Pratik Bilgiler

Karpuz Nasıl Seçilir? En Lezzetlisinden İyi Karpuz Nasıl Anlaşılır?

Reklamlar

Yaz mevsiminin en güzel yanlarından biri de soğuk soğuk yenen karpuzdur. Peki karpuz nasıl seçilir, karpuzun lezzetli olduğu nasıl anlaşılır? Yaz mevsiminin habercisi olan karpuz güzel tadı ve serinlik hissi ile çocukların büyüklerin herkesin sevdiği bir meyvedir. Ve karpuz aynı zamanda bol vitamin deposudur. İsterseniz kahvaltıda bile yiyebilirsiniz. Doğru ve lezzetli karpuzu nasıl seçeceğiz diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam ediniz.

Değişen teknoloji sayesinde maalesef hormonlu ürünler de çok vardır. Ayrıca mevsiminin dışında yetişen meyveler de sağlıksız ve lezzetsiz olur. Doğal ve lezzetli karpuz seçebilmek için bu vereceğimiz taktikleri göz önüne alınız.

Güzel karpuz nasıl seçilir sorusunun cevabı sizlerle..

Reklamlar
İyi Karpuz Nasıl Seçilir?
İyi Karpuz Nasıl Seçilir?

İyi Karpuz Nasıl Seçilir? İşte, 6 Kolay Püf Noktası!

1) Altı Sarı Olan Karpuzları Seçin

Karpuz almak istediğinizde rengi en güzel olan ve kusursuz görünen karpuzu aldığınızda doğru bir seçim yaptığınızı düşünmeniz doğru bir karardır.

Doğru karpuz için en önemli nokta karpuzun rengidir. Yani alacağınız karpuzun alt kısmı ne kadar sarı renkli olursa karpuz da bir o kadar lezzetli ve sulu sulu olacaktır. Bunun yanında sarı renk, karpuzun olgunlaşma seviyesini de belirtir. Bu nedenle karpuz alırken alt kısmı en sarı olan karpuzu almanızı tavsiye ediyoruz.

2) Çatlak İzleri Lezzetin İşareti!

Karpuzun kusursuz görünenini alınca iyi karpuz seçtim diye düşünmemelisiniz. Aksine üzerindeki kötü görünümlü çatlaklar karpuzun lezzetini belirler.

Aynı şekilde karpuzun çok güzel ve kusursuz görünmesi karpuzun lezzetli olması anlamına gelmez. Aksine karpuzun üzerinde bulunan çatlaklar ve ufak kahverengi noktalar, o karpuzun doğru karpuz olduğuna işaret etmektedir. Yani alacağınız karpuzun lezzetli ve olgunlaşmış olmasını istiyorsanız raflardaki karpuzlardan çatlak izi ve lekeleri en fazla olanı tercih etmelisiniz.

Reklamlar

3) Erkek Karpuz Sulu, Dişi Karpuz Tatlı Olur

Bu bilgi ilk başta size şaşırtıcı gelse de karpuz alırken bilinmesi gereken dikkat edilmesi gereken önemli bir ayrıntıdır.

Karpuzlar genellikle boylarına göre değerlendirilse de karpuz yetiştiricileri onları cinsiyetine göre ayırt eder. Uzun ve oval olan karpuzlar erkek, daha minik ve yuvarlak karpuzlar ise dişi olarak bilinir. Aralarındaki fark ise erkek karpuzlar sulu, dişi karpuzlar ise tatlı olur.

Orta Boy ve Ağır Karpuz
Orta Boy ve Ağır Karpuz

4) Orta Boy ve Ağır Karpuz

Karpuz seçme sırasında ilk yapılan karpuza vurmaksa, diğer yapılması gereken de karpuzun boyutunu incelemektir.

Karpuzun büyük olanı daha lezzetli olduğu düşünülse de bu her zaman doğru değildir. Bu nedenle lezzetli bir karpuz istiyorsanız karpuz ne çok büyük, ne de çok ufak olmalıdır. Tabii seçeceğiniz normal boyutlarda bir karpuz da her defasında lezzetli olmayabilir.

Yani karpuz alırken karpuzun ağırlığının boyutundan fazla olması çok daha önemlidir. Bu bilgi sayesinde daha lezzetli karpuzlar tercih edersiniz.

5) Olgun Karpuzun Sapı Kuru Olur

Karpuz seçerken dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da karpuzun sapının rengidir.

Yani karpuz alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta karpuzun sapının yeşil olmamasıdır. Karpuzun sapının yeşil olması karpuz tam olgunlaşmamıştır. Bu nedenle sapı kuru olan karpuzları gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Sapı kuru olan karpuz olgunlaşmış bir karpuzdur.

Eğer karpuzun sapı yeşil renkte ve kurumamışsa, karpuz olması gerekenden erken bir vakitte toplanmış demektir.

6) Karpuz Koklanır Mı?

Karpuz koklandığında herhangi bir koku gelmez. Bu nedenle karpuzu koklayarak seçmek yerine yukarıda saydığımız yöntemleri deneyebilirsiniz. Koklayarak seçme işlemini kavun seçerken yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Araba Döşemesi Nasıl Temizlenir?

Instagram hesabımızdan bizi takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/begonyakadin/

İlknur Gülhan

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx