Cilt Bakımı

Yaban Mersini ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Reklamlar

Yaban mersin mavi renkli kadife görüntülü kırmızı meyvelerdendir. Yaban mersini ile cilt bakımı yapılabilir. Çünkü yaban mersininin içinde çok fazla şifa vardır. Yaban mersini tıp alanında da çok kullanılmaktadır. İdrar yolu enfeksiyonuna, konsantrasyon zorluğuna, göz sağlığına, böbreklere iyi gelmektedir. Aynı zamanda cilde de çok faydası vardır.

Yaban Mersini Nedir? Nerede Yetişir?

Yaban mersini Kuzey ve Güney Yarım kürenin ılık olan yerlerinde yetişir. Türkiyede yaban mersininin diğer adı da keçiyemişidir. Bazı bölgelerde de ismi çalı çileği, çoban üzümü, kuş üzümü veya lifora adlarıyla da bilinmektedir.

Yaban mersini en çok Karadeniz Bölgesi’nde yetişir. Eylül ayında toplanır ve kış boyunca tüketilir. Yaban mersinin kış meyvesidir. Kırmızı diğer meyveler yaz meyvesidir. Yaban mersininin kış meyvesi olması diğer meyvelerden ayırmaktadır. Mavi mor bir rengi vardır. Ve şekil olarak üzüme benzemektedir. Yabani olarak yetişme şeklinden dolayı da ahududu ve böğürtlene benzemektedir.

Reklamlar
Yaban Mersini ile Cilt Bakımı

Yaban Mersininin Özellikleri ve İçerikleri Nelerdir?

Yaban mersini küçük tanelidir. Ve etli bir meyvedir. Hem tatlı hem ekşi bir tadı vardır. İçinde çok vitamin ve mineral vardır. Ve içinde şeker, pektin, tanen ve boyayıcı etkiye sahip mirtillin bulunmaktadır. Yaban mersininde antosiyaninler, selenyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko, A, B ve C vitaminleri ile pek çok sağlık sorununa karşı etkilidir. Yaban mersininin lif oranı yüksek olduğu için de çok zengin bir antioksidan kaynağıdır. Yaban mersinini hem sağlığınız için hem de cildiniz için kullanabilirsiniz.

Yaban Mersininin Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Yaban mersininin içindeki antioksidanlar sayesinde cilt hücrelerini korur ve güçlendirir.
  • Yaban mersini iltihap giderici etkisiyle patojenlere karşı dayanıklılığı arttırır.
  • Yaban mersininin içinde A vitamini vardır. Bu da yaşlanma sürecini yavaşlatmaktadır.
  • İçinde B vitamini olduğu için cildin canlı, parlak ve pürüzsüz bir yapıya kavuşmasını sağlıyor.
  • C vitamini açısından zengindir. Ve bu sebeple cildin nemini korur ve hücre yenilenmesini hızlandırmaktadır.
  • Cildinizdeki yağ oranını dengeler sivilce ve akne oluşumunun önüne geçer.
  • Ciltteki lekeleri giderir ve renk eşitsizliklerini dengelemektedir.
Yaban Mersini ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır
Yaban Mersini ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Yaban Mersini ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yaban mersinini tükettiğinizde vücudunuz için çok faydalıdır. Günde bir avuç tüketebilirsiniz. Aynı zamanda diyet yapan kişilere de tavsiye edilmektedir. Ve cilt bakım rutinlerinin de vazgeçilmesidir. Yaban mersinini cildinize sürerek cilt maskesi yapabilirsiniz. Fakat bu meyve cildinizi boyayabilir dikkatli olmasınız. Bundan dolayı yaban mersinini cildinizi uygulamak için meyve özünü içeren bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Ve içinde yaban mersini özü olan cilt bakım ürünlerini kullanırsanız meyvenin faydalarının yanında diğer bileşenleriyle de cilde daha fazla faydaları olacaktır. Kokusu da çok hoş olduğu için keyifli bir kullanım sunmaktadır.

Yaban Mersininin Zararları ve Yan Etkileri Var Mıdır?

Yaban mersininin çok faydası olduğu gibi fazla tüketilirse zararları da vardır. Bazı kişilerin alerjik reaksiyonu olabilir bu yüzden fazla tüketmemeleri tavsiye edilir. Ve olması gerekenden daha çok tüketilirse fazla kilo kaybına sebep olur.  Ve sindirim bozukluğu, kan şekerinin düşmesi gibi sorunlar da görülebilir. Yaban mersininin inceltici etkisi olduğu için kadın regl dönemlerinde tüketilmesi tavsiye edilmez. Kan sulandırıcı etkisi sebebi ile yakın zamanda ameliyat olacak kişilerin de yaban mersini tüketmemesi gerekmektedir.

Yaban mersini meyvesinin direkt olarak cilde uygulanması cildi boyayabileceği için ve meyvenin içinde asit olduğu içinde cilde zarar verebilir. Fakat cilt bakım ürünlerinin içinde kullanılması herhangi bir yan etkiye sebep olmamaktadır. Aynı zamanda başka yağlar ve doğal içerikli ürünler ile karıştırılarak da maske elde edilebilir. Yaban mersini maske çeşitleri şu şekildedir;

Reklamlar
Parlak Bir Cilt İçin Yaban Mersini Yüz Maskeleri
Parlak Bir Cilt İçin Yaban Mersini Yüz Maskeleri

Parlak Bir Cilt İçin Yaban Mersini Yüz Maskeleri

Yaban mersini kullanarak yapabileceğiniz maske tariflerini sizler için sıraladık…

Besleyici Yaban Mersini Maskesi

Cildinizin daha sağlıklı olması için yaban mersinli maske oluşturabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler bir fincanın dörtte biri kadar yaban mersini, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve baldır. Bütün malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Cildinize süre 20 dakika kadar bekletmelisiniz. Sonrasında cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Yaban Mersini Yoğurt Maskesi

Yumuşak yaban mersinlerini iyice bağdaşana kadar karıştırmalısınız. Sonrasında yağsız ya da az yağlı yoğurt ile yaban mersinini iyice karıştırmalısınız. Maskeyi cildinize sürebilirsiniz. Bu maske cildin hasar görmüş tabakasını parçalayacaktır. Maskeyi 20 dakika yüzünüzde bekletmelisiniz. Süre sonunda yüzünüzü soğuk su ile yıkayınız.

Yaban Mersini ve Aloe Vera Maskesi

Yaban mersini ve aloe verayı karıştırarak elde edeceğiniz bu maske gözaltı morluklarına harika bir çözümdür. Bu maskeyi hazırlamak için yapmanız gereken yaban mersininin içine aloe vera jelini eklemektir. Gözaltınıza yavaşça sürüp kısa bir süre bekletiniz. Süre sonunda ılık su ile cildinizi yıkayabilirsiniz.

Yaban Mersini ve Limon Maskesi

Eğer yağlı bir cilt yapısına sahipseniz limon ile sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler yaban mersini, yulaf, badem ve limon suyudur. 4 adet yaban mersinini inceltilip toz haline getirilen yulaf, badem ile karıştırınız. Ve limon suyu da ekleyiniz. Cildinize uygulayabilirsiniz. Maskeyi 15 dakika cildinizde beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Yaşlanma Karşıtı Yaban Mersini Cilt Maskesi

Yaban Mersini ile Cilt Bakımı yazımızda sizlere aktardığımız yaban mersini maskesi ile yaşlanma belirtilerini geciktirebilirsiniz. Gerekli olan malzemeler çeyrek fincan yaban mersini, E vitamini, aloe vera, zeytinyağı, bal, çeyrek fincan yulaf ezmesi ve kil. İlk olarak çeyrek fincan yaban mersinini blenderdan geçirmelisiniz. E vitaminini ekleyip. Aloe vera, zeytinyağı ve balı da çeyrek çay kaşığı ve çeyrek fincan yulaf ezmesi, kil eklemelisiniz.

Yaban mersini, E vitamini, zeytinyağı ve bal kuvvetli anti oksidanlardır. Bu meyveler C vitamini ile desteklendiğinde harika bir yaşlanma karşıtı maske elde edilir. Maskeyi cildinize sürmeden önce güzelce karıştırmalısınız. 15 dakika cildinizde beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz. Ve maskeyi bir kere kullandıktan sonra kalanını saklamayın. Tekrar kullanmayınız.

Gül Suyu ve Yaban Mersini Maskesi

Gül suyu cildimiz için çok faydalıdır. Yaban mersini, gül suyu, bal ve beyaz kil ile birlikte güzel bir maske elde edebilirsiniz. İlk olarak bir kaşık gül suyu ve balı karıştırmalısınız. Üzerine 1 yemek kaşığı beyaz kil ve rendelediğiniz yaban mersinlerinden ekleyiniz. Bütün ürünleri karıştırınız. Cildinizi temizleyip kuruttuktan sonra cildinize sürebilirsiniz. 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayınız.

Yaban Mersini ile Cilt Bakımı yazımızda yaban mersini nedir, nerelerde yetişir, cildimize ve vücudumuza faydaları nelerdir, yaban mersini ile yapılacak cilt maskeleri konularına değindik. Yaban mersini meyvesini tüketmeyi vücut ve cilt sağlığınız için ihmal etmeyiniz. Sağlıklı günler dileriz…

İlknur Gülhan

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx