Cilt Bakımı

Sığla Yağı Cilde Faydaları Nelerdir? Sığla Yağı Yüz Maskesi Tarifleri

Sığla Yağı Faydaları

Reklamlar

Sığla yağı ya da diğer adı ile buhur yağı genel olarak sağlığa pek çok yararı olan bir maddedir. Üstelik sığla yağının cilt güzelliğine de pek çok faydası vardır. Bu yazımızda sığla yağı nedir, sığla yağı fiyatı, sığla yağı faydaları, sığla yağı kremi ne işe yarar, sığla yağı nasıl kullanılır, sığla yağı zararları ve evde sığla yağı nasıl yapılır gibi soruları cevaplarını bu yazıda bulacaksınız.

Sığla Yağı Nedir?
Sığla Yağı Nedir?

Sığla Yağı Nedir?

Uçucu yağların en iyisi olarak bilinen sığla yağı, çeşitli önemli kullanım ve faydalara sahiptir. Bu güçlü uçucu yağ, diğer faydalarının yanı sıra topikal olarak uygulandığında cildi güzelleştirme ve gençleştirme, hücresel sağlığı ve bağışıklığı geliştirme ve dahili olarak alındığında sağlıklı bir enflamatuar yanıt üretme yeteneği nedeniyle saygı görüyor Pek çok kullanımıyla birlikte, sığla yağının eski uygarlıklar tarafından neden çok saygı gördüğü ve en kutsal uygulamalar için kullanıldığına dair bilgiler var. Buhur aynı zamanda dinsel törenlerde cildi ve parfümü yatıştırmak için merhem olarak kullanılmıştır. Yaydığı parfüm veya aroma, eski zamanlarda eşsiz değerini açıklayan memnuniyet, huzur, rahatlama ve genel sağlık duygularını teşvik eder.

Sığla yağı, Boswellia sakra ağacından ve benzer türlerin ağaçlarından elde edilir. Boswellia sacra, ince ve soyulmuş kabuğu olan bir ağaçtır. Karışık dalları ve dallarda kümelenmiş yaprakları ile karakterize edilir. Bu ağaçların gövdeleri genellikle birden fazla gövdeye sahiptir ancak bazılarının yalnızca bir gövdesi vardır. Bu ağaçlar sekiz metreye kadar büyüyebilir ve genellikle kayalık yamaçlarda ve güney kıyı dağlarında büyürken bulunur. Boswellia sacrası Etiyopya, kuzey Somali, güneybatı Umman ve güney Yemen’e özgüdür.

Reklamlar

Sığla yağı, Boswellia sakra ağacının reçinesinden üretilir. Bir ağacın reçinesi, yüksek viskoziteye sahip olan özsu bir maddedir. Yüzyıllar boyunca, ağacın reçinesi kesilerek veya ağaca bir kesi yapılarak sığla yağı elde edildi ve daha sonra büyük miktarlarda reçine yayıldı. Reçine ağaçtan salgılandıktan sonra sıyrılır veya yere damlarken toplanır. Reçine ağaçlardan elde edildiğinde, ağaçlar işaretlenir. Oradan reçine nazikçe damıtılır ve uçucu yağlar çıkarılır.

Sığla Yağı
Sığla Yağı – Görsel: dogaladogru

Sığla Yağı Fiyatı

Bu doğal yağın güncel fiyatı 12 lira ile 26 lira arasında değişir.

Sığla Yağı Faydaları

Bu sığla yağı aroması çok zengin, tatlı-balzamik, hafif çiçeksi ve biraz baharatlıdır, reçineli, kehribar benzeri alt tonlar içerir. Hidrokarbon karakterinin benzersiz bir stiren üst notası, zamanla büyük ölçüde yumuşayan ve genellikle kokusuz hale gelen karakteristik bir ‘benzin tipi’ koku olarak görünür. Sığla yağı herkese hitap etmeyebilir, ancak bu sıra dışı malzeme küçük miktarlarda kullanıldığında bir formülü geliştirmek için kullanılabilir ve tek başına değil, bir bileşimin bileşeni olarak en iyi şekilde kullanılır. Yüksek kaynama noktalı bileşen içeriği nedeniyle, en etkili koku sabitleyici görevi görür. Belki de bu, neden eski parfümlerin en değerli olanlarından biri olduğunu kısmen açıklıyor. Aynı zamanda bir sunak tütsüsü olarak yakıldı. Modern zamanlarda kaliteli parfümlerde kullanılır.

Sığla yağı, kelimenin tam anlamıyla, efsanevi oranlarda bir cilt bakımı bileşenidir. Bu madde, Ayurveda’da, geleneksel Çin tıbbında ve ruhani topluluklarda yüzyıllardır törensel bir temel olmuştur.

Reklamlar

Doğal büzücü özelliklere sahiptir. Yani cildi sıkılaştırırken yağ üretimini dengeler. Sığla yağı faydaları arasında cildi güçlendirme ve cilt tonunu, elastikiyetini ve bakteri veya lekelere karşı savunma mekanizmalarını iyileştirme yeteneği var. Çalışmalar, tütsünün anti-enflamatuar ve doku yeniden modelleme özelliklerine de sahip olduğunu göstermiştir. Bu nedenlerden dolayı, genellikle akne tedavilerine, yaşlanmayı geciktirici ürünlere ve hiperpigmentasyon formüllerine eklenir.

Uçucu bir yağ olarak sığla yağı, cilt bakımı maskelerine de iyi gelir. İhtiyacınız olan tek şey, sığla yağı gibi birkaç damla saf maddedir. Ev yapımı göz yağı için, mevcut göz kreminize veya erik yağına iki damla sığla yağı ekleyin ve gece masaj yaparak yaşlanma belirtilerini doğal olarak önleyin. Bunu sığla yağı ve hindistan cevizi yağıyla yapabilirsiniz. Ya da, hareket halindeyken hızlı bir yüz buhar banyosu için ılık bir yüz havlusuna üç damla sığla esansiyel yağı ve iki damla sardunya esansiyel yağı ekleyin. Yüzünüzün sıcak bezine birkaç saniye basın, ardından yüzünüzü silerek temizleyin.

Sığla yağı cildinizi sıkılaştırmaya ve aydınlatmaya ek olarak bir doz aromaterapi sağlar. Kokusu, topraksı, baharatlı bir sığla yağı stresi azalttığı, kaygıyı yatıştırdığı ve uykuyu teşvik ettiği söylenir. Bu ürünler, gece cilt bakımı rutininize mükemmel bir katkı sağlar.

Dikkat edilmesi gereken birkaç risk var. Uçucu yağlar son derece etkilidir bu nedenle saf buhur yağı yapıyorsanız (önceden hazırlanmış bir ürün kullanmak yerine), her zaman önce bir taşıyıcı yağda (jojoba yağı, hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı gibi) seyreltin. Tüm uçucu yağlar, özellikle hassas ciltte veya kuru veya çatlamış ciltte en iyi seyreltilir. İdeal oranın iki yemek kaşığı taşıyıcı yağa iki damla uçucu yağ olduğuna dikkat çekiyor. Hamile veya emziren kadınlar ve çocuklar uçucu yağ içeren herhangi bir ürünü kullanmadan önce sağlık uzmanlarına danışmalıdır.

Ev yapımı sığla yağı oda spreyini yaparak sığla yağının inanılmaz aromasını evinizdeki herhangi bir odaya ekleyin. Boş bir cam sprey şişesi alıp on beş damla sığla yağı, on beş damla greyfurt yağı ve otuz damla çam yağı koyarak başlayın. Şişenin geri kalanını suyla doldurun. Artık en muhteşem oda spreyine sahipsiniz! Bu spreyi halıya, mobilyaya veya istediğiniz herhangi bir odanın havasına püskürtün. Bu ev yapımı spreyi kullanırken, sığla yağının zengin kokusunun tadını çıkarabilecek ve rahatlatıcı ve huzurlu faydalarını deneyimleyeceksiniz.

Jilet kesikleri rahatsız edici olabilir ve sabah tıraşınızı gün boyu süren bir hüsrana dönüştürebilir. Tıraş gerekli olsa da, tıraş bıçağı kesikleri değildir. Sığla yağı ile zenginleştirilmiş bu ev yapımı jilet kesiği cilt serumu ile cildinize rahatlama sağlayın. Cildin genç görünmesine ve hissetmesine yardımcı olan en iyi yağlardan biridir. Bu serumu kullanarak, yağın kimyasal özellikleri cilt kusurlarının görünümünü azaltmaya yardımcı olacak ve serum, hassas tıraş bıçağı kesiklerini tüm gün boyunca yatıştırarak ve seveceğiniz hissi uyandırarak tahriş olmuş cilde fayda sağlayacaktır.

Güne sığla esansiyel yağının rahatlatıcı kokusundan başlamak için daha iyi bir yol var mı? İster yoga meraklısı ister sabah meditasyoncu olun, bu deneyimler sırasında bu esansiyel yağı yaymak, gün için niyetinize odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Sığla yağının kokuları ayrıca sabah rutininize daha fazla memnuniyet, huzur, rahatlama ve hatta genel sağlık duyguları getirmeye yardımcı olacaktır. Güçlü aromatik özellikleri ile sığla esansiyel yağı, günün geri kalanında pozitif ve odaklanmış bir etki sağlamak için çok önemlidir.

Sığla yağının en güçlü faydalarından biri sağlığı, özellikle hücresel işlevi geliştirme yeteneğidir. Bir sebze kapsülüne bir ila iki damla ekleyerek bu esansiyel yağı dahili olarak almayı deneyin. Bu doğal takviye, sağlıklı hücresel işlevi desteklemeye yardımcı olacaktır. Aslında sığla yağının hücresel işlevi desteklemede çok faydalı olduğu bulundu. Bu ev yapımı takviyeyi deneyin ve ihtiyaç duyabileceğiniz hücresel faydaları deneyimleyin.  

Bu ev yapımı yüz maskesi ile yüz gençleştirme gününün tadını çıkarın. Bentonit kili, elma sirkesi ve uçucu yağların basit bir kombinasyonu ile yüzünüz beslenmiş ve taze hissedecek. Sığla yağı, cildi canlandırmaya ve güzelleştirmeye yardımcı olan özellikler içerdiğinden, bu ev yapımı kil maskesi yüz bakımı için ideal olacaktır. En iyi sonuçlar için, bu maskeyi haftada bir cildinize uygulayın ve o sürekli taze yüz ışıltısının tadını çıkarın.

Sığla Yağı Kremi Ne İşe Yarar?

Elleriniz kış havasından dolayı kuruyor mu? Ellerinizin pullu ve çatlamış görünümünü iyileştirmek ister misiniz? Sığla yağı, size yardımcı olabilir! Elleriniz çatlamış veya sert hava koşullarından zarar görmüş gibi göründüğünde, nemlendirmeye ve gençleşmeye yardımcı olmak için seçtiğiniz nemlendiriciye birkaç damla sığla yağı ekleyin. Nemlendirici kreminiz ile birlikte bu uçucu yağın kokusu cildinize sıcak, baharatlı ve temiz bir koku katacaktır. Bu losyonu nereye giderseniz gidin yanınızda götürmek isteyeceksiniz.

Elinizin görünümünü ve hissini canlandırmak için sığla esansiyel yağını kullanırken tırnaklarınızı unutmayın. Kuru bir yere seyahat ederken, sağlıklı görünen tırnakları korumak için bu uçucu yağı uygulayın. Tırnağınıza bir damla yağ damlatın ve tırnaklarınızın tırnak etlerine ve kenarlarına sürün. Bu, en kuru yerlerde bile tırnaklarınızın sağlıklı ve güçlü görünmesini sağlayacaktır.

Stresli mi hissediyorsun? Sığla esansiyel yağının bunun için bir çözümü var. Kimyasal bileşenleri, stres gibi olumsuz duyguları gidermeye yardımcı olabilecek son derece güçlü bir aroma ile sonuçlanır. Yaşamın baskılarının ruh halinizi düşürdüğünü düşünüyorsanız, ayaklarınızın altına sığla yağı uygulayın. Yatıştırıcı his ve aroma, rahatlama ve dengeli bir ruh hali duygusu yaratacaktır. Dış baskıların sizi üzmesine izin vermeyin, kendinizi dik hissetmek ve önünüzdeki güne hazır olmak için uçucu yağlarınızı kullanın.

Dışarıda yaşanacak çok fazla eğlence var! Çimlerde koşmaktan toprak yollarda bisiklete binmeye, mevsimlik çiçekler ekmeye kadar elleriniz ve ayaklarınız sürekli aktiftir ve açık hava maceralarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olur. Ancak günün sonunda tüm bu aktivitelerden ayaklar ve eller yorulabilir. Ellerinizi ve ayaklarınızı dışarıdaki aktif bir gün için daha genç hissetmelerini ve genç görünmelerini sağlayacak bir sığla yağı masajıyla tedavi edin. Ayaklarınıza ve ellerinize birkaç damla ekleyin ve yağı cildinize masaj yapın. Bu masaj size ellerinizin ve ayaklarınızın için yatıştırıcı ve ısıtıcı bir etki sağlar.

Bu muhteşem difüzör karışımını deneyin ve evinizi sıcak ve huzurlu bir aroma ile doldurabilirsiniz. Bu karışımı hazırlamak için, mükemmel difüzör karışımı için difüzörünüze bir damla sığla yağı, bir damla sandal ağacı yağı ve iki damla greyfurt yağı ekleyin. Bu karışım aslında gevşemeyi ve moralinizi yükseltmek için harika çalışıyor.

Pek çok faydası ve kullanımı ile sığla esansiyel yağı, tüm uçucu yağların en iyisi unvanını haklı olarak kazanmıştır. Güzelleştirici, aromatik ve sağlığı geliştiren özellikleri son derece güçlüdür ve günlük yaşam tarzını kolayca iyileştirebilir. Yararlı bir uçucu yağ ucu arayan herkes için, şüpheniz varsa, sığla yağını kullanmayı her zaman unutmayın.

Sığla Yağı Nasıl Kullanılır?

Sığla yağını jojoba yağı, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, susam yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırın. Ardından cildinize uygulayın.Sığla yağı nasıl kullanılır ile ilgili videoyu izlemek için linki ziyaret edebilirsiniz. https://youtu.be/Ol00MQ43nFc

Sığla Yağı Zararları

Bu esansiyel yağı tüketmeyin veya büyük miktarları açık yaralara uygulamayınız. Bu, böbrek hasarı dahil ciddi yan etkilere neden olabilir.

Sığla Yağı Nasıl Yapılır?

Sığla yağı elde etme işlemi, ağaç gövdesine dikey olarak açılan damarların sıyrılmasıyla oluşan kapçık ve yağın toplanması, kaynatılması ve preslenmesinden oluşur. 

Sığla Yağı ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Bir ton para harcamadan daha genç, daha sağlıklı ve daha canlı görünmenin kolay ve doğal bir yolunu arıyordum. İşte o zaman, sığla esansiyel yağının sadece muhteşem bir odunsu aromaya sahip olmadığını, aynı zamanda cilt bakımı için en çok kullanılan uçucu yağlardan biri olduğunu keşfettim!

İnsanlar binlerce yıldır sığla yağını birçok nedenden ötürü kullanmışlardır. Bugüne kadar, birçok kişinin düzenli olarak cilt bakımı rutinlerine dahil ettiği sevilen bir yağ olmaya devam ediyor.

Sığla esansiyel yağının kullanımıyla ilgili çalışmalar biraz eksik olsa da, birçok kişi onun sağlıklı cilt ve saçı desteklemeye yardımcı olabilecek çok sayıda özellik içerdiğine inanıyor.

Sığla yağı, yaygın bir şekilde doğal bir büzücü olduğuna inanılmaktadır ve aynı zamanda yara iyileşmesi ve doku yeniden şekillenmesi için faydalı özellikler içerir. Bu özellikle cildiniz yaralandığında veya sivilceyle mücadele etseniz bile faydalıdır.

Ek olarak, sığla yağında bulunan ve Ayurveda tıbbında kullanılan boswellik asitlerin, harika anti-enflamatuar etkilerine büyük ölçüde katkıda bulunduğu bulunmuştur.

Birçok uçucu yağ gibi, aynı zamanda güçlü antibakteriyel özellikler içerir. Tüm bu nedenler ve daha fazlası, buhurun ​​sağlıklı cildi desteklemeye yardımcı olmak için harika bir yağ olmasının nedenidir. Başlamanıza yardımcı olmak için, burada daha parlak bir cilt için cilt bakımınızı bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olacak birkaç ipucu…

Sığla Yağını Cilt Bakım Ürünlerinize Karıştırmak İçin İpuçları

Günlük cilt bakımı rejiminize sığla yağını eklemek aslında inanılmaz derecede kolaydır. Mevcut nemlendiricinize, şampuanınıza, vücut losyonunuza veya hemen hemen herhangi bir güzellik ürününe birkaç damla tütsü esansiyel yağı eklemek, bu değerli antik yağın sayısız faydasını elde etmek için ihtiyacınız olan tek şeydir.

Otuz gram yüz ürünü için altı damla sığla yağı kullanmalısınız. Otuz gram vücut losyonu için on iki damla kullanmalısınız. Otuz gram şampuan ya da saç maskesi için yirmi damla kullanmalısınız.  Esansiyel yağları her zaman önce uygun oranda seyreltin, doğrudan cilde eklemeyin. Cilt hassasiyetini kontrol etmek için her zaman önce bir yama testi yapın. Sıvılar için kullanmadan önce iyice çalkalayın.

Bu yağı olgun ciltler, erken yaşlanan ciltler, akne eğilimli ciltler ve yaralı ciltlerde kullanabilirsiniz. 

Benim gibiyseniz, mağazadan satın aldığınız cilt bakımı ürünlerinizde ne olduğundan tam olarak emin değilsiniz ve her gün cildinize zararlı kimyasallar sürüyor olabileceğinizden endişeleniyorsunuz. Korkmayın!

Ürünlerinizi kendinize göre uyarlayabilir ve evde yaparsanız içindekileri tam olarak anlayabilirsiniz. Gizemi ortadan kaldırın ve bu basit ev yapımı tariflerini kendiniz deneyin.

Sığla Esansiyel Yağı İçeren Yüz Nemlendirici Serum

Cildi tazeleyen bu nemlendirici harikadır. Yukarıda bahsettiğim gibi, sığla yağı doğal bir büzücü olduğuna inanılıyor ve yaşlanmanın görünümünü azaltmak için formülasyonlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca cilt tonunu dengelemek için ve herhangi bir yara veya tahriş ile uğraşırken kullanılır.

Otuz gram üzüm çekirdeği yağı veya kendi yüz nemlendiriciniz ile altı damla sığla esansiyel yağını bir cam kaseye alın. Sadece aynı oranda taşıyıcı yağ ile uçucu yağ arasında kaldığınızdan emin olun. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve koyu cam bir kapta saklayın.

Sığla Esansiyel Yağı İçeren Vücut Yağı

Sığla sadece sağlıklı ve parlak bir cildi desteklemekle kalmaz aynı zamanda harika kokar! Bu zengin vücut losyonundaki bileşenler yara izlerinin, çatlakların ve koyu lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Ek bir avantaj olarak, sığla yağı, iltihaplı, tahriş olmuş cilt ile uğraşıyorsanız harika olan anti-inflamatuar özellikler içerir.

Bu ev yapımı losyonu, güzellik rejimime ve ilaç dolabıma giden yolu buldu. Nemi cildime hapsetmek için her gün, duştan hemen sonra kullanıyorum ve bana verdiği genç ışıltıyı seviyorum!

Ocakta büyük bir tencere suyu ısıtın. Doksan gram saf hindistan cevizi yağını cam bir kaba koyun. Hindistan cevizi yağı eriyene kadar cam kabı ılık suya koyun. Yirmi damla tütsü esansiyel yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Koyu cam bir kapta saklayın. Parlayan cildinizin tadını çıkarın!

Sığla Yağı ile Yüz ve Vücut Spreyi

Saf suyla karıştırılan sığla yağı, basit ve hoş kokulu bir cilt toniği ve tazeleyici yapar. Makyajımı bu ferahlatıcı yağ karışımından birkaç sprey ile ayarlamayı seviyorum.

Ayrıca geceleri yüzümü yıkadıktan sonra ışıltılı, ışıltılı bir ciltle uyanmak için kullanmaya başladım. Hassas cildiniz varsa sorun değil! Sadece birkaç damla lavanta yağı ekleyin. Ben sadece bu tür ev yapımı spreyleri seviyorum!

Koyu renkli bir cam şişeyi saf suyla doldurun. Otuz gram suya, altı damla buhur yağı ekleyin. Her kullanımdan önce iyice karıştırın veya ayrılmasını önlemek için üç damla votka ekleyin. Tazelemek istediğinizde yüzünüze ve vücudunuza püskürtün.

Sığla Yağı Yaşlanma Karşıtı Yüz Maskesi

Bugün sizinle paylaşmak için basit bir ev yapımı sığla yağı yaşlanma karşıtı maskemiz var! Bunu sadece üç malzemeyle yapılan maskeyi evde yapmak çok kolay!

Sığla yağı, yaşlanan cilt, güneş lekeleri ve hatta kırışıklıkları önlemek için harikadır! Her gece yüzümde kullanıyorum! Bu ev yapımı yüz maskesini yapmak o kadar kolay ki, sonuçları görmeye başladığınızda yaptığınız için çok mutlu olacaksınız! Evde kendi güzellik ürünlerimi yapmayı seviyorum, bu sıfırdan ekmek yapmak gibi. Ev yapımı bir projeniz olduğunda, mağazadan satın alacağınız bir şeyden daha iyi sonuç verdiğinde kendinizi çok iyi hissedersiniz!

Bir yemek kaşığı çiğ bal, üç yemek kaşığı yoğurt ve üç damla sığla yağını bir cam kaseye alın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve on beş dakika yüzünüzde bekletin. Ardından bol ılık suyla durulayın.

Parlak Bir Cilt İçin Sığla Yağı ile Yüz Maskesi

İster kış kuruluğu, ister güneşte çok fazla zaman olsun, bazen hayat cildiniz için biraz fazla zor olabilir. Bu gençleştirici maske, besleyici, cildi seven içeriklerle kendinizi şımartmanıza yardımcı olur. Cildin doğal ışıltılı kalmasına yardımcı olmak için haftada iki ila üç kez kullanın.

Bir yemek kaşığı bal, bir yemek kaşığı limon suyu, bir yemek kaşığı öğütülmüş hindistan cevizi, bir yemek kaşığı toz tarçın, iki damla küçük hindistan cevizi yağı ve iki damla tarçın esansiyel yağını bir cam kaseye alın. Yoğun bir macun kıvamında maske oluşturmak için tüm malzemeleri orta büyüklükte bir kapta birleştirin. Bu maske cildinize yapışan bir kıvamda olmalıdır. İstediğiniz kalınlığa ulaşmak için gerektiği kadar limon suyu veya diğer malzemeleri ekleyin. Bu maskeyi tüm yüzünüze veya etkilenen bölgelere uygulayın. Yirmi dakika sonra maskeyi durulayın ve hafifçe vurarak kurulayın.

Yağlı Ciltler İçin Parlamayı Durduran Cilt Maskesi

Cildinizin doğal ışıltısı ince bir ışıltıdan tam parlaklığa geçer ve aniden fotoğraflarınızın kamera flaşına yansırsınız. Cildinizi aşırı kurutmadan yağlılıkla mücadele etmek için bu jeli günde iki defaya kadar kullanın.

Bir kasede beş yemek kaşığı organik aloe vera jeli, yirmi damla lavanta esansiyel yağı, on damla çay ağacı esansiyel yağı ve iki damla tarçın kabuğu esansiyel yağlarını iyice karıştırın. Karışım karıştırıldıktan sonra yüzünüze uygulayın. İsterseniz nemlendirici uygulayın. Kalan karışımı da hava geçirmez bir cam kapta yirmi gün saklayın.

Sağlıklı Ve Işıltılı Görünen Bir Cilt Için Maske

Biraz sıkıcı mı hissediyorsunuz? Bu peeling temizleyici ile günü fırçalayın ve ışıltılı bir cilde sahip olun! Sardunya esansiyel yağı, daha sağlıklı görünen bir cilt görünümü oluşturmaya yardımcı olurken karbonat, ölü deriyi nazikçe temizler.

Bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı veya jojoba yağı ve bir tatlı kaşığı karbonat bir cam kasede iyice karıştırın. Karışım tutarlı bir beyaz renge sahip olana kadar karıştırın. Ardından beş damla sığla esansiyel yağını karıştırın. Yüzünüzü az miktarda karışımla altmış saniye nazikçe ovun. Cildinizi bol suyla durulayın ve nemlendirici uygulayın.

Cildinizi nemlendirmek için sığla yağı yüz maskesi

Her gün sekiz bardak suyun vücudunuzun sağlıklı kalmasına yardımcı olduğunu biliyorsunuz ancak cildinizi nemli tutmak biraz daha zordur. Cildiniz sürekli kuruyorsa, nemlendirici avokado, bal ve hindistan cevizi yağı ve sığla yağı ile yapılan bu spa esintili maskeyi deneyin. Sığla esansiyel yağı, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü de azaltabilir! 

Çeyrek olgun avokadoyu bir cam kasede püre haline getirin. İçine bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı veya bir tatlı kaşığı jojoba yağı ve iki damla sığla yağını ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. İsterseniz maskeyi yüzünüze ve boynunuza yayın. On beş dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Nemlendirici uygulayın.

Cilt Tonunu Eşitleyen ve Koyu Lekeleri Gideren Yüz Maskesi

Yüzünüz için temiz bir sayfa ister misiniz? Bu limonla aşılanmış peeling maskesi, ölü deriyi temizleyerek cilt tonunu ve dokusunu eşitlemeye yardımcı olur. Ayrıca, limon esansiyel yağı, lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir! 

İki yumurta akı, bir tatlı kaşığı limon suyu, iki damla limon esansiyel yağı ve bir damla sığla esansiyel yağını bir karıştırma kabında iyice çırpın. Karışımın kar beyazı ve yoğun olması gerekir. Maskeyi yüzünüze eşit olarak uygulayın. Maskeyi on beş ila yirmi dakika kadar veya kuruyana kadar bekletin. Yüz maskesini yavaşça soyun. Yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve hafif bir nemlendirici uygulayın.

Hızlı bir özet yapalım. Sığla yağı, sağlıklı cildi desteklemeye yardımcı olabilecek çok sayıda tedavi edici özelliği içerdiğinden doğal cilt bakımı için harika bir seçimdir. Sığla esansiyel yağının faydaları çoktur. Birçok farklı cilt tipi için kullanışlıdır. Doğal bir büzücüdür. Anti-enflamatuardır ve egzama, yanıklar, ısırıklar, kızarıklıklar ve diğer iltihaplı cilt rahatsızlıkları için harika bir seçimdir. Antibakteriyeldir yani mikropları öldürmek, enfeksiyonu önlemek ve istenmeyen bakterileri ciltten yok etmek için harikadır. Cilt tonunun eşitlenmesine ve parlak hale gelmesine yardımcı olabilir. Morluklar, yaralar ve diğer cilt yaralanmalarıyla uğraşırken faydalıdır. Ve çok daha fazlası!

Artık cilt bakım ürünlerinizi güçlendirmek için sığla esansiyel yağını neden ve nasıl kullanacağınızı bildiğinize göre, ışıl ışıl olalım!

Ayrıca Badem Yağı ile Saç Bakımı ve Çörek Otu Yağı ile Cilt Bakımı yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx