Cilt Bakımı

Buhur Yağı Ne İşe Yarar?

Buhur Yağı Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

Reklamlar

Buhur yağı pek çok farklı psikolojik, fiziksel ve zihinsel rahatsızlığa iyi gelir. Ayrıca cilde pek çok farklı faydası vardır. Bu yazımızda buhur yağı nedir, buhur yağı fiyatı, buhur yağı neye i̇yi gelir, buhur yağı cilde faydaları, buhur yağı nasıl kullanılır, buhur yağı ile cilt bakımı maskeleri ve buhur yağı nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.

Buhur Yağı Nedir?
Buhur Yağı Nedir?

Buhur Yağı Nedir?

Uçucu yağlar, aromaterapi uygulamasının bir parçası olarak terapötik ve iyileştirici özellikleri nedeniyle binlerce yıldır kullanılmaktadır. Sağlık özellikleriyle bilinen bitkilerin yapraklarından, saplarından veya köklerinden elde edilirler. Öyleyse, buhur esansiyel yağı tam olarak nedir?

Bazen olibanum olarak da anılan buhur, aromaterapide kullanılan, kronik stres ve kaygıyı hafifletmeye yardımcı olmak, ağrı ve iltihabı azaltmak ve bağışıklığı artırmak gibi çeşitli sağlık yararları sunabilen yaygın bir uçucu yağ türüdür. Buhur yağı, potansiyel olarak kanserle savaşmak için bile geçerlidir.

Reklamlar

Buhur Yağı Fiyatı

Buhur yağı fiyatları 20 TL ile 100 TL arasında değişir.

Buhur Yağı Neye İyi Gelir?
Buhur Yağı Neye İyi Gelir?

Buhur Yağı Neye İyi Gelir?

Buhur yağı, Boswellia cinsindendir. Bu ağaç, kuru ve ıssız koşullarda çok az toprakla büyüyebilmesi bakımından diğerlerinden farklıdır.

Buhur kelimesi, eski Fransızca’da kaliteli tütsü anlamına gelen “franc encens” teriminden gelir. Buhur, bilge adamlar tarafından İsa’ya verilen ilk armağanlardan biri olduğu için yıllar boyunca birçok farklı dinle, özellikle de Hıristiyan dini ile ilişkilendirilmiştir. Buhur yağı neye benziyor? Çam, limon ve odunsu kokuların karışımı gibi kokuyor.

Buhur esansiyel yağı, güçlü anti-inflamatuar ve potansiyel olarak anti-kanser etkileri olduğu bulunan özel bileşikler üreten Hindistan’a özgü bir ağaçtır. Araştırmacıların belirlediği değerli boswellia ağacı özleri arasında, sağlıklı hücreler üzerinde güçlü bir anti-enflamatuar ve koruyucu olan terpenler ve boswellik asitler de dahil olmak üzere, en yararlı olanları öne çıkıyor. 

Reklamlar

Peki buhur yağı nasıl kullanılır? Buhur yağı, yağı teneffüs ederek veya deriden uygulanarak, genellikle hindistan cevizi yağı veya jojoba yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırılarak kullanılır. Yağın, sinir sistemini etkilediği bilinen beynin limbik sistemine mesajlar ilettiğine inanılıyor. Biraz yağ uzun bir yol kat eder ve toksik olabileceği için büyük miktarlarda alınmamalıdır.

Esansiyel yağlar satın alıyorsanız, sentetik olabileceği ve istenen sağlık yararlarını sağlamayacağı için etiketinde “kokulu yağ” veya “parfüm yağı” yazan yağlardan kaçının. Bunun yerine, en yüksek kalitede uçucu yağlar için “saf uçucu yağ” veya “% 100 uçucu yağ” yazan yağları arayın. Buhur ağaçlarından elde edilen çok çeşitli yağların bir kombinasyonunu içermesi gereken en iyi buhur yağlarından yararlanmak harikadır. 

Buhur Yağı Nedir ? / Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

Stres ve Olumsuz Duyguları Azaltmaya Yardımcı Olur

Solunduğunda, tütsü yağının yani buhur yağının kalp atış hızını ve yüksek tansiyonu düşürdüğü gösterilmiştir. Anti-anksiyete ve depresyon azaltıcı yeteneklere sahiptir, ancak reçeteli ilaçlardan farklı olarak olumsuz yan etkileri yoktur veya istenmeyen uyuşukluğa neden olmaz.

Örneğin, farelerde, buhur reçinesini tütsü olarak yakmak antidepresif etkilere sahipti. Bir tütsü bileşeni olan incensole asetat, beyindeki TRPV3 kanallarını aktive ederek psikoaktiviteyi ortaya çıkarır. Beyindeki bu kanal, ciltteki sıcaklık algısıyla ilişkilendirilir.

Bağışıklık Sistemi İşlevini Artırmaya Yardımcı Olur ve Hastalığı Önler

Araştırmalar, tütsü faydalarının, tehlikeli bakterileri, virüsleri ve hatta kanserleri yok etmeye yardımcı olabilecek bağışıklık geliştirici yeteneklere kadar uzandığını göstermiştir. Mısır’daki Mansoura Üniversitesi’ndeki araştırmacılar bir laboratuvar çalışması yürüttüler ve buhur yağının güçlü bağışıklık uyarıcı aktivite sergilediğini buldular. 

Ciltte, ağızda veya evinizde mikrop oluşumunu önlemek için kullanılabilir. Çoğu insanın ağız sağlığı sorunlarını doğal olarak gidermek için tütsü kullanmayı seçmesinin nedeni budur. Bu yağın antiseptik özellikleri diş eti iltihabı, ağız kokusu, çürükler, diş ağrıları, ağız yaraları ve diğer enfeksiyonların oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir. 

Kanserle Savaşmaya veya Kemoterapi Yan Etkileriyle Başa Çıkmaya Yardımcı Olabilir

Birkaç araştırma grubu, buhurun ​​laboratuar çalışmalarında ve hayvanlar üzerinde test edildiğinde umut verici anti-enflamatuar ve anti-tümör etkileri olduğunu bulmuştur. Buhur yağının, belirli kanser türlerinin hücrelerine karşı savaşmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Çin’deki araştırmacılar, bir laboratuar çalışmasında buhur ve mür yağlarının beş tümör hücresi dizisi üzerindeki antikanser etkilerini araştırdılar. Sonuçlar, insan meme ve cilt kanseri hücre hatlarının, mür ve tütsü uçucu yağların kombinasyonuna karşı artan hassasiyet gösterdiğini gösterdi. 

2012 yılında yapılan bir araştırma, AKBA adı verilen buhurda bulunan kimyasal bir bileşiğin, kemoterapiye dirençli hale gelen kanser hücrelerini öldürmede başarılı olduğunu ve bu da onu potansiyel bir doğal kanser tedavisi haline getirebileceğini buldu. 

Zararlı Mikropları ve Bakterileri Öldürebilir

Buhur, antimikrobiyal etkileri olan antiseptik ve dezenfektan bir ajandır. Soğuk algınlığı ve grip mikroplarını doğal yollarla evden ve vücuttan yok etme özelliğine sahiptir ve kimyasal ev temizleyicileri yerine kullanılabilir.

Bir laboratuvar çalışması, tütsü yağı ve mür yağı kombinasyonunun patojenlere karşı kullanıldığında özellikle etkili olduğunu buldu. M.Ö. 1500’den beri birlikte kullanılan bu iki yağ, Cryptococcus neoformans ve Pseudomonas aeruginosa gibi mikroorganizmalara maruz kaldıklarında sinerjik ve katkı özelliklerine sahiptir. 

Cildi İyileştirir ve Yaşlanma Belirtilerini Önler

Buhur faydaları arasında cildi güçlendirme ve cilt tonunu, elastikiyetini, bakteri veya ciltteki koyu lekelere karşı savunma mekanizmalarını ve biri yaşlandıkça görünümünü iyileştirme yeteneği bulunur. Cildin renginin eşitlenmesine ve cilt lekelerinin yok olmasına yardımcı olabilir, yara izlerinin ve sivilcelerin görünümünü azaltabilir ve yaraları iyileştirebilir. Ayrıca hamilelikle ilişkili çatlakların, ameliyat izlerinin veya izlerin solması ve kuru veya çatlamış cildi iyileştirmek için de faydalı olabilir.

Bir araştırmaya göre, buhur yağı kızarıklığı ve cilt tahrişini azaltırken aynı zamanda daha eşit bir cilt tonu üretir. Araştırmalar, buhur yağının pentasiklik triterpen (steroid benzeri) yapısı olduğunu ve tahriş olmuş cilt üzerindeki yatıştırıcı etkisine katkıda bulunduğunu göstermektedir.

Hafızayı Geliştirir

Araştırmalar, buhur yağının hafıza ve öğrenme işlevlerini geliştirmek için kullanılabileceğini göstermektedir. Ve bazı hayvan çalışmaları, hamilelik sırasında tütsü kullanmanın annenin çocuğunun hafızasını artırabileceğini bile gösteriyor.

Böyle bir çalışmada, hamile sıçanlar gebelik dönemlerinde ağızdan tütsü aldıklarında, öğrenme gücünde, kısa süreli hafızada ve yavrularının uzun süreli hafızasında önemli bir artış oldu. 

Hormonları Dengelemeye ve Doğurganlığı Artırmaya Yardımcı Olabilir

Buhur yağının faydaları, hormon seviyelerini dengeleyerek menstrüasyon ve menopozla ilişkili semptomları azaltmayı içerebilir, ancak bu konudaki araştırmalar sınırlıdır. Ağrı, kramplar, kabızlık, baş ağrıları, anksiyete, mide bulantısı, yorgunluk ve ruh hali değişimlerini hafifletmek için kullanılmıştır. Buhur yağı ayrıca östrojen üretimini düzenlemeye yardımcı olabilir ve menopoz öncesi kadınlarda tümör veya kist gelişimi riskini azaltabilir.

Hayvan çalışmaları, tütsü yağının doğurganlığı artırıcı bir madde olarak kullanılabileceğini göstermiştir; bu, yağın kimyasal yapısının steroidlerinkine benzer şekilde davranmasından kaynaklanıyor olabilir. Buhur, sıçanlarda dahili olarak kullanıldığında, doğurganlığı ve implantasyonların ve canlı fetüslerin sayısını artırdı, bu da yağın muhtemelen sperm hareketliliğini ve yoğunluğunu artırabileceğini düşündürüyor. 

Sindirimi Kolaylaştırır

Buhur, sindirim sisteminin uygun şekilde detoks yapmasına ve bağırsak hareketleri üretmesine yardımcı olur. Ayrıca midede ağrı ve krampları azaltmaya, mide bulantısını gidermeye, şişkinliğe neden olabilecek fazla suyu karından atmaya ve hatta PMS ile ilişkili mide ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir. 

Bunu, sindirim enzimlerinin salgılanmasını hızlandırarak, idrara çıkma üretimini artırarak, sindirim sistemi kaslarını gevşeterek ve ayrıca uygun sindirim sağlığı için gerekli olan dolaşımın iyileştirilmesine yardımcı olarak yapar. Sızdıran bağırsak sendromu, kronik kolit, ülseratif kolit, Crohn hastalığı ve IBS semptomlarını azaltmada faydalı olduğu gösterilmiştir. 

Uykuya Yardımcı Olur

Buhur kullanımları, sizi geceleri ayakta tutabilecek kaygı veya kronik stres seviyelerini düşürmeyi içerir. Doğal olarak uykuya dalmanıza yardımcı olabilecek sakinleştirici ve topraklayıcı bir kokusu vardır. Bu doğal uyku yardımı, solunum yollarının açılmasına yardımcı olur, vücudunuzun ideal bir uyku sıcaklığına ulaşmasını sağlar ve sizi ayakta tutan ağrıyı ortadan kaldırabilir. 

Enflamasyonu ve Ağrıyı Azaltmaya Yardımcı Olur

Buhur, artrit, astım, IBS gibi ağrılı bağırsak bozuklukları ve daha birçok durum gibi durumlarla ilişkili anahtar inflamatuar moleküllerin üretimini engelleyebilir.

Kıkırdak dokusunun parçalanmasını önlemede yararlı olabilir ve tehlikeli ve ağrılı iltihaplanma seviyelerini önemli ölçüde azalttığı gösterilmiştir, bu da onu kasları, eklemleri ve tendonları etkileyen ağrıyla ilgili durumlar için doğal bir tedavi seçeneği haline getirir.

Buhur Yağı Cilde Faydaları
Buhur Yağı Cilde Faydaları

Buhur Yağı Cilde Faydaları

Yara, çatlak veya akne tedavisi için buhur yağı kullanılır. Buhur yağı, yaraların onarılmasına ve yara izlerinin görünümünü azaltabilir. Ayrıca sivilce lekeleri, çatlaklar, egzamadan kaynaklanan koyu lekelerin görünümünü soldurur ve cerrahi yaraların iyileşmesine yardımcı olabilir. Kokusuz baz yağ veya losyon ile iki ila üç damla yağı karıştırın ve doğrudan cilde uygulayın. Tahriş olmuş cilde uygulamamaya dikkat edin, ancak iyileşme sürecinde olan cilt için sorun değil.

Yaşlanma Karşıtı ve Kırışıklık Savaşçısıdır

Buhur esansiyel yağı, güçlü bir büzücüdür yani cilt hücrelerinin korunmasına yardımcı olur. Akne lekelerini azaltmaya, büyük gözeneklerin görünümünü azaltmaya, kırışıklıkları önlemeye ve hatta yaşlanmanın doğal olarak yavaşlamasına karşı cildi kaldırmaya ve sıkılaştırmaya yardımcı olmak için kullanılabilir.

Buhur Yağı Saça Faydaları

Buhur yağı sadece cilt bakım ürünlerinde değil saç bakımında da popülerdir. Yağ saçın parlak ve nemli kalmasına yardımcı olabilir, ancak kepeği bile önleyebilir. Buhur, kafa derisinin kurumasını ve pul pul olmasını önleyerek kepeği önler. Aynı zamanda saç köklerini yatıştırarak kökteki saçların uzamasına yardımcı olur.

Buhur Yağı Nasıl Kullanılır?

Kokusuz bir taşıyıcı yağ ile seyreltildikten sonra, yağ topikal uygulama yoluyla cilde emilebilir. Rahatlatıcı bir banyoda stresi azaltmak için birkaç damla yağ eklenebilir. Frankincense’i diğer uçucu yağlarla harmanlayarak ve karışımı seyrelterek, doğal ev yapımı yaşlanma önleyici yüz serumları yapmak için kozmetikte kullanılabilir. Şampuanlarda tonik özelliğinin saç köklerini güçlendirmeye yardımcı olduğuna inanılmaktadır.

Bu anti-septik yağ, iç ortamları temizlemek, içerisindeki zararlı bakterileri ortadan kaldırmak ve evdeki tüm odaların kokusunu gidermek için doğal bir ev yapımı temizleyici ve dezenfektan yapar. Kabartma tozu ve limon esansiyel yağı ile karıştırıldığında, yağın giderilmesi ve bölgeyi kirlenmemiş ve aromatik bırakmak için faydalı bir peeling maddesi oluşturur. Bulaşık bezi ile kullanmak için su ve kekik uçucu yağı ile karıştırılarak tezgah gibi yüzeyleri silin.

Stres Giderici Banyo Suyu

Buhur yağı hemen huzur, rahatlama ve tatmin duygusu uyandırır. Stres gidermek için tütsü yağının nasıl kullanılacağını bilmek ister misiniz? Sıcak bir banyoya birkaç damla tütsü yağı ekleyin. Anksiyeteyle mücadele etmek ve her zaman evinizde rahatlamak için bir yağ difüzörüne veya buharlaştırıcıya buhur da ekleyebilirsiniz. Bazı insanlar buhur kokusunun sezginizi ve ruhsal bağlantınızı artırabileceğine inanıyor.

Doğal Ev Temizleyici

Buhur yağı bir antiseptiktir, yani evinizden bakteri ve virüsleri ortadan kaldırmaya ve kapalı alanları temizlemeye yardımcı olur. Bitki, bir alanı dezenfekte etmeye yardımcı olmak için yaygın olarak yakılmıştır ve doğal bir koku giderici olarak kullanılmaktadır. İç mekan kirliliğini azaltmaya ve evinizdeki herhangi bir odayı veya yüzeyi kokuyu gidermeye ve dezenfekte etmeye yardımcı olmak için uçucu bir yağ difüzöründe kullanın.

Doğal Hijyen Ürünü

Antiseptik özelliklerinden dolayı buhur yağı, herhangi bir ağız hijyeni rejimine harika bir katkı sağlar. Özellikle aromadan hoşlanıyorsanız, tütsü yağı içeren doğal ağız bakım ürünlerini arayın. Diş çürüğü, ağız kokusu, çürükler veya ağız enfeksiyonları gibi diş sağlığı sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir. Tütsü yağını kabartma tozu ile karıştırarak kendi diş macununu yapmayı da düşünebilirsin.

Yağ, karın, çene veya göz altı gibi cildin sarktığı her yerde kullanılabilir. Altı damla yağı bir ons kokusuz yağa karıştırın ve doğrudan cilde uygulayın. Olası alerjik reaksiyonları test etmek için her zaman önce küçük bir yama alanı testi yaptığınızdan emin olun.

Hazımsızlık Belirtilerini Giderir

Gaz, kabızlık, mide ağrıları, irritabl bağırsak sendromu, PMS veya kramplar gibi herhangi bir sindirim rahatsızlığınız varsa, buhur yağı gastrointestinal rahatsızlığı gidermeye yardımcı olabilir. Sindirim enzimlerine benzer şekilde yiyeceklerin sindirimini hızlandırmaya yardımcı olur. Gaz rahatlaması için 240 gram suya veya bir çorba kaşığı bala bir ila iki damla yağ ekleyin. Ağızdan yutacaksanız, yüzde 100 saf yağ olduğundan emin olun, koku veya parfüm yağlarını yutmayın.

Doğal Grip Tedavisi

Bir dahaki sefere soğuk algınlığı veya gripten solunum yolu enfeksiyonu kaptığınızda, öksürükten kurtulmaya yardımcı olması için buhur esansiyel yağı kullanın. Akciğerlerdeki balgamın giderilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca burun geçişlerinde anti-enflamatuar görevi görür ve alerjisi veya astımı olanlar için bile nefes almayı kolaylaştırır. Solunum yararları için bir beze birkaç damla ekleyin ve nefes alın veya bir yağ difüzörü kullanın.

İltihap ve Ağrının Giderilmesine Yardımcı Olur

Kan dolaşımını iyileştirmek ve artrit, sindirim bozuklukları ve astım gibi durumlarla ilişkili eklem ağrısı veya kas ağrısı semptomlarını azaltmak için, buhur yağını ağrılı bölgeye masaj yapmayı veya evinize yaymayı deneyin.

Buğulanan suya bir damla yağ ekleyebilir ve içine bir havlu batırabilir, ardından kas ağrılarını azaltmak için havlunuzu vücudunuza veya yüzünüze koyabilirsiniz. Ayrıca evinize birkaç damla damlatın veya kaslarınıza, eklemlerinize, ayaklarınıza veya boynunuza masaj yapmak için birkaç damlayı bir taşıyıcı yağla birleştirin.

Buhur Yağı ile Cilt Bakımı Maskeleri
Buhur Yağı ile Cilt Bakımı Maskeleri

Buhur Yağı ile Cilt Bakımı Maskeleri

Buhur yağı, jojoba yağı, hindistan cevizi yağı veya shea yağı gibi taşıyıcı yağlarla iyi uyum sağlar. Aradığınız faydalara bağlı olarak diğer uçucu yağlarla birleştirilebilir. Örneğin, turunçgil yağları (limon ve tütsü yağları gibi) ile iyi karışır. Bu arada lavanta yağı ve buhur yağı ile iyi karışır ve gevşetici olarak çalışır. Bu, onu birçok kombinasyona ve pratik kullanıma iyi bir şekilde ödünç veren çok yönlü ve popüler bir yağ yapar. Buhur yağının faydalarını yaşamaya başlamak için bu tariflerden birini deneyin.

Yara İzini Azaltan Vücut Yağı

Geniş bir tencerede su kaynatın. Isıya dayanıklı bir kaseye altmış gram shea yağı alın ve tencereye yerleştirin.  Yağın sizi yakacak kadar sıcak olmadığından emin olun ardından on damla yasemin yağı ve on damla buhur yağını birleştirmek için karıştırın. Shea yağının oda sıcaklığında veya biraz daha sıcak olması en iyisidir.

Hemen yaranıza sürün ya da rafa dayanıklı krem ​​dokusu yapmak isterseniz karışımı birkaç dakika soğuyana kadar buzdolabına koyun, ardından yağları beyaz bir krema haline getirmek için yüksek hızda bir el mikseri kullanın. Bir cam kavanoza veya kaplara dökün ve istediğiniz zaman kullanmak için oda sıcaklığında saklayın.

Cildi Güzelleştiren Gece Kremi

Bu tamamen doğal gece kremi, uykuya dalmanıza yardımcı olmak için harikadır. Ayrıca yüzünüze uygularsanız cilt sağlığını güçlendirici görevi de görür ve lekeleri veya çatlakları gidermeye yardımcı olabilir.

Bir tatlı kaşığı organik hindistan cevizi yağını eritin ve bir cam kaseye alın. Ardından içine beş damla buhur esansiyel yağı, beş damla lavanta esansiyel yağı ve bir çay kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın. Bu karışımı bir cam kavanoza alın. Bu gece kremini yüzünüze ve vücudunuza uygulayın. Yağın çarşaflarınıza sızmasına izin vermeyin. Bunu başka bir zamanda kullanmak için de saklayabilirsiniz.

Stresi Azaltan Karışım

Buhur esansiyel yağı, bir difüzöre veya buharlaştırıcıya eklenebilir ve ruh halini iyileştirdiği ve stres ve kaygı ile mücadele ettiği bilinen sakinleştirici, dünyevi kokusu için solunabilir. Ruhsal uygulamalarda, buhur yağı kokusunun hem sezgiyi hem de manevi bir bağı güçlendirdiğine inanılıyor. Bir hava tazeleyici sprey yapmak için difüzöre eklenen veya suyla karıştırılan birkaç damla Frankincense havadaki bakterileri ortadan kaldırabilir. Geceleri bir yatak odasına püskürtülür, rahatlama ve uykuya hazır olma durumuna ulaşmaya yardımcı olabilir.

Buhur Yağı Nasıl Yapılır?

Buhur esansiyel yağı zihni rahatlatmak ve sakinleştirmek için kullanılır ki bu hepimizin zaman zaman yapması gereken bir şey… Bununla birlikte, bu güçlü yağ pahalı olabilir ve ticari versiyonları genellikle laboratuvarda üretilmiş sentetiklerdir. Kendiniz yapmak, mümkün olan en iyi, en etkili uçucu yağa sahip olmanızı sağlayacaktır.

Aspir yağını bir kavanoza dökün ve reçine için yer bırakın. Sekiz yemek kaşığı buhur ağacı reçinesini ölçün ve bir havana yerleştirin. Reçineyi hafifçe kırmak için eşit basınç uygulayın. Kırık reçineyi yağa koyun ve karıştırın. Kavanozu sıkıca kapatın ve güneşli bir pencere kenarına yerleştirin. Her on iki saatte bir iyice çalkalayarak iki gün bekletin.

İki gün sonra, bir ince tülbenti cam kavanozun ağzına koyun ve yağı süzün. En iyi koku konsantrasyonunu sağlamak için katıları yağa sıkın. İşlemi tekrarlayın, daha fazla çatlamış reçine ekleyin ve koku yeterince güçlü değilse iki gün daha bekletin. Bitmiş uçucu yağı koyu cam bir şişeye ya da kavanoza dökün. Etiketleyin ve bir yıla kadar serin ve kuru bir yerde saklayın.

Güneşli bir pencere pervazına erişiminiz yoksa, yağ kavanozunu soğuk su dolu bir küvete koyun. Sıcak olana kadar sıcaklığı yavaşça artırın, ancak çok sıcak olmasın, elinizi suya sokmanız zor olabilir. Cam kavanozun on dakika küvette kalmasına izin verin daha sonra çıkarın.

Yazımızı beğendiyseniz, Litsea Cubeba Yağı Ne İşe Yarar? adlı yazımızın da ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Bizi Instagram’dan da takip edebilirsiniz: begonyakadin

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx