Girişimci Kadınlar

Evde Oyuncak Yaparak Nasıl Para Kazanabilirsiniz! Evde Oyuncak Yapımı Aşamaları

Evden Para Kazanma Yolları 2: Oyuncak Yapımı

Reklamlar

Türkiye’de ekonomik şartların gitgide zorlaşması, ev kadınlarının çalışma hayatına dâhil olma isteğini artırmaktadır. Çocuklarını bırakacak kimsesi olmadığı için çoğu kadın, çalışma fikrinden vazgeçmek zorunda kalır. Bu nedenle evden para kazanma yollarını araştıran kadınlar, kendi kabiliyetlerine uyan işlerle az ya da çok demeden belirli bir gelir elde edebilir.

El beceriniz varsa bir eserin ortaya çıkması için sabırla çalışabilecekseniz, evde oyuncak yapabilirsiniz. Gelişen teknoloji, piyasaya çok sayıda oyuncağın çıkmasına sebep olmuştur. Geçmiş yıllara nazaran ailelerin de daha bilinçli olması, bu çok sayıda seçenek arasından sağlıklı yapıda olanların ön plana çıkmasına neden olur. Siz de ahşap, metal ve daha pek çok malzemeyi kullanarak ailelerin çocukları için gönül rahatlığıyla satın alabilecekleri oyuncaklar üretebilirsiniz.

Evde Ahşap Oyuncak Yapımı

Ahşap, doğal bir malzeme olduğu için plastik yapıdaki oyuncaklara göre daha sağlıklıdır. Ahşaba şekil vermek için elektrikli kıl testere kullanabilirsiniz. Evinizin bir odasını bu iş için kullanabileceğiniz gibi küçük bir atölyede ya da garajınızda ahşaba farklı şekiller verebilir; kullanacağınız ekstra aparatlarla arabalar, çıngıraklar ya da farklı müzik aletleri üretebilirsiniz. Son yıllarda en çok tercih edilen oyuncaklardan biri de ahşap yapbozdur.

Reklamlar

Yeteneklerinize bağlı olarak çeşitlendirebileceğiniz üretim sürecinde belli bir seviyede deneyime kavuştuğunuzda, ahşap oyun evi yapımı gibi detaylı işlere de girebilirsiniz. Boyasız olarak ürettiğiniz ürünleri satabileceğiniz gibi çocukların hoşuna gidecek renklerde olan boyalarla daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken kullanacağınız boyaların kanserojen madde içermemesidir.

Amigurumi Büşra Bebek Yapımı – Bacak Yapılışı 1/7 (Gül Hanım)

Evde Amigurumi Bebek Yapımı

Amigurumi, Japonya’dan tüm dünyaya yayılan bir oyuncak yapma sanatıdır. Örgü yapmayı sevenler ve yeteneğine güvenenler, birbirinden sevimli bebek ve hayvan figürleri yaparak belirli bir kazanç elde edebilir. Amigurumi bebek yapımında farklı ipler kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken ise ipin tüylenme yapmayan ve dayanıklı yapıda olmasıdır. Kullanılacak tığ ise ince uçlu olmalıdır. Doldurma malzemesi olarak elyaf ya da pamuk tercih edilebilir. Yapmak istediğiniz modele göre düğme, kurdele, şapka gibi ek malzemeler de kullanabilirsiniz.

Amigurumi örgü bebek yapmaya başlamadan önce tığ örgü ve sık iğne tekniği hakkında bir fikir edinmeniz gerekir. Bu konuda Youtube’da çok sayıda video bulabilir; bu videoları izleyerek kendinizi sürekli geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda yetenekleriniz ölçüsünde özgün modeller de ortaya çıkarabilirsiniz. 

Yap Sat Para Kazan /Organik Oyuncak Tavşan Yapımı 🤑🤑

Evde Pelüş Oyuncak Yapımı

Amigurumiye benzer şekilde evde pelüş oyuncak yapımı da kazanç elde edebileceğiniz bir iştir. Nispeten biraz daha kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu oyuncaklar için gerekli olanlar; pelüş kumaş, aksesuar, düğme ve dikiş makinesidir. Özgün modeller bulabilmek için Pinterest uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamada bulunan patronları çıkararak özgün modeller ortaya koyabilirsiniz.

Reklamlar
Oyuncak Yaparak Evde Para Kazanma
Oyuncak Yaparak Evde Para Kazanma

Evde Yaptığım Oyuncakları Nasıl Satarım?

Oyuncaklarınızı satabilmek için çok sayıda alternatif kanaldan yararlanabilirsiniz. Yapmanız gereken sizin için en doğru olan yola karar vermektir. Sipariş üzerine çalışmak, ürettiğiniz ürünlerin elinizde kalmaması için daha makul bir yoldur. Aksi takdirde emek verip özenle meydana getirdiğiniz oyuncaklar elinizde kalabilir. Diğer bir mesele ise alıcıların kimler olacağıdır.

Satışa Yakın Çevrenizden Başlayın

Evden para kazanma yöntemlerini araştıranların genel korkusu satış yapamamaktır. Bu noktada biraz pazarlama kabiliyetlerinizi konuşturmanız gerekir. Özellikle yakın çevrenize, komşularınıza satış yapacaksanız; hiç tanımadığınız bir insana satış yapmaktan daha zorlu bir süreç sizi bekleyebilir. Sürekli ödemenizi erteleyen kişilerden samimi ilişkileriniz nedeniyle paranızı istemeye çekinebilirsiniz. Bu nedenle satış anında ödemeyi almanız daha sağlıklı olur.

İnternetten Satış

Facebook, Instagram gibi sosyal medya kanallarından da satış yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sattığınız ürünleri en iyi şekilde yansıtan bir profil oluşturmaktır. Oyuncaklarınızın resmini çekerken de yaratıcılığınızı konuşturabilir ve insanların ilgisini çekecek görseller oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda eğlenceli videolar da hazırlayabilir ve ürünlerinizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Bir mağaza ya da benzeri bir işletme ile anlaşarak ürünlerinizi; Gittigidiyor, N11 ve Trendyol gibi e-ticaret sitelerinde satışa çıkarabilirsiniz. Evde internetten para kazanmak için bu farklı yöntemleri deneyerek ciddi bir kazanç elde etmeniz mümkündür.

Kendinize Küçük Bir Tezgâh Açın

Yeterli vaktiniz varsa pazarlarda, fuarlarda ya da belediyeler tarafından izin verilen belirli noktalarda tezgâh açarak da satış yapmanız mümkündür. Bu sayede kendinize özel bir müşteri portföyü oluşturabilir ve yeni siparişler alarak işlerinizi büyütebilirsiniz. Tezgâhınızı açmadan önce belediyeden izin almanız gerekir.

Yaptığım Satışlar İçin Vergi Ödemem Gerekir mi?

Evde iş yaparak para kazanmak, vergi yönüyle de oldukça avantajlıdır. 2021 yılında çıkarılan torba yasaya göre 220 bin TL’ye kadar olan yıllık kazançlar vergiden muaf tutulmuştur. 2020 yılında yıllık 35.316 TL olan bu sınır, pandemi koşullarını iyileştirmek amacıyla oldukça yükseltilmiştir. Bunun için yerine getirmeniz gereken bazı şartlar vardır:

  • Esnaf muafiyeti için Maliye Bakanlığına başvuru yapmalısınız ve başvurunun sonucunun olumlu olmalıdır.
  • Ticari nitelikli bir hesap açarak tüm ödemeleri bu hesap aracılığıyla gerçekleştirmeniz gerekir.
  • Yapılan iş için basit nitelikli makineler kullanılmalı ve sanayi tipi aletler kullanılmamalıdır.
  • İşin yapımı sırasında dışarıdan işçi çalıştırılmaması gerekir.
  • Faaliyetin bir iş yeri açmak suretiyle gerçekleştirilmemesi de önemlidir.
  • İşi gerçekleştiren kişi, kendi hesabına ve bağımsız şekilde çalışmalı; bir şirket hesabına iş yapmamalıdır.

Esnaf muafiyetinden yararlanmak için Gelir İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru neticesinde bulunduğunuz bölgedeki vergi dairesinden bir yetkili, yoklama için evinize gelerek yaptığınız işe ilişkin bir denetim gerçekleştirir. Buna göre muafiyetten yararlanıp yararlanamayacağınıza karar verilir.

Evde Oyuncak Yapmanın Maliyeti Ne Kadardır?

Evden para kazanmak istiyorum diyenler ne iş yaparsa yapsın, belirli maliyetlere katlanmak zorundadır. Kullanılacak malzemeler ve makineler, temel masraf kalemleridir. Yapacağınız oyuncağın türüne göre malzeme maliyetleri farklılaşır. Bu noktada yaşadığınız yerdeki toptancılarla anlaşmanız ya da para kazandıkça yeni malzeme almanız, daha akıllıca bir çözüm olabilir. Satış fiyatlarını da malzeme masraflarını çıkaracak şekilde belirlemeniz halinde yaptığınız harcamaları telafi edebilirsiniz.

Evden para kazanmak istiyorum diyen hanımlar, evde oyuncak yapımı dışında bir başka alternatif olarak makale yazarlığı yapabilirsiniz. Bizi YouTube de takip edebilirsiniz.

Dr. Tuğba Güner

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında doktorasını 2018 yılında tamamlayan Tuğba Güner, profesyonel içerik yazarı olarak meslek hayatını sürdürmektedir.

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx