Sağlık

Karbonat ile Reflü Tedavisi

Reklamlar

Karbonat mutfaklarımızın vazgeçilmez ihtiyaçlarının başında gelmektedir. Karbonat ile reflü tedavisi konulu yazımız ile sizlere karbonatın yararları, karbonatın kullanım alanları ve reflü hastalarının karbonatını nasıl kullanmaları gerektiği konusunda detaylı bilgiler vereceğiz. Gelin yazımıza bu mucizevi maddenin detayları ile başlayalım.

Karbonat Nedir?

Karbonat aslında kimyasal bir olduğu söylenebilir. Bazı asit ve bazların karışımı sonucu oluşan bu madde isim olarak karbonat ismini almıştır. Ev temizliğinden cilt bakımına kadar çok farklı alanlarda kullanılan karbonat günümüzde her evin olmazsa olmazıdır. Karbonat yemeklerin tadının daha iyi olmasından karbonat ile sivilce tedavilerine kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Karbonat ile Reflü Tedavisi
Karbonat ile Reflü Tedavisi

Karbonatın Faydaları Nelerdir?

  • Dişlerin temizlenmesinde sıklıkla karbonat kullanılmaktadır. Ayrıca leke oluşumunun sonrasında bu lekelerin giderilmesinde oldukça önemlidir. Ayrıca ağız sağlığınızı korumak için karbonat ve su ile hazırlanmış gargarayı da kullanabilirsiniz. Bu sayede hem ağzınızdaki kokulardan hem de güçsüz diş etlerinden kurtulabilirsiniz. Ayrıca karbonatın düzenli kullanımda diş beyazlatma etkisi de mevcuttur.
  • Karbona, limon suyu ile karıştırılarak koltuk altına sürülürse bu bölgedeki kararmaların önüne geçmenizde size yardımcı olacaktır. Ter kokusu ile mücadelede de kullanabilirsiniz.
  • Ağız ve boğaz enfeksiyonlarının giderilmesinde karbonat en büyük yardımcınız olabilir.
  • Cilt bakımı maskelerinde karbonat kullanımı oldukça yaygındır. Ölü derilerin temizlenmesi ve cildin parlamasına yardımcı olması ile hemen hemen her cilt maskesinde kullanılır.
  • Sindirim sorunları çeken ya da geç saatte yemek yiyenlerin hazımsızlık sorunlarının çözümü için karbonat kullanılabilir.
  • Saç derisinin rahatlatılması ve temizlenmesi için karbonat sürülmesi oldukça yaygın bir yöntemdir.
  • Ev temizliğinde hijyenin sağlanması için karbonat temizlik maddelerine eşlik edebilir.
  • Karbonat kullanarak saçlarınızı açma işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz. İlave edilecek birkaç malzeme ile bu işlemi banyo sırasında kolayca yapabilirsiniz.
  • Kepek sorunu yaşayanlar için karbonat mucizevi bir bileşendir. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra karbonat ile masaj yaptığınızda ve son durulama suyunuza elma sirkesi eklediğinizde saçlarınız iyi derecede temizlenecek ve kepeklerden arınacaktır.

Karbonat ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Hemen hemen her yerden edinebileceğiniz karbonat sayesinde cildinize kolayca bakım yapabilirsiniz. Karbonat maskeleri ile cildinizi ölü derilerden arındırabilir ve bu sayede daha parlak bir görünüme kavuşabilirsiniz. Cilde peeling etkisi yapan karbonat sayesinde ölü derileri kolayca kaldırabilirsiniz. Karbonat ve suyu karıştırarak yüzünüze sürebilirsiniz. Ardından bu karışımın cildinizde bir süre kurumasına izin verin ve ılık su ile temizleyin.

Reklamlar

Karbonat ile Sivilcelerden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Sivilceler ile mücadelenizde karbonat çözüm aracınız olacaktır. Su ile karıştırılmış karbonatı sivilcelerin üzerinde bir süre bekletmeniz bu sorunu çözmenizde yardımcı olacaktır. Karbonat cildi beyazlatmada kullanılmaktadır. Limon suyu ile karbonatı karıştırmak ve cildinize sürmek, cildinizin beyazlamasına yardımcı olacaktır. Alternatif olarak bal, karbonat ve su ile benzer etkiler elde edebilirsiniz.

Karbonat Hangi Bileşenlerden Üretilir?

Karbonat bazı kimyasalların birleştirilmesi ve tepkimeye girmesi sonucu elde edilir. Karbonat, sodyum bikarbonat şeklinde formile edilebilir.Suda kolayca çözülme özelliği olmasıyla birlikte hemen hemen her alanda kolaylıkla kullanılabilmektedir.

Karbonat Hangi Bileşenlerden Üretilir?
Karbonat Hangi Bileşenlerden Üretilir?

Karbonat ile Kilo Verilir Mi?

Karbonat pek çok alanda kullanılan mucizevi bir bileşen olmasının dışında aynı zamanda kilo vermek ve zayıflama için de kullanılır. Bunu pek çok uzman da onaylamıştır. Karbonat kürü adı verilen karbonatlı suyu hazırlayarak günde 2.5 litre tüketilmesi 1 ayda kilo vermenize oldukça yardımcı olacaktır. Ancak bu su öğünlerden 1 saat önce ve sonra tüketilmesi gerekir.

1,5 litrelik suyun içerisine eklenecek karbonat ile kür hazırlayabilirsiniz. Karbonat içmek, metabolizmanın ve sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır. Karbonat diyeti olarak bu uygulamayı her yerde görebilirsiniz.

Reklamlar

Ama unutulmaması gereken bir konu karbonatın fazla tüketilmesi ile görülmektedir. Karbonatın fazla tüketilmesi mide sıkıntılarına sebebiyet verebilir. Ancak bu durum kişiye ve bünyeye göre farklılıklar gösterebilir. Karbonat kullanımında mutlaka temkinli ve az miktarlarda olmalıdır.

Karbonat ile reflü tedavisinde reflü hastalarının mide yanmalarına iyi gelmekle beraber fazla tüketiminde ters etkiler yaratabilir. Mide yanması rahatsızlığı, kişinin midesindeki yanma hissi ile tanımlanır. Bu yanma hisse midenizden yemek borunuza doğru ilerleyerek devam eder ve rahatsızlık verir.

Mide yanmalarının asıl sebebi yemek borusunun normal şiddeti ile yapması gereken büzülmelerin çok daha az şiddette gerçekleşmesi sonucu ortaya çıkar. Randımanlı çalışamayan kasların sonucunda midenizdeki asidin içindekilerinin geri dönmesi ve bunların yemek borunuza kaçması gibi sorunlar oluşabilmektedir. Dolayısı ile mide sorunları yaşayanların tükettikleri tam olarak hazmedilemediği için rahatsızlık hisse doğuracaktır. Bu durumda sindirim sisteminizde farklı semptomlar da görünebilmektedir. Özellikle sık sık mide yanması sorunlarınıza var ise reflü hastalığınızın olması muhtemeldir. En kısa sürede bir dâhiliye uzmanına görünmelisiniz.

Mide Yanmalarına Karşı Karbonat Tedavisi

Karbonat, içerisinde pek çok minerali barındıran bir maddedir. Yağlı, çok baharatlı ya da yanlış beslenme sonucu oluşan mide yanmalarına karşı karbonat kullanımı sizleri rahatlatacaktır. Karbonat sindirim sistemini dengeleyen bir bileşendir. Mide asidinin giderilmesi ve fazlasının bertaraf edilmesi için karbonat kullanılır.

Karbonat uzun süreli etkisi olmayan bir bileşendir. Dolayısı ile zararları düşünüldüğünde karbonatın sık sık kullanılması pek olası değildir. Çünkü karbonatın fazla kullanımda mideniz alkali oranını dengelemek için daha fazla asit üretecek bu da mide çeperinize zarar verecektir.

Mide Yanmalarına Karşı Karbonat Tedavisi
Mide Yanmalarına Karşı Karbonat Tedavisi

Ayrıca karbonatın yüksek tansiyon, ödem ya da karaciğer ile alakalı sorunların yaşandığı durumlarda kullanılması oldukça zararlıdır. Bu gibi durumlarda karbonat kullanmaktan kaçınmalısınız. Karbonat tedavisi doktor gözetiminde ve belirli prosedürlere uygun yapılmalıdır. Mide sorunlarında yapılması gereken en etkili yöntemlerin arasında hafif ve dikkatli beslenmelidir. Dolayısı ile midenize zararı olacak yiyecekleri tüketmekten kaçınmalısınız. Reflü hastalarının tüketmekten kaçınması gereken bazı gıdaları sizlere liste halinde sunuyoruz.

  • Kahve
  • Çikolata
  • Baharatlar
  • Gazlı içecekler
  • Sigara
  • Soğan
  • Sarımsak
  • Yağda kızartılmış yiyecekler
  • Alkol
  • Salça
  • Domates
  • Ekşi yiyecekler

Reflü Sancılarını Rahatlatmak İçin Karbonat Kürü

  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı ılık su

Bu karışım ile midenizin asitlenmesinin önüne geçerek reflünün sebebiyet verdiği bazı semptomları yani mide yanmalarının önüne geçmenize yardımcı olacaktır. Ancak bu karışım da uygun olmayan durumlarda ve doktor bilgisi dışında kullanılmamalıdır.

Karışımı genelde yemeklerden sonra yanma ya da acı hissederseniz, mideniz tıka basa dolu değilse içebilirsiniz. Midenizdeki yanma ve acı semptomları 14 günden fazla devam ederse, mutlaka bir doktora başvurmalısınız.

Hazımsızlık Sorunları İçin Karbonat Kürü

  • 1 su bardağı su
  • Çeyrek çay kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi

Karbonat ve suyu karıştırdıktan sonra içerisine elma sirkesini ilave ederek iyice karıştırmalısınız. Bu karışımı yemeklerinizin ardından 3 saat sonra içmelisiniz. Günde 2 ya da 3 kere tüketebilirsiniz. Dişlerinizin aşınmaması için bu karışımı pipet ile tüketmenizi öneririz.

Reflü Yanmaları İçin Karbonat ve Bal Karışımı

  • 1 Bardak Su
  • 1 Çay Kaşığı toz karbonat
  • 1 çay kaşığı bal

Karbonat ve balı suya ilave ederek iyice karıştırın. Midenizin hafif yanmalarında bu karışımı tüketebilirsiniz. Ağır mide yanmalarına bu karışım fala iyi gelmeyecektir.

Mide Acıları İçin Karbonat ve Limon Karışımı

  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı limon suyu (hazır limon suyu kullanmayın)
  • 1 bardak su

Tüm malzemeleri karıştırarak midenizde acı hissettiğiniz anlarda tüketin. Kısa sürede midenizdeki acının azaldığını göreceksiniz.

Karbonat Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Karbonat pek çok farklı alanda kullanılan bir ilaç gibidir. Kullanımında aşırıya kaçıldığında zararları olabileceği gibi uzun süreli kullanımları da mide için risk teşkil edecektir. Doktorunuzun uyarıları dâhilinde belli ölçüleri aşmayarak kullanmanız hem mideniz hem de sağlık için en doğru olanıdır. Yan etki ve alerjik durumlar için mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Tüm bunların yanında aç karnına karbonat içmek bazı ciddi hastalıklardan da kurtulmanıza yardımcı olmaktadır. Karbonat vücudunuzun Ph değerini düzenleyen bir maddedir. Bu işlevi ile vücudunuzun daha randımanlı çalışmasını sağlar. İnsan vücudundaki pek çok hastalık direk olarak vücudun pH değerinin dengesizliği ile alakalıdır. Karbonatlı su içmek bu yüzden önemlidir.

Karbonat ile Reflü Tedavisi

Karbonat reflü hastalarının sıklıkla yaşadığı mide yanması ve mide ekşimesi sorunlarının önünde sizlerin en büyük yardımcısıdır. Mide asidinin yemek borusundan yukarı çıkması sonucu bu yanma hisse oluşur. Her gün karbonatlı su içen reflü hastalarının mide asidi nötrlenir ve yanma sorunu ortadan kalkar. Bunu yanı sıra asitli içecekler içen reflü hastalarının geğirmesine sebebiyet veren bu durumu karbonat ile ortadan kaldırabilirsiniz.

Karbonat ile Reflü Tedavisi
Karbonat ile Reflü Tedavisi

İnsan vücudunun pH seviyesinin olması gerektiği orantıda olması, kanser dahil pek çok hastalığın önüne konulabilecek en büyük korumadır. Karbonatlı su içen kişilerin vücutlarının pH seviyelerinde dengelenme oluşur. Yemeklerin hazım edilmesi için asitlik durumu oldukça önemlidir, fakat bazlılık seviyesi yüksek olan olması durumunda hastalıkların daha az olacağı söylenir. Asidik ortamda hastalıklar daha kolay gelişme gösterir.

Osteoporoz, eklem ağrıları ve kansere kadar pek çok dejeneratif hastalık asidik ortamda kolayca çoğalmaktadır. Dolayısı ile vücudun pH seviyesini düzenlemek için günde 1 bardak karbonatlı su ile kendimizi korumak, çok da zor olmamalı.

Karbonat ile Böbrek Taşlarına Karşı Koyun

Böbrek taşları sadece genetik bir durum değildir. Eğer idrarınızın asit derecesi yüksek ise vücutta demir eksikliği baş göstermiş demektir. Bu eksiklik ve dengesizlik vücutta taş oluşumunun başlıca sebeplerindendir. Böbrek taşı rahatsızlığı oldukça ağrılı ve sancılı bir süreçtir. Böbrek taşları uzun süre belirti vermezler ancak ağrılar başladığında ve taş hareket ettiğinde ise tahammül edilemeyecek derecede ağrılar baş gösterir. Yeterli su içmemek bu hastalığın en büyük sebeplerinden biridir. Her gün içilecek karbonatlı su böbrek taşı oluşumu riskinizi önemli ölçüde azaltacaktır.

Üriner Enfeksiyonlara Karşı Karbonat Kullanın

Böbreklerin ve idrar torbasının korunması vücudumuz açısında oldukça önemlidir. Karbonat sayesinde idrar yolu iltihaplarına karşı kendinizi koruma altına alabilirsiniz. Karbonatlı suyun antiseptik olması sebebiyle idrarın asitlik oranını azaltarak idrar yolu enfeksiyonlarının önüne geçmede yardımcı olur. Mesane bölgemiz bakterilerin rahatlıkla çoğalması için gereken ortama sahiptir. Özellikle kadınlarda idrar yolu iltihapları açısından yüksek riskler bulunur. Temizlik eksiği, hamilelik, bağışıklık sistemlerinin düşük olması ve ilaç tedavilerinin bıraktığı hasarlar sebebiyle bu durumlar oluşabilir. Dolayısı ile karbonatlı su ve yeterli temizlik ile kadınlar bu durumdan kurtulabilir.

Reflüye İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Reflü hastalığından şikayetçi olan kişiler, bazı besinleri tüketerek reflü sancılarını hafifletebilirler. Bu besinler ara öğün ya da akşam 7’den önce tüketilmeli. Reflü hastalarının akşam 7’den sonra herhangi bir yiyecek tüketmemeleri tavsiye ediliyor.

  • Liften zengin gıdalar
  • Elma
  • Muz
  • Brokoli
  • Havuç
  • Fasulye
  • Kantaron yağı
  • Papatya çayı
  • Peynir

Reflü hastalarının sıklıkla yaptıkları bazı hatalar, hastalıklarının şiddetlenmesine, gece vakitlerinde rahatsızlık vermesine sebebiyet verebiliyor. Tabak porsiyonlarını küçültmek, yemek yedikten sonra uyumamak, yemeklerinizi yavaş yemek, yastık yüksekliğinin belli bir yükseklite olmasını sağlamak, kilo vermek için çeşitli yöntemler denemek, spor yapmak, diyet yapmak, bol ve sık su içmek, bir yerde 40 dakikadan fazla sabit oturmamak gibi pek çok aktivite ve husus sayesinde reflü hastalığının şiddetlenmesinin önüne geçebilirsiniz. Özellikle yemek yedikten sonra uyuyanlar çok şiddetli mide ağrıları ile baş başa kalabilir.

Bu yazımızda sizlere reflü hastalığı hakkında detaylı bilgiler, dikkat edilmesi gerekilen hususlar, reflü hastalarının tüketmesi ve tüketmemesi gereken gıdaların yanı sıra karbonat ile reflü tedavisi konularında bilgiler verdik. Yazımız hem karbonatın mucizevi faydalarını hem de reflü hastalarının bilmesi gerekenleri birleştirme sebebiyle tam bir rehber özelliğindedir.

İlknur Gülhan

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx