Cilt Bakımı

Süsen Yağı Ne İşe Yarar?

Süsen Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Reklamlar

Süsen yağı genel olarak cilde çok faydalı ve doğal bir maddedir. Zengin kökleri bol kokulu meyvelerin temel notasını sunan kutsal İris olarak da bilinen süsen yağı harikadır. Süsen bitkisi, süperkritik özütü, süsen bitkisinin rizomlarından (köklerinden), yer altında depolandıktan ve minimum üç yıl yaşlandırıldıktan sonra elde edilir. Tomurcuklar antik süsen bitkisinin imzasını, tatlı kokusunu yayarken, aromatik lezzetler açısından en zengin bitkinin kökleridir. Bu yaşlandırılmış rizomlar, öze eterik, başka bir dünyaya ait aromasını veren demir içeriği bakımından çiçekleri geride bırakır.

Bu yazımızda süsen yağı fiyatı nedir, süsen yağı nerede bulunur, süsen yağı faydaları nelerdir, süsen çiçeği yağı cilde faydaları nelerdir ve süsen yağı nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.

Süsen Yağı Ne İşe Yarar ?

Süsen Yağı Fiyatı Nedir?

Bu yağın fiyatı 55 lira ile 120 lira arasında değişir.

Reklamlar

Süsen Yağı Nerede Bulunur?

Süsen yağını internet sitelerinden ve aktarlardan satın alabilirsiniz.

Süsen Yağı Faydaları Nedir?

İris çiçeği, tanrıça İsis’in adını aldığı antik çağlara kadar uzanır. İris olarak bilinen süsen bitkisi, genellikle gökkuşağı ile ilişkilendirilen tanrıların habercisiydi. Koruyucu azizi ve tanrıçası gibi, iris çiçeği de her yıl köklerinden çıkan çok sayıda rengarenk çiçek sayesinde gökkuşağına benzer. İris kendini saf çiçeklerden oluşan kombinezonlarda ifade ederken dünyadan sarı, pembeler, beyazlar ve menekşe mavisi tonlar ortaya çıkıyor. Fransa’da İris yaprakları yiğitliğin, bilgeliğin ve inancın temsilcisidir.

Bir litre süsen yağı oluşturmak için otuz kilogramdan fazla ham süsen kökü gerekir. Yağ, parfümeri, mutfak, doğal kozmetikler ve içeceklerin ve likörlerin lezzetini arttıran rüya gibi, kremsi karamelli meyveye benzer bir aromaya sahip olduğu için olağanüstü bir temel notadır.

Kök materyali az miktarda yağ verdiğinden, süsen yağı pahalı olmaya devam ediyor. Kokusu menekşeler gibidir. Tatlı, çiçeksi, sıcak ve rahatlatıcıdır. Göksel kokusu zihni dengelemeye yardımcı olur, zihinsel veya duygusal engelleri çözer ve iç yaraları iyileştirir. Yaratıcılık sezgisini ve sevgiyi canlandırmaya yardımcı olur. Parfümlerde iris yağı, yüz cildini şımarttığı ve temizlediği için değerli cilt losyonlarında sabitleyici olarak kullanılır. 

Reklamlar
Süsen Yağı Faydaları Nedir
Süsen Yağı Faydaları Nedir

Süsen uçucu yağı, Iris Germanic, Iris Florentine ve Iris pallid, Iris ve Flag Iris olarak da bilinen Iris pallida bitkisinden elde edilir. Süsen kökü, güzel, çiçekli menekşe benzeri bir koku sergiler. Süsen kökü, batı şifalı bitki tıbbında, eczacılıkta, kozmetikte önemlidir ve esas olarak parfümeri ve potpuri için sabitleyici ve baz notası olarak ve ayrıca birçok cin markasında bir bileşen olarak kullanılır.

Süsen yağı elde etmek için ekstraksiyon işlemi çok yavaş ve zaman alıcıdır. Süsen yağının cildin nem içeriği ve elastikiyeti üzerinde olumlu etkisi olduğu düşünülmektedir. Hafifçe tazeleyici ve sıkılaştırıcı, ciltteki nem alışverişini düzenleyerek cildin toksinlerden kurtulmasına yardımcı olur.

Orris kökünün aşkı bulmak ve tutmak için kullanılabileceğine inanılıyor. Süsen yağı, sabit yağlarla en iyi şekilde karışır ve katı parfümlerde mükemmel çalışır.

Süsen Çiçeği Yağı Cilde Faydaları

Bir zamanlar batı şifalı bitki tıbbında önemli bir yere sahip olan bu madde, şimdi esas olarak parfümeride fiksatif ve baz nota olarak kullanılmaktadır, potpuri için en yaygın kullanılan fiksatiftir. Süsen ayrıca birçok cin markasında bulunan bir bileşendir.

Süsen, menekşe benzeri aroması ve benzersiz fiksatif özellikleri nedeniyle parfümeride değerlidir. Bu yağ ayrılma eğilimindedir ve çalışmayı biraz zorlaştırır. Ancak, bu alışılmadık ve bulması zor petrol arayanlara şiddetle tavsiye ettik. Sabit yağlarla en iyi şekilde karışır ve katı parfümlerde mükemmel çalışır.

Geçmişte hoş kokusu nedeniyle diş tozlarında, diş macunlarında ve enfiye ürünlerinde ticari olarak kullanılmıştır. Ağız kokusunu tahrik eder. Kurumuş kök, bebeklerin diş çıkarırken çiğnemeleri için iyidir. Karbonhidratlar, uçucu yağlar ve tanenler, büzücü, koruyucu ve iyileştirici bir etki oluşturmak için birlikte çalışır.

Süsen yağı, sabun, parfüm ve cilt bakım ürünleri için esansların hazırlanmasında kullanılmaya devam ediyor. Süsen yağı ayrıca parfümlerde ve saksılarda fiksatif olarak kullanılır. Süsen yağı, cildin nem içeriği ve elastikiyeti üzerinde olumlu etkisi olduğu düşünülmektedir. Hafifçe tazeleyici ve sıkılaştırıcı, ciltteki nem değişimini düzenleyerek cildin ölü partiküllerden ve diğer toksinlerden kurtulmasına yardımcı olur.

Batıl inançlara göre, süsen bitkisi aşkı bulmak ve tutmak için kullanılabileceğini uzun zamandır kabul ediyor. Tüm süsen bitkisi taşınır, toz poşetlere eklenir, çarşaflara, giysilere ve vücuda ve evin etrafına serpilir.

Parfümün ürettiği zengin çiçeksi aroması ona çok düşkün. Çeşitli özel ve çekici parfümlerin formülasyonunda fiksatif olarak kullanılır. Öksürük ve ishal gibi rahatsızlıkların tedavisinde en iyi ilaçtır. Diş hekimliği ürünlerinin hazırlanmasında da kullanılır.

Süsen Çiçeği Yağı Cilde Faydaları
Süsen Çiçeği Yağı Cilde Faydaları

Süsen yağı ayrıca tentürlerde ve şurupların tatlandırılmasında kullanılır. Antik Yunanistan ve Roma’da süsen, parfümeride yoğun bir şekilde kök salmış ve tıbbi nitelikleri Discords tarafından büyük saygı görmüştür. Kök suyu kozmetik amaçlı kullanıldı ve kök, damlalık, bronşit, öksürük, ses kısıklığı, kronik ishal ve tıkanık baş ağrıları için kullanıldığı gibi şarapta çürümüştü. Rusya’da kök, bal ve zencefil ile tonik bir içecek yapmak için kullanıldı.

Süsen yağı bugünlerde tıbbi olarak çok az kullanılmaktadır, ancak İngiliz Bitkisel Farmakopesinde eskiden üst solunum yolu nezlesi, öksürük ve bebeklerde ishal için kullanıldığı gibi görünmektedir.

Ayrıca süsen yağı ciltteki gerginliği azaltır, ciltteki tahrişleri sakinleştirir ve ciltteki fazla yağı ve sebumu giderir. 

Süsen Yağı Nasıl Kullanılır?

Süsen esansiyel yağını, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, avokado yağı, susam yağı ya da jojoba yağı gibi bir taşıyıcı yağda seyrelttikten sonra kullanabilirsiniz. Bir pamuk pedin üzerine bu karışımından biraz alın ve cildinizi bu pamuk ped ile silin. Ardından birkaç saat cildinizde bekletin ve daha sonra cildinizi ılık suyla yıkayın.

Bu yazımızı beğendiyseniz bir diyer faydalı yazımız olan Perilla Yağı Ne İşe Yarar konulu yazımızı da okumanızı öneririz. Hepinize sağlıklı günler dileriz.

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx