Reklamlar
Sağlık

Scarfin Krem Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Scarfin Krem Faydaları

Reklamlar

Scarfin krem genel olarak ciltte pek çok farklı sorunu iyileştiren bir üründür. Eğer Scarfin krem nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı hemen okumaya devam etmelisiniz.

Scarfin Krem Nedir?

Bu krem tamamen bitkisel özlerden yapılmıştır ve doğaldır. Tamamen doğal ve temiz içeriğe sahip bu kremde kesinlikle cilde zararlı kimyasal maddeler yoktur. Bu sebeple gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Bu krem ciltteki çeşitli yaralar, yara izleri, sıyrıklar, koyu lekeler, kesikler, morarmalar ve renk düzensizliklerini gidermek için uygulanır. 

Scarfin Krem Fiyatı

Bu kremin güncel fiyatı 295 liradır.

Reklamlar
Scarfin krem
Scarfin krem

Scarfin Krem Ne İşe Yarar?

Bu ürün genel olarak ameliyat izleri, sezeryan izleri, yara izleri ve dikiş izleri gibi yara izlerinde kullanılır. Bunun dışında altın iğne izleri,  dermapen izleri ve dermaroller izleri gibi estetik operasyonlar sonrası meydana gelen yara izleri soldurur ve iyileştirir. 

Ayrıca ciltte oluşan yara izleri, dövme sildirme sonrası oluşan yara izleri, sıyrıklar, sivilce izleri, kesikler, kaza sonucu yara izleri, çatlaklar ve akne izlerinin tedavisinde bu krem uygulanır.

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Bu kremin içindeki kadife çiçeği, sarı kantaron, propolis ve çörek otu vardır. Bu doğal ürünlerin cilde faydalarına tek tek bakalım.

Çörek otu cilde faydaları

Cilt bakım ürünlerini körü körüne ambalajı veya adı için satın almak, geçmiş yıllarda güzellik alışverişi için geçerli olabilir ancak günümüzün cilt bakımı meraklıları, ürünlerinde tam olarak ne olduğunu bilmek istiyor. Temel amaç, basit, aktif bileşenler lehine zararlı kimyasallardan kaçınmaktır. Doğal, etkili cilt bakımı talebi ve bu ihtiyaçlara uyan formüllerin keşfi doğal olarak el ele gider. Bu yüzden, yeni bir malzemenin rüzgarını yakaladığımızda ya da daha iyisi, eski ama henüz onu ana akım haline getirmemiş bir güzellik trendi oluştuğunda hemen takip ediyoruz.

Reklamlar

Yakın zamanda Orta Doğu, Afrika ve Asya’da yüzyıllardır kullanılan eski bir içerik olan çörek otu yağını öğrendik ve koleksiyonunuzda bir yeri hak ettiğini düşünüyoruz. Yağların doğal güzellik dünyasında yeni bir kategori olmadığını kabul edeceğiz. Argan yağı, hindistan cevizi yağı, avokado yağı ve jojoba yağı gibi doğal maddelerin hepsi cilt bakım ürünlerinin içerik etiketlerinde haklı yerlerini kazanmış durumdadır. Bu yüzden çörek otu yağı olan harika içerik hakkında her şeyi öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Çörek otu, antioksidan ve antienflamatuar özellikleri vardır. Bu muhteşem doğal bileşen genel olarak ince çizgileri azaltır, sivilcelerle savaşır, gözenekleri açar ve koyu lekeleri giderir. Genel olarak çörek otu yağı tüm cilt tipleri için harikadır. Çörek otu yağını cildiniz için günde iki defa, sabah ve gece kullanmak güvenlidir.

Çörek otu yağı, diğer birçok bileşenle birleştirilebilir ve genellikle diğer yumuşatıcılar, yağlar ve veya shea yağı, seramidler, balmumu ve hyaluronik asit gibi nemlendirici bileşenler ile birleştirilebilir. Genel olarak çörek otu yağı, hepsi olmasa da çoğu bileşenle birlikte kullanılabilir.

Çörek otu tohumu yağı doğaldır, çok yönlü güçleri vardır ve bu madde zengin bir geçmişe sahiptir. Çörek otu yağı, onu günlük güzellik rejimlerinin bir parçası olarak kullanan Kleopatra ve Nefertiti gibi tanrıçaların efsanevi bir sırrıdır. Firavun Tutankhamun’un yaklaşık 3300 yıl önce çörek otu yağı yanında gömülü olduğu da biliniyor. Mutfak dünyasındaki portakal renginde kimyondan tamamen farklı olan bu ürün, bazen siyah kimyon veya rezene çiçeği olarak da adlandırılan nigella sativa adlı bir bitkiden gelir.

Çörek otu yağı kullanımı çok fazladır. İşte cilt bakımı için temel faydaları…

Çörek otu yağı genel olarak akne, tıkanmış gözenekler ve iltihaplanma ile savaşır. Bu egzotik siyah iksirin en çekici faydalarından birinin, tıkanmış gözenekleri azaltmaktır ve yağı kontrol etmek, kızarıklığı ve tahrişi yatıştırır.

İnce çizgileri ve kırışıklıkları dolduran bu bileşen, yüzden fazla vitamin ve mineral içeren çörek otu tohumundan daha besleyici bir yağ bulmak için zorlanacaksınız. Bunlar, cildin nemi korumasına, elastikiyeti korumasına ve sizi daha hızlı yaşlandıran zararlı serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olan A, B ve C vitaminlerini içerir. Ayrıca ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltan yağ asitleri içerir.

Çörek otu, koyu lekeleri ve renk değişimini yok eder. Sürekli kullanımda çörek otu yağı yaşlanma, hormonlar ve güneşin verdiği hasarın neden olduğu koyu lekeleri azaltabilir. Bu, cilt hücrelerini yenilemek için işbirliği yapan ve zamanla bu renk değişikliğinin görünümünü azaltan A vitamini, amino asitler ve yağ asitleri sayesindedir.

Ayrıca çörek otu egzama ile savaşır. İyileştirici özellikleri sayesinde çörek otu yağı güçlü bir egzama savaşçısı olarak lanse edilir. Bir çalışmada, dört hafta boyunca günde iki kez topikal olarak çörek otu yağı uygulayanların el egzamasının hızlı bir şekilde iyileştiği ortaya kondu.

Kadife çiçeği cilde faydaları

Kadife çiçeği olarak bilinmesinin yanı sıra, bu çiçeğe bazen “mutluluk çiçeği” adı verilir. Botanik adı tagetes erectadır ve Sanskritçe’de kadife çiçeği sthulapushpa, zandu ve genda olarak bilinir. Hindu kültüründe, kadife çiçeği kutsal bir yere sahiptir ve puja sırasında sunulmaktan Tanrıça Durga’ya, Diwali sırasında evin dekorasyonuna kadar iyi günler için kullanılır. Parlak sarı ve turuncu rengi güneşin enerjisini, canlılık, canlılık ve enerji kaynağı anlamına gelir.

Kadife çiçeği, ülkemizde her yerinde yetiştirilmektedir. Yaygın olarak dekoratif amaçlı kullanılsa da varlığını çeşitli güzellik ritüellerinde ve yemek pişirme amaçlarında bulacaksınız. 

Yaprağın macunu, kas ağrısı ve romatizmayı tedavi etmek için bölgeye sürülür. Antienflamatuar görevi görür. Bitkinin soğuk infüzyonu bronşit, astım ve öksürük tedavisinde kullanılır.

Nazal uygulama için taze yaprak suyu, burun kanamasını durdurmak için kullanılır. Yaprakların ve çiçeklerin soğuk infüzyon çayı, idrara çıktığınızda yanmayı tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca bu çiçeğin serinletici etkisi sivilce, sivilce ve güneş yanıklarının tedavisinde kullanılır.

Kadife çiçeği özlü cilt parlatıcı yağ karışımıyla cildinizi güzelleştirmek için dört yemek kaşığı badem yağı ve bir büyük kadife çiçeği çiçeğini bir cam kavanoza koyun ve kadife çiçeği çiçeğinin tüm yapraklarını daldırın. On beş gün boyunca kavanozda bırakın. Yaprakları bir bezle süzün. Bu yağı geceleri kullanın.

Cildin ışıltılı ve parlak olmasını sağlayan bir maske yapmak için bir çay bardağı kadife çiçeği yaprağı, beş yemek kaşığı gül suyu ve üç yemek kaşığı elma rendesini bir cam kasede karıştırın. Bu maskeyi cildinize uygulayın ve on beş dakika boyunca cildinizde bekletin. Ardından cildinizi bol suyla durulayın.

Cildinizdeki koyu lekeleri ve sivilce izlerini gidermek için bir yemek kaşığı kadife çiçeği ezmesi, bir yemek kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı gül suyunu bir cam kaseye alın. Tüm malzemeleri karıştırın ve yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Tamamen kurumasını bekleyin. Ardından ılık suyla yıkayın.

Ciltteki fazla yağı gidermek için bir yemek kaşığı kadife çiçeği ezmesi, bir yemek kaşığı gram un ve bir yemek kaşığı çiğ sütü bir cam kaseye alın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve bu maskeyi yüz ve boyun bölgesine uygulayın. Tamamen kurumasını bekleyin. Ilık suyla yıkayın. Haftada üç kez uygulayın.

Yaşlanma karşıtı bir cilt maskesi oluşturmak isterseniz bir çay bardağı kadife çiçeği yaprağı, bir çay bardağı doğranmış papaya, iki yemek kaşığı bal ve iki yemek kaşığı gül suyunu bir cam kaseye alın. Tüm malzemeleri bir karıştırıcıda karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve bir dakika masaj yapın. Bu maskenin ciltte kurumasını bekleyin ve ardından bol suyla yıkayın.

Ciltteki kuruluğu gidermek ve cildi nemlendirmek için bir yemek kaşığı kadife çiçeği ezmesi, bir yemek kaşığı taze süt kreması ve bir tatlı kaşığı balı bir cam kaseye alın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Tamamen kurumasını bekleyin. Yüz maskesini dairesel hareketlerle fırçalayarak çıkarın. Ilık suyla yıkayın.

Cildinizdeki koyu lekeleri gidermek ve cilt tonunu eşitlemek için bir yemek kaşığı kadife çiçeği ezmesi, bir yemek kaşığı pirinç unu ve bir tatlı kaşığı limon suyunu bir cam kaseye ekleyin. Tüm malzemeleri uygun şekilde karıştırın ve yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Tamamen kurumasını bekleyin. Yüz maskesini dairesel hareketlerle masaj yaparak çıkarın. Cildinizi kusursuz tutmak için kadife çiçeğinin iyiliğinden en iyi şekilde yararlanın.

Propolis cilde faydaları

Arıların ürettiği propolis, bal arılarının ağaç tomurcuklarının öz akıntılarından ürettikleri reçineli bir karışımdır. Özsuyu kendi atıkları ve balmumu ile birleştirdiklerinde, kovanlarını oluşturmak için kaplama olarak kullanılan yapışkan, yeşilimsi kahverengi bir ürün oluştururlar. Bu doğal ürün, bakterilere karşı doğal bir dezenfektan işlevi görmesinin yanı sıra bağışıklığı güçlendirir ve cilt sağlığını korur.

Propolis, M.Ö. 350’den önce tıbbi ve güzellik amaçlı kullanılmıştır. Eski Yunanlılar apseleri tedavi etmek için propolis özü kullandılar, Asurlular bunu yaraları ve tümörleri iyileştirmek için kullandılar ve Eski Mısırlılar mumyalama için propolis kullandılar.

Muhteşem Mısır Firavunu Kleopatra, bal ve süt banyolarının harika etkilerinin keyfini çıkarmanın yanı sıra, mumyalama işlemi sırasında kullanılan mistik ve güçlü bir bileşen olan propolis kullanmaya başladı. Propolis, koruma yetenekleri ve etkili tedavileriyle biliniyordu ve bu özelliklerini cildine uyguladı. Antik Yunan’da tıp tarihinin en beğenilen figürü olan Hipokrat, enfeksiyonları ve yaraları iyileştirmek için propolisi kullanırdı.

Propolis kelimesinin Aristoteles tarafından Yunanca “pro” (önce) ve “polis” (şehir) kelimelerinden türetildiği söylenir, yani “şehir öncesi” veya “şehrin savunucusu” anlamına gelir. Antik kültürler, yanlarında taşıyabilecekleri bakterileri sterilize etmek için şehre yeni gelenleri örtmek için propolis merhemini kullandılar. Cilt bakım ürünlerinde de propolis ve propolis yağının kullanılması cildimiz için benzer bir savunma sağlar.

Propolis, özellikle bağışıklık sistemimizdeki iyileştirici özelliklerini çevreleyen birçok bilimsel araştırma projesinin odak noktasıdır. Bir antimikrobiyal olarak, ön bilimsel çalışmalar, bazı propolis türlerinin in vitro antibakteriyel özelliklere ve anti-fungal aktiviteye sahip olduğunu ve bu nedenle akne ile mücadelede çok etkili olabileceğini göstermektedir. 

Propolis ayrıca bilimde bir antioksidan, yumuşatıcı olarak bilinmekte ve cilt kanseri tedavisi ve kanserin önlenmesi için çalışılmaktadır. Yenilikçi propolis sürecimiz, doğal özelliklerinin yüzde 98’ine kadarını korur ve özelliklerini cilt yapısını doğal olarak eski haline getirmek ve korumak için kullanır. Propolis yararları arasında, bunlarla sınırlı olmamak üzere, iyileştirme, antiseptik ve onarıcı yetenekler bulunur.

Propolis sorunlu cildin dengelenmesine, iyileştirilmesine ve yatıştırılmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca hücre büyümesini hızlandırır ve gözenekleri açar. Propolis, bakterilere karşı korur ve harika bir anti-inflamatuar ajan olarak işlev görür.

Sarı kantaron cilde faydaları

Zihninizi rahatlatmaya yardımcı olma yeteneği de dahil olmak üzere birçok sağlık yararıyla bilinen sarı kantaron, cilt için de faydalıdır. Güçlü flavonoidlerle doludur, cildi korumaya ve yatıştırmaya yardımcı olur.

Yağlı veya kuru cildiniz olsun, bu bitki cildinizin daha pürüzsüz ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Ayrıca ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltırken görünümünüzü dolgunlaştırmaya ve cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur.

Bilimsel olarak Hypericum perforatum olarak adlandırılan sarı kantaron, keçi otu, amber, klamath otu ve tipton otu olarak da adlandırılır. Çok yıllık bir çalı bitkisidir, parlak, sarı ve beş yapraklı çiçekleri vardır.

Avrupa, Batı Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya özgü olan sarı kantaron, şu anda dünyanın birçok yerinde yaygındır. Ilıman bölgeleri sever ve çayırlarda yabani olarak yetişir. Gövdeler diktir ve zıt, dar dikdörtgen yapraklarla birlikte yaklaşık beş metre yüksekliğe kadar büyüyebilir. Çiçekler, bitkinin özü yapmak için kullanılan kısmıdır.

Bu bitkiyi, doku boyunca saydam noktaları veya yaprakların alt yüzeyindeki siyah noktaları fark ederek tanımlayabilirsiniz. Yapraklara ışıktan bakarsanız, noktalı görünümü fark edeceksiniz. Bitki birçok alanda ticari olarak yetiştirilir ancak birçok ülkede zararlı bir ot olarak listelenmiştir. Yerli bitki topluluklarının yerini alabilir ve bölgeye hakim olarak doğal ekosistemleri altüst edebilir. Pek çok doğal bitki içeriği gibi, sarı kantaron cilde topikal olarak uygulandığında bir dizi faydaya sahiptir. 

Ciltte sağlıklı, parlak ve ışıltılı bir görünümü destekler. Sarı kantaron ince çizgilerin görünümünü azaltır. Ciltte nemlendirici ve yumuşatıcı özellikleri vardır. Cildinizin görünümünü nemlendiren ve dolgunlaştıran, daha taze ve nemli görünmesini sağlayan doğal uçucu yağlar içerir.

Ciltte yatıştırıcı özellikleri bulunan sarı kantaron, hassas ciltler için harikadır. Çayda bulunanlara benzer bileşikler olan tanenler de içerir.

Sarı kantaron da dahili olarak alındığında ciltteki ışığa duyarlılığı artırabilir ve bu da onu potansiyel UV hasarına karşı daha savunmasız hale getirir.

Scarfin krem
Scarfin krem

Scarfin Krem Kullanım Şekli

Üç değişik Scarfin krem vardır. Bu ilaç genel olarak yaralar üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptir. Bu krem tamamen bitkisel ve doğaldır. Kesikler, sıyrıklar, morarma, dikiş izleri, yara izleri, koyu lekeler, akne ve sivilceleri iyileştiren bu krem temiz cilde uygulanmalıdır. Cilde masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Fakat bu kremi asla açık yaralar üzerine uygulamayın.

Scarfin Krem Yan Etkileri

Scarfin krem doğal içeriklere sahip olduğu için herhangi bir yan etkiye neden olmaz. Fakat yine de bu kremi kullanmadan önce el bileğinizin iç kısmına az miktarda bu kremden uygulayın ve yirmi dört saat bekleyin. Eğer bu kremi uyguladığınız bölgede kızarıklık, kaşıntı, şişlik olursa bu kreme karşı alerjiniz var demektir ve bu kremi kesinlikle kullanmamalısınız.

Ürün sitesi: https://scarfin.net/

Selma Ulusoy

7 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x