Sağlık

Sivilce Tedavisinde Kullanılan İmex Kremi Nedir? Ne İşe Yarar?

Reklamlar

İmex sivilce kremi genel olarak akne ve sivilcelerin tedavisinde kullanılır. Sivilceler, pek çok insanın ortak sorunudur ve sürekli sivilceleri tedavi etmek için piyasaya yeni ürünler çıkar. Bu krem de sivilcelerin iyileştirilmesinde etkilidir. İmex krem nedir, özellikleri nasıldır, faydaları nelerdir, fiyatları ne kadar ve yan etkileri nelerdir gibi soruların yanıtlarını bu makalede bulabilirsiniz.

Uyarı
İlaç Satışı İnternet Sitelerinden Yapılamaz. İlaçlar Sadece Eczanede Satılır. Bu yazı sadece bilgilendirme amacıyla yazılmıştır.

İmex Sivilce Kremi Nedir?

100 gram İmex krem, aktif bileşen yani etken madde olarak 3.0 g tetrasiklin hidroklorür içerir.

Bu krem enflamatuar özellikler sergiler. Bu kremin kullanım alanları lokal akne tedavisidir. İltihaplı sivilceler üzerinde oldukça etkilidir. Bu akne kremi, birçok kullanıcı için faydası olan bir ilaçtır. Krem ile ilgili ayrıntıları bu makalede bulabilirsiniz.

Reklamlar

İçeriği nedeniyle beyaz tenli insanlar için makyaj bazı olarak kullanılabilir. Imex krem aktif madde olarak tetrasiklin hidroklorür içerir. Bu kremin içinde bulunan diğer bileşenler sırasıyla beyaz vazelin, kahverengi demir oksit, mct (orta zincirli trigliserit), titanyum oksit ve kırmızı demir oksittir.

İmex Kremin Kullanım Şekli

Bu akne kremi, siyah lekeler ve akneler için oldukça etkili bir kremdir. Uygulamadan önce cildinizi temizlemelisiniz. Yüzünüzde akne ve sivilceler olan bölgeye hafif masaj yaparak kullanabilirsiniz. Her gün sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulanabilir. Bu kremin güzel yanlarından biri, fondöten olarak kullanılması ve yüzünüzdeki çirkin görüntüyü kapatmasıdır.

Bu kremi 14 gün boyunca sürekli uygulayın. Sonra 7 gün ara verin. Daha sonra tekrar kullanıma dönün ve 14 gün boyunca kullanın. Sonucu 1-3 hafta arasında alacaksınız. Eğer sonucu ikinci dönemden sonra alamıyorsanız, doktorunuz tarafından tavsiye edilmeli ve tedavi edilmelidir. Bu kremi prospektüsüne göre kullanın ve dozaj talimatlarını izleyin. Aksi takdirde yarardan çok zarar verebilir.

İmex Krem Ne İşe Yarar?
İmex Krem Ne İşe Yarar?

İmex Krem Ne İşe Yarar?

Bu ilaç hafif ila orta derecede akne tedavisinde kullanılır. Diğer akne tedavileri ile kombinasyon halinde kullanılabilir. Cilde uygulandığında, benzoil peroksit, akneye neden olan bakteri miktarını azaltarak ve cildin kurumasına ve soyulmasına neden olarak çalışır.

Reklamlar

İmex sivilce kremini kullananların neredeyse tamamı, bu kremin sivilceler üzerinde büyük bir etkisi olduğunu söyledi. Antibiyotik özellikleri belirgindir. Açık ten renginiz varsa, bu ürünü fondöten ya da makyaj bazı olarak kullanabilirsiniz.

Ancak aşırı kullanım cilt alerjilerine neden olabilir. Yatmadan önce sivilce kremi, akneli bölgeye uygulanmalıdır. Yüz bölgesinde sivilce, cilt lekeleri, kabarcıklar ve koyu lekelerin tedavisinde kolayca kullanabilirsiniz.

İmex Krem Fiyatı

IMEX 20 gr merhemin 2022 yılı güncel eczane satış fiyatı 62,93 TL.dir

İmex Krem Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Eğer bu kremin içindeki etken maddeye ya da herhangi bir bileşene kadar alerjiniz varsa bu kremi kesinlikle kullanmayınız.
  • Bu krem, antibiyotik içeren sivilce ve aknelerin iyileştirilmesi için kullanılan bir üründür.
  • Bu kremi, düzenli olarak kullanırsanız, 3-4 hafta sonra sonuçları görebilirsiniz.
  • Bu krem genel olarak fondöten etkisi vardır. Sivilce ve aknelerin üzerini kapatır ve pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • Bu kremi kullanırken, cildinizi sürekli temiz tutmalısınız ve kozmetik ürünleri kullanmaktan kaçınmalısınız.
  • Bu kremi, siyah noktalar için de kullanabilirsiniz. Fakat kistik akneler ve irin dolu sivilcelerde kesinlikle bu kremi kullanmayınız.
  • Düzenli kullandığınızda herhangi bir iyileşme görmüyorsanız ya da sivilceler daha kötü hale geldiyse bu kremi kullanmalısınız.
  • Bu kremi kesinlikle gözler, burun, kulaklar, dudaklar ve ağız bölgesi ile temas ettirmeyiniz. Yanlışlıkla temas etmesi halinde hemen bol suyla o bölgeyi yıkamalısınız.
  • Bu kremi kesinlikle açık yaraların ve irinli sivilcelerin üzerine uygulamayınız.
  • Bu kremi uyguladığınız bölgede sarı lekeler meydana gelebilir. Böyle bir durumda bölgeyi sabun ve suyla yıkayabilirsiniz.
  • Bu kremi sürdükten sonra güneş kremi kullanmadan kesinlikle dışarı çıkmayınız.
  • Bu kremi kullanırken sert sabunlar, vücut jelleri, şampuanlar, kimyasal tüy dökücü kremler ve alkol içerikli cilt bakım ürünleri kullanmayınız.
  • Hamile kadınlar ve emziren kadınlar bu kremi kullanmadan önce mutlaka bir doktora görünmelidir.
  • Bu kremi kullanmadan önce yüzünüzü mutlaka alkali sabunlar ile düzenli olarak temizlemeniz gerekir.
  • Bu kremi kullanırken, cildin rahatça hava alması için ve gözeneklerin tıkanmaması için hiçbir kozmetik ürünü kullanılmamalıdır.
 İmex Krem Yan Etkileri
İmex Krem Yan Etkileri

İmex Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Özellikle bu kremi kullanırken, tedavinin başlangıcında cildinizde soyulma, kaşıntı, tahriş ve kızarıklık cilt gibi cilt reaksiyonları oluşabilir. Bu etkilerden herhangi biri devam ederse veya kötüleşirse, derhal doktorunuza veya eczacınıza bildirin. Daha az miktarda ilaç uygulamanız veya daha az kullanmanız gerekebilir. Daha fazla bilgi için doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Doktorunuz sizi bu ilacı kullanmaya yönlendirdiyse, size olan yararın yan etki riskinden daha fazla olduğuna karar verdiğini unutmayın. Bu ilacı kullanan birçok insanda ciddi yan etkileri yoktur. Bu ilaca çok ciddi bir alerjik reaksiyon nadirdir. Bununla birlikte, döküntü, kaşıntı, yüz, dil, dudak ve boğaz bölgesinde şişlik, şiddetli baş dönmesi ve nefes darlığı da dahil olmak üzere ciddi bir alerjik reaksiyon belirtisi fark ederseniz hemen bir doktora başvurun. Bu olası yan etkilerin tam bir listesi değildir. Yukarıda listelenmeyen diğer etkileri fark ederseniz, hemen doktorunuza başvurun.

İlginizi çekebilir: Beklazon Merhem Nasıl Kullanılır?

Begonya Instagram hesabı: Begonya Kadın

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

1 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
1
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx