Genel

Jinekomastiyle Birlikte / Beraber Sık Yapılan Estetik Cerrahi Uygulamaları

Jinekomasti ameliyatı, erkeklerde meme dokusunun aşırı büyümesi durumudur ve genellikle hormonal dengesizlikler veya ilaç kullanımı nedeniyle ortaya çıkar. Jinekomasti olan erkekler, sıklıkla meme dokusunun azaltılması için cerrahi müdahaleye başvururlar. Bu ameliyat sırasında, meme dokusu ve gerekiyorsa nadiren de olsa iz bırakmadan fazla deri alınır ve meme dokusunun boyutu azaltılır.

Jinekomasti tedavisi genellikle başlı başına bir işlem olarak uygulanabilir, ancak bazı durumlarda, diğer estetik cerrahi işlemleriyle birlikte yapılabilir. Bunlar şunları içerebilir:

Liposuction: Meme dokusu ve yağ dokusu arasında bir fark olması nedeniyle, jinekomasti ameliyatından sonra liposuction yapılması gerekebilir. Liposuction, jinekomasti ameliyatından sonra göğüs bölgesinde kalan fazla yağ dokusunu çıkarmak için veya komşu bölgelerden sırttan, koltuk altından veya karından yağ almak için sıklıkla tercih edilir.

Karın germe ameliyatı: Jinekomasti genellikle obeziteyle birlikte veya mide küçültme ameliyatları sonrası aşırı ve ani kilo vermelere bağlı orta bedende sarkma sonrası görülür ve kişinin karın bölgesinde de yağ birikimi ile beraber deri sarkmaları gözlenir. Bu durumda, jinekomasti ameliyatı ile birlikte karın germe veya orta beden şekillendirme ameliyatı planlanır.

Yüz germe ameliyatı: Bazı durumlarda, örneğin hızlı ve aşırı kilo vermeye bağlı sarkmalarda jinekomasti ameliyatı ile birlikte yüz germe ameliyatı da yapılabilir. Bu, kişinin daha genç ve taze bir görünüme sahip olmasını sağlar.

Body lift ameliyatı: Jinekomasti, genellikle obezite ile birlikte veya ani kilo verme sonrası deri sarkmaları ile birlikte görüldüğü için, kişi yüz veya vücudunun diğer bölgelerinde de sarkmalar olabilir. Bu durumda, jinekomasti ameliyatı ile birlikte body lift (360 bodylifting) ameliyatı da kombine edilebilir.

Göğüs ve Karın şekillendirme: Jinekomasti ameliyatı sırasında, bazı erkekler meme bölgesindeki dokunun çıkarılması sonrasında alınan yağların dolgu olarak kullanılmasını, karın kası belirginleştirme ve yeniden şekillendirme yapılmasını isterler. Bu durumda, alınan yağ dokuları özel işlemlerden geçirilerek dolgu haline getirilir ve göğüs/karın kaslarına verilerek rektus (6 pack, baklava karın) veya şiş göğüs (pektoral) kasları elde edilebilir.

Jinekomasti tedavisi veya ameliyatı ile birlikte yapılacak diğer kombine estetik cerrahi işlemleri, kişinin özelliklerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, bu tür işlemler için bir plastik cerrah ile detaylı bir şekilde konuşmak ve kişinin ihtiyaçlarına en uygun tedavi planını belirlemek önerilir. Jinekomasti oluşumuna neden olan etkenler uzaklaştırılıp, ameliyatta göğüslerde kadın tipi yuvarlak konturlu yağ toplanmasından sorumlu olan meme dokuları tamamen çıkarıldığında jinekomasti tekrarlamaz.

admin

Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx