ModaHaber

2023 Yılında Öne Çıkan Moda Akımları Nelerdir?

2021 Moda Akımları ve Moda Trendleri

Reklamlar
2023 Yılında Öne Çıkan Moda Akımları

2023 moda akımları, pandeminin gölgesinde kalmak yerine daha cesur adımlar attı. Ev ve kapalı mekan stillerine, tasarımcılar yeni yorumlar getirdi. Bir yıl kapalı kaldıktan sonra, modayı ve en son trendleri kutlamanın zamanı geldi. Neredeyse her on yılda bir ilham alarak, favori renklerinizi ve parçalarınızı şekillendirmenin pek çok yeni yolu var. Şık bir kova şapka veya pardösülerle nötr bir eşofman giyin ve kişiliğinizi ifade edin. 2000’lerin klasik pastel tonlarını ve 1950’lerden ilham alan başörtülerini yeniden ziyaret etme zamanı. Bu yıl viral hale gelen en trend on 2023 Moda Akımlarına göz atarak, bir sonraki online alışveriş çılgınlığınız için ilham alın. 2023 moda akımlarını sizler için yazdık.

Canlı Renkli Ekose Desenler
Canlı Renkli Ekose Desenler

Canlı Renkli Ekose Desenler

Parlak renkli ekose desenler, 2023 Moda Akımları sahnesinde ortaya çıkan en son trendlerden bazıları. Bu retro esintili stil, normal kombininizi güzelleştirmenin şirin bir yoludur ve her sezon için kombin yapması oldukça kolaydır. Eşleşen bir kazak ve ayakkabılarla parlak bir pantolon deneyin ya da tek renkli bir kıyafet için ekose bir bluzu ön plana çıkarın. Görünümü spor ayakkabılar veya topuklu ayakkabılarla tamamlayın. Tercihiniz ne olursa olsun parlak canlı renkli ekose desenler giymenin birçok yolu vardır. Bu desenleri pantolonlarda, taytlarda veya bluz ya da tişörtlerde kullanabilirsiniz ve nereye giderseniz gidin anında dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Nötr Renk Kombinasyonları
Nötr Renk Kombinasyonları

Nötr Renk Kombinasyonları

Bu trend bir süredir radarımızda ve neden etrafta dolaştığını görmek kolay. Nötrler şu anda endüstride tam bir klasik, öyleyse neden tüm yumuşak tonları bir araya getirmiyorsunuz? Bu fikri harika bir şekilde uygulamanın birçok yolu var. Nötr gri düğümlü bir elbise ve uyumlu bir kazak iyi bir kombindir. Alternatif olarak bej rengi salaş bir eşofman altı, aynı renk bir crop top ve hırka ile eşleştirebilirsiniz. Bir renk patlamasından hoşlanıyorsanız, yine nötr rengi uyumlu ayakkabılar ve kahverengi, lacivert veya altın rengi gibi zengin tonlarda bir çanta takın. Her zaman şık ve sofistike görünecek zamansız bir stil…

Reklamlar
Büyük Çiçek Baskıları
Büyük Çiçek Baskıları

Büyük Çiçek Baskıları

1990’ları ve 2000’leri büyük bir şekilde geri getiriyoruz, o zaman neden bildiğimiz ve sevdiğimiz büyük çiçek deseniyle başlamıyorsunuz? Moddan ilham alan bu ikonik baskı muhteşem ve 2023 Moda Akımlarına uygun, yani onu hemen hemen her şeyle şekillendirebilir ve sevimli görünebilirsiniz. Bir mikro mini etek ve cesur bir tişörtü uyumlu tonlarda eşleştirin veya iş dışında bir model hissi için kısa bir cesur floral desenli kazak ve maksi eteği koordine edin. Bu, kendinizi ifade etmenin ve hayattaki güzel şeyleri kutlamanın mükemmel bir yoludur.

Her Yerde Pastel Renkler
Her Yerde Pastel Renkler

Her Yerde Pastel Renkler

Bu sezon tamamen zahmet şıklık ve hoş görünmekle ilgili… Bu da pastel kombinleri denemek için mükemmel bir neden…. Yumuşak ve şeker gibi görünen renklerin yenilenmiş versiyonu, tek bir kıyafetle birleştirildiğinde harika görünüyor ve onu her sezon giymenin farklı yöntemlerini bulmanız mümkün. Bir limon sarısı pantolonu ve lavanta rengi bir gömleği birlikte kombinleyin ya da milenyum girişindeki 2023 Moda Akımları anlayışına bir selam çakmak için parlak bir kareli pantolon ve kalın topuklu spor ayakkabılar ekleyin. Tek renkli bir kıyafete başka bir boyut eklemek için farklı tonlarla karıştırıp eşleştirebilirsiniz hatta ilginç bir dokunuş için farklı desenlerle oynayabilirsiniz. Seçim tamamen size kalmış!

Eşofman Takımı ve Trençkot Kombinasyonu
Eşofman Takımı ve Trençkot Kombinasyonu

Eşofman Takımı ve Trençkot Kombinasyonu

Podyumlardan Instagram’a kadar modeller ve moda severler bu trendi kullanıyor. Dışarısı soğuk olduğunda ve sıcak, rahat ve şık görünmek istediğinizde, yapılandırılmış bir trençkot ile bir eşofman takımı giymekten daha iyi bir seçenek yoktur. Bu rahat ve şık kombinasyonu şekillendirirken, birbirini tamamlayan veya renk olarak eşleşen tonları tercih edin. Bu sayede kıyafetinize boyut katabilir ve tamamen bütünlüklü görünebilirsiniz. Spor ayakkabılar veya bir kalın topuklu combat botu ile stil vermekten çekinmeyin. Bu, iş dışı bir model estetiğini yeniden yaratmanın ve sıcaklık düştüğünde sıcak kalmanın mükemmel bir yoludur.

Neon Renkler
Neon Renkler

Neon Renkler

Sezonun favori renklerini gardırobunuza ekleyerek kutlayın. Bu sezon, sizi öne çıkaran parlak tonları ve desenleri seviyoruz O zaman neden onları günlük kıyafetlerinizle birleştirmeyesiniz? Her zamanki siyah kot pantolonunuz ve tişörtünüzle neon yeşili bir blazer cket deneyin ya da eşofmanınızı sıcak pembe bir takımla değiştirin. Bu tonlar sizi parlak, kabarcıklı ve güne hazır hissetmenizi sağlayacak. Moda, kendinizi ifade etmenin yeni yollarını denemek ve karıştırmakla ilgilidir bu yüzden onunla eğlenin!

Reklamlar
Eşarplar
Eşarplar

Eşarplar

1950’li yıllarda Grace Kelly’nin stillerinden, 2000’lerin başındaki moda ikonlarına kadar ilham arayan bu trend, yaklaşık bir asırdır moda dünyasında gelip gitti. Neden geri gelmeye devam ettiğini kolayca anlayabiliriz çünkü çok iyi görünüyor. Bu eşarplar başa bağlanır, kolayca şekillendirilebilir ve herhangi bir kıyafetle zahmetsiz şık görünür. Desenli bir eşarbı ikiye çapraz olarak ikiye katlayın ve başınıza bağlayın. Bu eşarp ile eşleşen güneş gözlüklerini bulun ve işte, kendinizi bir Hollywood yıldızına veya podyum modeline dönüştürdünüz!

Androjen Stil
Androjen Stil

Androjen Stil

Androjen stil, 1930’lardan beri moda dünyasında temel bir trend olmuştur. Bu estetik, oversize takımlardan, gömlekleri ve blazer ceketleri karıştırıp eşleştirmeye kadar büyük bir şekilde geri geliyor. Bu yıl düz paçalı pantolonları unisex tişörtler, bomber ceketler ve balıkçı yaka kazaklar ile 80’lerden ilham alan terzilere bayılıyoruz. Onları nötr tonlarda kullanmayı deneyin ve gerçek bir ifade için kırmızı veya yeşil gibi bir renk patlaması ekleyin. 2022 Moda Akımları söz konusu olduğunda, kendinizi konfor alanınızdan çıkarmak ve yeni şeyler denemek, tarzınızı denemenin en iyi yoludur. Bir şeyleri karıştırmaktan, cinsiyetsiz parçalar ile oynamaktan ve biraz eğlenmekten korkmayın!

Geniş Paça Kotlar
Geniş Paça Kotlar

Geniş Paça Kotlar

Üzgünüm, dar paçalı pantolonlar, ama artık geniş paçalı kotların üstünlüğünü gösterme zamanı. Bu sezon, 2000’lerin başından ilham almakla ilgili ve bu dönemi 2022 Moda Akımlarında kutlamanın en belirgin trendlerinden biriyle olmaktan daha iyi ne olabilir? Belden yüksekte oturan ve dizleri aşan bu alt kısım bacaklarınızı uzatır ve rahat bir 70’ler havası verir. Onları kısa bir kazak veya atlet, hatta oversize bir gömlek veya hırka ile şekillendirebilirsiniz. Renklerle oynayın ve farklı desenler ve stiller ile biraz eğlenin. Arkadaşlarınızla geçireceğiniz eğlenceli bir gün veya brunch’ta geçireceğiniz bir gün için favori seçiminiz olacağını garanti ediyoruz.

Pastel Renkli Kova Şapkalar
Pastel Renkli Kova Şapkalar

Pastel Renkli Kova Şapkalar

Bir süredir etrafta dolaşan bir başka trend de kova şapkası, ancak bu yıl ona retro bir dokunuş katıyoruz. Lavanta moru, limon sarısı ve bebek pembesi gibi pastel tonlar oynamak için harikadır ve uyumlu tonlarla eşleştirildiğinde çok sevimli görünürler. Stilinizin estetiğini yükseltmek ve kıyafeti birbirine bağlamak için aksesuarınızı gömleğinizle, çantanızla veya tüm takımınızla eşleştirin. Yüzünüzü çerçevelemek için saçlarınızı açın, çarpıcı özelliklerinizi sergilemek için kova şapkanızı kaşlarınızın hemen üzerinde tutun. Güneşten korunmanın ve çabasızca kusursuz görünmenin daha iyi bir yolu yok!

Büyük Boy Vatkalı Boyfriend Ceketleri
Büyük Boy Vatkalı Boyfriend Ceketleri

Büyük Boy Vatkalı Boyfriend Ceketleri

Uzun çizgili bir siluet oluşturun ve 80’lerden ilham alan büyük boy vatkalı boyfriend ceketler ve blazer ceketleriyle şekillerle oynayın. Omuz pedleri ve vatkalar yardımıyla bu dış giyim parçası, belinizi kavrar ve bacaklarınızı uzatır. Ultra modern bir stil için düz paçalı bir pantolon veya deri şortla bu görünümü harika hale getirin. Bu trende uyan renkler pudra mavisi, kömür rengi ve nötr renklerdir. Zahmetsizce şık bir estetik için bunu kolayca spor stile ya da klasik stile çevirebilirsiniz. Bu kombini abartmak ya da sadeleştirmek size kalmış!

Siyah Yüz Maskeleri
Siyah Yüz Maskeleri

Siyah Yüz Maskeleri

Pandemi döneminde hayatımıza eklenen maskeleri, güzelce de takabilirsiniz. Bu şık siyah yüz maskeleri, giydiğiniz hemen hemen her kıyafetle eşleşir ve burnunuz ve ağzınız için mükemmel bir koruma sağlar. Daha kolay nefes almak için ipeksi bir kumaş maske takın veya daha şık bir kombin isterseniz süslemeli bir siyah yüz maskesi seçin. Bu yüzü kaplayan maskenin ardındaki güzellik, beraberinde gelen sınırsız şekillendirme fırsatlarıdır. Kırmızı bir trençkottan renk bloklu bir takım elbiseye kadar her şeyi giyin ve son derece şık görünün. Akordeon tarzından geleneksel şekle kadar, sizi ve diğerlerini güvende tutacak pek çok seçenek var.

Sarı Çantalar
Sarı Çantalar

Sarı Çantalar

Bu sezon sarı çantalar podyumları ve sokakları ele geçirdi. Bu trendi tekrarlamak kolaydır ve zamansızdır. Bir kıyafeti renklendirmek için küçük bir debriyaj çanta ya da clutch çanta seçin veya günlük ihtiyaçlarınız için bir hardal sarısı çanta bulun. Zevkinize uyan pek çok renk seçeneği vardır ve diğer canlı tonlarla veya tek renkli bir kombinle eşleştirildiğinde inanılmaz görünürler. Dışarıda bir gece geçirmek için tamamen beyaz bir makyaj ile kehribar renkli bir el çantası veya şık bir altın rengi baget çanta seçin.

Folklorik Desenli İlham Alan Paltolar
Folklorik Desenli İlham Alan Paltolar

Folklorik Desenli İlham Alan Paltolar

Bu güzel ve karmaşık folklorik stillerden ilham alan paltolarla bu sezon sonuna kadar gidin. Sıcaklık düşmeye başladığında, kıyafetinizi sıcak tutmak için birkaç kat narin nakış ve dantel ekleyin. Her bir dış giyim parçasındaki karmaşık goblen, tek renkli siyah veya kahverengi bir takımla harika görünüyor veya parlak ve ilginç bir seçim için bir dizi başka renkte seçin. Bu trendi şekillendirmek kolaydır ve her vücut tipinde harika görünür.

Beyaz Diz Boyu Çizmeler
Beyaz Diz Boyu Çizmeler

Beyaz Diz Boyu Çizmeler

Bu klasik go go dansçılarından ilham alan ayakkabılarla 1960’lara geri dönün: Beyaz diz boyu çizmeler. İlhamını yüzyılın ortalarındaki 1968 kuşağından alan bu Nancy Sinatra onaylı görünüm, kıyafetinizi yükseltmenin şık bir yoludur. Desenli bir mini elbise veya etek, bir balıkçı yaka kazak veya funky stili bir tayt ile giyin. Bu sezon, zahmetsiz bir his için salaş bir stili tercih edin veya seksi bir dokunuş için 2022 Moda Akımlarında şık ve dar bir kesim tercih edin.

Sarı ve Camel Renk Kombinasyonları
Sarı ve Camel Renk Kombinasyonları

Sarı ve Camel Renk Kombinasyonları

Sarı ve deve tüyü rengi stiliyle kombinlerinizi nötr tutun. 70’lerden alınan trend ciddi bir yükseliş kazandı. Bu tonları karıştırıp eşleştirmek, giymeyi tercih ettiğiniz kıyafet ne olursa olsun, takımlarınıza boyut ve derinlik katar. Soğuk aylar için açık kahverengi bir takım elbise veya hardal rengi boğazlı bir ceket ya da şık bir ten rengi tişört ve camel rengi flamalı pantolon deneyin. Bu ince ama gurur verici kombinasyon, bu sezon denenecek en sıcak görünüm.

Canlı Mavi Aksesuarlar
Canlı Mavi Aksesuarlar

Canlı Mavi Aksesuarlar

Öne çıkmak için doğduysanız, neden herkese benzeyesiniz? Kıyafetlerinizi güncellemek için monokrom kıyafetinize canlı mavi bir aksesuar ekleyin. Bu trendin ardındaki güzellik, sezon boyunca deneyebileceğiniz sınırsız sayıda seçenek. Dior’dan ördek yumurtası mavisi bir çantadan, şık bir Marine Serre kova şapkasına kadar hepsini deneyebilirsiniz. Bu parçaları şekillendirirken, tüm siyah veya gri kıyafetleri tercih edin. Parlak ton, daha derin tonlar arasında öne çıkacaktır. Aksesuarlarınızı karıştırıp eşleştirin ve önemli parçalarınızı sallamanın yeni favori yolunu keşfedin.

Saçaklı Çantalar
Saçaklı Çantalar

Saçaklı Çantalar

Bir açıklama yapma zamanı geldiğinde, çantanızın, sizin yerinize konuşmasına izin verin. Bu sezon gördüğümüz en büyük görünümlerden biri de çantalardaki püsküller. Püsküllerin kumaşa yakın sallanmasına izin verin veya maksimum etki için neredeyse yere çarpmalarını izleyin.  Abartılı tasarımın dikkatleri üzerinize çekeceğinden ve kendinizi şık hissetmenizi sağlayacağından emin olabilirsiniz. Deri püskül veya suni kürk arasından seçim yapın. Bu parçayı her mevsim kullanabilirsiniz ve neredeyse her etkinlikte stilinize uydurmayı sağlayabilirsiniz. Klasik bir his için kahverengi veya siyah gibi koyu tonları seçin, ancak diğerlerinden farklı olmak istiyorsanız kırmızı veya yeşil gibi koyu tonlara dalın. 

2022 Moda Akımları adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Moda ile ilgiliyseniz 2021 İlkbahar Yaz Modası adlı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Bizi Instagram’dan da takip edebilirsiniz: begonyakadin

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx