Hayvanlar Alemi

Mükemmel Bir Apartman Kedisi Olan Ragdoll Kedisi Özellikleri

Reklamlar

Ragdoll kedisi, büyüleyici görünüm, karşı konulmaz doğa, yumuşak ipeksi kürkü ve safir mavisi gözleri ile ün yapmış, özel bir kedi türüdür. Gelin, bu kedinin tarihine, beslenmesine ve yaşam tarzına kadar tüm bilgilere göz atalım

Ragdoll Kedisi Özellikleri
Ragdoll Kedisi Özellikleri

Ragdoll Kedisi Özellikleri

Ragdoll kedisi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya kentinde ortaya çıkmıştır. Ortalama ömrü 12 ila 15 yıl arasındadır. Ragdoll kedisi hem orta hem de büyük beden kedi ırkına girer. Ortalama ağırlıkları 4 ila 9 kg arasında değişebilir. Her türlü iklime uyum sağlayan ender kedi türlerinden biridir.

Ragdoll kedisi, fırsatını bulduğu zaman kaçma eğiliminde değildir. Yalnız kalmaya alışık ve doğası gereği yalnız kalmaktan muzdarip değildir. Her ne sebeple olursa olsun miyavlama huyu yoktur. Ragdoll kedisinin bir diğer bir özelliği de kilo alma eğilimi yoktur.

Reklamlar

Ragdoll Kedisi İdeal Yaşam Alanı Ve Yaşam Tarzı

Ragdoll mükemmel bir apartman kedisidir. Nazik, dengeli ve uysal, farklı bağlamlarda hayata iyi uyum sağlayan bir kedi türüdür. Aslında önemli olan, kedinin rahatlaması ve kendini güvende hissetmesi için ona ait özel bir yerinin olmasıdır.

Ragdoll kedisi, oldukça tembel bir kedi olduğundan, bu kediyi rutinini eğlenceli ve heyecanlı hale getirebilecek oyunlar ve aktivitelerle uyarmak gerekir.

Sessiz doğası göz önüne alındığında, Ragdoll kedisine herkes bakabilir. Yaşlılar, çocuklu aileler, başka evcil hayvanları olanlar ve ayrıca evde çok fazla zaman geçiremeyenler için ideal bir kedi ırkıdır. Ragdoll kedisi, yalnızlıktan muzdarip olmayan, özerk ve bağımsız bir kedi türüdür.

Ragdoll Kedisi Kökenleri Ve Tarihi
Ragdoll Kedisi Kökenleri Ve Tarihi

Ragdoll Kedisi Kökenleri Ve Tarihi

Bu cinsin örnekleri, 1963’ten itibaren Amerika Birleşik Devletleri’nde siyah İran kedisi yetiştiricisi Ann Baker tarafından bulunmuş ve keşfedilmiştir.

Reklamlar

Ann Baker İran kedilerini Ankara kedisi ile çiftleştirmeye karar verdi, böylece bu kedilerden uzun beyaz tüyleri ve manyetik mavi gözleri miras aldılar. Böylece Ragdoll kedisi ortaya çıktı. Gerçek olan şu ki, İran kedisi ile Ankara kedisi safkan örnekleri çiftleştiriliyor, fakat Ragdoll kedisi ortaya çıkmıyor. ABD’li yetiştiricinin ne tür bir melezleme yaptığı tam olarak bilinmemektedir.

Ragdoll kedisi, 1979’da resmen tanındı.

Görünüm Ve Fiziksel Özellikler

ABD’de Ragdoll kedisine “Bez bebek” lakabı takılmıştır. Bu cinsin örnekleri orta ila büyük arasındadır. Yapıları kaslı ve atletiktir. Ragdoll kedisi, maksimum 38 cm uzunluğunda 4 ila 9 kg arasındadır. Kedinin başı üçgen, kenarları yuvarlatılmış, büyük ve oval gözlere sahiptir. Gözleri sadece yoğun mavi renkte olabilir. Kulaklar, tabanda geniş ve uçlarda yuvarlaktır.

Ragdoll kedisinin kürkü orta uzunlukta ve kalındır. Standart renkler, kehribar hariç, tüm olası tonlar kabul edilmektedir. En yaygın renkler çikolata rengi beyaz ve mavidir. Ragdoll kedisinin kuyrugu, kulakları, ayakları, patileri ve göz çevresi tek renk ve diğer kalan yerleri beyaz olanları tercih edilen renk türüdür.

Ragdoll Kedisi Karakteri
Ragdoll Kedisi Karakteri

Ragdoll Kedisi Karakteri

Ragdoll kedisi, yukarıda yazdığımız özellikleri ve mükemmel karakteri ile vazgeçilmeyecek bir kedi türüdür. Ailesiyle birlikte vakit geçirmeyi seven, son derece sevecen ve sahibinin peşinden ayrılmayan, çok sessiz ve sakin bir kedidir.

Belki inanmayacaksınız ama Ragdoll kedisi, aktif ve oyuncu bir kedi türü değildir. Her halükarda, zekası sayesinde kolayca eğitilebilen, inanılmaz derecede canlı ve algılayıcı bir kedidir.

Çocuklar Ve Diğer Hayvanlarla Uyumluluk

Sakin ve dengeli bir mizaca sahip olan Ragdoll kedisi, kendisine karşı ani ve korkmasına sebep olacak hareketler yapılmadıkça ve verilen emirlerde ani ısrarcı olunmadığı sürece çocuklar ile çok iyi anlaşır.

Ragdoll kedisi, kediler, köpekler ve diğer evcil hayvanlarla iyi geçinir. Yavru kedi iken iyi bir eğitim verilirse ve sosyalleştirilirse kuşlarla bile çok iyi anlaşabilirler.

Ragdoll Kedisi Sağlığı

Bu cinsin örnekleri güçlü ve sağlıklıdır. Ortalama yaşam süreleri aslında 12 ile 15 yıl arasındadır. Bununla birlikte, Ragdoll kedisinde bir nesilden diğerine miras kalan bazı yaygın hastalıklar vardır. En sık görülen hastalıklar:

  • Hipertrofik kardiyomiyopati (Kalp kasının anormal kalınlaşması)
  • Polikistik böbrek hastalığı (Doğuştan böbreklerde oluşan kistler)

Bu iki hastalık, Ragdoll kendisinde doğuştan olur. Bu kediyi sahiplenmeden önce ebeveynlerinin sağlık kontrollerinden emin olmak gerekir. Ayrıca, Ragdoll kedileri için düzenli veteriner muayenesi şarttır.

Ragdoll Kedisi Tüy Bakımı

Ragdoll kedisinin tüyleri kalın ve yarı uzun olmasına rağmen, bu kediler çok az tüy dökerler. Bunun için tüy dökme döneminde haftada 2-3 kez fırçalamak yeterlidir. Diğer zamanlar haftada bir kez taramak veya fırçalamak yeterli olacaktır.

Ragdoll Kedisi Beslenmesi

Her şeyden önce, Ragdoll kedisinin beslenmesi, hayvansal kaynaklı proteinlerin alımına dayanmalıdır. Özellikle kedi, tavuk, sığır eti ve hindi gibi etleri yemelidir. Daha az sıklıkla levrek, hamsi ve somon gibi balıkları da verebilirsiniz. Diğer temel besinler yağlar, vitaminler, mineraller ve sudur.

Tüm bunlarla uğraşmak istemezseniz su hariç bunların hepsinin bir arada olduğu kaliteli mamalar tercih edebilirsiniz. Mamanın dozunu paketinde yazan kullanım talimatına göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca bu konuda uzman veterinerden yardım alabilirsiniz.

Ragdoll Kedisi Üremesi

Bu cinsin örnekleri yetişkin boyutuna çok geç ulaşır. 3 ila 4 yıl arasında tam bir yetişkin görünümüne sahip olurlar. Ancak yaşamların ilk yıllarında ergenliğe girmiş olurlar. Ragdoll kedisi, safkan yavru almak istiyorsanız, yalnızca aynı cinsin örnekleri arasında çiftleşme yapılmalıdır. Gebelik yaklaşık 65 gün sürer ve 2 ila 4 yavru doğar.

Ragdoll kedileri doğduklarında tüyleri tamamen beyazdır. Zamanla, kürkün rengi anne ve babanın renklerini veya genlerin getirdiği renkleri alacaktır.

Ragdoll Kedisi Fiyatı

Ragdoll kedisi 2022 yılı için fiyatı 2000 ila 3500 TL arasında değişmektedir.

İlginizi çekebilir: Singapur Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Instagram hesabımıza buradan ulaşabilirsiniz: https://www.instagram.com/begonyakadin/

Buse Öztürk

Yazmak en büyük tutkum. Yaklaşık 4 yıldır profesyonel olarak içerik üretiyor ve kendimi geliştiriyorum.

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx