Sağlık

Aknefloks Jel Ne İşe Yarar?

Aknefloks Jel Faydaları

Reklamlar

Aknefloks jel genel olarak akneler ve sivilceler üzerinde etkili bir kremdir. Aknefloks jel kullananlar bu kremden oldukça memnundurlar. Peki Aknefloks jel nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.

Aknefloks Jel Nedir?

Bu jel krem akne vulgaris ve diğer cilt enfeksiyonlarını duyarlı bakterilerle tedavi etmek için kullanılan topikal bir florokinolon antibiyotiktir. Bakteri çoğalmasını önlemek için enzim DNA girazı inhibe ederek çalışır. Doktorunuz ayrıca diğer listelenmemiş durumların tedavisi için bu jel kremi reçete edebilir.

UYARI! İlaç Satışı İnternet Sitelerinden Yapılamaz. İlaçlar Sadece Eczanede Satılır.

Reklamlar

Aknefloks Jel Fiyatı

Bu jel kremin güncel fiyatı 39.93 TL’dir.

Aknefloks İçindekiler

Bu jel kremin aktif maddesi nadifloksasin adlı bir bileşendir. Yardımcı maddeleri ise metil paraben (E218), feniletil alkol, trietanolamin, gliserin, setil alkol, stearil alkol, setostearil alkol, oleik asit, etil alkol ve deiyonize sudur.

Aknefloks jel
Aknefloks jel

Aknefloks Jel Ne İçin Kullanılır?

Bu ilaç yaygın olarak saçkıran, ayak mantarı, mantar enfeksiyonları, akne, sivilce ve diğer ilgili enfeksiyonlar gibi cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

Krem ayrıca göğüs, kollar, bacaklar ve boyun cildin koyulaşmasına neden olan pityriasis tedavisinde de kullanılabilir. Bu ilacı kullanma dozu ve süresi enfeksiyonun türüne bağlıdır. Günde iki kez veya doktorunuzun talimatlarına göre uygulayın. Kremi etkilenen bölgelere uygulamadan önce alanı kurutmalısınız.

Reklamlar

Bu krem genel olarak deri mantar enfeksiyonları, ayak mantarı, dermatit, akne ve sivilcelerin tedavisinde etkilidir.

Aknefloks Jel Ne İşe Yarar?

Bu jel krem aktif madde olarak nadifloksasin içerir. Topikal florokinolon antibiyotikleri adı verilen bir ilaç türüne aittir. İlaç, bakteri çoğalmasını önlemek için DNA giraz enzimini inhibe ederek çalışır. Akne vulgaris, sivilceler, mantar enfeksiyonları ve diğer cilt enfeksiyonlarını duyarlı bakterilerle tedavi etmek için kullanılır.

Aknefloks Jel Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Bakteriyel cilt enfeksiyonlarının tedavisi için size bu jel krem reçete edilmiştir.
  • Etkilenen bölgelere bu jel krem günde iki veya üç kez veya doktorunuzun önerdiği şekilde uygulanmalıdır.
  • Bu jel kremi, doktorunuz tarafından önerilenden daha sık veya daha uzun süre kullanmayın. Yedi günlük tedaviden sonra cilt probleminiz düzelmediyse doktorunuzu bilgilendirin.
  • Tedavi, durum düzeldikten en az iki gün sonrasına kadar sürdürülmelidir.
  • Aşırı tahriş olmuş ve hassas cilde uygulamayın ve gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza bu jel krem ile temas ettirmemeye dikkat edin. Eğer bu bölgelere krem yanlışlıkla temas ederse hemen bol suyla yıkayın.
  • Bir doktor tarafından talimat verilmediği sürece, etkilenen bölgeyi bandaj gibi hava geçirmez pansumanlarla kapatmayın, örtmeyin ya da sarmayın çünkü bu yan etki riskini artırabilir.
  • Uygulama yerinde geçici yanma, kaşıntı veya kızarıklığa neden olabilir. Bu tür şeyler genellikle hafif yan etkilerdir. Daha şiddetli bir reaksiyon yaşarsanız hemen ilacı kullanmayı bırakın ve acil olarak doktorunuza danışın.
Aknefloks jel
Aknefloks jel

Aknefloks Kullanımı Nasıldır?

Tedaviden en güvenli ve en etkili sonuçları almak için bu jel kremi mutlaka doktorunuzun talimatlarına göre kullanın. Güvenli, uygun ve optimum dozaj değişebilir ve hastanın sağlığına ve tıbbi geçmişine ve tedavi edilen hastalığa bağlıdır.

Bu jel kremi uygulamak için etkilenen bölgeyi tamamen sabun ve suyla temizleyin ardından etkilenen alanı kurulayın, az miktarda krem ​​uygulayın, cilde hafifçe masaj yapın ve fazla ilacın buharlaşmasına izin vermek için alanı açık bırakın. Herhangi bir kremin mukoza zarlarına veya cildin tedavi edilmeyen diğer bölgelerine temas etmesini önlemek için her kullanımdan sonra ellerinizi iyice yıkayın.

Aknefloks Kremi Yan Etkileri

Bu kremi uygulayan hastalar bazı yan etkiler yaşayabilir. Hafif batma veya yanma hissi, hafif kızarıklık veya cilt tahrişi, cildin kuruluğu, ten renginde hafif değişiklik gibi tüm reaksiyonları doktorunuza bildirin. 

Aşırı duyarlı veya alerjik reaksiyon yaşarsanız derhal tıbbi yardım alın veya en yakın hastane ve acil servise gidin. Genellikle bu tür bir alerjik reaksiyon sırasında ortaya çıkan semptomlar arasında nefes alma veya yutma güçlüğü, uzuvların, dilin, dudakların, boğazın veya yüzün şişmesi, göğüste sıkışma, kurdeşen ve deri döküntüleri bulunur. Bu tür durumlarda hemen bu jel kremin kullanımını durdurun ve acil olarak bir doktora başvurun.

İlginizi çekebilir: Kalmosan Losyon Ne İşe Yarar?

Begonya Instagram: begonyakadin

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx