Reklamlar
Sağlık

Biolog Leke Kremi Ne İşe Yarar?

Biolog Leke Kremi Ne İşe Yarar?

Reklamlar

Biolog leke kremi uzun yıllardır kadınların cilt güzelliğinde kullanılan bir üründür. Eğer Biolog leke kremi nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Biolog Leke Kremi Nedir?

Biolog leke kremi ciltteki farklı türdeki koyu lekeleri iyileştiren ve yok eden bir üründür. Cilt tonunu eşitleyen bu ürün, cilde zarar vermeyen özel bileşenler ile formüle edilmiştir.

Biolog Leke Kremi Fiyatı 

Bu leke kreminin fiyatı 75 lira ile 90 lira arasında değişir.

Reklamlar

Biolog Leke Kremi İçerik

Bu kremin içinde papatya, jojoba yağı, kayısı çekirdeği yağı, meyan kökü, buğday yağı ve C vitamini vardır.

Biolog Leke Kremi Hakkında Bilgi

Biolog leke kremi doğal bileşenlerden oluşan bir kozmetik üründür. Biolog markası tarafından özel olarak hazırlanan bu krem ciltteki renk eşitsizliklerini yok eder. Cilde aydınlık, ışıltılı ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ciltteki farklı türdeki pek çok lekeyi yok eder. Yaşlılık lekeleri, doğum lekeleri, hamilelik lekeleri, güneş lekeleri ve sivilce izlerini iyileştirmek konusunda etkilidir.

Biolog Leke Kremi
Biolog Leke Kremi

Biolog Leke Kremi 50 Ml Ne İşe Yarar?

Bu kremin içinde papatya, jojoba yağı, kayısı çekirdeği yağı, meyan kökü, buğday yağı ve C vitamini gibi doğal maddeler vardır. Şimdi tüm bu maddelerin cilde etkisini tek tek inceleyelim.

Papatya

Uzun bir günün sonunda oturup güzel bir fincan papatya çayı içmek rahatlatıcıdır. Zor bir günün stresinden arınabilir ya da sadece bir fincan papatya çayı ve bir kitapla rahatlayabilirsiniz.

Reklamlar

Papatyanın sakinleştirici faydaları oldukça iyi biliniyor ancak cildinize de faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Temizlemeden hasara karşı korumaya kadar, papatya sadece meşgul bir zihni sakinleştirmekle kalmaz aynı zamanda tahriş olmuş cildi sakinleştirebilir ve güzel görünmesini sağlayabilir.

Deri en büyük organımızdır ve genellikle dışarıda görülen şeyler vücudumuzun içinde olup biteni gösterir. Donuk, iltihaplı ve dengesiz cilt, sistemik iltihaplanma veya bakteri sorunları olduğu anlamına gelebilir.

Papatya, anti-enflamatuar, anti-fungal, antibakteriyel, antiseptik ve antioksidan özelliklere sahip olduğu için, sağlığınıza ve cildinize fayda sağlayacak pek çok konuda yardımcı olabilir.

Papatya, sivilcenin iyileşmesine yardımcı olabilir. Sık görülen akne alevlenmeleriyle savaşmaya yardımcı olmak için papatya, lekelerde topikal olarak kullanılabilir.

Papatya flavonoidleri ve uçucu yağlar, cilt yüzeyinin altından daha derin cilt katmanlarına nüfuz ederek onları topikal anti-enflamatuar maddeler olarak etkili kılar. Papatyanın topikal uygulamaları atopik egzama tedavisinde orta derecede bir etkiye sahip olabilir ve yaklaşık yüzde 60 oranında hidrokortizon kremi kadar etkilidir.

Yapılan bir araştırmaya göre, Roma papatyası özü içeren kremler egzama rahatsızlığını gidermeye yardımcı olabilir. Ayrıca hipoalerjenik olan aktif maddeler bakımından da zengin olduğu bilinmektedir. Bu nedenle egzama ve hassas cilt tiplerinde kullanımı güvenlidir.

Hemoroid pek çok kişi için göze batmayan ama gerçek bir sorundur. Araştırmalar, papatyanın hemoroit için iyi bir merhem olduğunu göstermektedir. Hemoroid ile ilişkili iltihabı azaltmak için banyo küvetinizin içine ılık su doldurun ve suyun içine Roma papatyası tentürü ekleyin. Yarım saat boyunca küvette oturun.

Papatya genellikle güneş yanığı, kızarıklıklar, yaralar ve hatta göz iltihapları gibi hafif cilt tahrişlerini tedavi etmeye yardımcı olur. Dövme dermabrazyonu yapılan on dört hastayı içeren bir değerlendirmede yara iyileşmesini artırdığı görüldü. Kuruma ve epitelizasyon (cilt iyileşmesinin son aşaması) üzerindeki etkiler, papatyanın yara kurumasına ve epitelizasyonun hızlanmasına yardımcı olduğu sonucuna varılmasına yol açtı. Benzer şekilde, son zamanlarda yapılan diğer çalışmalar da papatyaların kortikosteroidlerden daha hızlı tam yara iyileşmesine neden olduğunu göstermektedir.

Jojoba Yağı

Bitki yağları, antik çağlardan beri güzellik bakımları ile ödüllendirilmiştir. Son zamanlarda, yağlar büyük bir trend haline geldi ve günümüz güzellik meraklılarının cephaneliğindeki yerlerini sağlamlaştırdı. Genel olarak yağdan hoşlanmayan akneye eğilimli cilde sahip olanlar bile bu ürünlerin, özellikle jojoba yağının faydalarını takdir etmeye başladılar.

Hindistan cevizi yağları ve argan yağları satan ürünler mağaza raflarına büyük bir tantanayla nüfuz etti ancak göz ardı edilmemesi gereken ürün jojoba yağıdır. Jojoba yağı, halihazırda kullanmakta olduğunuz ürünlerin muhtemelen birçoğunda bulunuyor ve cildiniz ve saçınız için harika şeyler yapabilir. 

Öncelikle, Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri ve Kuzey Meksika’nın bazı bölgelerine özgü olan jojoba bitkisinin tohumlarından elde edilen içerik gerçekten bir yağ değildir. Eğer onu kimyasal bileşenlerine kadar kaynatırsanız, jojoba yağı teknik olarak bir mumdur. Temelde trigliserit esterlerden oluşan bitki yağlarının aksine jojoba, çoğunlukla uzun zincirli yağ asitleri ve alkollerin mono-esterlerinden oluşur ve bu da onu cildimizin doğal sebumuna çok benzer hale getirir.

Jojoba yağı, nazik bir nemlendiricidir. Yine, ciltteki doğal yağa çok benzediği için naziktir ve çok hassas cilde sahip olanlar dahil tüm cilt tipleri için uygundur. Jojoba yağı aşırı derecede hipoalerjeniktir. Bunu tolore edemeyecek birini bulmak nadirdir.

Jojoba yağı gözeneklerinizi tıkamaz  bu nedenle akneye yatkın ciltler için güvenlidir. Tüm dermatologlar jojoba yağının akne hastalarının endişelenmeden kullanabilecekleri bir kozmetik yağ olduğu konusunda hemfikir. Gözeneklerinizi tıkama ve komedona neden olma olasılıklarına bağlı olarak yağları birden beşe kadar derecelendirirseniz, hindistan cevizi yağı yaklaşık 4,8 ve jojoba yağı iki veya daha düşük olacaktır. 

Aslında, cildinizin daha az yağ üretmesine yardımcı olabilir. Cildinizin sebumunun işlevlerinden biri de dış katmanınızı yağlamak ve korumaktır. Bu süreç biraz karmaşıklaştığında, bu doğal yağı aşırı üretebilirsin, bu da çok fazla kopmaya katkıda bulunabilir. Bazıları rutininize jojoba yağı eklemenin bu etkileri hafifletmeye yardımcı olabileceğine inanıyor. 

Araştırmalar, jojoba yağının cilt tahrişini yatıştırdığını gösteriyor. Bir araştırma incelemesi, bileşenin güçlü anti-enflamatuar etkilere sahip olduğunu ve bu da onu tahriş olmuş cilt için sağlam bir seçim haline getirdiğini öne sürüyor ve başka bir küçük çalışma, jojoba yağı içeren yüz maskelerinin sivilceyi iyileştirebileceğini ortaya koydu. 

Rosacea veya egzama (iltihaplanmanın altında yatan herhangi bir şey) yaşıyorsanız, bu aynı zamanda dayanmak için güzel bir yağ olacaktır. Ayrıca, her ikisi de cildinizi kirlilikten ve güneşten serbest radikallere zarar vermekten koruyabilecek antioksidan özelliklere sahip olan B ve E vitaminleri açısından da zengindir.

Jojoba yağı, diğer ürünlerinizin daha iyi çalışmasına yardımcı olabilir. Çoğu zaman, jojoba yağı, diğer aktif bileşenlerin cilde daha derin nüfuz etmesine yardımcı olan bir temel bileşen olan taşıyıcı yağ olarak kullanılır. Araştırmalar, jojoba yağının bazı topikal ilaçların verilmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor bu nedenle retinol veya C vitamini içeren bir yaşlanma karşıtı ürüne ulaşıyorsanız, jojoba yağı da içeren bir tane bulmak olabilir. Bu, bileşenlerin işlerini daha iyi yapmalarına yardımcı olabilir ve retinolden veya örneğin benzoil peroksitten alabileceğiniz potansiyel tahriş gibi olumsuz yan etkileri hafifletebilir.

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı, büyük şifa ve güzellik güçlerine sahip olduğu söylenen, içinde çekirdek bulunan küçük bir çekirdekli meyvedir. Sadece lezzetli değil aynı zamanda bütünsel sağlık için gerçekten iyilikle dolu harika bir meyvedir.

Kayısı yağı veya kayısı çekirdeği yağı, kayısının çekirdeklerinden çıkarılır. Kayısı ağacı veya prunus armeniaa, rosaeae ailesinin prunus cinsine aittir ve kökenlerinin Çin, Kore ve Japonya’da olduğu düşünülmektedir.

Bilimsel adı Ermenistan’dan geliyor ancak eski Yunanistan ve Roma’da mevcuttu. Kayısı, küçük, altın rengi turuncu meyvelerdir, kadifemsi bir kabuğa ve aşırı sulu olmayan, pürüzsüz ve oldukça tatlı olan, hafif bir ekşiliğe sahip benzersiz bir hafif misk aromasına sahip meyvelerdir. Genellikle çiğ olarak tüketilir ve meyve sularında, reçellerde, reçellerde, hamur işlerinde ve turtalarda kullanılır. Büyük çekirdek, yağın soğuk presleme yoluyla çıkarıldığı yerdir. Kayısı çekirdekleri badem gibi görünür.

Yağ çıkarılıp soğuk preslendiğinde kimyasal olarak acı badem yağına benzer. Yağ, balsamlarda, kremlerde ve losyonlarda yaygın olarak kullanılan hoş bir ceviz kokusu ile hafif renktedir.

Kayısı yağını düşünen veya satın alan birçok kişi faydalarının tam olarak farkında değildir. Kayısı yağı, oleik asit açısından zengindir. Oleik asit, genel sağlık için son derece iyi olan, kalp ve beyin sağlığını artıran bir omega-9 yağ asididir.

Zeytinyağını dengeli beslenmenin bu kadar değerli bir parçası yapan birincil yağ asididir ve kayısı yağının yenilebilir formlarını da diyetinize sağlıklı bir katkı haline getirir.

Kayısı yağı yumuşatıcıdır ve E vitamini bakımından yüksektir, cilde kolayca emilir ve hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için uygundur. Aynı zamanda, lavanta veya nane gibi daha konsantre uçucu yağlar için taşıyıcı yağ olarak çok yaygın olarak kullanılır.

Kayısı çekirdeği yağı, oleik ve linoleik asit gibi besinler, proteinler ve doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Yağ, iyi bir A ve C vitamini kaynağı olduğu için antioksidanlarla doludur aynı zamanda E vitaminleri, K vitaminleri ve hatta niasin içerir. Bakır, magnezyum, manganez, fosfor ve potasyum gibi çok büyük mineral içeriğine sahiptirler.

Cildinizin elastikiyetini ve esnekliğini korumasına yardımcı olduğu için cildinize, saç derinize ve saçınıza yardımcı olan ve fayda sağlayan mükemmel yumuşatma ve nemlendirme özelliklerine sahiptir. Doğal antienflamatuvar özellikleri ile genellikle egzama ve dermatiti tedavi etmek için kullanılır.

Dediğimiz gibi kayısı yağı, cildi nemlendiren, besleyen ve yaşlanma belirtilerini önleyen esansiyel yağ asitleri, antioksidanlar, E vitamini ve A vitamini bakımından bol miktarda bulunur. Bu yağ tüm cilt tipleri için harikadır ve gerçekten zor ve kuru ciltler için bilinen bir çaredir. Onu daha da özel kılan, hafif olması ve herhangi bir yapışkan ya da ağır kalıntı bırakmamasıdır, süper hafif doku ve gerçekten hoş bir kokuya sahiptir. 

Bu harika yağın içeriğindeki yüksek miktardaki besin maddelerinden dolayı cilt ve saç için inanılmaz faydaları ve kullanımı vardır. Kayısı yağı ciltte kolayca yayılır ve çok hafif olduğu için hızla emilerek tüm cilt tiplerine mükemmel nemlendirme sağlar, ancak özellikle kuru ciltlerde etkilidir. Sakinleştirici özelliğinden dolayı genellikle masaj yağı olarak kullanılır.

Kayısı, cildinize benzer bir lipid içeriğine sahip olan yağlardan biridir bu nedenle ciltte kullanım için mükemmeldir. Aynı zamanda egzama kaşıntısını ve tahrişini gidermek için de kullanılmıştır. Kayısı yağı, harika yaşlanma önleyici özelliklere sahiptir. Yaşlanma belirtilerinin azalması için cildinize beslenme ve destek sağlar.

Yüzde çizgilerin, kırışıklıkların ve lekelerin görünürlüğünü azaltmanın yanı sıra göz çevresindeki koyu halkaları ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olur.

Meyan Kökü 

Glycyrrhiza glabra olarak bilinen meyan kökü, baklagil ailesinin bir üyesi olarak bezelye ve fasulyenin bir akrabasıdır. Bu bitki güney Avrupa’da gelişirken, ağırlıklı olarak Asya’da yetiştirilmektedir.

Meyan kökü, insanlığın ilk kaydedilen eserlerinden beri vardır. Aslında, bu kökün çoğu Kral Tut’un mezarında bulundu. O zamanlar Mısırlılar meyan kökü her rahatsızlığa çare olarak görüyorlardı. Köklerini “Mai sus” adlı bir çayın içine bile eklerlerdir.

İnsan ırkı geliştikçe, yeni alanlara genişleme gerçekleşti. Sonuç olarak, bitki birçok yere gitti. Hindular, cinsel enerjiyi artırmak için kökü süt ve şeker içeren bir içecekte kullandılar. Meyan kökü şekerden elli kat daha tatlıdır. Bu yüzden Sanskritçe’de “tatlı sap” anlamına gelir.

Hinduların yanı sıra İskitler, susuz on iki gün boyunca kendilerini tutmak için meyan kökü kullandılar. Bu bilgiyi, bitkiye “tatlı kök” adını veren Yunanlılarla paylaştılar. Oradan meyan kökü mirası gelişti.

Meyan kökünün tüm umut verici etkileri, bu popüler bitkinin, Geleneksel Çin Tıbbındaki elli temel bitkiden biri olmasına neden oldu. Bugüne kadar uygulayıcılar, antienflamatuar etkileri sebebiyle, öksürük, kas spazmlarını tedavi etmek için meyan kökü kullanıyor. Ayrıca dalak ve mide için detoksifiye edici özellikleri vardır.

İnsanlık meyan kökü potansiyelini ilk kez keşfettiğinden beri, araştırmalar bitkinin birçok tıbbi özelliğini doğruladı. Bu terapötik faydalar, cilde fayda sağlamak için topikal uygulamaya da taşınır. En uygun cilt sağlığını desteklemek için meyan kökü kullanmanın birçok yoluna bir göz atalım. Cilt bakımı ihtiyaçları için meyan kökü nasıl kullanılacağını anlamak için, bu eşsiz bitkiyi bu kadar terapötik yapan şeyin ne olduğuna dair kısa bir giriş yapmalısınız.

Meyan kökü, glisirizin adı verilen jel benzeri saponinler üretir. Bu saponin, tatlı sapın şekerli tadı olan glisirizik asidin sebebini salgılar. Bu kelimenin, kökün terapötik özelliklerinin çoğuyla ilişkili olduğu için daha sonra açıldığını göreceksiniz.

Bu, liquiritigenin olarak bilinen bitkilerdeki yaygın bir bileşikten türetilen bir glikoz molekülüdür. Liquiritin, meyan kökünü cilt bakımı rejiminizin etkili bir koruyucu parçası haline getiren güçlü antioksidan özelliklere sahiptir.

Cilt için meyan kökü haline getiren üç yüzden fazla polifenol vardır. Önemli bir fenol likokalkondur. Cilt tahrişini azalttığı bilinmektedir. Aslında likokalkon, eucerin dahil birçok kozmetik üründe ortak bir bileşendir.

Hiperpigmentasyon, aşırı melanin üretiminin neden olduğu yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Hiperpigmentasyon, vücudunuzun içeride meydana gelen iltihaplanmaya kendi tepkisi de dahil olmak üzere birçok faktör tarafından tetiklenir. Aşırı güneşe maruz kalmaktan, değişen hormonlardan ameliyata ve hamileliğe kadar her şey aşırı melanin üretimine neden olabilir. Bu olduğunda, etkilenen alanlar daha koyu olma eğilimindedir.

Araştırmalar, meyan kökünde bulunan liquiritin adı verilen cilt açıcı bileşiğin bu bölgeleri hafifletmeye yardımcı olabileceğini bulmuştur. Daha fazla araştırma, hem liquiritin hem de likokalkonun tirozinaz olarak bilinen enzimi inhibe ettiğini doğruladı. Bu enzim amino asit tirozin ile reaksiyona girdiğinde proteini melanine dönüştürür.

Cilt bakımı ihtiyaçları için meyan kökü kullanırsanız, bu benzersiz bileşikler daha koyu pigmentlerin üretimini yavaşlatacaktır. Bu da hiperpigmentasyonu azaltacaktır. Meyan kökünün geleneksel cilt açıcılara göre temel avantajlarından biri, genellikle hidrokinon gibi sentetiklerle ilişkilendirilen kesinti süresi, ışığa duyarlılık veya sağlık risklerinin olmamasıdır.

Hassas ciltleri yatıştırmak i̇çin meyan kökü kullanabilirsiniz. Cilt bakımı ihtiyaçları için meyan kökünün bir başka harika kullanımı da hassas cildi yatıştırmaktır. Bu triterpenoidler cilt ile temas ettiğinde, ciltte doğal olarak steroid büyümesine neden olan reseptörleri tetikler. Steroidler iyileşme süresini kısaltmaya yardımcı olur. Bu özellikle egzama ve rozasea gibi cilt hassasiyetini artıran durumlar için geçerlidir.

Meyan kökünün anti-enflamatuar özellikleri, şişlik, döküntüler, kızarıklık ve kaşıntıya neden olan cilt sorunlarının azaltılmasına yardımcı olur.

Cilt hasarına birçok faktör neden olur. Riskli cilt sağlığı, dahili ve harici olarak ele alınması gereken devam eden bir döngüdür. Cilt sağlığınızın kontrolünü ele geçirmek için, sorunun temel nedenini tedavi etmelisiniz. Vücudumuz ne zaman iltihapla savaşsa, serbest radikal hasarına daha duyarlı hale gelir. Meyan kökü sadece harika bir topikal tedavi değildir aynı zamanda dahili olarak alındığında sağlığınıza destek olabilir.

Diyet ve yaşam tarzı seçimlerimize ek olarak, serbest radikalleri sistemimize getiren başka faktörler de var. Havadaki kirleticilerden güneşin UV ışınlarının neden olduğu hasara kadar, sürekli olarak serbest radikallerle savaşıyoruz.

Serbest radikaller, vücudunuza baskın yapan ve sağlıklı hücreler ile beslenen yabancı moleküllerdir. Akneden kırışıklıklara kadar her şeye yol açabilirler. Cilt bakımı ürünleriniz, cildinizi serbest radikallerin neden olduğu hasardan korumaya yardımcı olabilir. Antioksidan açısından meyan kökü, C vitamini ve astaksantin gibi zengin içerikli formüller arayın. 

Cilt bakımı için meyan kökü bu kadar aranan bir bileşen yapan şey, bu kökü dolduran üç yüz polifenol ve flavonoiddir. Çalışmalar, meyan kökünün antioksidan özelliklere sahip birçok benzersiz bileşiğe sahip olduğunu doğrulamaktadır.

Buğday Yağı

Buğday tohumu yağı çok yüksek E Vitamini içerir ve bunun cildiniz için ne kadar iyi olduğunu bilirsiniz! Aslında tüm bitkisel yağlar arasında buğday tohumu en yüksek E vitamini içeriğine sahiptir.

Vitamin dışında yağ, linoleik (omega-6), palmitik ve oleik (omega-9) asitler gibi yağ asitleri içerir. Ayrıca A ve D vitaminleri ve mineraller içerir. Bu kombinasyon, yağın cilt için kullanılmasının nedenidir. Cildi nemlendirerek cilt üzerinde sihir yapabilirler.

Buğday tohumu yağı nemi hapsederek kuruluğu önler ve kaşıntılı, pul pul cildi rahatlatır. Bu, yağı dirsekler, dizler ve topuklar için mükemmel kılar. Buğday yağı saç için de harikadır. Saç köklerinizi nemlendirmek için kullanın.

E vitamini serumu cilt bakımı rutininizde zaten var mı? Vitamin antioksidan ve antiinflamatuardır ve kesinlikle kızarık ve aşırı tahriş olmuş cildi yatıştırır.

Bilimsel çalışmalar buğday tohumu yağı, keten tohumu yağı, çörek otu yağı ve menekşe yağı gibi doğal ilaçların sedef hastalığı semptomlarını hafifletebileceğini buldu. Bu nedenle, sedef hastalığı lekelerini ve diğer iltihaplı cilt rahatsızlıklarını yatıştırmak için buğday tohumu kullanın. Fakat kullanmadan önce cildinizde yama testi yapın.

Bilim insanları cildinize buğday tohumu yağı masajı yapmanın dolaşımı iyileştirdiğini keşfettiler. Belki de cilde daha fazla kan akışı olduğundan, oraya daha fazla oksijen girdiği içindir. Söylemeye gerek yok, yağ cildinizin parlak görünmesini sağlar. Harika kokulu bir masaj karışımı için biraz lavanta yağı da ekleyin.

C Vitamini

C vitamini, kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi erken yaşlanma belirtilerine yol açabilen serbest radikalleri nötralize eden güçlü bir antioksidandır. C vitamininin antioksidan aktivitesi, serbest radikallerin neden olduğu UV kaynaklı hasara karşı koruma sağlar, bu da yaşlanmayı ve cilt kanserini hızlandırır. Aynı zamanda kolajen üretimini düzenleyerek sıkılığı artırır.

C vitaminin antioksidan etkileri, ciltteki koyu lekeleri ve hiperpigmentasyonu tedavi etmek için de kullanılabilir. C vitamini, melanin üretiminde kullanılan enzimlere müdahale ettiği için koyu lekeleri giderir.

Bir C vitamini cilt bakım ürünü satın alırken şunları aklınızda bulundurun. L-Askorbik Asit, tüm formlar arasında en yararlı ve etkilidir. Bununla birlikte, sivilce de cilt bakımı endişelerinizden biriyse, sodyum askorbil fosfatın yüzde bir ve yüzde beş konsantrasyonlarda kullanıldığında ve sivilceyi de içeren cilt bakımı rutinlerine dahil edildiğinde kırılmaların tedavisinde etkili olabileceğini gösteren bazı araştırmalar vardır.  Cilde derinlemesine nüfuz edecek bir C vitamini ürünü arıyorsanız, L-askorbik asit türevi olan yağda çözünür tetraheksildesil askorbat içeren bir ürün seçin.

Genel olarak, serumlar en yaygın ve popüler C vitamini ürün kategorisidir ancak içerik ayrıca nemlendiricilerde de bulunur. C vitamini ürünlerini günde iki kez kullanabilirsiniz ancak geceleri retinol kullanabilmeniz için sabah rutininize de eklemeniz gerekir.

Antioksidan desteği için birkaç damla C vitamini serumunu nemlendiriciye de karıştırabilirsiniz. C vitamininin en stabil formları oldukları için yağa bağlı olan serum versiyonları önemlidir.

Biolog Leke Kremi
Biolog Leke Kremi

Biolog Leke Kremi Kullanımı

Bu kremi sabah ve gece vaktinde olmak üzere günde iki defa kullanmalısınız. Bu kremi kullanırken göz çevresiyle temastan kaçının. Cildinize masaj yaparak bu kremi uygulayın. Eğer alerjik reaksiyon gelişirse hemen cildinizi bol suyla durulayın.

Biolog Leke Kremi Yan Etkileri

Bu kremi kullanmadan önce yama testi yapmalısınız. Bu leke kreminin yan etkileri arasında kızarıklık, cilt tahrişi ve kaşıntı bulunur.

Selma Ulusoy

7 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x