Aromaterapi

Evde Parfüm Yapımı Kolay Yöntemleri

Evde Parfüm Yapımı Nasıldır?

Reklamlar

Evde parfüm yapımı belirli yöntemlerle kolay bir şekilde yapılır. Üstelik doğru kokuyu bulmak için sürekli bir arayışa girmeniz gerekmez. Deneysel olarak teninize uygun olan esansiyel yağları bulduktan sonra evde parfüm yapımı sizin için idealdir. Mükemmel parfümü bulmak için evde parfüm yapımını denemelisiniz. Kendi parfümümü yapmak, biraz araştırma yapıp aslında çok da zor olmadığını öğrenene kadar asla bir seçenek olarak görmediğim bir şeydi ve kendim yarattığım bir kokuya, beni şok etmeyecek bir fiyata sahip olma fikri hoş bir fikir.

Koku güçlü bir şeydir. Olumlu ve olumsuz güçlü hatıraları ve duyguları uyandırabilir ve hatta çevremizdeki insanlara karşı çekim seviyemizi değiştirebilir. Araştırmalar, koku alma duyumuzun o kadar güçlü olduğunu göstermiştir ki, kokladığımız bir şeyi hatırlama ihtimalimiz, gördüğümüz, duyduğumuz veya dokunduğumuz bir şeyden yüz kat daha fazladır. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, parfüm endüstrisi gelişen bir endüstridir. Parfüm için bir ev yapımı yaklaşımını benimsemek için daha fazla neden…

Parfüm yapmanın altın kuralları
Parfüm yapmanın altın kuralları

Parfüm yapmanın altın kuralları

Kokuların birlikte nasıl çalıştığını anlamak, mükemmel parfümünüzü oluşturmanın ilk adımıdır. Bir koku, farklı oranlarda üç çeşit kokudan oluşur: üst notalar (yüzde 30), orta notalar (yüzde 50) ve baz notalar (yüzde 20).

Reklamlar

Üst notalar ilk kokladığınız şeydir ve daha hızlı solurlar. Orta notalar daha sonra gelir ve kokunuzun özü olarak kabul edilir. Alt notalar, orta notaların daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur; orta notaların ömrünü vurgular ve uzatırlar.

Popüler üst notalar arasında fesleğen esansiyel yağı, bergamot esansiyel yağı, greyfurt esansiyel yağı, lavanta esansiyel yağı, limon esansiyel yağı, misket limonu esansiyel yağı, nane esansiyel yağı, neroli esansiyel yağı, biberiye esansiyel yağı ve tatlı portakal esansiyel yağı vardır.

Popüler orta notalar arasında karabiber esansiyel yağı, kakule esansiyel yağı, papatya esansiyel yağı, defne esansiyel yağı, rezene esansiyel yağı, sardunya esansiyel yağı, ardıç esansiyel yağı, hindistan cevizi esansiyel yağı ve civanperçemi esansiyel yağı vardır.

Popüler baz notalar arasında sedir ağacı esansiyel yağı, selvi esansiyel yağı, zencefil esansiyel yağı, paçuli esansiyel yağı, çam esansiyel yağı, sandal ağacı esansiyel yağı, vanilya esansiyel yağı ve vetiver esansiyel yağı vardır.

Reklamlar
Koku kombinasyonları
Koku kombinasyonları

Koku kombinasyonları

Başlamak için biraz ilhama ihtiyacınız varsa, ruh halinize, kişiliğinize ve kişisel tercihlerinize bağlı olarak denemek için bazı olası uçucu yağ koku kombinasyonları burada.

Taze ve vurucu kokular arasında greyfurt esansiyel yağı, zencefil esansiyel yağı ve vetiver esansiyel yağı vardır. Romantik ve hüzünlü kokular arasında gül esansiyel yağı, misket limonu esansiyel yağı ve vetiver esansiyel yağı vardır. Duyusal ve derin aromalar arasında tatlı portakal esansiyel yağı, ylang-ylang esansiyel yağı ve sandal ağacı esansiyel yağı bulunur. 

Tatlı yaz kokuları arasında lavanta esansiyel yağı, papatya esansiyel yağı, kakule esansiyel yağı, sedir ağacı esansiyel yağı ve sardunya esansiyel yağı vardır. Parlak ve ferahlatıcı yağlar arasında nane esansiyel yağı, biberiye esansiyel yağı, limon esansiyel yağı, adaçayı esansiyel yağı ve ardıç esansiyel yağı bulunur. Vahşi ve odunsu kokular ladin esansiyel yağı, ardıç esansiyel yağı, sedir ağacı esansiyel yağı, vetiver esansiyel yağı ve bergamot esansiyel yağıdır. Zengin ve baharatlı kokular ise lavanta esansiyel yağı, karanfil esansiyel yağı, hindistan cevizi esansiyel yağı, vanilya esansiyel yağı ve ylang-ylang esansiyel yağıdır.

Kremden parfüm yapımı
Kremden parfüm yapımı

Kremden parfüm yapımı

Parfüm gişelerinde beni asla cezbeden şeylerden biri, parfüm setlerinde sunulan pahalı kokulu kremler ve diğer uyumlu vücut ürünleridir. Eğitimli satış ortakları genellikle onları parfümün daha kalıcı olmasını sağlamak veya büyük bir değer olmak olarak değerlendirecektir ancak ben şüpheci olmaya devam ediyorum. İyi bir koku kendi başına iyi bir şekilde oyalanmalı ve zor kazanılan param daha faydalı bir şeye harcanarak daha da ileri gidebilir (başka bir parfüm şişesi gibi!) Vücut losyonları ve duş jelleri, özellikle bütçem gerekiyorsa, kolayca feda edilebilir kontrol altında tutulmalıdır.

Bununla birlikte, cildime kokulu losyon uygulama ritüelini hala seviyorum. Akşamları, gün içinde biriken yorgunluğu masaj yaparak, parmaklarımın altında eriyen kokulu kremin tadını çıkarıyorum. O kadar basit bir zevk ki, kendini şımartmamak yanlış geliyor. İyi haber şu ki, parfümlü losyonların yapımı kolaydır ve süslü ambalajlara ihtiyaç duymadığınız sürece parfümünüzün tadını çeşitli şekillerde çıkarabilirsiniz.

Profesyonel bir parfümeri laboratuvarında, uygun losyonlar ve jeller, parfüm yağlarının kokusuz baz, aktif bileşenlerin ve losyon veya jeli oluşturan emülgatörler karışımı ile karıştırılmasıyla formüle edilir. Küçük bir numune yapar ve stabilitesini kontrol etmek için yüksek sıcaklıkta olgunlaşmasına izin vermeniz en iyisidir. Karışım ayrılma, renk değiştirme, kötü koku geliştirme veya öngörülemeyen bir şekilde davranma eğiliminde midir? Fonksiyonel parfümeri sanatı, ciltte olduğu kadar şişeden de güzel kokan bir ürün elde etmek için tüm bileşenleri doğru bir şekilde elde etmektir. Ürün bazının doğal kokusunu örtmek için koku yağının da değiştirilmesi gerekebilir.

Evde parfüm bileşeni yerine baz değiştirerek deneme yapmanız gerekecek. Satın aldığımız çoğu krem ​​ve duş jeli zaten kokuludur ve kokusuz kremlere aktif bileşenlerin kokusunu maskelemek için bazı deodorantlar eklenmiş olabilir. Kokusuz ürünlerin bile kendi hafif kokuları olması muhtemeldir. Ayrıca, ticari parfümler sadece kokulu yağı (parfümcülerin laboratuarda kremleri kokulandırmak için kullandığı şeydir) değil, aynı zamanda evde parfüm yapımı için kokulu ürünlerinizin davranışını etkileyebilecek su ve alkolü de içerir. Bu yüzden en iyi olanı bulmak için denemeniz gerekecek.

Evde parfüm yapımı
Evde parfüm yapımı

Küçük partiler yapmanızı tavsiye ederim. Avucumun içine kremi koyup birkaç fıs parfüm ekleyip iyice karıştırıp cildime sürüyorum. Kokulu yağların bazla nasıl çalışacağını hızlıca kontrol etmem gerektiğinde laboratuvarda tam olarak bunu yapıyorum ve evde yeterince iyi çalışıyor. Narin bir koku notası ve ipeksi yumuşak bir cildin keyfine varacaksınız.

Bu, herhangi bir parfüm için geçerli olan hızlı ve kolay bir yöntemdir ve elbette kreminizin kokusu ne kadar hafif olursa, koku o kadar iyi açılır. En sevdiğim kokusuz losyonlar arasında Curel Fragrance-Free Moisturizer, Alba Botanica Original Body Lotion Unscented ve Eucerin vücut losyonları ve Bioderma vücut losyonları var. Buna karşılık, tek başına sevdiğim Cetaphil losyonu, parfümümü donuk ve plastik kokulu yaptı. Ayrıca kendine has kokusu olan jojoba yağını kullanmanızı da önermiyorum. Badem yağı ise kehribar, odun ve vanilya bakımından zengin kokularla harikadır.

Bir şeyler ters giderse üründen biraz ödün vermekte bir sakınca yoksa, temiz bir cam kavanoz alın – güvenli tarafta olmak için benimkini 120 derecede otuz dakika fırında pişirerek sterilize ediyorum ve küçük bir test grubu yapıyorum. İki yemek kaşığı losyon ve yaklaşık iki sprey parfüm ekleyin, temiz bir kaşıkla karıştırın, kavanozu sıkıca kapatın ve birkaç gün karanlık, serin bir yerde bırakın. Kavanozu açıp eserinizi incelerken, parfümünüzün olması gerektiği gibi kokup kokmadığını kontrol edin. Bazı durumlarda, losyon ilavesi üst notaları boğar veya dengeyi biraz değiştirir, ancak parfüm ekşi, küflü veya buruk kokuyorsa, test partisini atın. Öte yandan, kokudan memnunsanız, daha büyük bir miktar yapmayı deneyebilirsiniz. Kavanozlarınızı ve diğer aletlerinizi sterilize etmeye özen gösterin ve sadece birkaç hafta içinde kullanacağınız kadar kokulu losyon yapın.

Mükemmel parfüm ve losyon uyumunuzu bulduğunuzda, Serge Lutens La Myrrhe kremi veya L’Artisan Parfumeur Passage d’Enfer vücut yağı gibi kokulu fantezilere kendinizi kaptırabilirsiniz. Gül yağı ve vetiver yağı veya yasemin yağı ve vanilya yağını karıştırarak kendi basit karışımlarınızı oluşturmak için uçucu yağları da kullanabilirsiniz. Otuz gram losyon veya otuz gram badem yağı, kayısı çekirdeği yağı veya üzüm çekirdeği yağı gibi kokusuz taşıyıcı yağ için üç damla esansiyel yağ ile başlayın ardından gerektiği kadar ekleyin. El yapımı kreasyonlar, bir mağazada kredi kartınızı teslim etmekten biraz daha fazla çaba gerektirebilir, ancak ödüller çoktur, kokularla oynama zevki.

Evde parfüm yapımı alkollü
Evde parfüm yapımı alkollü

Evde parfüm yapımı alkollü

Bir yemek kaşığı jojoba yağını cam kaba ekleyin ve ardından iki yemek kaşığı votka ekleyin. Uçucu yağları şu sırayla ekleyin. Baz nota olarak damla greyfurt esansiyel yağı, orta nota olarak on damla tatlı portakal esansiyel yağı ve beş damla nane esansiyel yağı, üst nota olarak beş damla lavanta yağı ekleyin.  Bir yemek kaşığı damıtılmış su eklemek için bir damlalık kullanın. Bunu iyice karıştırın ve koyu renkli bir cam kaba aktarın. Bunu altı haftaya kadar saklayın. Parfümünüzü istediğiniz kokuya ulaştığında güzel bir cam sprey şişesine aktarın.

Kolonya ile parfüm yapımı

Bu hızlı tarifle kendi kolonyanızı veya parfümünüzü yapmak çok kolay! Bu karışım unisex bir kitleye uygun bir kokuya sahiptir ve ofisimizde bulunan herkese hitap etmektedir. Neroli esansiyel yağı lüks bir dokunuş verir ve serinize bir parfüm eklemenin harika bir yoludur. Tamamlandığında kesinlikle votka gibi kokmuyor, bu yüzden mağazaya uğrayın, bir şişe votka alın ve bu harika karışımı deneyin!

Ayrıca kendi yağ bazlı alkolsüz parfümünüzü ve parfüm balsamınızı nasıl yapacağınızı da detaylandırıyoruz. Ürünleri özelleştirmeyi ve minimum çaba ve düşük riskle çeşitli müşterilere hitap etmeyi çok kolaylaştırır.

Yarım çay kaşığı Polisorbat 80, bir tatlı kaşığı portakal çiçeği suyu, üç damla bergamot esansiyel yağı, üç damla petitgrain esansiyel yağı, beş damla tatlı portakal esansiyel yağı, beş damla limon esansiyel yağı, üç damla lavanta esansiyel yağı ve üç damla neroli esansiyel yağını temiz bir cam kavanozda karıştırın. Ardından içine bir su bardağı 100 proof votka ekleyin ve iyice karıştırın. İşte hazır!  

Instagram hesabımız: Begonya Kadın

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx