Reklamlar
Cilt Bakımı

Sarı Kantaron Yağı Cilde Faydaları Nelerdir? Sarı Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Sarı Kantaron Yağı Faydaları

Reklamlar

Sarı kantaron yağı, yüzyıllardır toplumlarda özellikle Anadolu’da kullanılan çok şifalı bir bileşendir. Onlarca farklı hastalığa ve cilt problemine iyi gelen sarı kantaron yağı nedir, nereden alınır, ne işe yarar, faydaları nelerdir, fiyatı ne kadar, cilde faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Sarı Kantaron Yağı

Sarı Kantaron Yağı Nedir?

Sarı kantaron, Türkiye, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Doğu Asya’da yetişen sarı renkli, yıldız formunda çiçekleri ve beş yaprağı olan bir bitki türüdür. Bitki güneşli, iyi drene edilmiş bölgelerde büyür. Yaklaşık 50 ile 100 cm boyunda büyür.

Sarı kantaron, en yaygın olarak depresyon ve bazen anksiyete, yorgunluk, iştahsızlık ve uyku güçlüğü gibi depresyonla birlikte görülen durumlar için kullanılır. Hafif ve orta dereceli depresyon için etkili olduğuna dair bazı güçlü bilimsel kanıtlar var.

Reklamlar

Diğer kullanımlar arasında kalp çarpıntısı, karamsarlık ve diğer menopoz semptomları, fiziksel semptomlar gösteren zihinsel bozukluklar, adet öncesi sendrom (PMS), dikkat eksikliği-hiperaktivite bozukluğu (DEHB), obsesif kompulsif bozukluk (OKB), sosyal fobi ve mevsimsel duygusal bozukluk bulunur. 

Sarı kantaron, fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, ağızda yanma hissi, migren ve diğer baş ağrıları, kas ağrısı, sinir ağrısı ve vücutta sinir hasarı, ağrı, bacaktaki siyatik sinir, irritabl bağırsak sendromu ve sigarayı bırakmaya yardımcı olur. Ayrıca, kanser, HIV / AIDS, hepatit C, herpes simpleks için, tıkalı arterlerin tıkanmasını kaldırma, kilo verme ve cildin rengini kaybetmesine neden olan bir hastalığı tedavi etme prosedürüne yardımcı olmak için kullanılır.

Sarı kantaron ile bir yağ yapılabilir. Bazı insanlar bu yağı hazımsızlık için ağızdan alırlar. Bazı insanlar bu yağı ciltlerine çürükler ve sıyrıklar, iltihaplanma ve kas ağrıları, pullu ve kaşıntılı cilt (sedef hastalığı), birinci derece yanıklar, yaralar, diş çekme, böcek ısırıkları, hemoroid, sinir ağrısını tedavi etmek ve bir hastalığı tedavi etmek için uygular. Ancak sarı kantaron yağını doğrudan cilde uygulamak risklidir. Güneş ışığına karşı ciddi hassasiyete neden olabilir.

Sarı kantaron yağı, küçük cilt yaralarını, kesikleri, yanıkları ve morlukları tedavi etmeye ve iyileştirmeye yardımcı olan topikal bir antimikrobiyaldir. Antik çağlardan kalma yaraları ve nevraljik durumları tedavi etmek için kullanılan klasik etkili bir topikal merhemdir. Özellikle ağrılı, nevraljik durumlar için yararlı olduğu için sinirler için harikadır. 

Reklamlar

Morluklar, kontüzyonlar, burkulmalar, yırtıklar, şişlikler, güneş yanığı ve birinci derece yanıklar için sarı kantaron yağı kullanılabilir. Ayrıca kulak ağrısı için de kullanılır. Ayrıca sarı kantaron yağı deri iltihabı, künt yaralanmalar, yaralar ve yanıkların yanı sıra kulak ağrılarının doğal topikal tedavisi için kullanabilirsiniz.

Sarı Kantaron Yağı Nereden Alınır?

Bu özel yağı aktarlardan ve bitkisel karışımlar satan mağazalardan alabilirsiniz.

Sarı Kantaron Yağı
Sarı Kantaron Yağı

Sarı Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?

Sarı kantaron, bilimsel olarak hypericum perforatum adı ile bilinir. Avrupa’ya özgü çiçekli bir bitki olan sarı kantaron, yüzyıllardır birçok toplumda birçok rahatsızlığı tedavi etmek için şifa olarak kullanılmıştır. Sarı kantaron özleri, hiperisin ve hiperforin gibi aktif maddeler içerir. Bitkinin anti-enflamatuar, antimikrobiyal, antioksidan ve antikanser özelliklere sahip olduğu söyleniyor. Bu bitkisel ilaç, depresyonu tedavi etmeye, menopoz semptomlarını kontrol etmeye, yaraları iyileştirmeye, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunu iyileştirmeye ve anksiyete bozukluğunu tedavi etmeye yardımcı olabilir. Bu yazıda, sarı kantaron yağının sağlığa faydalarını, dozajını ve potansiyel yan etkilerinden bahsedeceğiz.

Depresyon Tedavisine Yardımcı Olabilir

Sarı kantaron yağı, depresyon tedavisine yardımcı olabilir. Genellikle bu psikolojik sorunu tedavi etmek için antidepresanlar gibi ilaçlar kullanılır. Antidepresanlar genellikle başka yan etkilerle birlikte gelir. Sarı kantaron yağının beyindeki kimyasal habercilerin düzeylerini artırabilecek hiperforin, adhyperforin ve hiperisin gibi bazı aktif bileşenlere sahip olduğu söylenir.

Bir çalışma, sarı kantaron yağı kullanan katılımcıların, antidepresan kullananlara göre olumsuz olay yaşama olasılığının çok daha düşük olduğunu belirtti. Ek olarak, sarı kantaron yağı kullanımı, depresyon semptomlarını antidepresanlarla benzer ölçüde azaltır.

Bir bilimsel çalışma, hafif depresyon tedavisinde sarı kantaron yağının kullanımını destekledi. Otuz ayrı bilimsel çalışma, sarı kantaron yağının bir plasebodan daha iyi olabileceğini ve depresyon tedavisinde kullanılan farklı standart reçeteli antidepresanlar kadar etkili olabileceğini göstermektedir.

Menopoz Belirtilerini Kontrol Edebilir

Sarı kantaron yağı, menopozun psikolojik ve bitkisel semptomlarını hafifletmek için kullanılabilir. Perimenopozal kadınlarda yaşam kalitesini ve sıcak basmaları iyileştirebilir. Bu mekanizmayı daha iyi anlamak için daha büyük klinik araştırmalara ihtiyaç vardır.

Başka bir çalışmada, on iki hafta boyunca günlük 900 mg sarı kantaron ile desteklenen 111 kadın, menopoz semptomlarında iyileşme gösterdi. Başka bir çalışma, bitkinin perimenopozal veya postmenopozal kadınların vazomotor semptomları için etkili bir tedavi olarak kullanılabileceğini belirtmektedir.

Ayrıca, sarı kantaron yağı ve bitkilerle kombinasyonları, menopoz sonrası kadınlarda daha az yan etki göstermiştir. Sonuçlara göre sarı kantaron yağı ile günlük tedavi, adet öncesi sendromun tedavisinde daha etkiliydi.

Yara İyileşmesine Yardımcı Olabilir

Sarı kantaron yağı geleneksel olarak yaraları ve yanıkları tedavi etmek için kullanılır. Bu bitkinin yağı, cilt yaralarının iyileşmesini desteklemek için bir halk ilacı olarak da kullanılmıştır. Sarı kantaron yağı ayrıca daha hızlı bir enflamatuar gidericidir ve diyabetik cerrahi yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Bu bitkisel ilaç ve metabolitinin (hiperforin) enflamatuar cilt bozukluklarının tedavisinde yardımcı olduğu bulunmuştur. Sarı kantaron yağının kollajen sentezi ve fibroblast göçünün bir sonucu olarak yaraları tedavi ettiği bulundu.

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğunu Tedavi Edebilir

Sarı kantaron yağı, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun tedavisine yardımcı olabilir. Bir araştırma, sarı kantaron yağının hastaların hiperaktivite ve olgunlaşmamışlık faktörlerinin ortalama puanlarında hafif bir iyileşme gösterdiğini buldu.

Bununla birlikte, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olan çocukları ve ergenleri tedavi etmek için sarı kantaron özünü kullanan bir çalışma, semptomlarını iyileştirmedi. Bu nedenle, sarı kantaron yağının bu yararını daha iyi anlamak için daha uzun vadeli araştırmalara ihtiyaç vardır.

Anksiyete Bozukluğunu Tedavi Edebilir

Sarı kantaron yağı, anksiyete bozukluğunun tedavisine yardımcı olabilecek bazı faydalı tedavi edici özelliklere sahiptir. Bitki, anksiyete eşlik eden majör depresif bozukluğun tedavisinde kullanılan antidepresan özelliklere sahiptir. Western Illinois Üniversitesi tarafından fareler üzerinde yapılan bir araştırma, sarı kantaron yağının travma sonrası stres bozukluğunun tedavisinde yardımcı olduğunu buldu. Bununla birlikte, bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Atopik Dermatiti Tedavi Edebilir

Sarı kantaron yağının önemli bir bileşeni olan hiperforin, anti-enflamatuar etkiye sahiptir. Sarı kantaron yağı kreminin topikal uygulaması atopik dermatit tedavisinde yardımcı olabilir.

Bitkinin hiperforin ve hiperisin gibi bileşenleri, atopik dermatitin tedavisine yardımcı olabilecek antioksidan, antienflamatuar, antikanser ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Ayrıca hiperisin, melanom dışı cilt kanserinin seçici tedavisi için kullanılabilen bir ışığa duyarlılaştırıcıdır. Fakat bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Somatoform Bozuklukları Tedavi Edebilir

Somatoform bozukluklar, kendilerini fiziksel yaralanmalar olarak gösteren ruhsal bozukluklardır. İlk çalışmalar, sarı kantaron yağı somatoform bozuklukları olan hastalarda bir miktar etkinliğe sahip olabileceğini göstermiştir. Başka bir çalışmada, günlük 600 mg sarı kantaron özütünün uygulanması, somatoform bozuklukların tedavisinde etkili olmuştur. 

Kanser Riskini Azaltabilir

Hiperforin ve türevleri (aristoforin gibi), çeşitli farmakolojik özelliklere sahip olan, Sarı kantaronun doğal ürünleridir. Hiperforin’in güçlü bir antikanser ajan olduğu söyleniyor. Sarı kantaronun melatonin bakımından zengin germplazma hattının antioksidan özelliklere sahip olduğu söyleniyor. Kanser hücresi büyümesini engellemeye yardımcı olurlar.

Hiperforin ayrıca çeşitli kanser hücrelerinin programlanmış hücre ölümünü destekler ve göç etme kapasitelerini engeller. Hiperforin ve türevleri, düşük toksik yapıları ve anti-tümör özellikleri ile antikanser ilaçları olarak öne çıkan bir konuma sahiptir. Bir çalışma, hiperforinin lösemi durumunda kanser hücresi ölümüne neden olabileceğini belirtti.

Sinüs Tıkanıklığını Tedavi Edebilir

Bazı araştırmalar, sarı kantaron yağının sinüzit ve mevsimsel afektif bozukluğa karşı etkili olabileceğini düşündürmektedir. Sarı kantaron yağı, balgam tıkanıklığını, sinüs enfeksiyonunu, grip ve bronşit semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilecek antibiyotik ve antiviral özelliklere sahiptir. Bununla birlikte, sarı kantaron yağı insanlardaki bu yararını anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Kan Basıncını Düşürebilir

Sarı kantaron, kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilecek güçlü anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bazı anekdot kanıtları, bu şifalı bitkinin kardiyovasküler sistemdeki iltihabı en aza indirdiğini ve kalp üzerindeki stresi azalttığını göstermektedir. Bununla birlikte, bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Diğer Rahatsızlıkların Tedavisinde Kullanılır

Sarı kantaron yağı, halk tıbbında iltihaplanma, yaralar, bakteriyel ve viral enfeksiyonlar, peptik ülserler ve solunum bozuklukları gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde uzun bir geçmişe sahiptir. Sarı kantaron yağı, ağrı yönetimine yardımcı olan analjezik ve antinosiseptif özelliklere sahip olduğu söylenir. Multipl skleroz (MS), aksonal hasar ve iltihaplanma ile karakterize bir merkezi sinir sistemi bozukluğudur. Sarı kantaron yağı, multipl skleroz tedavisine yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu söylenir.

Sarı kantaron yağı güçlü antienflamatuvar özellikleri onu şiddetli eklem ağrıları, gut ve kas spazmları için ideal bir çözüm haline getirir. Sarı kantaron yağı etil asetat özütü, diyabetik sıçanlarda antihiperglisemik aktivite gösterebilir. Bazı bilimsel çalışmaları, sarı kantaron yağının sıçanlarda hepatik iskeminin tedavisine yardımcı olabilecek hepatoprotektif etkilere sahip olduğunu belirtmektedir. Sarı kantaron yağı, diyabetle savaşmaya yardımcı olabilir. 

Sarı Kantaron Yağı Faydaları Saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu, sarı kantaron yağının her evde bulunmasını önerir. Saraçoğlu’na göre sarı kantaron yağı eklem ve kas ağrılarını giderir. Krampları iyileştirir, iltihap önler ve ağrıları giderir.

Sarı Kantaron Yağı Sivilce Üzerinde Etkili Midir?

Sarı kantaron yağı, sivilceleri ve akneleri tamamen yok eder. Günde iki defa, sivilceli bölgeye bir pamukla sarı kantaron yağını uygulayın ve cildinizde bırakın. Birkaç hafta içinde mucizevi etkilerini fark edeceksiniz.

Sarı Kantaron Yağı Yüze Sürülür mü?

Evet, bu yağ vücudun her bölgesinde kullanılabildiği gibi yüz bölgesinde de kullanılır.

Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Uzun bir süre bilim adamları, sarı kantarondaki hiperisin adlı bir kimyasalın ruh halini iyileştirme üzerindeki etkilerinden sorumlu olduğunu düşünüyorlardı. Daha yeni bilgiler, hiperforin gibi diğer kimyasalların daha büyük bir rol oynayabileceğini göstermektedir. Bu kimyasallar, ruh halini düzenleyen sinir sistemindeki habercilere etki eder.
Sarı kantaron yağına bir pamuk top batırın ve etkilenen bölgeye uygulayın. Sarı kantaron yağını cildinizde bırakın.

Sarı Kantaron Yağı
Sarı Kantaron Yağı

Sarı Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Sarı kantaron çiçeğinin birçok farklı türü vardır. Çoğu bitki uzmanı Hypericum perforatum kullanıyor ancak bana ezildiğinde parmaklarınızı kırmızıya boyayan herhangi bir sarı kantaronun işe yarayacağı söylendi. İşe yaramayacak pek çok süs sarı kantaron çiçeği vardır bu yüzden parmaklarınızla ezerek kontrol etmeniz gerekir. 

Hypericum perforatum, Avrupa’ya ve Asya’nın bazı bölgelerine özgüdür, ancak şimdi dünyanın ılıman bölgelerine yayılmıştır. Güneşli tarlalarda büyümeyi seven ama aynı zamanda topraktan makul miktarda nem almayı seven çok yıllık otsu bir bitkidir. Genellikle nehirlerin veya ıslak çayırların çakıllı kum yataklarında büyüdüğünü görüyorum. Bir metre yüksekliğinde herhangi bir yerde büyüyebilir. Sarı çiçekler radyal olarak simetriktir ve beş yapraklıdır. Birçok stamen ile bariz bir üstün yumurtalıkları vardır. Delikli yapraklar bu bitkiye tür adını verir. 

Bir yaprağı ışığa kadar tutarsanız, yaprakta küçük kara delikler veya yağ bezleri görürsünüz ve bu da ona delikli bir görünüm verir. Yakınınızda yabani olarak büyüyen sarı kantaron çiçeği bulamıyorsanız, bitki yetiştiricilerinden veya aktarlardan taze olarak sipariş edebilirsiniz. 

Yağ yaparken kurutulmuş sarı kantaron kullanarak zamanınızı boşa harcamam çünkü bu işe yaramaz. Sadece taze çiçek tomurcuklarını açmadan önce kullanarak özellikle güçlü bir sarı kantaron demlenmiş yağı yapmayı seviyorum. Eğer bulamıyorsanız, en üstteki yapraklar dahil olmak üzere çiçekli üstleri de kullanabilirsiniz. 

Demlenmiş yağı yapmak için bitkiden tomurcukları alıp yarım litrelik bir cam konserve kavanozuna koyuyorum. Tomurcukları kavanozun içine hafifçe paketleyerek neredeyse üstüne kadar dolduruyorum. Daha sonra kavanozu jojoba yağı ile dolduruyorum. Yüz serumu tarifi için jojoba yağı kullanmayı tercih ediyorum çünkü cildi besliyor ve hafif, yağsız bir his veriyor. Seçtiğiniz herhangi bir taşıyıcı yağı kullanabilirsiniz. Taze sarı kantaron ve yağı kavanoza koyduğunuzda, iyice karıştırın ve sıkıca kapanan bir kapakla kapatın. 

Çiçek tomurcukları demlenirken kavanozu güneşin altına koyuyorum. Bitkilerin tüm kısımlarının yağ yüzeyinin altında olmasını sağlamak için yağı birkaç hafta boyunca her gün karıştırıyorum. Birkaç hafta sonra, yağ parlak koyu kırmızıya döndüğünde çiçekleri süzün. Elde edilen yağ, olduğu gibi tarifte kullanılabilir. Ayrıca, yağın genellikle güneşte aşılanmasına rağmen, bitki süzüldükten sonra en iyisi karanlık ve serin bir yerde saklamaktır.

Sarı Kantaron Yağı
Sarı Kantaron Yağı

Sarı Kantaron Yağı ile Yapılan Cilt Bakım Maskeleri

Sarı kantaron yağı ile cilt rahatsızlıklarını iyileştiren karışımlar ve maskeler hazırlayabilirsiniz.

Sarı Kantaron Yağı ile Yüz Toniği

Kuru ve pullu bir cildiniz mi var? Sorun değil! Sarı kantaron yağı, ciltteki pul pul kuruluğu giderir ve iyileştirir. Sarı kantaron yağı, kuru ve ölü cilde hayat vermede etkili olduklarını kanıtladı.

Bitki ayrıca akne tedavisinde etkili olabilecek salisilik asit ve ursolik asit bakımından da zengindir. Bu harika bitkinin faydalarından yararlanın ve yüz toniğini evde kendiniz yaparak cildinizi canlandırın.

Temiz bir cam kavanozun içine bir su bardağı sarı kantaron yağı ve bir su bardağı kaynar suyu alın. İçine limon otu ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışımı boş ve temiz bir sprey şişesine alın. Her gün yüz toniği olarak ve çalkalayarak temiz cildinize uygulayın.

Sarı Kantaron Yağı Merhemi

Sırtınız ağrıyorsa, kaslarınız fazla çalışıyorsa, boynunuz ağrıyorsa, beliniz ağrıyorsa veya eklemleriniz biraz sertleştiğinde, bitkisel merhemi uygulayın ve etkisini görün. Arnavut biberi merhemi ısıtır ve ağrı kesicidir. Sıcaklığın artması için zencefil eklemeyi seviyorum. Zencefil, anti-enflamatuardır ve ağrı kesicidir. Sarı kantaron yağı, kas ağrılarına ve sertliğine yardımcı olarak normal hareketi kolaylaştırır.

Merhem yapımı, evde yetiştirilen şifanın temel becerilerinden biridir. Anneler ve büyükanneler, yüzlerce yıldır doğada ya da bahçeden toplanan otlardan mutfakta merhem yapıyorlar. Başka işler yaparken otuz dakikada kendi mutfağınızda bitkisel merhem yapabilirsiniz.

Bu merhemde sarı kantaron yağı kullandım. Sarı kantaron yağı anti-enflamatuardır, ağrı kesicidir ve hafiften orta dereceye kadar sinir ağrılarına ve her türden ateşe yardımcı olur.

Arnavut biberi, bölgeyi ısıtır ve ağrı kesicidir. Kan akışını ve çevre dolaşımı artırır. Acı biberde beyninizdeki ağrı reseptörlerini bloke eden ve ağrıyı geçici olarak azaltan bir madde vardır. Artrit, kas ağrıları, adet krampları ve sinir ağrısına kadar her türlü ağrıya yardımcı olur.

Zencefil anti-inflamatuardır, ağrı kesicidir ve uygulandığı bölgedeki sıcaklığı ve kan akışını artırır. Biberiye esansiyel yağı anti-inflamatuar, analjezik ve anti-spazmodiktir. Nane yağı ise serinletici ve ağrı kesicidir.

Bugün balmumu bazında arnavut biberi, zencefil ve sarı kantaron yağı ile yapabileceğiniz analjezik bir merhemin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hafif ve orta şiddette ağrıların giderilmesi için iyidir.

Dört yemek kaşığı sarı kantaron yağını bir küçük tavaya alın. Küçük ve ince bir tülbentin içine iki yemek kaşığı arnavut biberi tozu ve bir yemek kaşığı toz zencefil koyun ve ağzını sıkıca bağlayın. Bu tülbenti, sarı kantaron yağının olduğu tavaya koyun ve otuz dakika pişirin. Baharat tozlarının yağ ile nemlendirilmesini sağlamak için ara sıra çay poşetini ters çevirin ve yağ ısınırken bir kaşığın arkasına bastırın.

Otuz dakika sonra tavayı ocaktan alın ve yağın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Tülbenti çıkarın ve demlenmiş yağın son damlalarını poşetten çıkarmak için fincanın üzerinde tutulan bir patates rendesine bastırın. Yağı bir cam kavanoza alın. Preslenmiş otları atın. Tülbenti başka bir kullanım için boşaltın ve temizleyin.

Isıya dayanıklı bir kabın içine demlediğiniz yağı, iki yemek kaşığı shea yağı ve iki yemek kaşığı balmumunu alın. Büyük bir tencereyi suyla doldurun. Isıya dayanıklı kabı, tencerenin içine koyun ve suyu iyice kaynatın. Su kaynarken, ara sıra malzemeleri iyice karıştırın. Balmumu ve shea yağı tamamen eriyince ocağı kapatın. Karışım soğuduktan sonra içine yirmi damla biberiye yağı ve yirmi damla nane esansiyel yağı ekleyin. Tekrar tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu merhemi, temiz bir cam kavanoza alın ve kapağını sıkıca kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın.

Hassas Ciltler İçin Yüz Maskesi

Eğer hassas bir cildiniz varsa cildiniz kolayca kızarır, tahriş olur, kurur ve hatta pul pul dökülür. Nemli, parlak, sağlıklı ve derin bir şekilde beslenmiş bir cilt için bu maskeyi haftada iki ya da üç kez uygulayabilirsiniz.

Bu maskeyi yapmak için yarım muzu bir cam kasede çatal yardımıyla ezin. Kasenin içine bir tatlı kaşığı bal, iki yemek kaşığı beyaz kil tozu ve iki tatlı kaşığı sarı kantaron yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürün ve yarım saat bekletin ardından ılık suyla durulayın.

Selma Ulusoy

7 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x