Cilt Bakımı

Kusursuz Bir Ten İçin: BB Krem

Reklamlar

Son yıllarda kullanımı giderek artan BB krem aynı zamanda renkli krem olarak da adlandırılır. Cildi koruyucu ve besleyici özelliklere sahip olan BB krem genellikle hafif makyaj uygulamalarında kullanımı tercih edilen bir üründür.

BB kremler özel bakım içerikleri sayesinde cilt bakım rutinini desteklemeye ek olarak cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur. Bu sayede hafif makyaj uygulamalarında BB kremler fondöten alternatifi olarak kullanılabilir. Siz de cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun BB krem çeşitlerini Gratis’te inceleyebilir, farklı markalar tarafından farklı beklentileri karşılamak üzere formüle edilen BB kremleri en uygun fiyatlarla Gratis’ten satın alabilirsiniz.

BB Krem Neden Kullanılır?

BB krem (Blemish Balm / Beauty Balm) nemlendirici ve cilt tonu eşitleyici etkiye sahiptir ve hafif dokusuyla ön plana çıkar. BB krem çeşitleri makyaj ürünü oldukları kadar cilt bakım ürünü olarak da tercih edilebilir. Bu aynı zamanda BB krem kullanıldığında tek bir ürünle ciltte birden fazla sayıda ürünün sağlayacağı faydanın elde edilebileceği anlamına gelir. Çünkü BB krem kapatıcı, fondöten, nemlendirici krem ve makyaj bazı görevini üstlenir.

Reklamlar

BB krem hafif yapılı formülüyle cilde daha ışıltılı ve aydınlık bir görünüm kazandırır. Özellikle yaz aylarında BB krem kullanımı son derece konforludur. Hafif dokusu cilt tonunu eşitlerken cildin nefes almasını engellemez. Fondötenlere oranla daha hafif yapılı olmalarının yanı sıra BB kremlerin kapatıcılığı daha çok cilt tonunun eşitlenmesine odaklanır. BB kremler ile cildin aydınlatılması, yenilenmesi, nemlendirilmesi, pürüzsüz bir görünüme kavuşturulması ve güneş ışınlarına karşı korunması mümkündür.

BB Krem Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
BB Krem Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

BB Krem Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

BB krem de dâhil olmak üzere her tür kozmetik ürünün seçilmesi sırasında göz önünde bulundurulması gereken en önemli etken cilt tipi ve ihtiyaçlarıdır. BB kremlerin kuru, normal, yağlı, karma ve hassas cilt tiplerinde kullanıma yönelik çeşitleri vardır. Her cilt tipi özelinde farklı olmakla birlikte tüm cilt tiplerinin nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Nemlendirme etkisi yüksek olan BB kremler doğru seçildiğinde her cilt tipine uygun nemlendirme etkisi sağlanabilir.

Hassas cilt tipine uygun BB kremlerin formülündeki bileşenler cildin nem dengesinin ideal seviyede tutulmasını sağlar ve cilt hassasiyetine uygun bir besleyici etkiye sahiptir. Yağlı cilt tiplerinde kullanıma yönelik formüle edilen BB kremler ise bir yandan cildi nemlendirirken diğer yandan ciltte ideal yağ dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.

BB kremler seçilirken cilt rengi de göz önünde bulundurulmalıdır. BB kremler genellikle orta ve açık ton olarak üretilmektedir. Seçim sırasında ten rengine en yakın ürünün seçilmesine özen gösterilmelidir.

Reklamlar

BB Krem ve CC Krem Arasındaki Farklar Nelerdir?

BB kremler cilt bakımını destekleyen ve hafif kapatıcılık etkisine sahip ürünlerdir. CC kremler ise ciltteki kusurların örtülmesinden ziyade renk ve ton değişikliklerinin düzenlenmesine odaklanır. BB ve CC kremlerin arasındaki fark kapatıcılık etkisi, krem dokusu ve renk seçenekleri konusunda ortaya çıkar. CC kremlerin leke ve ton eşitsizliğine odaklanan formülleri BB kremlerin formüllerine göre daha yüksek kapatıcılık etkisi ile ön plandadır. Ayrıca formülleri BB kremlerden daha hafif bir yapıdadır.

BB kremler farklı ten renklerine uygun çeşitlere sahipken CC kremlerin renkleri uygulanacakları cilt sorunlarına göre mavi, mor ya da yeşil olabilir. Her iki ürünün ortak özellikleri arasındaysa göz altındaki hassas cilt bölgesinin nemlendirilmesine ve göz altı halkalarının gizlenmesine katkıda bulunabilmeleri sayılabilir. Siz de BB krem ve CC krem başta olmak üzere tüm makyaj ürünleri ve kozmetik ihtiyaçlarınız için Gratis’i ziyaret edebilirsiniz.

Munise Demircioğlu

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx