Sağlık

Nöbet Şekeri Nedir? Ne İşe Yarar? Nöbet Şekeri Kullanımı

Reklamlar

Sıklıkla araştırılan başlıklardan birisi de nöbet şekeri nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır sorusunun cevabıdır. Nöbet şekerinin bir diğer adı da kaya şekeridir. Bu şekerin özelliği rafine edilmemiş olmasıdır. Bu özelliği ile sağlığımıza birçok faydaları vardır.

Nöbet şekeri şeker kamışından elde edilmiştir. Bu nedenle rafine şekerin tam tersi doğru bir şekilde kullanıldığında birçok sağlık sorununa iyi gelmektedir. Nöbet şekerine dair merak ettikleriniz için yazımızı okumaya devam ediniz.

İşte, son derece şifalı olan nöbet şekerine dair bilmeniz gereken ayrıntılar:

Reklamlar

Nöbet Şekeri Nedir?

Nöbet Şekeri Nedir
Nöbet Şekeri Nedir

Rafine şeker yerine nöbet şekeri kullanabilirsiniz. Şeker kamışından elde edildiği için tatlılarınıza, çayınıza ve kahvenize nöbet şekerini kullanabilirsiniz. Nöbet şeklinin görünümü tuz kristallerini andırıyor. Arapça ismi nebat şekeridir. Nöbet şekeri rafine şeker gibi sağlığımızı tehdit etmez.

Şekerin sağlıksız olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat nöbet şekeri sağlık sorunlarınızı tedavi eder. Bu faydalı özellikleri ile nöbet şekerini birçok firma bisküvi ve çikolata yapımında da kullanmaktadır. Nöbet şekeri, şeker şurubunun birtakım işlemlere tabi tutulması sonrasında elde ediliyor.

Nöbet Şekerinin Faydaları

Nöbet Şekerinin Faydaları
Nöbet Şekerinin Faydaları

Nöbet şekerinin vitamin, mineral ve aminoasitler açısından oldukça zengin olmasından dolayı sağlığa birçok faydası vardır. Diğer adıyla nebat şekeri; astım, kansızlık, tansiyon, böbrek, solunum sorunları gibi pek çok rahatsızlığa iyi geliyor.

Soğuk algınlığı rahatsızlıklarında, öksürük, üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavilerinde kullanılabilir. Kısa bir sürede bu rahatsızlıkları tedavi etmektedir.

Reklamlar

Nöbet şekerinin en önemli faydalarını ise aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.

Nöbet Şekerinin Faydaları

Soğuk algınlığı semptomlarını hafifletir.

Nöbet şekeri yukarıda kısaca değindiğimiz gibi soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde etkilidir. Boğazınızdaki kuruluk hissini aldığı için kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Yaşam kalitenizi düşüren üst solunum tolu enfeksiyonu faranjit tedavisi içinde etkilidir. Boğaz ağrılarına iyi gelen nöbet şekeri, kişinin daha rahat bir şekilde nefes alabilmesine öncülük ederek, ağız boşluğunu rahatlatıyor, mukusu gevşetiyor.

Soğuk algınlığı rahatsızlıklarına iyi geldiği için kış günlerinde hem soğuk algınlığına yakalanmaktan kurtulmak hem de bu süreci daha kolay bir şekilde atlatabilmek için nöbet şekeri tüketebilirsiniz.

Soğuk algınlığı için nöbet şekerinden faydalanmak istiyorsanız. Yarım çay kaşığı karabiber ile yarım çay kaşığı nöbet şekerini karıştırın ve yutun. Günde birkaç kez bu işlemi tekrar ederseniz öksürüğünüz hafifleyebilir.

Ağız ve boğaz sağlığını gözetiyor

Nöbet şekeri ağız ve boğaza yerleşen bakteri ve mikroplarla savaşır. Bakterilerin yayılmasını önler ve ağız yaralarının iyileşmesine yardımcı olur. Yani kısaca boğazda meydana gelebilecek her türlü bakterileri yok etmenin yanı sıra ağız kokusunu da gideriyor. Ağız ve boğaza dair enfeksiyonları tedavi ederek, ağız ve boğaz sağlığını gözetiyor.

Anemiyi tedavi ediyor

Anemi her yaştan insanda görülebilen bir sağlık sorunudur. Anemi yani kansızlık rahatsızlığının tedavisinde nöbet şekeri kullanılabilir. Nöbet şekerinin kan yapıcı özelliği vardır ve kansızlığa iyi gelir.

İlginizi Çekebilir: Fön Nasıl Çekilir?

Yüksek tansiyonu düşürüyor

Nöbet şekerinin sağlığa bir diğer faydası da yüksek tansiyonu düşürmesi ve dengelemesidir. Bu özelliğinden dolayı yüksek tansiyonun neden olabileceği kalp rahatsızlıklarına karşı sizleri korur. Kalp krizi ve inmeye yakalanma riskinizi de düşürür.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak, kişinin hastalıklara yakalanmasını önler. Böylece bünyenizin kuvvetlenmesini sağlar. Nöbet şekerini bağışıklığınızın güçlenmesi için tüketeceksiniz yapmanız gereken bir miktar kırmızıbiberi badem ve nöbet şekeri ile karıştırarak, haftada iki kez tüketmektir.

Böbrek kum ve taşlarını düşürüyor

Böbrek taşı ve kumu olması durumunda doğal tedavi yöntemleri sıklıkla araştırılır. Bu sorunlarla karşılaştığınızda aklınıza nöbet şekeri gelebilir. Nöbet şekerinin böbrek taşı için daha hızlı sonuç vermesini isterseniz, 2 tatlı kaşığı soğan suyu ile bir çay kaşığı kaya şekerini karıştırıp bu karışımı tüketebilirsiniz. Böylece kolay bir şekilde böbrek taşlarınızı düşürebilirsiniz.

Hafızayı güçlendiriyor

Nöbet şekerinin hafızayı güçlendirici özelliği vardır ve göz sağlığına katkı sağlar. İleriki yaşlarda da keskin bir görüşe sahip olmak, yaşlanmanın beraberinde getirdiği Alzheimer vb. hafıza kaynaklı sorunlara yakalanma olasılığınızı düşürmek için geceleri yatmadan önce az miktar kaya şekeri, badem ve kimyon karışımını düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz.

Nöbet Şekeri Yan Etkileri
Nöbet Şekeri Yan Etkileri

Nöbet Şekeri Yan Etkileri

Nöbet şekerinin bilinen bir yan etkisi yoktur. Ancak her maddenin fazlası zarar olduğu için fazla tüketilmemesi gerekir. Nöbet şekerinin aşırı tüketimi sonucunda vücudunuzda herhangi bir yan etki görürseniz mutlaka bir doktora görünmeyi de ihmal etmeyiniz.

Nöbet Şekeri ile Hamile Kalanlar

Deneyen bazı kişiler nöbet şekerinin hamile kalmayı kolaylaştırdığını söylemişlerdir. Nöbet şekerinin hamile kalmayı kolaylaştırılması için bir miktar ezilip, rahime yerleştiriliyor ve bu yol ile iltihap söküyor, rahmi düzenliyormuş.

Nöbet Şekeri Bebeklere Verilir mi?

Nöbet şekeri bebeklerde ve çocuklarda gaz problemini gidermek için kullanılmaktadır.

Nöbet Şekeri Kilo Aldırır mı?

Şeker deyince akla ilk gelen sorulardan birisi de nöbet şekeri kilo aldırır mı sorusunun cevabıdır. Nöbet şekeri işlenmiş rafine şeker olmadığı için aşırıya kaçmadan tüketildiği takdirde kilo aldırmaz.

Nöbet Şekeri Lohusa Şerbeti

Lohusa şerbetine nöbet şekeri de denmektedir. Yani nöbet şekerini yeni doğum yapmış anneler sıkça tüketebilir. Çünkü anne sütünü arttırma özelliği vardır. İsteğe göre sıcak ya da soğuk tüketilebilir.

Nöbet Şekeri Nerede Bulunur?

Nöbet şekerini aktarlardan alabilirsiniz.

Nöbet Şekeri Fiyatı

Nöbet şekerinin fiyatı merak edilmektedir. Ancak direk fiyatı söylemek doğru olmaz çünkü ürünün markası, kilosu gibi pek çok etken ürünün fiyatını etkileyebilir. Nöbet şekerinin fiyatı piyasada 30 TL de olabilir daha düşük de olabilir. Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta ürünün kaliteli bir marka olmasıdır.

Nöbet Şekeri Kullanıcı Yorumları

Genel olarak nöbet şekeri ile ilgili araştırma yaptığımız zaman kullanıcıların çeşitli yorumlarına rastlıyoruz.

Yorumlarda çoğunlukla nöbet şekeri anemi, böbrek kumu ve taşı, ağız kokusu, grip, nezle gibi hastalıkların tedavisi amacıyla kullandığına şahit oluyoruz.

Nöbet şekeri ağız içindeki aftların tedavisinde de kullanılabilir. Bazı kullanıcıların ağız yarası için kullandıklarında sonuçtan çok memnun kaldıklarını yorumlardan görebilirsiniz.

Tabi ki sizin için faydalı olup olmadığına deneyip kullandıktan sonra karar verirsiniz. Çoğu kişi gibi olumlu sonuçlar alıp, daha sağlıklı bir yaşam sürmenizi dileriz. Sağlıklı günler dileriz. Video içerikler ürettiğimiz Begonya Kadın youtube kanalımıza abone olmaya da bekleriz.

İlknur Gülhan

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx