzeyinde su kaybını azaltan ve cildinizin nemli kalmasını sağlayan koruyucu bir bariyer oluşturarak nemin korunmasına yardımcı oluyor.

Bazı uzmanlar shea yağının cildiniz için hindistan cevizi yağından daha iyi olduğunu söylüyor. Yüz yağları veya shea yağı gibi tohumdan elde edilen yağ ile yapılan diğer doğal ürünleri tercih etmenizi önerir. Hindistan cevizi yağı gibi bir meyveden elde edilen yağlar çok tıkayıcı olabilir. Cilt, tohum yağlarına her zaman daha iyi yanıt verecektir çünkü ciltte doğal olarak bulunan yağları taklit ederler.

Hassas bir cildiniz varsa, o süslü losyonları ve iksirleri bırakmayı düşün. bu da cildinizi daha da tahriş edebilir bunun yerine shea yağı kullanabilirsiniz. Cilt tahrişiniz olduğunda, etkili olduğu kanıtlanmış doğal içerikler her zaman en iyisidir ve karite yağını çok güvenilir bir seçim haline getirir.

Hem E hem de A vitamini içermesi sayesinde, shea yağı hassas olsun veya olmasın tahriş olmuş ciltlerin tedavisinde de faydalıdır. Bebeklerde güneş yanığı, kuru lekeler, güneş yanığı, sıyrıklar ve hatta bebek bezi döküntülerini (ayrıca antifungal ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle) yatıştırmak için kullanılmasını önerir. Görünümlerini en aza indirmek ve izleri gidermek için kullanılır.

Egzama, rosacea ve sedef hastalığı gibi kronik cilt rahatsızlıklarıyla mücadele ediyorsanız, shea yağındaki yağ asitleri iltihabı hafifletmeye yardımcı olacaktır. Shea yağı, tahrişe ve cilt rahatsızlıklarına katkıda bulunan iltihaplı hücrelerin üretimini yavaşlatıyor.

Shea yağı cilde hızla nüfuz ettiği için, er ya da geç rahatlama hissedeceksiniz. Bir çalışma, shea yağının egzamayı tedavi etmede ilaçlı kremler kadar etkili olabileceğini gösterdi bu yüzden kontrol etmeye değer.

Shea yağındaki A ve E vitamini cildi rahatlatmaktan daha fazlasını yapabilir. Ayrıca sizi daha genç gösterebilirler ve bunu kim istemez? Shea yağı ayrıca ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilen hücre yenilenmesini desteklemeye de yardımcı oluyor.

Shea yağı, güneşe maruz kalmanın serbest radikal hasarını etkisiz hale getirmeye yardımcı olan antioksidan özelliklere sahiptir. Ayrıca cilde dolgun bir görünüm kazandıran kolajen üretimini artırmaya yardımcı olduğu da söyleniyor.

E Vitamini

Alfa-tokisferol (insanların metabolize edebileceği E vitamini formu) tipik olarak sentetik olarak üretilir, ancak doğal ürünlerde de bulunabilir. Avokado, balkabağı ve buğday tohumu yağı, hem topikal hem de dahili kullanım için harika vitamin kaynaklarıdır. Çoğu zaman cilt bakımında, E vitamini yağ veya krem ​​formunda bulunabilir. E vitamini bir antioksidan vitamin ve bir yağdır. Genellikle antioksidan karışımı topikaller veya nemlendiricilerde bulunur.

Bununla birlikte, aldığınız iki E Vitamini formundan hangisi bir fark yaratır. Sentetik E vitamini, yalnızca biri doğal molekül ile aynı olan sekiz farklı formdan oluşur. Sonuç olarak, doğal E vitamini, sentetik E vitamininin en az iki katı güce sahiptir. Tokoferil asetat olarak kozmetikte de kullanılmaktadır. Doğal D-alfa-tokoferolün sentetik E vitamininden yaklaşık sekiz kat daha pahalı olması nedeniyle, sentetik formu genellikle kozmetikte özellikle yüksek potensli ürünlerde kullanılmaktadır.

Ayrıca, doğal E vitamini, tümü tamamen çıkarılamayan pestisitleri ve yabani ot öldürücüleri ortadan kaldırmak için birkaç işleme adımına tabi tutulmalıdır. Sentetik E vitamininin bu dezavantajı yoktur.

E vitamini cildinizdeki lipidleri taze tutar. Bu, cildinizin koruyucu bariyerini sağlam tutmaya yardımcı olur. Cildin bariyerinde oluşan nemin kaçmasına ve cildin gergin ve kuru hissetmesine neden olabilecek küçük çatlakları kapatmaya yardımcı olabilir.

Bu nedenle, E vitamini cilt hücreleriniz arasında uzun süreli nem tutmaya izin verir. Ciltte on altı saate kadar hidrasyonu azaltıyor.

E vitamininin en önemli faydası, yanık ve yara gibi cilt hasarlarının iyileşmesini yüzde elli oranına kadar hızlandırabilmesidir. Bir antioksidan olan E vitamini, cildi güneş yanığından ve her türlü tahriş ve yaralanmadan iyileştirir. Ayrıca cildin nem içeriğini artırma özelliğine sahiptir. Bu nedenle cilt yaşlanmayı geciktirme özelliğine sahiptir. 

E vitamini aynı zamanda antioksidan (yağda çözünen) faydalar da sunar. Zararlı serbest radikalleri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur ve antioksidan faydası nedeniyle sebum (yağ) oksidasyonunu engelleyerek siyah noktaları önleyebilir. Gözeneklerdeki sertleşmiş ve tıkanmış yağın ucu oksidasyondan koyulaştığı için, E vitamini bu süreci yavaşlatmaya yardımcı olabilir.

E vitamini içeren formüller, çevreye maruz kalan cilde bakım sağlar. İçerik, cildinizi pürüzsüzleştirmek ve kirlilik ve güneş hasarından kaynaklanan tahriş sonrasında rahat hissetmesini sağlamak için çalışır.

Vitaminin foto-koruyucu amaçları da vardır. E vitamini, C vitamini ile birleştirildiğinde ve güneş kremi altında kullanıldığında, tek başına güneş kreminden dört kat daha fazla koruma sağlayabilir.

Ceradolin P krem
Ceradolin P krem

Ceradolin-p Krem Faydaları

Özellikle lazer epilasyon, estetik uygulamalar ve ilaçlı akne tedavileri sırasında ve sonrasında bu nemlendirici kremi kullanabilirsiniz. Ayrıca soğuk, güneş, kuru hava, deterjan ve rüzgar gibi dış etmenlerden dolayı oluşan cilt kuruluğunun tedavisinde bu krem kullanılır. Ciltteki aşırı kuruluktan kaynaklanan gerilme, kaşıntı, kızarıklık, acıyı ve pullanmayı iyileştirir.

Bu kremin içinde glikosil seramidler, bitkisel polisakkarit, bitkisel skualen, doğal shea yağı, e vitamini, dimetikon, gliserin ve parfüm vardır.

Ceradolin P Krem Kullanımı

Bu krem, çift bariyer özelliği ile cilde koruyucu bir örtü oluşturur. Cildi uzun süre nemli tutan, besleyen ve onaran bu krem kuru ve pullanan ciltleri iyileştirir. Bu kremi gün içinde bir kaç kez kullanabilirsiniz. Bu kremden nohut büyüklüğünde alın ve temiz cildinize masaj yaparak bu kremi uygulayın.

Selma Ulusoy

7 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x