Cilt Bakımı

Çağla Şıkel Gözenek Sıkılaştırıcı Maskem

Çağla Şıkel Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Nasıl Yapılır?

Reklamlar

Çağla Şıkel gözenek sıkılaştırıcı maske, milyonlarca insan tarafından merak ediliyor. Çağla Şıkel gözenek sıkılaştırıcı maske, ünlü mankenin güzelliğinin sırrı olarak görülüyor. Her zaman ışıltılı, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olan Çağla Şıkel gözenek sıkılaştırıcı maske tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifi paylaştığı videoyu, tarifte bulunan yumurta ve unun cilde faydalarını bu yazımızda öğrenebilirsiniz.

Yumurta Cilde Faydaları

Kore cilt bakımı, insanların yardım edemeyeceği ancak deneyebileceği yeni trendlerle cilt bakımı pazarını ele geçirmeye devam etti. Birçok Kore cilt bakım ürününde yolunu bulan belirli bir bileşen yumurtadır. Yumurta beyazından yumurta sarısına ve hatta kabuğuna kadar birçok cilt bakımı uzmanı, cilt bakımında yumurta beyazının kullanımlarını buluyor.

Cilt kırışıklıklarını ve ince çizgileri giderir

Yumurta akı, cilt için protein ve kolajen gibi iki önemli bileşene sahiptir. Bu iki bileşen, iltihaplanmanın yanı sıra ince çizgiler ve kırışıklıklarla mücadelede giderek daha fazla yardımcı oluyor. Ancak yumurta beyazındaki moleküllerin cildin üst katmanlarının ötesine geçemeyecek kadar büyük olduğu unutulmamalıdır.

Reklamlar

Kolajen açısından zengindir

Toplamda yumurta beyazı, cilt ve vücut için harika olan on sekiz temel amino asit içerir. Aslında, kollajenin yumurtalarda o kadar yaygın olduğu gösterilmiştir ki, kabuk zarında, sarısında ve yumurta beyazında bulunur. 2015 çalışması, araştırmacılar yumurta kabuğu zarlarının cilt yaşlanmasının bastırılması ve cildi UVB radyasyonundan korunması üzerinde nasıl olağanüstü etkilere sahip olduğunu keşfettiler.

Cildi temizler, gözenekleri sıkılaştırır ve beyazlatır

Yumurtanın cilt bakımında en yaygın kullanımı, profesyoneller tarafından tavsiye edilen yumurta akı maskeleridir. Tüketiciler bu tedavileri evde yapmaya çalışırken, cildin bu tür bir tedaviyi güvenli bir şekilde almak için bir spa uzmanına gitmesi en güvenlisidir. Maske tedavisi ayrıca daha genç bir görünüm için gözenekleri küçültme ve cilt sıkılaştırma faydaları sağlayabilir. 

Kore cilt bakımında yumurta beyazlarının görülmesinin veya kullanılmasının bir başka popüler yolu, yüz temizleme kullanmaktır. Çoğu durumda, Kore cilt bakımı, yumurta beyazlarını kremalı bir dokuyla cilt bakımında kullanılmak üzere geliştirmiştir.

Un Cilde Faydaları

Buğdayın ve unun cilde faydaları yıllardır bilinmektedir. Ancak, sağlık yararları, onu tükettiğiniz biçime bağlıdır. İşlenmiş buğday, tahılın en iyi kısımlarını içermez. Tahılın işlenmesi sırasında, orijinal içeriğinin yüzde 40’ını uzaklaştırılarak daha az besleyici hale gelir.

Reklamlar

Tamamen tam buğdaylı un, buğday tohumu ve kepeği içerir. Yani, tam buğdaylı unlu mamulleri yediğinizde, tahılla birlikte gelen birçok harika sağlık faydasını elde edersiniz. Orijinal haliyle tam buğdaylı un, en zengin lifi, manganez ve magnezyum kaynaklarından biridir.

Tam buğday da dahil olmak üzere tam tahıllı unlar, cilde sağladıkları birçok şaşırtıcı faydası ile ünlüdür. Tam tahıllı unlar rafine edilmemiştir ve güzel ve sağlıklı bir cilde katkıda bulunan tüm temel besinleri içerir. Tam buğday ununun cildinize sağladığı faydalardan bazılarına bir göz atalım.

Cildi besler ve onarır

Tam buğday dahil tam tahıllı unda bulunan selenyum cildiniz için harika şeyler yapar. Tam buğday unlu mamuller tükettiğinizde ve tam buğday unu ile cilt maskesi uyguladığınızda, kazandığınız cilt faydalarından biri, selenyumun antioksidan özellikleriyle mümkün kılınan beslenmiş cilttir.

Cildi güneş hasarına karşı korur

Tam buğday ununun antioksidan özelliği cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korur. Ayrıca cildi diğer çevresel zararlardan korur.

Güzel bir cilt sağlar

Güzel, ışıltılı bir cildi kim istemez? Tam buğday unuyla tam da bunu elde edebilirsiniz! Tam buğday ununda bulunan E vitamini ve çinko size güzel, sağlıklı ve ışıltılı bir cilt verecektir.

Cilt esnekliğini teşvik eder

Tam buğday ununda bulunan selenyum, cildinize harika etkiler sunan bir mineraldir. Doğal bir yaşlanma karşıtı ajan olarak hareket eden selenyum, size ışıltılı bir cilt sunar. Aynı zamanda cildinizin elastikiyetini de korur.

Ciltteki akneleri giderir

Tam buğday, zararlı toksinleri atarak vücudunuzu temizlemeye yardımcı olan zengin lif içeriğine sahiptir. Bu toksinler çıkarıldığında cildiniz sivilce oluşumuna daha az eğilimli hale gelir.

Çağla Şıkel Gözenek Sıkılaştırıcı Maskem
Çağla Şıkel Gözenek Sıkılaştırıcı Maskem

Çağla Şıkel Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi

Bir kaseye bir yumurtayı kırın. Yumurtayı iyice çırpın. Ardından yumurtanın içine bir çay kaşığı un ekleyin ve iyice karıştırın. Bu maskeyi cildinize bir fırçayla uygulayın. Yirmi dakika beklettikten sonra bol ılık suyla cildinizi durulayın. Son olarak cildinize nemlendirici krem sürmeyi unutmayın. Bu maskeyi haftada üç defa kullanabilirsiniz. 

Çağla Şıkel Gözenek Sıkılaştırıcı Maskem Videosu

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx