Reklamlar
Cilt Bakımı

Moringa Yağı Ne İşe Yarar?

Moringa Yağı Cilde Faydaları

Reklamlar

Moringa yağı son zamanlarda cilt bakımında popüler bir ajan haline geldi. Muhteşem cilt bakımı içeriklerinizi hayal ettiğinizde, muhtemelen cam şişeler ve çeşitli kaplarla dolu bir raf hayal ediyorsunuzdur çünkü cilt bakımı çok şey gerektirir. Her moringa yağı şişesinin faydaları büyük olasılıkla şunlardan birkaçıdır: nemlendirmek, berraklaştırmak, koyu lekeleri azaltmak, yaşlanmayı geciktirici faydalar sağlamak veya kolajen oluşturmaya yardımcı olmak… 

Bu yazımızda moringa yağı nedir, altın moringa yağı nedir, moringa yağı fiyatı nedir, moringa yağı faydaları nelerdir, moringa yağı cilt bakımı nasıl yapılır ve moringa yağı nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını bulacağız.

Moringa Yağı Nedir?
Moringa Yağı Nedir?

Moringa Yağı Nedir?

Yeterince çılgınca, zamanla topladığınız yağ ve nemlendiricilerin çeşitli cilt bakımı kokteyllerinin çözümü aslında yüzyıllardır ortalıkta. En güzeline ise moringa yağı deniyor. Bu tamamen doğal cilt bakımı kaynağı, şimdi her yerde harika bir yağ olarak övülüyor, ancak sahnede pek yeni değil. Aslında, yüzyıllardır sağlık ve güzellik yararları için kullanılmıştır. 

Reklamlar

Ana faydaları, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltır, cildin genel görünümünü iyileştirir, iltihabı yatıştırır. Genel olarak moringa yağı kullanımından tüm cilt tipleri faydalanabilir. Kullanım belirli ürüne göre değişir, ancak genel olarak moringa yağı hem sabah hem de gece saatlerinde günlük olarak kullanılabilir. Moringa yağı çoğu bileşenle iyi çalışır.

Moringa tohumu yağı, Himalaya dağlarında bulunan moringa bitkisinden elde edilen bir yağdır. Yağ, cildi rahatlatan ve koruyan omega yağ asitleri ve antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, doğal koruyucular görevi görerek onu ekşime karşı dayanıklı bir yağ haline getirir ve daha uzun bir raf ömrü sağlar. Moringa ağacının tohumları, başka bir yağ asidi olan oleik asit bakımından da yüksektir, yüzde 73, bu da ona daha sonra tartışacağımız ek faydalı özellikler verir. Aynı zamanda besin açısından yoğundur, palmitoleik ve linoleik asitler bakımından yüksektir ve aynı zamanda A ve C vitaminleri içerir.

Tohumları, oleik asit trigliseritleri bakımından yüksek olan yaklaşık% 40 yağ içerir ve bu nedenle genellikle zeytinyağı ile karşılaştırılır. Moringa yağının ciltte hoş bir doku bıraktığını ve ayrıca güçlü antioksidan tokoferoller – E Vitamini ve sakinleştirici steroller gibi, kozmetik uygulamalar için ideal olduğunu söylüyor. Moringa yağı, nemlendirici, temizleyici ve yumuşatıcı özelliklerinden dolayı birçok kozmetikte bulunur.

Moringa Yağının Faydaları ve Kullanımı

Altın Moringa Yağı Nedir?

Moringa yağı, genel olarak bitkisel şampuanlarda kullanılır. Saçları yeniler, onarır ve bir ay gibi kısa bir sürede saçların sağlıklı olmasını sağlar. 

Reklamlar

Moringa Yağı Fiyatı

Bu esansiyel yağı 10 lira ile 125 lira arasında değişir. 

Moringa Yağı Faydaları
Moringa Yağı Faydaları

Moringa Yağı Faydaları

E vitamini, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Sağlıklı cilt ve saçın korunmasına yardımcı olur ve vücudun bağışıklık sistemini, hücre işlevini ve genel cilt sağlığını güçlendirir. A vitamini, cilt yüzeyine kan akışını artırarak ciltte kolajen oluşturmaya yardımcı olur.

C Vitamini ve fenoller, oldukça etkili antioksidanlar olarak işlev görür ve DNA’yı serbest radikallerden korur, ince çizgileri azaltır ve cilt hücrelerinde güneşin neden olduğu foto hasarını onarmaya yardımcı olur.

Cytcytokininler, öncelikle zeatin, moringa yağında bulunan güçlü bir bitki büyüme hormonudur. Hücresel büyümeyi teşvik etmeye yardımcı olur ve hücre dokusunu destekleyerek ve besleyerek yaşlanma sürecini geciktirir.

Yağ asitleri yüksek miktarda mono-doymuş oleik asit (omega 9) içerir. Bu, cildin doğal koruyucu bariyerini iyileştirmeye yardımcı olur ve cildin nemli, dolgun ve daha genç görünmesini sağlar.

Cildi nemlendi̇ri̇r, kuru ci̇lt sorunlarını önler ve tedavi̇ eder

Moringa yağının yüksek omega içeriği ve antioksidanları ona mükemmel nemlendirme özellikleri sağlar. Sonuç olarak cildi yumuşatır, yatıştırır ve korur, çatlamış dudakları ve dermatit, egzama ve sedef hastalığı gibi diğer pürüzlü, kuru cilt koşullarını iyileştirmede etkilidir. Moringa ayrıca yüzü sert kış hava koşullarına karşı korumak için mükemmel bir seçimdir.

Ki̇rli̇li̇ği̇ önleme kalkanı olarak kullanılır

Araba egzoz dumanı, ozon ve sigara dumanı gibi hava kirleticilerine maruz kalma, kolajen ve erken yaşlanan cildin yok edilmesini hızlandırır. Bu kirleticiler ayrıca kronik iltihaplanma ve egzama, dermatit, sedef hastalığı veya akne gibi alerjik cilt rahatsızlıklarına da neden olabilir. Moringa yağında bulunan antioksidan peptitler, serbest radikalleri nötralize ederek ve cilt bariyer işlevini güçlendirerek cildi bu çevresel stres faktörlerine karşı korur.

Güneş lekeleri̇ni̇ önler ve azaltır

Moringa yağı, UV ışığına karşı fiziksel bir filtre içerir ve bu nedenle güneşin zarar görmesini önlemeye yardımcı olur. E Vitamini dahil cilt onarımı özellikleri, güneş lekelerinin solmasına yardımcı olur, pigmentasyonu iyileştirir ve mutlu ve parlak bir cilde neden olur.

Yaşlanma süreci̇ni̇ yavaşlatır

Zeatin hasarı geciktirir ve cilt dokularının tahrip olması hücresel yenilenmeyi uyarır, bunların tümü yaşlanma sürecini etkili bir şekilde yavaşlatır. Ayrıca, son derece besleyici ve güneşten koruyucu özelliklerinden dolayı, kuru cildin neden olduğu cilt yaşlanması, iltihaplanma ve güneş hasarı da azalır.

Yağlı ci̇ldi̇ kontrol eder

Moringa yağı sebum üretimini düzenler çünkü cildiniz nemlidir ve aşırı yağ üretmez, bu özellikle yağlı bir cildiniz varsa yararlıdır.

Ci̇ldi̇ temi̇zler ve saflaştırır

Moringa yağı antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bunlar, gözeneklerdeki kir ve bakterilerin tıkanmasını önlemeye yardımcı olur.

Ciltteki çatlakları önler ve azaltır

Moringa yağının cilt yenilenmesi ve onarım nitelikleri, iltihabı azaltmaya ve çatlakları ve yara izlerini en aza indirmeye yardımcı olur.

Yatıştırır, enflamasyonu ve i̇yi̇leşti̇ri̇ci̇ özelli̇kleri̇ vardır

Anti-enflamatuar özellikleri, moringa yağını pigmentasyon, sivilceye eğilimli ciltler, güneşte yanmış ciltler ve iyileştirici sıyrıklar ve yanıklar gibi cilt sorunlarını gidermek için ortak bir bileşen haline getirir.

Saçlar ve tırnak sağlığı i̇çi̇n mükemmeldir

Saçlara topikal olarak uygulandığında moringa yağı, kırık uçları ve tırnak etlerini yumuşatır, parlatır ve onarır.

Dünyayı pozi̇ti̇f olarak etki̇ler

Moringa yağının sosyal etkisi, doğanın en güçlü bitkilerinden biri olmasının başka bir nedenidir. Popüler olarak moringa esansiyel yağının en çok ihtiyaç duyulan yerde büyüdüğü ve dünyanın en yoksul bölgelerinin bazılarında gıda güvenliği ve gelir sağladığı söylenir. Moringa yağı kullanmak, dünyayı daha adil bir yer haline getirmemize katkıda bulunmamızı sağlar.

Moringa Yağı Cilt Bakımı
Moringa Yağı Cilt Bakımı

Moringa Yağı Cilt Bakımı

Moringa yağı, yüzde 40 tekli doymamış yağ asitleridir ve bunun yüzde 70’i oleik asittir. Bu esansiyel yağı, nemlendirmeyi kapatan ve bizi çevresel hakaretlerden koruyan cilt bariyerini desteklemek için harikadır. Bu, iyi bir nemlendirici olduğu ve kuru ve hassas ciltler için faydalı olduğu anlamına gelir.

Bu yağ asitleri, özellikle moringa esansiyel yağında bulunan bir bileşik olan oleik asit,  moringayı çok temizleyici bir yağ yapar.

Ürünün, düşük serbest oleik asit içeriğine sahip nispeten taze yağ içermesini sağlayan olioso, ince çizgileri dolgunlaştırmada ve genel olarak daha genç bir görünüme katkıda bulunmada etkili olacaktır. Yumuşatıcı özelliklerinden dolayı moringa, küçük kesikler, yanıklar ve sıyrıklara uygulamak için sağlam bir seçimdir.

Moringa yağı aynı zamanda cildimiz tarafından doğal olarak üretilen yağa benzer, bu da tüm cilt tiplerini yağlı olmadan dengelemeye ve beslemeye yardımcı olabileceği anlamına gelir.

Antimikrobiyal ve anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir ve yüksek E vitamini içeriği nedeniyle, aynı zamanda güçlü antioksidan özelliklere de sahiptir.

Anti-enflamatuar özellikler aynı zamanda cildin daha temiz olmasına ve kırılmalara karşı koymaya yardımcı olabilir. Pigmentasyon, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi cilt sorunlarını ve hatta akne eğilimli ciltleri ele almak için yaygın olarak kullanılan bir bileşendir.

Moringa genellikle aromaterapi ürünlerinde taşıyıcı yağ olarak kullanılır (uzun raf ömrü nedeniyle).

Kuru dudakları ve dermatit, egzama ve sedef hastalığı gibi diğer sert, kuru cilt koşullarını iyileştirmek için moringa yağı kullanın.

Moringa Yağı Nasıl Kullanılır?
Moringa Yağı Nasıl Kullanılır?

Moringa Yağı Nasıl Kullanılır?

Sabah ve gece cildinize az miktarda uygulayın. Etkilerini artırmak için uygulamanızı gül suyu gibi sakinleştirici bir çiçeksi tonik ile takip edin.

İyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olmak için küçük bir miktarı doğrudan bir kesik, yanık, kızarıklık veya küçük bir yara üzerine koyun.

Bir sivilce patlaması gördüğünüzde, etkilenen bölgeye biraz moringa yağı sürün ve düzenli kullanımla sivilcelerinizin yok olduğunu görebilirsiniz.

Günlük olarak, moringa yağını saç derinize uygulayın. Ayrıca saç derinizde bir süre bırakabilir ya da durulayabilirsiniz! Durulama, fazla yağı ve kiri gidermeye yardımcı olacak ve saç derinizi sağlıklı ve nemli bırakacaktır. Sağlıklı, nemli saçlar için saç derisine masaj yapın.

Cildi beslemek için sabah ve akşam yüzünüze iki ila dört damla sürün. İyileşme sürecini hızlandırmak için küçük sıyrıklara, yaralara ve tahrişe uygulayın. Sivilceyi çıkarmak için dışarı çıktığınızda lekeler sürün. 

İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz Kimyon Yağı Faydaları adlı içeriğe de göz atabilirsiniz.

Bizi YouTube’dan takip etmeyi unutmayın!

Reklamlar

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x