Makyaj

2021 İlkbahar Güzellik Trendleri

2021 İlkbahar Güzellik Trendleri Nelerdir?

Reklamlar

2021 ilkbahar güzellik trendleri, bu yılın podyumları ile belirlendi. Bu sezon, podyumlar bu yıl biraz farklı görünüyordu ancak markalar, şovlarının sahnelenmesinden modellerin makyaj görünümlerine kadar yaratıcı oldu. Moda Haftası güzelliğinin podyumda yürüdüğünü görmeye alışkınız, ancak bu yıl dijital şovları, insan modellerinin olmadığı pistleri ve podyumsuz görüntüler yayınlayan markaları kapsayacak şekilde genişledi. Öyle olsa bile, bazı gerçekten yıldız makyajlarını gördük ve harika hediyeler aldık. Moda Haftası her zaman en iyinin en iyilerini sergiliyor, ancak bu yıl makyaj sanatçılarının sunumlarında gerçekten yenilikçi olduklarını görme konusunda ek bir bonusumuz var.

Bu Moda Haftası’nda ışıltılı yüzlü modeller boy gösterirken, pek çok marka bizi heyecanlandıran görünümler sundu. Pat McGrath, Isamaya Ffrench ve Tom Sapin gibi makyaj sanatçılarının dahi zihinlerinden, birkaç isim vermek gerekirse, cesur dudaklardan mavi göz kapaklarına ve dumanlı gözlere kadar her şeyi günlerce görmemiz gerekiyor. İster günlük makyaj görünümlerini taklit etmek istiyor olun, ister dramatik bir göze ihtiyaç duyuyor olun, bu Moda Haftası’nda bunlardan bolca var.

Kohl göz makyajı
Kohl göz makyajı

Kohl göz makyajı

Gotik stiller, bu sezon farklı yüzlere büründü. Chanel, dumanlı gri mat göz kapaklarıyla yumuşak ve kadınsı rotaya gidiyor ve Dior ve Chloé, siyahın en yoğun gözleriyle dramayı çeviriyor.

Reklamlar

Pigmentler en yoğun olduğu için kremsi, su geçirmez olmayan göz kalemleri en iyi sonucu verir. Gözlerin etrafındaki çizgi, yavaşça baştan çıkarma için dış uçlara hafifçe vurun. Herhangi bir hata yüzük parmağınızı kullanarak kolayca temizlenebilir. Kusuru yukarı doğru yani kaş kemiğine doğru karıştırın ardından koyu gri bir göz farı ile yumuşak karıştırma fırçası uygulayın.

80’lerin parlak tonları

1980’lerin canlı, doygun tonları muzaffer bir geri dönüş yaptığından, sadelik için yer yoktu. Tom Ford’dan yoğun bir göz ve dudak makyajı için ilham alın. Alternatif olarak Bronx, Banco ve Soeren Le Schmidt’in yoluna gidin ve beklenmedik renklerin cüretkar bir karışımıyla oynamak için tek bir özelliği seçin.

Bir göz farı bazı kullanarak veya en sevdiğiniz yüz sisi üzerine sentetik kıllı bir göz farı fırçasına püskürtün ve göz farı üzerine sürmeden önce titreşimi artırın. İkincisi, metalik göz farı ile kullanıldığında folyo benzeri bir görünüm verecektir.

Kaş oyunları
Kaş oyunları

Kaş oyunları

Son büyük kaş trendinden bu yana epey bir zaman geçti (Cara Delevingne podyumları işgal ettiğinden beri değil), bu yüzden havayı zirvede memnuniyetle karşılıyoruz. Miu Miu’da görüldüğü gibi sanatsal kaş yarıklarıyla görünümünüze havalı bir detay katın veya Yohji Yamamoto’da görülen gibi grafik tüylü kaşlarla ultra artistik bir dokunuş ekleyin.

Reklamlar

Kaş jeli ile kaşlar yukarı doğru bir hareketle fırçalamadan önce, kabarık kaşları bir spoolie fırçası ile tarayın. Özellikle seyrek kaşlar, işlerin anında daha kalın ve dolgun görünmesini sağlayan renkli bir jelden faydalanacaktır. Kaşların tüm gün yerinde kalmasına yardımcı olmak için, Anastasia Beverly Hills Brow Freeze gibi kaş jeli kullanın.

Alevli dudaklar

Kırmızı dolgun dudaklar asla mevsimden değildir ve bu sefer, evrensel olarak gurur verici mavi tonlu kırmızılar tam güçle ortaya çıktı. Podyumlara hakim olmak, daha sofistike ve cilalı bir görünüm sağlayan mat, kadifemsi bir yüzeydi.

İlk olarak, dudakları uzun süre kalıcı bir dudak kalemi ile tamamlayın. Ardından, dudaklarınızı bir rujla tamamen renklendirin. Bu, seçtiğiniz rengi bir fırçayla uygulamadan önce rujun yapışması için bir temel oluşturur. Bu, tonun yoğunluğunu özelleştirmenize olanak tanırken aynı zamanda köşelere kadar hassas ve eşit bir kapsama sağlar. 

Grafik çizgiler
Grafik çizgiler

Grafik çizgiler

2021 İlkbahar Güzellik Trendlerinde çarpıcı gözler yeni enerjiyle saltanatını sürdürdü. Francesca Liberatore, kanatlı iç köşeler ve ince bir ışıltıyla birleştirilmiş yatay V’ler için dış kanatları değiştirerek kedi gözlerine daha keskin bir hava verdi. Bu arada Salvatore Ferragamo, beyazı ortaya çıkarmak için normal siyahı takas ederek soğuk yüzdeyi yükseltti.

Grafik çizgiler hassaslık gerektirir, bu tam olarak sıvı göz kalemlerinin sağladığı şeydir. Kirpik çizgisi boyunca sürüklenmemesi için fırça ucuyla birini seçerek size daha fazla kontrol verin. Sıvı formüllerle çalışmanın yolu, çizgileri bir dizi küçük noktayla haritalamak ve son görünümü tamamlamak için bunları birleştirmektir.

Regency dönemi güzellik trendi
Regency dönemi güzellik trendi

Regency dönemi güzellik trendi

Tasarımcı Simone Rocha, Jane Austen’ın kahramana layık güzelliği için her zaman güvenilebilir. İlkbahar için, İngiliz tasarımcı, yanardöner altınla yıkanmış göz kapakları ve kristal kaplı dönem başlıkları ile süslenmiş yumuşak halkalar ortaya koydu. Görünüm, Netflix’in Bridgerton’ın pırıltılı ve fırfırlı Marie Antoinette’e rakip kostümleriyle teşvik ettiği Regency dönemi canlanmasının erken bir habercisiydi. Süs saç aksesuarları, allık ve ince yaldızlı bir göz makyajı ifadesiyle bu çağa selam verin.

Hayalperest fantastik saç rengi

Pandemi kapanmasının ilk günlerinde, İngiliz renkçi Alex Brownsell, bireylerin evde kendilerini verdikleri parlak boya işlerini tanımlamak için “kendi kendine boyama çözümü” terimini ortaya attı. Collina Strada’da, renkli, batik boyalı peruklar gökkuşağı güzellik denkleminin hayati bir parçasıyken, Valentino podyumunda, bireysellik, buz mavisi saçlar ile yıkanmış fantezi rengini oluşturan hüküm süren güzellik koduydu. O zamandan beri, Ciara’dan Madonna’ya yıldızlar da bu trende geçti ve dönüştürücü sonuçların tadını çıkardı.

Sahte çil trendi
Sahte çil trendi

Sahte çil trendi

Modeller Jason Wu’daki podyumdan inerken, sahte çiller yanakları, güneşte öpülmüş şekilde süsledi. Makyaj sanatçısı Erin Parsons’ın dediği gibi, D vitamini eksikliğine neşeli bir çözüm olan çiller, TikTok’ta da çıkarıldı ve özel bir çil aletiyle veya pigment üzerine nokta koyarak ve bir dokunuşla kolayca elde edilebilir. 

Yüz maskeleri

İlk başta, bir yüz maskesi takmak, cesur makyajla tamamen çelişiyor gibiydi. Ancak, beyaz, fuşya ve kobalt mavisi üç cesur, ressam kapak görünümünün olduğu Zero + Maria veya klasik bir kedi gözünün renkli bir detay olarak eklendiği Ferragamo gibi şovların da gösterdiği gibi, yüz maskeleri de işe yarayabilir. Aslında yüz maskeleri, göz makyajınızda yaratıcı olmanız için bir bahane. Ama ona sahip olan sadece gözler değil. Uzun süre maske altında yıpranan dudak formülleri ve daha canlı uygulama teknikleri (bulanık kenarlar gibi) sayesinde, Bora Aksu ve Versace’deki canlı suratların da kanıtladığı gibi cesur bir ruj seçebilirsiniz.

Uzun kahküller
Uzun kahküller

Uzun kahküller

Evde kahkül kesmek mi, kesmemek mi? Kuaför salonları ilk kapandığında pek çok kişiyi üzen  buydu. Prada’da saç efsanesi Guido Paulo kahküllerinizin uzamasına izin vererek birçok modele elmacık kemiklerine çarpan uzun dalgalı kesimler verdi, Paco Rabanne’de ise bu fikir, perde kahkülleri, spor yapan modellerle aşırıya çekildi ve modellerin tam anlamıyla gözlerini kapattı. Az bakım gerektiren görünüm hiç bu kadar çekici olmamıştı.

Çiçek açan, i̇yi hissettiren güzellik

Moda ayı boyunca, Anna Sui’nin yüzlerine suluboya ile boyanmış papatyalardan Rodarte’da tuhaf, ipek çelenklerle süslenmiş salaş, ince saç stillerine kadar bir sürü çiçek güzelliği ifadesi vardı. Taze çiçeklerin, yeni bir mevsimin hoş bir hatırlatıcısı olmaya devam edeceğini kanıtlayan bohem gelinler, Chanel Couture’de de bir dizi rüya gibi çiçek taçları taktılar. İster tapınaklar boyunca çizilmiş bir kitsch nergis doodle’ı, ister salaş bir düğüm üzerinde taze bir çiçek çelenk olsun, küçük bir bahar romantizminde yanlış bir şey yoktur.

Daha koyu ve daha parlak allık
Daha koyu ve daha parlak allık

Daha koyu ve daha parlak allık

Semrush tarafından yapılan yeni araştırma, allıkların dünyada en çok aranan üçüncü güzellik ürünü olduğunu ve çevrimiçi satışların arttığını gösteriyor. Tom Ford’da, allık renklerin anlık bir ruh hali yükseltici olduğu bir sır değil ve Valentino’da ilkbahar şovlarında sıcak fuşya allıklarıyla örtülmüş yanaklardan petal pembe pigmentin fısıltı kadar hafif yıkamalarıyla kaplı bakışlara kadar pek çok ilham vardı. 

Stilize edilmiş karantina saç modelleri

Valentino Couture’de, ultra uzun saç eklentileri ile hazırlanmış kalçaya kadar uzanan karantina saçları bambaşka bir seviyeye taşındı. Palau, saç uçlarının çok hafif olmasını istediğini belirtti. Çok düz, dalgalı ve havadar. Görünüm sadece podyum onayına değil, aynı zamanda kuaförlerin onayına da sahip. Saçınızın sağlığını ciddiye alabilmeniz, bu tuhaf zamanın en iyi tarafıdır. Aslında tam bir saç sıfırlamayı bile düşünebilirsiniz.

Uçan saçlar
Uçan saçlar

Uçan saçlar

En hayalperest, en yaratıcı stiller Christopher John Rogers’ta yer çekimine meydan okuyan, askıya alınmış örgülü “uçan saç” stilleri şeklinde geldi. İvmeyi ilerleten Savage x Fenty Show Vol. 2, Nazanin Mandi Pimentel gibi modellerin saçlarının örüldüğü ve tavana bağlı kabarıklıklara sarıldığı ve ustalıkla yerleştirilmiş bebek kıllarıyla vurgulanan heykelsi görünümler yaratmak için kuaför Fesa Nu ile güçlerini birleştiren güzellik uzmanı Karrueche Tran’ın tasarımlarıdır. 

Nihai temel olarak taze ve sağlıklı cilt

Daha özenli saç bakımı için karantina alanı yaratılmasına çok benzer şekilde, cilt bakımı da yenilenmiş bir coşku aldı. Bu nedenle, Burberry, Victoria Beckham ve Chloé gibi şovlarda neredeyse çıplak ten rengi hüküm sürüyordu. Embryolisse nemlendirici ve Bioderma’nın Hydrabio sisi gibi Paris Moda Haftası kulisleri ile cilt bakımı yaparken yanlış gidemezsiniz. Cildinizi geliştirmek istediğinizde, mümkün olduğunca minimum düzeyde tutun. Isamaya French’ten iki profesyonel teknik: Lekeleri veya koyu noktaları kapatmak için yeterli fondöten kullanın ve doğal olarak strobed tanımlama için yüzün yüksek düzlemlerinde parlaklığı karıştırın.

Pürüzsüz ve şekillendirilmiş dalgalar
Pürüzsüz ve şekillendirilmiş dalgalar

Pürüzsüz ve şekillendirilmiş dalgalar

Dries Van Noten’de, uzunluklar parlak parmak dalgalarına dönüştürüldü (Amerikalı sanatçı Tony Viramontes’in cesur, grafik çizgi çalışmasından esinlenildi) ve saç tokası yığınlarıyla noktalandı. Daha sonra, Fendi Couture’de, saç çizgisi boyunca parlak dalgalanmalar oluştu, çünkü uzun saçlar chignon topuzlara dönüştürüldü ve Venedik cam aksesuarlarıyla tamamlandı. Her yerde heykelsi saçlar olduğunu söylemek yeterli. Bir dahaki sefere duştan çıktığınızda, birkaç iyi yerleştirilmiş klips ve bir miktar sabitleme ürünü yardımıyla saçınızı kayganlaştırmayı ve şekillendirmeyi düşünün.

2021 İlkbahar Güzellik Trendleri adlı yazımızın faydalı olduğunu umuyoruz. Bunun yanı sıra, Makyaj Masası Düzenleme Nasıl Yapılır? adlı yazımızın da ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Bizi YouTube kanalımızdan da takip edebilirsiniz.

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx