AromaterapiBeslenmeSağlıkŞifalı Bitkiler

Turşu Suyunun Faydaları

Reklamlar

Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi turşunun ve turşu suyunun faydaları nelerdir, turşu suyunu kimler tüketmemeli merak ettiğiniz sorular için yazımızı okumaya devam ediniz. Turşu suyu sağlığa çok faydalı olan bir besindir. Çünkü probiyotiktir. Koronavirüs gibi rahatsızlıklarda da bağışıklığı yükseltir.

Turşu suyu özellikle ekşi seven kişiler için çok lezzetlidir. Aynı zamanda vücudumuza da çok faydalıdır. Salgın hastalıklar döneminde de turşu suyunun faydaları çok araştırılmıştır. Öksürük ve balgam sorunu olan kişiler için turşu suyunu bal ile karıştırılıp içilmesi tavsiye edilir. Ayrıca turşu suyu mineral ve vitamin açısında da çok zengindir. Gelelim turşu suyunun faydalarına..

Turşu Suyunun Faydaları

Turşu Suyunun Faydaları

  • Turşu suyunu düzenli olarak içerseniz kaslarınız güçlenecektir. Çünkü kasların arasında zamanla toksinle birikir. Turşu suyu toksinleri atmanıza yardımcı olacaktır.
  • Vücuttaki sıvı tüketimini dengelemek için turşu suyu içebilirsiniz. Turşu suyu böbrek üstü bezlerinin daha iyi çalışmasını sağladığı için sıvı kaybını dengeler.
  • Turşu suyu etkili bir probiyotiktir. Ve antioksidan kaynağıdır. Bu özelliklerinden dolayı bağışıklık sistemini düzenler. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde hastalıklara karşı koruma sağlar.
  • Turşu suyu ile metabolizma daha hızlı çalışır. Ve kilo vermenizi sağlar. Yağ yakımını sağlar. Kilo vermek isteyen ya da bölgesel yağ birikiminin önüne geçmek isteyen kişiler turşu suyu tüketebilir. Turşu suyu yağ birikimine engel olacak ve yağ yakımını sağlayacaktır.
  • Turşu suyu mide rahatsızlıklarının önüne geçer.
  • Kan şekerinin dengelenmesini sağlar.
  • Sindirim sistemini düzenler ve güçlendirir.
Turşu Suyunun Zararları
Turşu Suyunun Zararları

Turşu Suyunun Zararları

  • Turşu suyunun asit miktarı yüksek olduğu için gut rahatsızlığı olan kişilerin tüketmemesi oldukça önemlidir. Çünkü içindeki asit miktarı olumsuz sonuçlara neden olabilir.
  • Turşu suyu yüksek miktarda sodyuma sahip olduğu için fazla içildiğinde idrara çıkamama, gaz, şişkinlik gibi sorunları yol açabilir.
  • Turşu suyu hazımsızlığa neden olabilir.
  • İçinde yüksek miktarda tuz olduğu için yüksek tansiyonu olan kişilerin tüketmemesi gerekir. Çünkü turşu suyu tansiyonun daha da yükselmesine sebep olabilir.
  • Gastrit, reflü ve ülser gibi mide rahatsızlıkları olan kişilerin turşu suyu tüketmemesi tavsiye edilir.

Lahana Turşu Suyunun Faydaları

  • Lahana turşusunun içinde yüksek oranda E vitamini vardır. Bu nedenle hem cilt bakımında etkili, hem de diş sağlığına çok faydalıdır.
  • Lahana turşusunun suyu kalp hastalıklarına iyi gelir.
  • Lahananın ağrı kesici etkisi vardır. Bu nedenle lahana turşusunun suyu da ağrı kesicidir.
  • Lahana turşusunun suyu kandaki kolesterolün düşmesini sağlar.
  • Lahana C vitamini açısından da güçlü bir sebzedir. Bu nedenle turşu suyu da soğuk algınlığına iyi gelir.
Turşu Suyu Öksürüğe İyi Gelir Mi?
Turşu Suyu Öksürüğe İyi Gelir Mi?

Turşu Suyu Öksürüğe İyi Gelir Mi?

Turşu suyunun içinde antioksidanlar ve probiyotik bileşenler bulunduğu için düzenli olarak kullanıldığında öksürüğe iyi geldiği söylenmektedir. Probiyotik özelliğinden dolayı turşu suyu bağırsakları düzenlenmekte, bağırsaklara karşı faydalıdır. Düzenli kullanılması halinde mide ve bağırsakta meydana gelen toksinleri atmaya yardımcı olur.

Reklamlar

Fakat turşu suyu asit ve tuz içerdiği için mide rahatsızlığı olan kişiler ve yüksek tansiyon hastaları tarafından tüketilmemelidir.

Turşu Suyunun Cilde Faydaları

Turşu suyunun çok bilinmeyen bir özelliği de cilde iyi gelmesidir. Fakat içinde yüksek oranda asit vardır. Bu nedenle hassas cilde sahip olan kişilerde olumsuz sonuçlar meydana getirebilir. Turşu suyu cilt yanıklarının hasarını azaltma konusunda etkilidir. Yapmanız gereken bir pamuk ile güneş yanıklarının olduğu yere turşu suyu uygulamaktır. Bunların yanında antibakteriyel ve antioksidan özelliği ile düzenli kullanımda cilt hasarlarının iyileşmesine de katkı sağlayacaktır.

İlginizi çekebilir: İmpetigo Nedir? Belirtileri Nelerdir?

İlknur Gülhan

Reklamlar

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx