Reklamlar
Sinoz

Sinoz Leke Kremi Ürün İncelemesi

Sinoz Leke Kremi Ne İşe Yarar?

Reklamlar

Sinoz leke kremi pek çok insan tarafından merak edilen bir üründür. Gerçekten lekeleri geçirdiğini iddia eden bu kremin etkileri güçlüdür. Peki Sinoz leke kremi nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.

Sinoz Leke Kremi

Sinoz Leke Kremi Nedir?

Bu krem güneş lekeleri, hiperpigmentasyon, çiller, yaşlılık lekeleri, koyu lekeler, hamilelik lekeleri, cilt tonu eşitsizlikleri, sivilce izleri ve doğum lekelerini silikleştiren ve gideren bir üründür. Cildi daha aydınlık, pürüzsüz ve güzel hale getirir.

Sinoz Leke Kremi Fiyatı

Bu kremin 2020 fiyatı 99 lira ile 114 lira arasında değişir.

Reklamlar

Sinoz Leke Kremi İçeriği

Bu kremin içerisinde, kolajen, kinetin, pantenol, C vitamini, aloe veranın yanı sıra meyan kökü, papatya ekstraktı, çinko, pentavitin, sodyum PCA, jojoba yağı ve aynısefa yağı vardır.

Sinoz Leke Kremi
Sinoz Leke Kremi

Sinoz Leke Kremi Faydaları

Bu kremin içinde bulunan doğal maddeler cilde çok yönlü bakım sağlar. Bu kremin içinde bulunan kolajen, kinetin, pantenol, C vitamini, aloe vera, meyan kökü, papatya ekstraktı, çinko, pentavitin, sodyum PCA, jojoba yağı ve aynısefa yağının tek tek cilde olan faydalarını görelim.

Kolajen 

Kollajen veya kollajen hidrolizat olarak da adlandırılan kollajen peptitler, basitçe vücut tarafından kolayca emilen parçalanmış olan kollajendir.

Kolajen vücutta en bol bulunan proteindir ve cildimizde, kemiklerimizde, eklemlerimizde, kaslarımızda, saçlarımızda ve tırnaklarımızda bulunan hayati bir yapı taşıdır. Bununla birlikte, normal kollajen üretimi yaşla birlikte azaldığından, diyet takviyelerinden ek kollajen almak yaşlandıkça ek destek sağlayabilir. 

Reklamlar

Bir çalışmada, otuz ila altmış yaşları arasındaki yetmişten fazla kadına üç aylık bir süre boyunca günde bir kez ek kolajen verildi. Bu süre zarfında, çalışmadaki bilim insanları, göz çevresindeki kırışıklıklarda önemli düşüşler ve sürekli artan yüz cildi nemi ve cilt elastikiyeti eğilimi olduğunu belirtti.

Benzer bir çalışma, kolajen peptidlerle diyet takviyesinin yüz cildinin nemi, elastikiyeti, kırışıklıkları ve pürüzlülüğü dahil olmak üzere cilt sorunlarında daha fazla iyileşmeye yol açtığını belirledi.

Olgun kadınlarda kolajen peptidlerin cilt yaşlanması üzerindeki etkilerini analiz etmeyi amaçlayan on iki haftalık bir çalışmanın ardından, araştırmacılar, çalışma süresince günde bir kez kolajen peptid takviyesi alanların daha az kırışıklık ve cilt elastikiyetinde bir artış gördüklerini belirlediler.

Kolajen peptidleri, ışıltılı güzelliğinizi içte ve dışta destekler. Zamanla sağlıklı cildi desteklemek için yapabileceğiniz tüm iyi şeyleri düşündüğünüzde, kolajen peptidleri, cilt hücrelerinizin o genç, ışıltılı ışıltıyı sürdürmek için ihtiyaç duydukları besinleri almasını sağlamanın en basit yollarından biridir.

Pentavitin

Pentavitin anında, derin hidrasyon sağlar ve yetmiş iki saat süren bir nem rezervuarı oluşturur. Çeşitli çalışmalarla gösterildiği gibi çeşitli formülasyonlarda nemlendirici ve yatıştırıcı ve onarıcı bileşen olarak oldukça etkilidir.

Etkinliği, insan cildinde bulunan karbonhidrat kompleksine benzeyen eşsiz bitki türevi bileşimine ve uzun süreli bir etki için cilde bağlanma konusundaki benzersiz yeteneğine dayanmaktadır.

Pentavitin anında, aktif derin nemlendirme sağlar.  Cilt bariyer işlevini güçlendirir. Cilt bariyerinin iyileştirilmesi için anahtar genleri uyarır. Bu bileşen, yetmiş iki saat süren anlık derin nemlendirme ile yumuşak ve pürüzsüz bir cilde ve ayrıca durulama uygulamalarında etkili yatıştırıcı ile güzel saçlar için sağlıklı bir saç derisine yol açar.

Sodyum PCA

Sodyum PCA, çeşitli cilt ve saç bakım ürünlerinde nemlendirici bir ajan ve cildi yenileyici bir bileşen olarak işlev gören, doğal olarak oluşan bir nemlendiricidir.

Sodyum PCA, glutamik asidin siklik laktamı olan pirolidon karboksilik asidin tuz formudur ayrıca piroglutamik asit olarak da bilinir. PCA ilk olarak 1882’de Haitinger tarafından keşfedildi.

Ek olarak, PCA, korneositler içindeki protein filagrininin parçalanmasıyla oluşturulur. Korneositler, koruyucu bir bariyer görevi gören cildin en dış tabakası olan stratum corneum’u oluşturan ölü deri hücreleridir. Stratum corneum içinde, şekerler ve elektrolitler dahil olmak üzere birkaç küçük bileşikle birlikte filagrin yıkımının (yani PCA) amino asitten türetilmiş ürünleri doğal nemlendirme faktörünü oluşturur. Ciltte doğal olarak oluşan lipidlerle birlikte NMF bileşenleri, cildin yüzeyini sağlam, esnek ve nemli tutmaya çalışır.

Sodyum PCA esas olarak jeller, kremler, losyonlar, şampuanlar, saç kremleri, rujlar ve fondötenler dahil olmak üzere cilt ve saç bakım ürünlerinde nemlendirici bir nemlendirici olarak işlev görür. 

Nemlendirici, genellikle birkaç hidrofilik gruba sahip moleküler bir yapıya sahip olan higroskopik bir maddedir. Bu yapı, nemlendiricilerin, su buharını yüzeyin içine veya altına çekerek, emme yoluyla yakındaki havadaki nemi çekmesine ve tutmasına izin verir. Bir nemlendirici olarak sodyum PCA, cildin nemli kalmasına yardımcı olur ve ayrıca diğer topikal cilt bakımı bileşenlerinin daha iyi performans göstermesine yardımcı olabilir.

Sodyum PCA cildi yenilemeye yardımcı olan bileşenler kullanarak, çizgiler, kırışıklıklar ve kuru cilt gibi yaşlanma belirtileri azaltılacaktır. Sonuç, daha pürüzsüz, nemli ve sıkı görünen bir cilttir. Sodyum PCA, komedojenik değildir, bu da sivilceye neden olmayacağı veya kötüleştirmeyeceği anlamına gelir.

Kinetin

Kinetin, yeşil yapraklı bitkilerde doğal olarak bulunur ve çok sevilen yaşlanma karşıtı ürünlerin aktif bir bileşenini oluşturur. Bu organik madde, cilt dokularının gerçek yaşlanma sürecini engellemeye çalışır. Bu günlerde, gerçek yaşlanmayı yavaşlatmak ve genç görünmek isteyen insanlar tarafından çeşitli aktif öğeler aranıyor. Aslında, ilgilenen herkes sadece nadir değil aynı zamanda muhteşem olan yaşlanma önleyici krem ​​veya serumu arıyor.

Yaşlanmayı önleyici tedaviler için kinetinin, sitokinin olarak bilinen belirli bir bitki hormonu sınıfına ait olan “kararlı bir antioksidan” olduğu bilinmektedir. Yüz kremleri, losyonlar, dudak balsamları, göz ilaçları, serumlar ve sprey sisleri gibi çeşitli topikal ürünler, aktif bileşen olarak kinetin içerir.

Kesin olarak söylemek gerekirse, kinetin özellikle cilt dokusunu geliştirme, hiper pigmentasyonla mücadeleye odaklanır ve cildi daha pürüzsüz hale getirmenin yanı sıra ince yüz kırışıklıkları ve derin kırışıklıklardan arındırır. 

Kinetin, sitokininler olarak bilinen gruba ait bir bitki hormonudur. Bu hormonun temel işlevi, hücre bölünmesini ve hücre büyümesini teşvik ederek bitkilerin ömrünü uzatmaktır. 

Sitokininler veya bitki hormonları, sitokinez olarak da bilinen hücre bölünmesini teşvik etme yetenekleri nedeniyle adlarını türetmişlerdir. Hindistan cevizi sütünün bir elementi bilinen ilk sitokindir. 

Kinetin, cildin sarkması, hiper pigmentasyon, derin kırışıklıklar, gelişmiş cilt dokusu ve ince yüz kırışıklıkları gibi problemlerle ilgilenen kişiler için faydalı olabilecek doğal bir maddedir. Bu doğal madde, hassas cilde sahip kişiler için de uygundur. Görünüşe göre kinetin genellikle ciltte kızarıklık, kaşıntı, yanma hissi, kuru cilt, batma, şişme veya pullanma gibi rahatsızlıklara yol açmaz.

Bilim insanları bu doğal maddeyi 1990’ların başından beri insan cilt hücreleri ve diğer sistemler üzerindeki yaşlanmayı geciktirici etkileri için denediler. Kinetin, kırışıklıkları ve ince yüz hatlarını azaltma yeteneğine sahip olduğu için çeşitli cilt bakım ürünlerinde ve formülasyonlarında hayati bir bileşen olarak tanıtılmıştır. Aynı zamanda, kinetin cilt için başka yaşlanma karşıtı faydalar sağlar ancak ciltte kızarıklık, kaşıntı veya tahriş gibi herhangi bir yan etkiye neden olmaz.

Kinetinin faydalarını araştırmak için yapılan çeşitli çalışmaların bulguları, bu bitki hormonunun bir büyüme faktörü olarak etkili olduğunu göstermiştir. Ek olarak, kinetin sıklıkla cilt bakım ürünlerinde topikal retinoidlerin daha hafif bir ikame maddesi olarak tanıtılmıştır.

Kinetin cildimizin sağlığı için hayati öneme sahiptir. Bu doğal madde, hücrelerin büyümesini ve hücre farklılaşmasını etkileyen önemli bir büyüme hormonu olarak çalışır. Kinetin, büyüme hızı ve hücrelerin boyutu gibi yaşlanmanın çeşitli özelliklerini tutma ve dengeleme yeteneğine sahiptir. Bu bitki hormonunun kırışıklıkları azalttığı ve benekli pigmentasyona ek olarak cildin dokusunu, telenjiektaziyi geliştirdiği söyleniyor.

Pantenol

Cildinizin sağlığı konusunda endişeli misiniz? Cildinizin ve hatta saçlarınızın ve tırnaklarınızın kuru, kırılgan ve o genç ışıltıdan yoksun olduğunu fark ettiniz mi? O zaman panthenol formunda, sadece bakmak isteyebileceğiniz bir bileşen var. Bu, tüm zamanların en faydalı güzellik bileşenlerinden biri olmalıdır, vücut tarafından pantotenik asit veya B5 vitamini üretmek için işlenen bir alkoldür. Panthenol tüm canlı hücrelerde bulunur ve bu da onu cilt bakımı için mükemmel bir bileşen yapar.

Pantenol cilde uygulandığında pantotenik aside dönüşme ile sonuçlanır. Bu asit deri tarafından kolaylıkla emilir ve alt katmanlara derinlemesine nüfuz eder.

Pantotenik asit, hücrelere su aşılayarak cilt dokularının derinliklerinde nemi muhafaza ederek nemlendirici olarak çalışır.

Klinik araştırmalar, bu asidin yalnızca aşırı derecede nemlendirici olmadığını, aynı zamanda dört hafta veya daha uzun bir süre boyunca düzenli olarak kullanıldığında, anti-inflamatuar bir rol üstlendiğini bulmuştur. Sistemik kaşıntıyı giderirken aynı zamanda kuru cildi yatıştırmaya da yardımcı olur.

C vitamini

C vitamini serumları asidiktir yani ölü hücreleri deri yüzeyinden atarak daha parlak ve pürüzsüz hale getirirler. Bu da yeni hücre yenilenmesini hızlandırıyor. C vitamini oldukça asidik ve çok acıdır bu nedenle cilde uygulandığında, kolajen ve elastin üretimini hızlandırarak cilt kendini iyileştirmek için tetiklenir. Kolajen, cildi dolgun yapan ve sarkmayı önleyen protein lifleridir, elastin aynı zamanda cildin geri dönmesine yardımcı olan protein lifleridir. 

C vitamininin en büyük kullanım alanlarından birinin yara izlerini, lekeleri ve diğer hiperpigmentasyonu azaltmaktır. Normal cilt pigmentasyonunu değiştirmeden koyu lekelerin solması için topikal olarak kullanılıyor.

C vitamini aslında iddia ettiği süper içeriktir ancak meyve suyu bölümünü atlamanız ve bunun yerine faydalarını değerlendirmek için güzellik bölümüne gitmeniz gerekebilir. C vitamini almak günlük dozunuzu almanın harika bir yolu olsa da, bir cilt bakımı rejimiyle C Vitamini topikal olarak uygulamak, güçlü antioksidanın cildi parlatma, hiperpigmentasyon düzeltmesi ve cilt tonu-akşam faydalarını gerçekleştirmesini sağlar. C Vitamininin yaşlanmayı geciktirme, hasar onarma ve UV koruma güçleri onu muhteşem yapıyor ancak en iyi sonuçları görmek için zaman ve tutarlı uygulama gerekiyor.

Aloe vera

Aloe vera jeli genellikle çok fazla güneş aldığınızda ve biraz rahatlamaya ihtiyacınız olduğunda kullanılır. Aloe vera cildiniz için çok yönlü bakım sunar.

Aloe veranın birçok kullanımı var. Antioksidanlar, enzimler, A ve C vitaminleri içerir ve oldukça antiinflamatuardır. Yanık, sivilce ve kuru cilt tedavisine yardımcı olabilir. Konu sivilce olduğunda, aloe veranın kistik veya daha derin sivilcelerden ziyade yüzeysel yüzey sivilcelerinde en iyi sonucu verdiğini sözlerine ekledi.

İçindeki enzimler aynı zamanda cildi daha pürüzsüz hale getirmek için pul pul dökülmesine de yardımcı olabilir ancak daha güçlü bir şey arıyorsanız, saf bir nemlendiriciyle eşleştirilmiş taneli bir eksfoliyatör kullanmanızı tavsiye ederiz.

Aloe veranın nemlenmeye yardımcı olabilmesine rağmen aşırı kullanıldığında cildi kurutabileceğini söyledi. Bitkideki enzimlerin bir eksfoliye edici gibi davrandığını ve cildi çok fazla pul pul döktüğünüzde cilt tipinize bağlı olarak çok yağlı veya çok kuru olmaya başlayacağını söylüyor.

Aloe veranın bir başka faydası da gelecekteki çizgiler ve kırışıklıklara yardımcı olabilmesidir. Popüler bir soru, kırışıklıklarımdan kurtulmaya yardımcı olabilir mi ve basit cevap hayır. Farklılaştırılması gereken en önemli şey, cildinizin yaşlanmasını tersine çevirmemesi, ancak daha derin kırışıklıklar ve çizgiler oluşmasını önlemeye yardımcı olmasıdır.

Meyan kökü

Meyan kökünün genel sağlık yararları, yüzyıllar boyunca farklı kültürlerde iyi belgelenmiştir. Meyan kökü özü içeren cilt bakımının tutarlı bir şekilde uygulanması cildinizi nemlendirebilir. Meyan kökü, serbest radikalleri dış çevresel ve iç stres faktörlerinden nötralize edebilen güçlü antioksidanlar içerir. Bu sakinleştirici özelliklerinden dolayı meyan kökü genellikle serumlara dahil edilir.

Meyan kökündeki bir aktif olan glisirizin, kortizol ve steroidlere benzer güçlü bir anti-inflamatuar aktiviteye sahiptir. Steroidler, egzama ve sedef hastalığı gibi iltihaplı dermatolojik durumların tedavisinde yaygın olarak kullanılan ilaçlardır.

Yüzyıllar boyunca meyan kökü, egzama, sedef hastalığı, kontakt dermatit, seboreik dermatit, sedef hastalığı ve iltihaplanma ve kaşıntı ile karakterize edilen diğer durumlar gibi çok çeşitli iltihaplı cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır.

Hiperpigmentasyon veya koyu lekeler, sivilceler, egzama alevlenmesi veya güneş yanığından sonra yaygın olabilir. Meyan kökü özütü, birçok cilt bakım ürününde renk değişikliğini veya pigmentasyonu hafifletmek için kullanılan yaygın bir bileşendir.

Meyan kökündeki aktif bir bileşen olan glabridin, anti-enflamatuar etkilere sahip olduğunu ve pigmentasyonu yapmaktan sorumlu anahtar bir enzim olan tirozinazı inhibe ettiğini göstermiştir. Bu özelliğinden faydalanan meyan kökü, ışıltılı ve parlatıcı etkiler sunmayı amaçlayan birçok cilt bakım ürününde kullanılmaktadır.

Meyan kökü özü içeren cilt bakım ürünleri, güneş yanığıyla ilişkili rahatsızlık ve iltihabı hafifletme potansiyeline sahiptir.

Papatya özü

Papatyanın harika bir cilt bakım maddesi olduğunu biliyor muydunuz? Çarpıcı çiçeği, rahatlatıcı kokusu ve sakinleştirici tadı nedeniyle sevmemize rağmen, bu küçük ama güçlü bitki, onu bir cilt bakımı kurtarıcısı yapan çeşitli özelliklere sahiptir. Papatyanın cilde nasıl fayda sağladığını ve onu rutininize nasıl dahil edebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Papatya, geleneksel tıpta yüzyıllardır yaygın olarak anti-enflamatuar, antioksidan ve hafif büzücü olarak kullanılmaktadır. Bu özelliklerinden dolayı papatya, lekelerin görünümünü azaltmak için mükemmel bir seçimdir. Papatya, bir lekenin ilk belirtisinin hemen ardından cilde uygulandığında bakterileri azaltabilir, lekenin büyümesini önlemeye yardımcı olabilir ve herhangi bir iltihabı azaltabilir ve herhangi bir şişliği iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Ek olarak, papatyanın aydınlatma özelliklerine sahip olduğu bulunmuştur. Anti-inflamatuar etkileri ile birlikte, uzun süredir devam eden sivilce izlerinin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olmak için ve daha yeni sivilcelere yardımcı olmak için kullanılabilir. 

Serbest radikallerin, yaşlanmanın gözle görülür belirtilerine en büyük katkıda bulunanlardan biri olduğu düşünülmektedir. 

Bilim, sadece güneşten korunma ve yaşam tarzı değişikliklerinin serbest radikallerin üretimini azaltmadığını aynı zamanda hem tüketilen hem de topikal olarak uygulanan antioksidanların da yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Papatya harika bir antioksidan kaynağıdır ve kolayca yutulabilir veya cilde uygulanabilir. 

Rosacea, egzama veya sadece genel hassasiyetlerden muzdaripseniz, cilt bakımı rutininize papatya eklemek harika bir seçenektir. Kaşıntıya genellikle çevresel faktörlere veya bir reaksiyona bağlı olarak cildin iltihaplanması neden olur. Papatya, doğal bir anti-enflamatuar olduğundan, bu alevlenmelerden kaynaklanan kaşıntılı semptomları yatıştırmak için genel bir rahatlama sağlayabilir. Bu sakinleştirici özellikler, güneş yanığından kaynaklanan ağrı ve kızarıklığı iyileştirmeye yardımcı olmak için de kullanılabilir. Elbette, cildinizi korumanın en iyi yolu, tutarlı ve doğru bir şekilde güneş kremi kullanarak ilk etapta yanıkları önlemektir. Ancak yanık oluşması durumunda, papatyayı topikal olarak uygulamak harika bir tedavi olacaktır.

Jojoba yağı

Jojoba yağı esasen bir balmumu esteri olduğundan, meşhur hindistan cevizi yağı gibi diğer yağlardan daha hafif ve daha az yağlıdır. Bu nedenle, tıkanmış gözenekleriniz ve bunun sonucunda oluşan çatlaklarınız daha az olasıdır. Ayrıca, birkaç yıl rafınızda bozulmadan kullanılmasına yardımcı olan, cildinize pürüzsüz, nemli bir parlaklık veren ve aynı zamanda makyaj temizleyici olarak ikiye katlanan aynı balmumu benzeri kalitedir.

Jojoba yağı, insan sebumunun bileşimine oldukça benzer olması bakımından bitki bazlı yağlar arasında benzersizdir. Çok benzer olduğu için, cildinizi daha fazla yağ üretmesine gerek olmadığını düşünmesi için kandırabilir.

Günlük hayatımız kirli havaya tekrar tekrar dışarı çıkmayı içerdiğinden, yüzümüz neredeyse her zaman açığa çıkar. E vitamini dahil çeşitli besinlerden oluşan jojoba yağı, çevremizdeki hava toksinlerinin neden olduğu oksidatif stresle savaşmaya yardımcı olur.

Akne sorunları ile uğraşıyorsanız, yüzünüze yağ sürme düşüncesi korkutucu olabilir. Salisilik veya glikolik gibi sert asitleri çılgınca kullanıyor olabilirsiniz. Bununla birlikte, jojoba yağı biraz farklıdır ve onu cilt bakımı rutininize eklemekten korkmamalısınız.

Jojoba yağının ciltle olan doğal yakınlığı nedeniyle, jojoba uygulamak sivilcelerin gözle görülür şekilde temizlenmesine yardımcı olmak için çok faydalı olabilir. Bunu, cildin kendi olarak kabul ettiği ve içeri girmesine izin verdiği için kolayca kabul ettiği cilde nem ekleyerek yapıyor. Bu, daha sonra aşırı sebum üretimini durdurma ve böylece cildi dengeleme mesajını gönderiyor.

Çinko

Sağlıklı kalmak için vücudunuzun günlük dozda doğru vitaminlere ve belirli minerallere ihtiyacı vardır. Bu önemli minerallerden biri, çeşitli fizyolojik süreçlerinizi ve cildiniz dahil olmak üzere vücut bölümlerinizi etkileyen çinkodur.

Çinko, yirmi dört saat nöbetçi cilt tamircisi gibidir. Hasarlı dokuları onarmaya ve yaraları iyileştirmeye yardımcı olur. Çinko olmadan, vücudunuzun iç ve dış onarım süresi ve olası sağlık maliyetleri artar. Vitaminler gibi mineraller de genel sağlığınız ve gelişiminiz için gereklidir ve vücudun büyümesine ve kendine bakmasına yardımcı olur. Bazı araştırmalar, çinkonun hücrelerin yenilenmesine yardımcı olarak akne, cilt yaraları ve küçük yaralar gibi topikal tahriş ve yaralanmaların tedavisinde özellikle etkili olabileceğini öne sürüyor.

Çinkonun topikal olarak kullanılması ve ağızdan alınması, akne ile ilişkili iltihaplanma ve yara izlerini önleme ve hafifletme konusunda bir miktar potansiyel göstermiştir. Çinko, ciltte üretilen doğal yağ veya sebum miktarını azaltarak tomurcuktaki sivilcelere yardımcı olabilir. Ayrıca gelişen sivilce çevresindeki hasarlı cildin iyileşmesine de yardımcı olabilir. Bazı araştırmalar akne oluşumunun kısmen beslenmedeki çinko eksikliğinden kaynaklandığını göstermiştir.

Çinko, bebek bezi döküntülerini ve pişiği önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Çinko için bir diğer önemli kullanım, cildi güneşin zararlı ultraviyole (UV) ışınlarından korumaktır. Farkında olsanız da olmasanız da, en sevdiğiniz güneş kremini her uyguladığınızda cilt kanserini önlemek için zaten çinko kullanıyor olabilirsiniz. Geniş spektrumlu UV koruması sağlayan birçok güneş kremi çinko oksit içerir. 

Çalışmalar çinkonun egzama, sedef hastalığı, yanıklar, çıbanlar ve bacak ülserleri dahil olmak üzere diğer birçok cilt rahatsızlığının tedavisinde yardımcı olabileceğini göstermiştir. Daha fazla araştırma yapılması gerekmesine rağmen, çinkonun siz ve cildiniz için birçok potansiyel sağlık yararı sağladığı açıktır. En azından çinkonun doku iyileşmesinde olumlu etkileri vardır ve düzenli hücre büyümesi ve yenilenmesi için gereklidir.

Aynısefa yağı

Aynısefa çiçeklerinin sizi şaşırtabilecek birçok faydası vardır. Geleneksel bitki uzmanları, aynısafa çiçeğinin faydalarını yüzyıllardır biliyorlar ve bilim bu iddiaları desteklemeye başlıyor.

Aynısefa, her ikisi de iltihapla savaşmaya yardımcı olan flavonoidler ve linoleik asit içerir. 2009 yılında yapılan bir araştırma, aynısefa proinflamatuar sitokinleri inhibe ettiğini gösteriyor.

Aynısefa, kas spazmlarını hafifletmek için geleneksel olarak kremlerde ve losyonlarda kullanılır.  Kasları gevşetme kabiliyeti nedeniyle aynısefa, adet krampları, ishal ve spazm veya burkulan kaslar için faydalıdır.

Aynısefanın yara iyileşmesine yardımcı olabileceği bir yol, dokuyu ve kolajen üretimini uyarmaktır. Aynısefa kesikler, sıyrıklar, yanıklar, çürükler ve böcek ısırığı üzerinde etkilidir.

Aynısefanın en ilginç faydalarından biri antiseptik ve antifungal olmasıdır. Bu nedenle, aynısefa yağı, çayı ve merhemi, küçük cilt ve göz enfeksiyonlarının yanı sıra genel cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılabilir. Bir bilimsel çalışma, aynısefa yağının antiseptik, antiviral ve antifungal içerdiğini ve cilt sorunlarını tedavi etmek için başarıyla kullanılabileceğini buldu.

Sinoz Leke Kremi
Sinoz Leke Kremi

Sinoz Leke Kremi Ne İşe Yarar?

Sinoz leke kremi genel olarak ciltteki koyu lekeleri, doğum lekelerini, sivilce izlerini, yaşlılık lekeleri, ince çizgileri, kırışıklıkları, güneş yanıklarını, güneş lekelerini ve çilleri yok eder. Hiperpigmentasyon sorunlarını gideren bu krem cilt tonunu daha eşit hale getirir ve cildin tonunu aydınlatır. 

Sinoz Leke Kremi Kullanımı 

Bu kremi kullanmadan önce nazik bir yüz temizleme jeli ya da bir yüz temizleme köpüğü ile temizleyin. Ardından her gün rutin olarak Sinoz leke kremini ince bir film şeridi şeklinde cildinize uygulayın ve hafifçe ovalayın.

Sinoz leke kremini satın alıp memnun oldunuz mu?

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

Selma Ulusoy

7 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...
0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x