Çiçekler

Hangi Ayda Hangi Çiçek Ekilir?

Reklamlar

Hoş görünümlere sahip olan çiçekleri mevsiminde ve gereken ayda ekmek bu ayların içerisinde yetiştirmek oldukça önemlidir. Hangi ayda hangi çiçek ekilir sorusu sürekli merak edilen bir konudur. Her çiçek kendine has bir koku ve bir renge sahiptir. Farklı özellikte olmalarından dolayı farklı isimler almışlardır. Her ayda her çiçek ekilmez. Bazı çiçeklerin yetişme mevsimleri farklılık gösterebiliyor. 

Ocak Ayında Yetişen Ve Ekilen Çiçekler Nelerdir? 

Bu ay kış aylarından birisidir. Mevsim oldukça çetin ve zorlu şartlara sahiptir. Bu ayda her bitki yetişmez neredeyse yetişen bitki sayısı yok denecek kadar azdır. Bazı bitkiler doğal yollar ile yani kendiliğinden çıkarken bazı bitkiler ise tohum ile yetiştirilmesi gerekir. Bu ayda yetiştirilen bitkilerin bakım periyotlarına dikkat edilmesi gerekilir.

Bunun yanı sıra sulama oranlarının da düşürülmesi gerekilir.

Reklamlar

Ocak ayında ekilmesi gereken bazı çiçekler şu şekilde sıralanabilir;

  • Hercai çiçeği,
  • Ametist çiçeği,
  • Pelesenk çiçeği,
  • Sabır ağacı çiçeği,
  • Camgüzeli çiçeği,
  • Begonya çiçeği,
  • Lobelya çiçeği,
  • Menekşe çiçeği gibi bitkiler bu ay içerisinde yetiştirilir.
  • Bu bitkilerin bakımları biraz daha özel ve dikkatli olmalıdır. Serin yerlerde yetişen çiçeklerdir bunlar. Hangi çiçek hangi ayda ekilir sorusu bu şekilde yavaş yavaş cevap bulmaya başlıyor. 
Şubat Ayında Yetişen Çiçekler
Şubat Ayında Yetişen Çiçekler

Şubat Ayında Yetişen Çiçekler?

Şubat Ayında Yetişen Çiçekler?
Şubat Ayında Yetişen Çiçekler?

Hangi ayda hangi çiçek ekilir? Her ayda mutlaka çiçek ekimi gerçekleştiriliyor. Ancak her çiçek her ayda yetiştirilmez. Bazı çiçeklerin yetiştirilmesi yaz aylarında kalırken bazı çiçekler kış aylarında yetişir. Şubat ayı genellikle gülfidanlarının budanmaya başladığı ilk aydır. İnsanlar bu aylarda güllerin dallarını budar. Soğuk bir ay olsa dahi insanlar bu ayda ilkbahar hazırlıkları yapmaya başlar. Balkonlar bu aylarda düzeltilmeye başlanır.

Bu şekilde ilkbahara hazırlık yapılır. Şubat ayında yetişen başlıca bitkiler ve çiçekler şu şekilde sıralanabilir;

  • Mavi çan çiçeği,
  • Suzan çiçeği,
  • Buz çiçeği,
  • Gayret çiçeği,
  • Bodur kalyoz çiçeği bu ayda ekilir.

Baharın başlangıcı ile de bu bitkiler yavaş yavaş filizlenir. Bitkilerin bakımı oldukça detay gerektirir. Her çiçeğe verilen su miktarı aynı değildir. Her çiçeğin bakımı ayni şekilde yapılmıyor. Bazı çiçekler daha çok özen isterken bazıları kendiliğinden yetişebiliyor. 

Reklamlar

Mart Ayında Hangi Çiçek Ekilmeli?

Mart ayının son günleri ilkbahar başlangıcıdır. Mart ayından önce çetin geçen kış aylarında bitkileri korumak amacıyla toprağın üst tarafına serilen saman turba ve bitki yaprakları Son kez değiştirilip yenilenebilir. Deli otu, gayret çiçeği, kadife, hüsnüyusuf, zinya, latin çiçeği, peygamber çiçeği, floş çiçeği mart aylarında yetişen bitkiler arasında yer alıyor. 

Nisan Ayında Hangi Çiçek Ekilmelidir? 
Nisan Ayında Hangi Çiçek Ekilmelidir? 

Nisan Ayında Hangi Çiçek Ekilmelidir? 

Hangi ayda hangi çiçek ekilir? Sorusu merak edilen bir sorudur. Her ayda neredeyse bitki yetişiyor ve yetişmeye devam ediyor. Nisan yaz ayının başlangıcı sayılan bir aydır. Bu aylarda genellikle yaz aylarında yetişen çiçeklerin hepsi yetişiyor bu çiçeklerin hepsinin bakımının yapılması gerekiyor. Renk renk bahçelerimizi ve balkonlarımızı süsleyen çiçeklerin bakımları ve su ihtiyaçları belli oranlarda giderilmeli.

Sularının günlük ya da haftalık olarak değiştirilmesi, bitkilerin zamanında budanması oldukça önemlidir. Nisan ayında yetişen bazı çiçekler şöyle sıralanabilir; Menekşe, mine, ateş çiçeği, gündüz sefası, petunya, cam güzeli, godetya, yıldız çadırı, schefflera gibi çiçekler bu aylarda yetişiyor. Son derece güzel renklere sahip olan bu çiçeklerin bakımının düzenli olarak yapılması gerekiyor. Bakımı yapılmayan çiçekler bir süre sonra hastalanabilir. Hastalanan çiçek yapraklar bir süre sonra solar ve diğer yaprakları da hasta etmeye başlar çiçek böylece tamamen kurumaya yüz tutar. 

Mayıs Ayının Çiçekleri Nelerdir?

Mayıs ayında güneş daha belirgin bir şekilde ortaya çıkar ve çiçekler daha fazla gelişir büyür ve açarlar. Bu ay yaz ayına doğru gittiği için daha çok güneşe dayanıklı olan bitkiler yetişiyor. Bu sebepten ötürü gölgeleme ayarlarının düzgün bir şekilde yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra evde yetişen ve cam önüne konulan çiçekler direkt olarak güneş ile temas etmemeli yüksek sıcaklıklara maruz bırakılmamalı. Bitkilerin düzenli bir şekilde sulanması gerekiyor. Yeteri kadar sulanmayan bitkiler solar. Yaz ayına geçilen bu ayda güneş ışınları daha dik açıyla gelmektedir. Mayıs ayı içerisinde ekilen çiçekler şu şekilde sıralanabilir; müge, sardunya, inci çiçeği, hor çiçeği ve açelya çiçeği bu aylarda yetişen çiçekler arasında yer alıyor.

Yaz Aylarında Ekilen Çiçekler Nelerdir?
Yaz Aylarında Ekilen Çiçekler Nelerdir?

Yaz Aylarında Ekilen Çiçekler Nelerdir?

Hangi çiçek hangi ayda ekilir? Bazı çiçekler kış aylarında, bazıları, yaz aylarında, bazıları ise kıs aylarında ekilebiliyor. Ancak en fazla ilkbaharda ve yaz aylarında çiçekler ekiliyor. Her yer cıvıl cıvıl renkli çiçekler ile güzel kokular ile doluyor. Haziran ve temmuz aylarında havalar bir hayli ısınmaya başladığı için bu aylarda çiçeklere su verme işleminin arttırılması gerekiyor. Bu aylarda çiçekler suya daha çok ihtiyaç duyar. Bu aylarda böcekler çiçekleri yemeye çalışıyor. Doğru ilaç ve ilaçlama yöntemi ile bu sorunun üstesinden gelinebilir. Ağustos ayında glayöl çiçeği ekimi için oldukça uygundur. 

İlginizi çekebilir: Siyah Gül Anlamı ve Özellikleri

YouTube Kanalımız: https://www.youtube.com/c/begonyakadin

Öner Ünlü

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx