Cilt Bakımı

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Reklamlar

Yüz yogası son zamanlarda oldukça popüler. Yüz yogasının faydaları cilt derinliğinden daha fazla olabilir. Genel refahınızı da artıran doğal bir yüz germe olarak lanse edilen uygulayıcılar, faydalarının çok büyük olduğunu söylüyor. Bu faydaları destekleyen araştırmalar artıyor. Uzmanlar, yüz yogasının sağlıklı ve parlak bir cildi desteklediğini açıklıyor. Bu yazımızda yüz yogası ne işe yarar, yüz yogası faydaları nelerdir, yüz yogası öncesi sonrası değişimler nelerdir, yüz yogası hareketleri nelerdir, yüz yogası nasıl yapılır, Zeynep Şensoy yüz yogası teknikleri nelerdir, yüz yogası ekşi sözlük yorumları nelerdir, yüz yogası yapanlar yorumları nelerdir ve yüz yogası yapanlar öncesi ve sonrası değişimleri nelerdir gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.

Yüz Yogası Ne İşe Yarar?
Yüz Yogası Ne İşe Yarar?

Yüz Yogası Ne İşe Yarar?

Yüz yogası, çizgileri ve kırışıklıkları yumuşatan cilt altındaki kasları kaldırmaya ve sıkılaştırmaya yardımcı olur. Masaj dolaşımı artırmaya, lenfatik drenajı iyileştirmeye ve gerginliği gidermeye yardımcı olur. Akupresür teknikleri dolaşımı hızlandırır ve baş ağrılarını önlemeye, sinüsleri serbest bırakmaya ve uyku kalitenizi artırmaya yardımcı olabilecek stresi azaltır.

Ayrıca yüz yogası, yüz bölgesinde bulunan aşırı aktif kasları gevşetir, zayıf kasları güçlendirir ve yüzdeki sarkma ve ifade çizgilerini önlemeye yardımcı olur. Küçük bir bilimsel çalışma, orta yaşlı kadınlarda yaşlanma görünümünü azaltmada otuz iki yüz yogası egzersizinin etkinliğini araştırdı. İlk sekiz hafta boyunca katılımcılar günlük otuz dakikalık yüz egzersizleri yaptılar. Sonraki on iki hafta boyunca seansları gün aşırı yaptılar.

Reklamlar

Kadınların çoğu, yüzlerinin dolgunluğunda iyileşme gösterdi ve gözle görülür sonuçlardan oldukça memnun kaldı. Yirmi yüz özelliğinden on sekizinde önemli iyileşme bildirdiler. Bu bulguları genişletmek için daha fazla derinlemesine araştırma gereklidir.

Bir başka bilimsel çalışma, yaşlıların zihinsel sağlığını iyileştirmede yüz egzersizlerinin faydalarını inceledi. Katılımcılar, on iki hafta boyunca haftada iki kez otuz dakikalık yüz egzersiz seansları yaptılar. Bu egzersizler yogik nefes almanın yanı sıra ritmik yüz hareketleri, kas germe ve yüz yogasını da içeriyordu. Sonuçlar, zihinsel sağlık, yüz ifadesi ve dil kas gücü ile ilgili olumlu gelişmeler bildirdi.

Bununla birlikte, 2014 yılındaki bir inceleme, yüz gençleştirme için yüz yogası ve diğer yüz egzersizlerinin faydaları hakkında dokuz çalışmayı içeriyordu. Araştırmacılar daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu ve dokuz çalışmanın sonuçlarının yetersiz olduğu sonucuna vardılar. Çalışmalar küçük olduğundan ve tümü müdahalelerin başarısını belirlemek için çalışma yazarlarına ve katılımcılara dayandığından sonuçların öznel olduğunu buldular.

Bazı anekdot raporları, yüz yogası ve masajının yüz görünümünü iyileştirmek için etkili olabileceğini belirtiyor.

Reklamlar

Uygulayıcılar belirli kasları güçlendirmeyi veya gevşetmeyi öğrendikçe, daha iyi duruş, daha az baş ağrısı ve daha az diş gıcırdatma yaşayabilirler. Diğerleri, geceleri rahatlamayı ve uykuya dalmayı daha kolay bulduklarını söylüyor.

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

İnce çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü minimize eden yüz yogası, artan lenfatik drenajı destekleyerek şişkinliğin azalmasına ve dolaşımın iyileşmesine neden olabilir. Yüz yogası uygulayanlar yüz kaslarını kontrol etmek, uygun burun deliği solunumunu teşvik etmek, boyun çizgisini sıkılaştırma, kas hafızasını yeniden programlama, temporomandibular eklem (TME) bozukluklarının semptomlarını iyileştirme ve yüzünü daha simetrik hale getirme, koyu reşit olmayan çevrelerin görünümünü azaltma, güveni artırma, yüz kaslarını güçlendirme, sarkmayı iyileştirme, olumlu duygular yaratma ve yüz hatlarını belirleştirmeye yardımcı olabileceğini bildiriyor. Bununla birlikte, bu iddiaları doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Yüz Yogası Faydaları
Yüz Yogası Faydaları

Yüz Yogası Faydaları

Zarafetle yaşlanmak, toksinler ve kimyasallarla yüklü kırışıklık önleyici kremler ve serumlarla dolu dünyamızda biraz zor olabilir. Peki ya genç güzelliği artırmanın daha kolay, daha doğal bir yolu varsa, zararlı maddeler olmadan? Hatta bir krem? Aslında var. Yüz yogası! Bunu doğru okudunuz! Güzelliğinizi doğal olarak koruduğunu iddia eden trend uygulama yüz yogası! Bu bölümde yüz yogasının faydalarını bulacaksınız.

Estetik cerrahiden ve reçetesiz kremlerden daha ucuzdur

Pahalı rakiplerinin aksine yüz yogasının hiçbir maliyeti yoktur! Gün boyunca periyodik olarak sadece birkaç dakika gerektirir. Pahalı tedaviler geçirmek veya mağazada gece kremleri (işe yaraması garanti olmayan) satın almak için harcanan zamanla karşılaştırıldığında, yüz yogası harikadır.

Kimyasal ürünlerden daha iyidir

Doğal yaşam meraklıları olarak Botox, toksik yasak listenizde yer alıyorsa o halde yüz yogasını deneyin. Kelimenin tam anlamıyla bir zehir gibidir. Ek olarak, yaşlanma karşıtı kremlerin çoğu parafinler, mineral yağlar, ağır kokular ve diğer istenmeyen bileşenler içerir. Yüz yogası yüzde 100 doğaldır ve zararlı kimyasallar içermez. İğne yok, gençlik ışıltısının toksinlere değip değmediğini tahmin etmek yok.

Yaşlanma sürecini yavaşlatabilir

Ne kadar çok gülümser, şaşılaşır veya gerilirsek, yıllar içinde yüzde o kadar çok kırışıklık birikir. Bu hayatın doğal bir parçası olsa da, yüz yogası yaşlanmanın ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Belirli pozlar, bilinçsizce kaşlarımızı çattığımızı veya dudaklarımızı büzdüğümüzü fark etmemize yardımcı olur. Belirli yüz ifadelerinin alışkanlıktan ne sıklıkla meydana geldiğine ve daha derin kırışıklıklara ve gerginliğe katkıda bulunduğuna şaşıracaksınız.

Gerginliği serbest bırakır

Boynumuzda ve yüzümüzde ne kadar stres taşıdığımız inanılmaz. Yüz yogası, bu kasların farkındalığını ve etrafta taşıyabileceğiniz herhangi bir gerginliği hafifletmenin farklı yollarını ekler. Bazı kadınların kronik boyun ağrısından kurtulmasına yardımcı olur.

Rahat bir görünüm sağlarken yüz ve boyun kaslarını güçlendirir

Esasen yüz yogası, yüzünüzü sıkılaştıran ve sıkılaştıran bir egzersiz şeklidir. Bu kasları çalıştırırken, kolajen üretimini uyarabilen ve gençliği taklit edebilen bu hassas cilde kan, oksijen ve ekstra dolaşım çekersiniz. Üstelik botoksun donmuş görünümünden veya diğer prosedürlerin kırmızı yara izinden farklı olarak (kimyasal soyma kızarıklığı birkaç ay sürebilir), yüz yogası size doğal bir ışıltı ve rahat bir görünüm verir. Aynı zamanda, zihni stres ve kargaşadan arındırmaya yardımcı olarak geleneksel yoganın ayak izlerini takip etmek içindir.

Gıdıyı ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir

Korkunç gıdıyı kim yok etmek istemez ki? Yüz yogası bu gıdı görünümünü ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir! Bu, tonlama ile el ele gider, ancak yaşlanma ile sarkabilen boyuna daha fazla odaklanır. Aslında, birçok Asya kültüründe boyun egzersizleri gençliği desteklediğine inanılan bir güzellik sırrıdır.

Benlik saygısını ve güveni artırabilir

Kabul edelim – daha iyi göründüğünüzde daha iyi hissedersiniz. Şimdiye kadar yüz yogasıyla ilgili deneyimim kısmen mizah kısmen de özgüven artışı oldu. Pratik yapmanın benim için iyi olduğunu bilerek aptal pozları taklit ederken kendimi izlemekten zevk alıyorum!

Yüz Yogası Öncesi Sonrası

Buradan yüz yogasının etkilerini ve faydalarını görebilirsiniz.

Yüz Yogası Hareketleri
Yüz Yogası Hareketleri

Yüz Yogası Hareketleri

Bu bölümde en etkili yüz yogası hareketlerini paylaşıyoruz.

Gülen Balık Yüzü

Gülen balık yüzü hareketi yanakların sıkılaşmasına ve kaldırılmasına yardımcı olur. Dudaklarınızı iyice büzün. Sonra gülümseyin. Her iki eylem aynı anda gerçekleşmelidir. Beş kez tekrarlayın.

Marilyn

Adını ünlü Marilyn Monroe’dan alan bu poz, daha sıkı ve dolgun dudaklar yaratmaya yöneliktir. Dudaklarınızı büzün, elinize bastırın ve bir öpücük üfleyin. Beş kez tekrarlayın.

Yavru Kuş

Bu poz boyun kaslarını sıkılaştırmak ve sarkmayı, sarkmış gıdı görünümünü önlemek içindir. İlk önce başınızı sağa çevirin. Çenenizi yukarı doğru eğin ve dilin ucunu ağzın çatısına bastırın. Sonra gülümseyin, sonra yutkunun. Daha sonra orta ve sol taraf için de aynı şeyi yapın. Tüm bu hareket setini beş kez tekrarlayın.

Satchmo

Bu poz, ismini yanaklarında çok fazla hava depolayan korna çalan müzisyenlerinden aldı. Büyük bir nefes alın ve nefesi yanaktan yanağa doğru üfleyin. Havanız bitene kadar tekrarlayın, beş ila on saniye bunu yapın. Bu hareketi on kez tekrarlayın.

Tapınak Dansçısı

Tapınak dansçısı, kaz ayaklarını ve sarkmayı önlemeye odaklanır. Yüzünüzün geri kalanını hareketsiz tutarken gözlerinizi normalden daha geniş açın. Yavaşça sola bakın, sonra merkeze dönün. Yavaşça sağa bakın, sonra merkeze dönün. On kez tekrarlayın.

Buda

Bu poz, yüzü pürüzsüz bir sakinlik durumuna sıfırlamak içindir. Sadece gözlerinizi kapatın ve hafifçe gülümseyin. Maksimum sakinliğe ulaşmak için yüzün geri kalanını tamamen gevşetin.

Aslan Yüzü

Burnunuzdan nefes alın, yumruk yapın ve tüm yüz kaslarınızı sıkın. Şimdi ağzınızdan nefes verin, dilinizi dışarı çıkarın, gözlerinizi yukarı kaldırın ve ellerinizi açın. Üç kez tekrarlayın.

Yüz Yogası Egzersizleri
Yüz Yogası Egzersizleri

Yüz Yogası Egzersizleri

Yüz yogası veya yüz egzersizi, görünümlerini ve sağlıklarını iyileştirmek için girişimsel olmayan yollar arayan insanlar için popüler bir trend. Yüz yogası egzersizleri sadece botoks, dolgu maddeleri, cilt bakım ürünleri ve diğer kozmetik tedavilere potansiyel bir doğal alternatif olmakla kalmaz, aynı zamanda ücretsizdir. İnternette yüz yogasının görünüşünüz ve sağlığınızla ilgili yararlarını anlatan birçok site ve video var – ancak bunlardan herhangi biri bilim tarafından destekleniyor mu? Hadi bulalım.

Yüz yogası, yüz kaslarınızı, cildinizi ve doku drenaj sisteminizi (lenfatik) hedefleyen yüz egzersizleri ve yüz masajını birleştirir. Yüzünüzde ve boynunuzda sadece yüz ifadeleri için kullandığınız kaslardan daha fazla kas vardır, bu nedenle bu egzersizler bu kasları daha fazla çalıştırmayı amaçlar.

Belirli yüz kaslarını izole ederek ve güçlendirerek, potansiyel olarak çene hattınızı şekillendirebilir, bu gıdıları iyileştirebilir, yüzdeki şişkinliği azaltabilir ve genel cilt sıkılığınızı (elastikiyetinizi) ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü etkileyebilirsiniz – en azından bu bir teoridir. Bir diğeri, yüzünüze masaj yaparak cildinizin kan akışını iyileştirebilmenizdir. Daha iyi kan dolaşımı, gelişmiş kolajen üretimi anlamına gelebilir ve size çoğumuzun aradığı o genç, sağlıklı ışıltıyı verebilir.

Her biri yüzünüzün farklı bölgelerine yardımcı olduğunu iddia eden birçok yüz yogası egzersizi var. Daha ince, daha genç bir görünüm elde etmenize yardımcı olabilecek yüz yogası egzersizlerinin nasıl yapıldığını gösteren birkaç örnek. Bunları evinizin mahremiyetinde bir aynanın önünde uygulamak muhtemelen en iyisidir, çünkü halka açık yerlerde pratik yapmak biraz aptalca gelebilir. Egzersizleri yaparken yüzünüzün geri kalanını, boynunuzu ve omuzlarınızı rahat tutun. Gözlerinizi yansımanızda tutun, böylece cildinizi kendi üzerine katlayacak kadar kuvvetli bastırmamaya veya masaj yapmamaya dikkat edin.

Alın hareketleri

Bu egzersiz alındaki yatay kırışıklıkları yani kaş çatma çizgilerini gidermeye yardımcı olabilir. Parmak uçlarınızı kaşların hemen üstüne koyun. Hareketi tamamen engellemek amacıyla parmak uçlarınızla hafifçe aşağı doğru bastırın. Tam bu esnada kaşlarınızı mümkün olduğunca yukarı kaldırmaya çalışın. Bu pozisyonda altı saniye kalın. Beş ila on kez tekrarlayın.

Üst dudak hareketleri
Üst dudak hareketleri

Üst dudak hareketleri

Bu egzersiz, üst dudağın üzerindeki dikey kırışıklıkların (yani dudak çizgileri) giderilmesine yardımcı olabilir. Baş parmaklarınızı üst dudağınızın altına sıkıştırın ve birbirine yaklaştırın. Üst dudağınızla baş parmaklarınıza doğru itmeye çalışırken, baş parmaklarınızla dudağınızı öne doğru itin. Bu pozisyonda altı saniye kalın. Beş ila on kez tekrarlayın.

Çene çizgisi hareketleri

Bu egzersiz sarkık bir çene çizgisi ve sarkık gıdıyı gidermek için yardımcı olabilir. Dirseğinizi, yumruğunuz çenenizin altında olacak şekilde bir masaya yas. Çenenizi açmaya çalışırken yumruğunuzla yukarı doğru bastırın. Bu pozisyonda altı saniye kalın. Bu hareketi beş ila on kez tekrarlayın.

Burun hareketleri

Bu egzersiz nazolabial kıvrımlara (burun her iki yanından ağzınızın köşelerine uzanan çizgiler – gülme veya gülümseme çizgileri de denir) yardımcı olabilir. Ağzınızı açın ve dudaklarını hafifçe büzün. İşaret parmaklarınızı ağzınızın köşelerine koyun. İşaret parmaklarınızla ağzınızın köşelerini dışarı doğru çekerken dudaklarınızı dışarı çıkarmaya çalışın. Bu pozisyonda altı saniye kalın. Bu hareketi beş ila on kez tekrarlayın.

Dudak hareketleri

Bu egzersiz dudaklarınızın daha dolgun görünmesine yardımcı olabilir. Üst dudağınıza dokunmak için alt dudağınızı öne getirin (somurtkanlığı düşünün). Ardından hem üst hem de alt dudağınızı içe doğru çevirin ve sanki dudaklarınızla bir şeyi tutmaya çalışıyormuş gibi birbirine bastırın. Bu pozisyonda altı saniye kalın. Bu hareketi beş ila on kez tekrarlayın.

Peki, yüz yogası yaptığı tüm vaatleri sunuyor mu? Bazıları yardımcı olduğunu düşünüyor, diğerleri ikna olmuyor. Bu egzersizler muhtemelen bir yüz gerdirmenin yerini almayacak olsa da, genel yüz kas tonusuna yardımcı olabilirler. Yüz yogası dermatologlar ve diğer sağlık uzmanları arasında daha popüler hale gelmeden önce bu alanda daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.

Zeynep Şensoy Yüz Yogası
Zeynep Şensoy Yüz Yogası

Zeynep Şensoy Yüz Yogası

Zeynep Şensoy’un yüz yogası videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Yüz Yogası Ekşi Sözlük Yorumları

“Yüzde de kaslar vardır, onlar da çalıştırılır ve çalıştırılırsa kan dolaşımı hızlanır, deri beslenerek canlılık kazanır. Yüz kasları aşağı doğru sarkmaz. Vardır böyle bir şey, doğrudur. Abartmak ve eleştirmek saçmadır. Yoganın içinde zaten yüz için yapılan bazı egzersizler mevcuttur. Yüz yogası, başka bir isimle güzellik yogasının İstanbul’da en bilinen ismi, Türkiye’nin en iyi en deneyimli yoga hocası olan Adnan Çabuk’un eşi Lourdes Çabuk’tur. 50 yaşın üzerinde, torun torba sahibi olmasına rağmen 30 yaşından genç gösterir.

“Yüzdeki kasların doğru hareketlerini sağlayarak, zaman içinde deformasyonu azaltacağı iddia edilen, yüz kaslarını çalıştırma işlemidir. Laurdes Çabuk isimli bir kadının tanıttığı yüz yogasında, çene ve dudak hareketleri için kaşık gibi malzemeler kullanılır. Kadının 60 yaşlarında olmasına rağmen, yüzünde yaşının belirtileri olmaması, yüz yogasına merakı artırabilirken, yanlış bir hareket yaparsam ters tepki olur diye de bu hareketleri yapmaktan çekinilir.

“Görüyorum ki bazı küçük yoga kursları, alelacele hocalarından bazılarına eğitim aldırıp ya da aldırmadan “yüz yogası kurslar” açmışlar. İstanbul’da bu işi doğru düzgün yapan tek kişi Lourdes’tir ve en kötü ihtimalle onun yetiştirdiği kişilerdir. Eski güzellik uzmanından, makyözden yüz yogası hocası olmaz.

Yüz yogası kursuna katılacaklara naçizane tavsiyem;

  • Bu eğitimi veren kişinin yüzüne bir bakın. Yüz kasları gergin, göz kapakları yerli yerinde ve berrak bir cilde mi sahipler?
  • Bir de eğitimi ne zaman ve kimden aldığını mutlaka sorun.

Yüz yogası; yüz hareketlerini yapmaktan ziyade, yüz için belirlenen normal yoga asanalarını uygulamak, beslenme ve meditasyonla desteklemektir.”

“Bir süredir yapmaya başladığım aktivite. Sabah ve akşam cilt bakımlarımı yaptıktan sonra bir beş-on dk kadar yüz yogası yapıyorum ve son olarak gua sha taşıyla masaj yapıp bitiriyorum. Yüzümdeki hafif asimetrinin daha da azalacağını umut ederek devam ediyorum ama aldığım tepkiler şöyle: “Sen yüzüne bişey mi yaptırdın?, sen bu ara bi güzelleştin hayırdır?, cildin çok güzel görünüyor, bu ara daha bir doğal ve daha güzel görünüyorsun” şeklinde. Bu da motive ediyor tabi. İlk bir ay içerisinde (düzenli yapıldığı taktirde) etkiler gözle görülür düzeyde oluyor.

Mümkün olduğunca devam edilmesi tavsiyemdir. Kadınlar olarak illa ki cildimize krem vs sürüyoruz. Bunları sürerken bile yedirene kadar bir iki hareket yapmak fazlaca etki edecektir.

Edit: çok mesaj geldiği için ekleme yapmak istedim. Nihan Büyükaksu ve Face Yoga Monna videolarını takip edebilirsiniz 🙂 zamanla kendiniz de yeni eğitmenleri keşfedeceksiniz zaten :)”

“Yüz yogası yapmaya karar verdiyseniz alanında uzman, kendini kanıtlamış kişileri bulmanızı tavsiye ederim. Instagramda Yasemin Şengül hanımefendiyi takibe almıştım. İki kaş ortasındaki kırışıklık için gösterdiği hareketleri bir süre yaptım. Bu sefer de kaşımın kenarlarında derin çukur oluştu, bıraktım. Sayfayı incelediğimde farklı şikayetler gördüm. Birisinin yüzünde sarkma olmuş mesela. Dikkatimi başka bir şey daha çekti. Hanımefendinin konuşurken kaş ortası ve alnı hiç hareket etmiyor. Oralarda hiç mimik yok. Sonra sayfaya yüklediği ilk videoya baktım. Konuşurken alnında ve kaş ortasında hareketler, kırışmalar oluyor ama yeni videolarında bunlar yok. İtham etmiyorum ama botoks tarzı bir işlem yaptırıp yaptırmadığından aşırı şüphelendim. Sayfayı takipten çıktım. O yüzden her gördüğünüz kişinin söylediği hareketleri yapmamanızı tavsiye ederim.”

Yüz Yogası Yapanlar Yorumları
Yüz Yogası Yapanlar Yorumları

Yüz Yogası Yapanlar Yorumları

“Ben başta pek inanmıyordum faydalı olacağına ama herkes çok olumlu şeyler yazmış. 70 yaşına kadar da büyük ölçüde kırışıklardan koruyor. Ama yani DNA’nızın yaşlanmasına engel değil. 50 yaşındayken 20 yaşında göstemiyorsunuz ama 30-40 gösteriyorsunuz mesela. Bu da iyi bence. Ben su 50 yaşındakı japon kadını buldum ingilizce aratıp, ama meğerse Türkce daha fazla kaynak varmış. Benim bulduğum japon bence aşırı yüz yogası yapmaktan biraz tuhaf görünmeye başlamış. Bir de çok konuşuyor. Burada gönderdiğiniz Türk arkadaşlar daha normal görünüyor. Ben onları deneyeceğim bir de.

Lourdes de burada dudak şişirtmek yerine kalem egzersizini öneriyor. Diğerlerinde bu tür egzersizler görmedim. Bana kalırsa hepsine hızlıca bakıp en etkili ve ihtiyacınız olan egzersizleri bulup onlardan kendinize rutin belirleyin.”

“Zeynep Şensoy’un YouYube kanalına yüklediği videolara bakarak altı aydır haftada iki gün mutlaka yapmaya çalıştığım şeydir. Hayatta her şeyin dengede olması gerektiğini düstur edindiğimden abartmadan yapılmasında bir sakınca olacağını düşünmüyorum. İnsanın kendisine fiziksel ve ruhsal anlamda yatırım yapması uzun bir süreç gerektirdiğinden yüz yogasında da süreç önemlidir. Bahsettiğim kanaldaki hareketlerin ters bir etki oluşturacağını zannetmem her biri gayet güzel ve çok da zor olmayan hareketlerdir. Neyse efenim şimdi size benim nasıl bir yol izlediğimi yazayım.

  • Öncelikle yüz yogasına başlamadan önce yüzünüzün temiz olması çok önemli. Vereceğim bağlantıda yüzünüzü nasıl temizleyeceğinizden de bahsetmektedir.
  • İlk bir ay ilk bir ay bağlantıda yer alan 5 dakikalık videoda bulunan hareketleri yaptım.
  • Sonraki iki ay başlangıç seviyesi
  • Daha sonraki iki ay orta seviye
  • Orta seviyeden sonraki iki ay ise ileri seviye

Dediğim gibi ben haftada iki gün özellikle duş aldıktan sonra bu işi abartmadan yapmış oluyorum. Umarım ilerleyen yaşlarda faydasını görürüz ne diyeyim Bahsettiğim yedi aylık süreç bitince tekrar başlangıç seviyesine dönerek hayatıma hep katmayı düşünüyorum.”

“Yaşlanma belirtilerinin azaltılması, deformitelerin düzeltilmesi, daha estetik görünüm oluşturulabilmesi amacıyla yapılan yüz yogası; doğal yöntemlerle, kendi kendinize yüz egzersizleri yaparak, yüzünüzü genç ve güzel hale getirebileceğiniz bir yöntemdir.

Yaş ilerledikçe özellikle 25 yaşından sonra vücuttaki kolajen seviyelerinde başlayan düşüş ilerleyen yaşlarda cildin hızla yaşlanmasına ve daha çabuk deforme olmasına neden olmaktadır. Cildi içten ve dıştan beslemek bundan dolayı çok önemlidir.

Yüz yogasında en önemli noktalardan bir tanesi yüz kaslarınızı bilmek ve yapacağınız yüz egzersizlerinde sadece belli grup kasları çalıştırmak. Örneğin gözünüzün etrafındaki kırışıklıkları azaltmak veya kırışıklıkların olmamasını sağlamak için, göz kaslarınıza odaklanıp, yüzünüzdeki diğer alanlardaki kasları kırıştırmadan esnetme ve gevşetme egzersizleri yapmalısınız.

 Yüz Yogası Yapanlar
Yüz Yogası Yapanlar

Yüzümüzdeki kaslar:

  • Kaşları kaldıran kaslar (frontalis kası): Kaşların yukarı kaldırılmasını sağlar, yatay alın çizgilerinden sorumludur.
  • Kaşları indiren/çatan kaslar (korrugatör ve proserus kasları): Kaş ortasındaki dik çizgiden ve burun kökündeki yatay çizgiden sorumludur.
  • Gözü kapatan kas (orbikülaris okuli kası): Kaz ayağı çizgilerine neden olan kastır.
  • Burun üzerindeki kas (nazalis kası): Burun üzerinde tavşan çizgilerine neden olur.
  • Dudak kası (orbikülaris oris kası): Dudakları büzer, konuşmada, ıslık çalmada ve ağız hareketlerinde çok fonksiyonel bir kastır. yaş ilerledikçe barkod çizgilerine neden olur.

Yüzümüzde çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasını beklemeden müdahale etmek en iyisidir. Yüz yogasını beden sağlığımız için yaptığımız bir spordan farksız görebilirsiniz. Haftalık spor rutininize ilave olarak her gece uyumadan önce sadece 10-15 dakikanızı ayırarak pozları uygulamanız gözle görülür farklar yaratacaktır.

Uygulama öncesi cildinizi iyice temizleyin. Sonrasında kuru ise cildiniz nemlendirici krem uygulayın ve pozları uygulamaya başlayın. Eğer nemlendirici kullanmaz iseniz kuru cilt esnekliğini kaybettiğinden dolayı uyguladığınız pozlar cildinizi kırıştıracaktır. Buradaki en önemli husus pozları gerçekten doğru uyguluyor olmanız. Eğer pozları uygularken kendinizi görmüyorsanız çalıştırdığınız kas grubu belki başka bir bölgede kırışıklık oluşturacak durumlar yarabilir. Bu yüzden pozları ayna karşısında yapmanız kesinlikle çok iyi olacaktır. Pozları uygularken eğer başka bir bölgede kırışıklık oluştuğunu fark ediyorsanız o poz sizin uygulamanız için doğru değildir. O pozu hemen bırakmalısınız. Aksi takdirde bir bölgede kırışıklığı engellerken, diğer bölgelerin deforme olmasına neden olabilirsiniz.”

“Alnımdaki mimik çizgilerinin daha 30 bile olmadan iyice belirginleşmeye başlaması sebebiyle cinnet geçirdiğim bir gün araştırıp uygulamaya başladığım yoga çeşidi.

Beslenmeme dikkat etmeme rağmen biraz yapı biraz da fazla mimik kullanmam sebebiyle daracık alnımda 5 şeritli yola dönüşen alnımı önce anti-aging kremlerle mi iyileştirmeye çalışsam diye düşünüp, nemsizliğini bol nemlendirici kremle gidermeye çalışıp da doğru düzgün sonuç alamayınca önce doğallık diyerek araştırdım. Youtube’da pek çok yüz yogası videosundan işe yarar görünen bir kaç tanesini ezberledikten sonra yapmaya başladım. Benim o 5 şeritli yol bir anda olmasa da birkaç gün gibi kısa sürede dümdüz bir ovaya dönüştü. Artık fondötenlerimi baz olmadan ve çizgilere dolmadan da kullanabilmenin mutluluğu içindeyim.

Çizgileriniz çoğalmadan, derinleşmeden her insanın (evet zorla etrafımdaki erkeklere de inatla yapmaları için baskı kuruyorum, iyi de sonuç alıyorlar) uygulamaya başlaması gerekli diye düşünüyorum. Dünyanın parasını kremler ve estetik operasyonlarına vermeden önce en azından deneyin.

Yüz Yogası Yapanlar Öncesi ve Sonrası

Buradan yüz yogası yapanların önceki ve sonraki görüntülerini inceleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Scarex Jel Krem Ne İşe Yarar?

Instagram hesabımız: https://www.instagram.com/begonyakadin/

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx