Cilt Bakımı

Lavanta Yağı ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Lavanta Yağı ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Reklamlar

Lavanta yağı ile cilt bakımı pek çok kadının merak ettiği özel bir konudur. Lavanta gerek kokusu, gerek görüntüsü ve gerekse yararları ile doğanın bizlere bir hediyesidir. Lavanta yağı ile cilt bakımı bu açıdan çok önemlidir. Çünkü çağlar boyu kadınlar tarafından güzelliğin simgesi olarak kullanılmıştır. Lavanta yağı ile cilt bakımı nasıl yapılır, bunu öğrenmeden önce birkaç temel konuya değinelim.

Lavanta Yağı
Lavanta Yağı

Lavanta Yağı Nedir?

Lavandula angustifolia, lavanta olarak bilinir, 2500 yıldan fazla bir süredir dünyada en çok kullanılan esansiyel yağı üretilen ve çok yıllık, yaprak dökmeyen bir bitkidir. Kuru, kayalık, kumlu arazi ile deniz iklimlerinde gelişen lavanta, Akdeniz bölgesi, Avrupa, Afrika, Kanarya Adaları, Orta Doğu ve Hindistan’da bulunabilir.

Lavanta adının, hoş kokulu özellikleri nedeniyle banyolarda ve çamaşırhanelerde sık sık kullanıldığı için Latince “lavare” kelimesinden türetildiğine inanılmaktadır. Sakinleştirici, fiziksel ve duygusal olarak dengeleyici bir koku ile, vücut üzerindeki rahatlatıcı etkileri için yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Reklamlar

Eski metinlere göre, amaçları tıbbi ila dini, kesikleri temizlemek ve çürükleri ve cilt tahrişlerini yatıştırmak ve aynı zamanda ibadet için tütsü olarak kullanılmıştır. Bu esansiyel yağın diğer tarihsel kullanımları arasında Mısırlılar için mumyalama ve parfümeri yer alırken, Romalılar için banyolarda ve yemek pişirmede kullanılmıştır.

Lavanta Yağı
Lavanta Yağı

Lavanta Yağının Faydaları

Sakinleştirici, fiziksel ve duygusal olarak dengeleyici bir koku ile, vücut üzerindeki rahatlatıcı etkileri için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Lavanta, her formda bulunur. Yağlar, jeller, losyonlar, sabunlar, şampuanlar, spreyler ve mum yapımını kapsayan yatıştırıcı ve sakinleştirici aktiviteler gösteren kozmetik, koku, spa ve tıbbi kullanımlara sahiptir.

Büyüme formları ve uçucu yağlarının kimyasal bileşimleri ile ayırt edilen otuzdan fazla lavanta türü ve yüzlerce genotip vardır. Mevsim, iklim, nem seviyeleri, bulut kapsamı ve toprak kalitesi gibi lavanta bitkisi yetiştirme koşulları damıtılmış uçucu yağın kalitesini etkiler.

Reklamlar

En yüksek kalitede uçucu yağ, sadece taze lavanta çiçeklerini damıtarak ve bitkinin başka bir bölümünü buharlaştırmadan elde edilir.

Hamile iken, uyuşukluğa neden olabilecek ilaçlarda veya anestezi altındayken lavanta esansiyel yağını kullanmaktan kaçınmak en iyisidir.

Lavanta Yağı
Lavanta Yağı

Lavanta Yağı Neye İyi Gelir?

Tıbbi olarak kullanılan lavanta esansiyel yağının, zararlı bakterileri ortadan kaldırdığı, kas spazmlarını hafiflettiği, şişkinliği hafiflettiği, özellikle zehirli, kaşıntılı bir böcek ısırmasından kaynaklandığında iltihaplı cildi dezenfekte ettiği ve yatıştırdığı ve kasları rahatlattığı bulunmuştur. Bir masajda kullanıldığında gerginlik ve kasılmayı iyileştirir.

Aromaterapide kullanıldığında, bu hafif sedatif madde, beyin dalgalarını gevşeterek stresi azaltır. Bu da stres hormonuna katkıda bulunan kortizol seviyelerini azaltır. Düşük kortizol daha düşük bağışıklığa yol açtığından lavanta, sağlığı zayıflatabilecek stres duygularını hafifletmeye yardımcı olarak bağışıklık sistemini destekleyecektir. Lavanta, hormonları dengeler, sinir gerginliği duygularını azaltır ve ampirik kanıtlara dayanarak, bazı bireyler için depresyon duygularını azaltır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleri nedeniyle, uykusuzluk çekenler için bir uyku yardımcısı olarak çalışabilir.

Gösterildiği gibi, lavanta esansiyel yağının birçok terapötik özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Aşağıda, birçok faydası ve gösterildiğine inandığı aktivite türleri vurgulanmaktadır.

Kozmetik Sektöründe Kullanımları

Lavanta yağı antiseptik, anti-enflamatuar, deodorant, rahatlatıcı, yatıştırıcı, sitoflaktik ve sikatrisan olarak kozmetik sektöründe kullanılır.

Parfüm ve Esans Olarak Kullanımları

Bu esansiyel yağ anti-depresan, anti-romatizmal, anti-spazmodik, dekonjestan, deodorant, rahatlatıcı, yatıştırıcı ve sinirleri sakinleştirici olarak kullanılır.

Tıbbi Kullanımları

Lavanta yağı antiseptik, analjezik, anti-konvülsan, anti-depresan, anti-romatizmal, anti-spazmodik, anti-enflamatuar, anti-viral, bakterisidal, dekonjestan, rahatlatma, yatıştırıcı, sudorific, rubefacient, hipotansif, emmenagog, diüretik, sitoflaktik, sikatrisan ve karminatif olarak tıbbi amaçlar ile kullanılır.

Lavanta esansiyel yağı kullanımları, tıbbi ve kokuludan kozmetik ürünlere kadar çeşitlidir. Birçok formu arasında yağlar, jeller, losyonlar, sabunlar, şampuanlar, spreyler ve mum yapımı bulunur.

Aromaterapik Kullanımları

Aromaterapide kullanılan koku solunur ve beynin duygusal güç merkezindeki koku reseptörleri kokuyu sakinleştirici olarak işler, beynin ve vücudun rahatlamasına izin verir. Benzer şekilde, bir yastık üzerine yumuşatılmış birkaç damla lavanta yağı damlatmak, daha az uyku bozukluğu ile daha derin uykuya daha hızlı başlamayı teşvik edebilir. 

Anksiyete gibi duygusal stresi azaltma yeteneği ve baş ağrılarını hafifletme gücü, hareket hastalığı duygularını azaltma ve ruh halini iyileştirme yeteneğine de uzanır. Lavanta yağının derinden solunduğunda saman nezlesi semptomlarını azaltabileceğine inanılmaktadır.

Bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmiş ve topikal olarak kullanılan lavanta yağı çatlamış ve yaşlanan cildi nemlendirir. Antiseptik ve mantar karşıtı özellikleri, böcek ısırıklarının neden olduğu kaşıntı ve şişliği azaltmaya yardımcı olabilir. Anti-mikrobiyal özelliklere sahip olduğu bilinen, küçük yanıklara ve kesiklere rahatlatıcı bir rahatlama sağlar, ağrıyı azaltır ve yaradaki bakterileri ortadan kaldırırken kanamayı engeller. Cildi eski haline getirme potansiyeli, güçlü antioksidan etkisi ile yaşlanma görünümünü yavaşlattığı ve egzama ve sedef hastalığına maruz kalan cildin görünümünü ve hissini geliştirdiği yaşlanma ve akne eğilimli cilt kullanımı ile de gösterilmiştir. Saç bakımında lavanta yağı, saç derisine sürüldüğünde bitleri, sirkeleri ve kepekleri etkili bir şekilde ortadan kaldıran bir antiseptik olduğu bilinmektedir.

Bir sprey olarak lavanta yağı, özellikle yatak odası için rahatlatıcı bir atmosfer yaratan doğal bir parfüm ve toksik olmayan bir hava spreyi görevi görür. Banyoda, taze ve sakinleştirici bir koku için havlulara püskürtülebilir.

Lavanta Yağı
Lavanta Yağı

Lavanta Yağı Cilde Faydaları

Lavanta yağının cilde faydalarını sizler için yazdık.

Akne Tedavisine Yardımcı Olur

Lavanta yağı, akne sorunlarından kurtulmak için arayabileceğiniz birkaç doğal bileşenden biridir. Lavanta esansiyel yağı, akne ve iltihaplanmaya neden olan bakterilerle savaşabilen anti-enflamatuar ve antiseptik özelliklere sahiptir.

Bir pamuklu çubuk kullanarak aknelere biraz lavanta yağı sürün ve istenen sonuçları görün. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’ne göre, aromaterapistler sivilceleri tedavi etmek için lavantaları yoğun olarak kullanıyorlar.

Egzama Tedavisinde Yardımcıdır

Egzama çok utanç verici bir cilt rahatsızlığı olabilir ancak sadece lavanta yağı bu soruna çözüm bulabilir. Bunun nedeni, yağın kaşıntıyı hafifletme ve egzama semptomlarını azaltma yeteneğine sahip olmasıdır. Ayrıca nem ekleyerek ciltteki tahriş olmuş bölgeleri deşifre eder böylece iyileşme sürecini hızlandırır. Bu amaçla kullanmadan önce lavanta esansiyel yağının bir taşıyıcı yağda seyreltilmesi tavsiye edilir.

Cildi Detoksifiye Edebilir

Cildimizin çoğu zaman maruz kaldığı kötü çevresel toksinler ve diğer kirleticiler göz önüne alındığında, cildimizin sağlığının her geçen gün kötüleştiğini bilmek şaşırtıcı değildir.

Ancak bundan kurtulmak için lavanta esansiyel yağına sahibiz. Çünkü lavanta yağı kirleticilerin cilt üzerindeki zararlı etkilerine karşı savaşabilen güçlü antioksidanlar içerir.

Howard Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir çalışmada, lavanta yağının cilt bakterilerinin oluşmasını engelleyebilen birkaç güçlü esansiyel yağdan biri olduğu bulunmuştur.

Yanıkları İyileştirir

Lavanta yağının antiseptik ve antienflamatuar özellikleri yanıkları iyileştirmede etkilidir. Bu madde, yanıkları tedavi eder ve ayrıca bunların neden olduğu yaraların veya yaralanmaların neden olduğu yaraların giderilmesini sağlar. Ayrıca, lavanta yağı ağrı kesici olarak çalışır.

Yaklaşık on dakika boyunca akan suyun altında tuttuktan sonra yanmış bölgeye birkaç damla lavanta yağı damlatın. Bunu yapmak iyileşme sürecini hızlandırabilir. Bununla birlikte, ciddi yanıklarda derhal bir doktora danışmanız gerektiğini unutmayın.

Yanıklarda spike lavanta kullanmayın çünkü daha yüksek kafur içeriği yanmış cildi tahriş edebilir.

Böcek Isırıklarının İyileştirilmesine Yardımcı Olabilir

Ciddi bir sorun olmasa da, böcek ısırıkları gerçekten günlük aktivitelerinizi bozabilir. Ancak, lavanta yağı elinizin altında olduğunda durum böyle olmaz. Böcek ısırığına veya böcek sokmasına karşı birkaç damla lavanta yağı sürün  ve kaşıntı ve şişliğin önemli ölçüde azaldığını görün.

Lavanta yağı iyi bir böcek kovucu görevi görebilir ve geleneksel olarak böcek ısırıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Avustralya’da yapılan bir araştırma, lavantaların geleneksel kullanımlarını destekleyen bilimsel ve klinik verilerin varlığını ortaya koymuştur. Bununla birlikte, böcek ısırıklarını tedavi etmek için yağı çocuklarda kullanırken dikkatli olun. Lavanta yağının iyi seyreltilmesini sağlayın.

Yorgun Kasların Tedavisinde Kullanılır

İş yerinde uzun bir günün ardından kaslarımızın ne kadar yorgun olabileceğini biliyoruz ve aynı zamanda iyi bir masajın o noktada ne kadar harika hissettirebileceğini de biliyoruz. Bu, lavanta yağının görmezden gelmemeniz gereken bir şey olarak ortaya çıktığı yerdir.

İdeal olarak, büyük bir kase banyo tuzuna dört ila altı damla yağ ekleyerek bir lavanta banyosu hazırlayabilirsiniz. Sonra bunu suya ekleyin. Ellerinizi veya ayaklarınızı yaklaşık on dakika boyunca bu çözeltide bekletin ve tazelenmiş ve rahatlamış hissedin.

Lavanta yağının, özellikle ayak ve baş bölgesindeki yorgun kaslarının tedavisi için mükemmel olduğu bulunmuştur. Ayrıca yatmadan önce az miktarda lavanta yağı sürebilirsiniz. Bu, yorgun ayaklarınızı yatıştırmak dışında, ayaklarınızdaki herhangi bir kaba lekeyi veya yarayı yumuşatabilir ve nemlendirebilir.

Tonik Olarak Kullanılır

Lavanta, dolaşımını arttırdığı için cildinizi sıkılaştırır ve böylece cilt hücrelerine yeterli miktarda oksijen ve beslenme sağlar. Bu, hücrelerin sağlıklı kalmasına ve yenilenme süreçlerinin artırılmasına yardımcı olur.

Evde bir toniği lavanta ve su ile yapabilirsiniz. Bir kasede 100 ml suyu kaynatın ve daha sonra lavanta tomurcuklarına koyun, böylece tamamen demlenirler. Kabı örtün ve çayı birkaç saat bekletin. Karışımı temiz bir cam şişeye boşaltın ve soğutun. Bu lavanta suyunun bir kısmını pamuklu bir ped üzerine püskürtün ve yüzünüzü sabah yıkadıktan sonra yüzünüzü yavaşça silin. Bu, cildinizi tonik gibi tazeler.

Lavanta Yağı
Lavanta Yağı

Lavanta Yağı ile Cilt Bakımı

Lavanta yağı (Lavandula angustifolia) 2.500 yıl önce keşfedildi ve geleneksel olarak sinir sistemine faydaları nedeniyle terapötik uygulamalar için kullanılıyor. Eski bileşenin uyku, iyileşme ve kaygıya yardımcı olan sakinleştirici özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Ama hepsi bu değil! Lavanta yağı, böcek ısırıklarından ve küçük yaralardan uykusuzluğa, strese, baş ağrılarına kadar her şeyi tedavi edebilir ve cilt için harikadır.

Piyasadaki yüzlerce lavanta seçeneği nedeniyle doğru kalitede yağ bulmanın önemli olduğunu bilmelisiniz. Satın almadan önce hem etiket adını hem de fiyatını kontrol etmelisiniz. Etiket, ürünün uçucu yağ olduğunu belirtmezse, uçucu bir yağın aynı faydalarını taşımadığından kaçınmalısınız. Ayrıca, eczanelerden daha ucuz lavanta yağları genellikle sentetik bileşenlerle seyreltilir.

Aşağıda piyasadaki en iyi lavanta yağlarından bazılarını ve lavanta yağını güzellik rutininize nasıl dahil edeceğiniz konusunda yararlı bir rehber bulacaksınız.

Saçlarınız için lavanta yağı

Saç derisini diğer ürünlerle karıştırarak beslemek için lavanta yağı saçlarda kullanılabilir. Saç derinize birkaç damla lavanta esansiyel yağı sürmek de kepeği gidermeye yardımcı olabilir.

Vücudunuz için lavanta yağı

Her gün bir parfüm olarak kullanabilir, rahatlamak için şakaklarınıza veya çok fazla stres taşıyan omuzlarınız gibi diğer alanlara masaj yapabilirsiniz. Lavanta yağı, rahatlatıcı özellikleri nedeniyle losyonlarda yaygın olarak kullanılır. Ayrıca adet döneminiz boyunca lavanta yağı kullanabilirsiniz çünkü adet döneminde krampları yatıştırır.

Yüzünüz için lavanta yağı

Lavanta yağı, anti-bakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahip olduğu için kaşıntılı ciltler veya akne için kullanılabilir. Yumuşatma ve nemlendirme için dudaklarınızda da kullanabilirsiniz.

Eviniz için lavanta yağı

Lavanta esansiyel yağı, yatmadan hemen önce faydaları yatıştırmak için herhangi bir difüzörde aromaterapi için kullanılabilir. Beyninizi rahatlatmak için endişeyi ve sinirleri azaltmak için çalışır böylece uyurken gençleşebilirsiniz.

Lavanta Yağı
Lavanta Yağı

Lavanta Yağı ile Cilt Tedavileri

Lavanta yağı ile cilt bakımı yapabilir ve çeşitli cilt sorunlarını evde tedavi edebilirsiniz. Lavanta esansiyel yağının kan dolaşımını iyileştirdiği ve genç bir ten rengini geliştirdiği gösterilmiştir. Epidermisi düzeltmek ve korumak için temel bir bileşen olarak, tonlama etkisi yaşlanma belirtileri ile savaşmaya ve cildinizi yenilemeye yardımcı olur.

Antioksidanlar bakımından zengin olan lavanta esansiyel yağı, cildin doğal bariyerini korur ve teşvik eder aynı zamanda en iyi cilt detoksu için toksinleri çıkarır ve pH seviyelerini dengeler.

Anti-inflamatuar bileşikleri sayesinde lavanta esansiyel yağı, cildin pürüzsüz hale getirilmesine, cildin genç görünmesine, cildin genel görünümünün iyileştirilmesine ve cildin doğal parlaklığının geri kazanılmasına yardımcı olabilir.

Lavanta Yağı
Lavanta Yağı

Lavanta Yağı ile Yapılan Cilt Maske Tarifleri

Lavanta yağı ile cilt bakımı için bu harika maskeleri yapabilirsiniz.

Cilt sağlığını iyileştiren lavanta yağı maskesi

Güzellik uzmanları tarafından da şiddetle tavsiye edilen bu yüz maskesi, cildinizin sağlığını iyileştirmek ve kusursuz görünmesini sağlamak için son derece faydalıdır. Karbonat, cilt gözeneklerini sıkılaştırmaya, kızarıklığı azaltmaya ve cilt üzerindeki bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Lavanta yağı ve bal ile birleştirildiğinde, bu yüz maskesindeki güçlü bileşenler, anti-enflamatuar, anti-bakteriyel, antifungal, antioksidan ve antiseptik özelliklere sahip oldukları için cildi yumuşatmaya ve parlatmaya yardımcı olur.

Bir çay kaşığı lavanta yağını, bir çay kaşığı bal ve bir yemek kaşığı karbonatla karıştırın. Pürüzsüz maskeyi yüzünüze uygulayın ve on beş dakika sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın.

Kuruluk ve güneş yanığını tedavi eden lavanta yağı maskesi

Bu maske ciltteki kuruluğu giderir ve güneş yanıklarını iyileştirir. Küçük bir kapta, iki yemek kaşığı ham organik filtresiz bal, bir tatlı kaşığı taze limon suyu ve beş damla lavanta yağını birleştirin ve iyice karıştırın. Bir kenara koyun. Yüzünüzü yıkayın ve hafifçe nemli bırakarak kurulayın. Bu maskenin bir yemek kaşığını yüzünüzün ve boynunuzun tüm bölgelerine eşit olarak yayarak uygulayın fakat gözlerden kaçının. On dakika bekletin. Ardından tüm yüzünüzü yumuşak bir yüz temizleme ürün ve suyla temizleyin. Yüzü kurulayın ve her zamanki gibi nemlendirin.

Deride narenciye kullandıktan hemen sonra güneşe maruz kalırsanız, ciddi yanma veya tahriş yaşayabilirsiniz. Uygulamadan sonra cildinizi iyice yıkamanız gerekir, kendinizi güneşe maruz bırakmadan önce en az birkaç saat bekleyin ve her zaman koruma için güneş kremi uygulayın. Ayrıca, ciltte aşırı narenciye kullanımı aydınlanmaya neden olabilir bu nedenle bu maskeyi haftada bir kereden fazla kullanmayın.

Yaşlanma karşıtı lavanta yağı maskesi

Yüz maskeleri, cildinize ekstra bakım göstermenin ve molalar, kuruluk, güneş yanığı ve yaşlanma sürecini yavaşlatma gibi genel endişeleri ele almanın harika bir yoludur. İdeal olarak, cilt bakım rutininizde haftada en az bir kez ve haftada birkaç kez bir yüz maskesi kullanmak iyidir.

Birçok kişinin düzenli bir kişisel bakım programında kalması zor olduğundan, şımartmak için her an bulduğunuzda, bu yazıdaki gibi iyileştirici ve nemlendirici bir yüz maskesi tavsiye ederim.

En sevdiğim doğal cilt bakım bileşenlerinden ikisi, ham bal ve lavanta esansiyel yağı, rafine edilmemiş hindistan cevizi yağı da içeren bu ev yapımı yüz maskesinde en yatıştırıcı bileşenlerdir. Bu doğal içeriklerin üçü de cildinize inanılmaz faydalar sunuyor.

Bu yüz maskesi, güneş yanığı iyileşmesi sağlar ve yatıştırıcı etkileri vardır. Yaraları iyileştirir ve sakinleştirir. Yaşlanma karşıtı olan bu maske nemlendirici özelliklere sahiptir. Üstelik sivilcelere karşı antibakteriyeldir.

Yaşlanma karşıtı, yatıştırıcı, iyileştirici ve tamamen doğal olan ev yapımı kolay bir yüz maskesinden daha iyi olan nedir? Aşağıdaki tarife bakın ve ardından cildi yatıştırıcı bileşenler hakkında daha fazla bilgi edinin.

Maske Malzemelerinin Yararları

Ham bal antibakteriyeldir, yaşlanma ile mücadele etmek için güçlü antioksidanlar içerir, anti-enflamatuardır ve daha hızlı yara iyileşmesini ve yanık iyileşmesini (güneş yanığı dahil) destekler. Aynı zamanda inanılmaz derecede nemlendirici ve cilt yumuşatıcıdır. Cildinizde akne alevlenmeleri varsa, her ikisi de antibakteriyel olduğu için maskenizde Manuka veya Neem balı kullanmanızı tavsiye ederim. Balın yara iyileştirme özellikleri de herhangi bir sivilcenin iyileşmesini hızlandıracaktır. Bu maskede kullanıldığında cildin çok yumuşak ve esnek hissetmesini seviyorum.

Lavanta esansiyel yağı, cilt rengini geri kazandırmaya, akne azaltmaya, egzama ve sedef hastalığını iyileştirmeye ve yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olan antioksidan ve antienflamatuar özellikleri ile bilinir. Ayrıca kaygı ve duygusal stresi azaltmak için iyi bilinir bu yüzden bu yüz maskesinin tadını çıkarırken koklamak çok yatıştırıcıdır. Antibakteriyel aktivitesi balın lekelerle mücadelesinde yardımcı olur. Ayrıca yara iyileşmesini hızlandırdığı gösterilmiştir bu nedenle güneş yanığı, sivilce ve başka şekilde hasar görmüş cildi iyileştirmek için bal ile birlikte iyi çalışır.

Rafine edilmemiş hindistan cevizi yağı, uçucu yağlar için harika bir taşıyıcı yağdır ve suda çözünür olmayan esansiyel yağlar bu nedenle bu yağda seyreltilmelidir. Capric, caprylic ve lauric asit ile E vitamini içerir ve nemlendirici, yumuşatıcı, yaşlanma karşıtı, antibakteriyel ve mantar önleyici özellikleriyle çeşitli cilt sorunlarını tedavi ettiği gösterilmiştir.

Tüm bu bileşenlerin başka harika kullanımları da var, bu yüzden kolay yatıştırıcı bir yüz maskesi için elinizde olması mükemmeldir.

İki tatlı kaşığı rafine edilmemiş hindistan cevizi yağı ve dört damla lavanta esansiyel yağını cam bir kavanozda karıştırın. Ardından bir tatlı kaşığı çiğ balı ekleyin ve tüm malzemeleri kaşık veya maske fırçasıyla karıştırın. Temiz cilde bu maskeyi uygulayın ve en az yirmi dakika bekletin. Ardından cildinizi bol suyla yıkayın ve nemlendirici uygulayın.

Kil ve lavanta yağı yüz maskesi

Genellikle kil maskeleri yağlı ciltler için tasarlanmıştır. Kil, yağı emdiği için doğal bir uyum vardır. Bu yüz maskesi, kuru ve hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiştir. İçerik listesinin sizi korkutmasına izin vermeyin. Bu maske şaşırtıcı derecede kolay! Kil, su ve yağı lüks bir maskeye dönüştürmek tatmin edici ve ödüllendirici bir yaratıcı süreçtir.

Bu lavanta yağı ve kil maskesi tarifi, cildi nemlendirmek için lüks bir argan ve avokado yağı karışımı içerir. Argan yağı, besleyici özellikleri ile bilinir ve yüksek oranda A ve E vitaminleri içerir. Yağlar ve damıtılmış su, emülgatör ve balmumu ile karıştırılır. Bu emülgatörler pürüzsüz, kremsi, losyon benzeri bir doku oluşturur ve yağ ile suyun ayrılmasını önler.

Su ve yağlara bir kaolin kil ve mor Brezilya kil karışımı eklenir. Bu maskedeki kilin çoğunluğu, çok ince ve yumuşak olan kaolin kilidir. Mor Brezilyalı kil güzel bir renk ekler ve daha yoğun bir maske oluşturmaya yardımcı olur. Lavanta esansiyel yağı hafif bir koku ekler. Çuha çiçeği yağı cilt dostu özellikler ekler ancak tercih edebileceğiniz diğer herhangi bir esansiyel yağ için kolayca değiştirilebilir.

Genel olarak, bu maske cilde kolayca yayılan losyon benzeri bir dokuya sahiptir. Kuru cilt göz önünde bulundurularak formüle edildiğinden, oldukça az miktarda kil içerir. Cilde çok ince bir tabaka uygularsanız, yaklaşık on dakika sonra kuruduğunu göreceksiniz. Ancak daha kalın bir uygulama kullanılırsa, tamamen kurulamayabilir ve ıslak, losyon hissi vermeye devam edecektir. Maskenin cilt üzerinde tamamen kurumasını tercih ediyorsanız, tarifteki toplam kil miktarını yaklaşık 144 grama çıkarın.

Bu maskeyi yapmak için önce 28 gram emülsifiye balmumu ve 22 gram balmumunu benmari usulü eritin. Ardından bu malzemeleri geniş bir cam kaseye alın. Daha sonra 606 gram arıtılmış su, 28 gram argan yağı, 36 gram avokado yağı, 99 gram kaolin kili, 28 gram mor Brezilya kili, 2 mililitre lavanta esansiyel yağı ve 14 gram çuha çiçeği yağını ekleyin. Tüm malzemeleri bir tahta kaşıkla karıştırın. Bu maskeyi, kapağı sıkı bir şekilde cam bir kavanozda saklayın.
Gece yatmadan önce bu maskeden yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulayın. On dakika bekletin ve bol suyla durulayın. Ardından nemlendirici krem uygulamayı unutmayın.

Lavanta Yağı
Lavanta Yağı

Lavanta Yağı ile Saç Bakımı

Uçucu yağlar cildinize ve saçınıza sağladığı faydalar nedeniyle giderek daha popüler hale geliyor. Lavanta yağı, saç uzamasını destekleyen ve saç dökülmesi, kelleşme ve kepek gibi çeşitli saç problemlerini tedavi edebilen bu yağlardan biridir. Lavanta yağının saçınıza faydalarını yazdık.

Saç dökülmesini kontrol eder

Lavanta yağı saç dökülmesinin tedavisinde son derece etkilidir. Bunun nedeni, saç dökülmesi ile ilişkili uykusuzluk, stres, anksiyete ve depresyonu iyileştirmesidir. Bu yağla düzenli masaj, saç dolaşımını artırarak saç dökülmesini kontrol etmeye ve saç uzamasını iyileştirmeye yardımcı olur. Bazı ön çalışmalara göre, lavanta yağı, diğer bitkilerle birleştirildiğinde saç dökülmesine karşı savaşmaya yardımcı olabilir.

Alopesi areata yani saç dökülmesini tedavi eder

Alopesi areata, bölge bölge saç dökülmesi ile karakterize otoimmün bir hastalıktır. Lavanta esansiyel yağı ile kuru saç derisi masajı, bu durumun tedavisine yardımcı olur ve birkaç ay içinde önemli miktarda saçların uzamasını ve yeni saçların çıkmasını sağlar.

İskoç çalışması, alopesi areata tedavisinde uçucu yağların (lavanta yağı dahil) etkinliğini kanıtlamıştır. Terapötik masaj, saç derisine kan dolaşımını arttırır böylece saç dökülmesini tedavi eder.

Kepek tedavisinde etkilidir

Lavanta esansiyel yağı, kuru ve kaşıntılı saç derisi ile kepekler için harika bir tedavi yöntemidir. On beş damla lavanta esansiyel yağını, iki yemek kaşığı zeytinyağı veya iki yemek kaşığı badem yağı ile bir cam kasede iyice karıştırın. Saç derinize bu yağ karışımı ile hafifçe masaj yapın ve saçlarınıza bir bone geçirin. Bir saat beklettikten sonra saçlarınızı hafif bir şampuanla yıkayın.

Ayrıca beş damla biberiye ve lavanta yağını üç yemek kaşığı zeytinyağıyla bir cam kasede karıştırabilirsiniz. Bu karışım ile saç derinize masaj yapın ve on dakika boyunca saçlarınızda bekletin. Daha sonra saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın. Bu karışım, kepek tedavisinin etkili bir başka yoludur.

Saç bitlerinin tedavisinde yardımcı olur

Güçlü bir antiseptik olan lavanta yağı, bitleri, bit yumurtalarını veya sirkeleri saçlardan temizler. Saç derinize bu yağ karışımı ile masaj yapmak hem bitleri hem de sirkeleri öldürür. Saç bitlerinden kurtulmak için yirmi dakika boyunca saç derinize lavanta yağı ile masaj yapın. Ardından saçlarınızı hafif bir şampuanla yıkayın.

İyi bir saç kremi olarak kullanılır

Lavanta, saç kremi olarak da kullanılabilir. İki su bardağı suda yarım çay bardağı kurutulmuş lavantayı kaynatıp, içine birkaç damla lavanta yağı ekleyerek saç durulama çözeltisi hazırlayabilirsiniz. Saçınızı, lavantalı saç durulama çözeltisi ile durulayın ve on beş dakika bekletin. Bu saçlarınızı parlak ve hoş kokulu hale getirecek ve kepekleri de tedavi edecektir.

Lavanta Yağı
Lavanta Yağı

Lavanta Yağı ile Yapılan Saç Maske Tarifleri

Lavanta yağı ile cilt bakımının yanı sıra lavanta yağı ile harika organik saç maskeleri yapabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı ve lavanta yağı saç maskesi

Bu hindistancevizi yağı ve lavanta yağı maskesinin çok büyük faydaları var! Bu maskenin faydaları arasında saçları nemlendirmesi var. Kuru veya hasarlı saçlara nem vermek için harika bir maskedir. Saç tellerine parlaklık katıyor ve harika kokuyor. Daha yumuşak saçlar için bu saç maskesi idealdir. Üstelik kuru ve kaşıntılı saç derisinin iyileştirilmesine yardımcı olur.

Dört yemek kaşığı hindistan cevizi yağını bir tavada eritin ve bir cam kaseye alın. Cam kasenin içine beş damla lavanta esansiyel yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Hindistan cevizi yağı ve lavanta yağı karışımını kuru saçlara uygulayın ve saç derisine masaj yapın. Saçlarınızı bir bone ya da eşarpla kapatın. Saçlarınızda en az on beş dakika bekletin. Uzun süre boyunca bu maske saçlarda daha iyi oturur bu yüzden bir gece boyunca saçlarınızda bekletebilirsiniz. Ardından ılık su ve hafif bir şampuanla yıkayın.

Esansiyel yağlarla i̇nanilmaz sağlıklı saç serumu

Bu ev yapımı saç maskesi ve serumu güçlü uçucu yağlara sahiptir ve hepsi doğaldır. Üstelik inanılmaz sonuçlar verir. Bu harika saç serumu saçlara büyük bir dolgunluk kazandırıyor. Saçların uçlarını onarıyor ve saç kırıklarını yok ediyor. Ayrıca saçlara muazzam bir parlaklık kazandırıyor.

Bir cam kavanozun içinde iki yemek kaşığı argan yağı, beş damla biberiye yağı, beş damla çay ağacı yağı, beş damla copaiba yağı ve beş damla lavanta yağını iyice karıştırın. Bu karışımı boş ve temiz bir damlalık serum şişesine aktarın. Bu maskeyi kuru saçlarınıza uygulayın. En çok ihtiyaç duyulan alanlara sürün. Bu da kuru saç derisi için harika bir serumdur. 

Saçlarınıza duş başlığı ya da bir saç bonesi geçirin. Bu maskeyi saçlarda mutlaka en az bir saat bekletin. Saçlarınızı ılık suyla durulayın ve normal şekilde şampuan ile yıkayın ve saç kremiyle işlemi bitirin. İki durulama şampuanına ihtiyacınız olabilir, saçlarınızı iyice yıkamalısınız. Böylece yağın tamamen saçlarınızdan arındırılmasını sağlar. Saçınızı kurutmanın birkaç dakika sürebileceğini unutmayın çünkü saçlarınız artık çok nemli hale gelir.

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx