Spor

Spor Çantasında Kesinlikle Bulunması Gereken 10 Eşya

Reklamlar

Spora başlamadan önce hayat kurtarıcı olacak, spor çantasında kesinlikle bulunması gereken 10 eşya ve aksesuar yazımızı okuduktan sonra tüm kaygılarınızdan kurtulabilir ve çok fonksiyonlu bir spor çantası hazırlayabilirsiniz. Daha sağlıklı ve fit bir hayata adım atmak istiyor fakat yanınızda hangi spor eşyalarının bulunması gerektiği konusunda tereddütte misiniz? Spor eşyalarınız için hayat kurtarıcı uyarısında bulunduk çünkü o an umursamadığınız bir eşya veya aksesuar yarı yoldan geri dönmenize ve güzel başlayan bir yolculuğun mutsuzlukla sonuçlanmasını sağlayabiliyor.

Spor salonunda egzersiz ya da farklı spor dallarını uygulamak için hem egzersiz sırasında hem de egzersiz bitiminde çeşitli ekipmanlara ihtiyacınız olacak. Her spor dalına uygun gereksinimler farklılık gösteriyor olsa dahi, herkesin spora giderken yanında bulundurması gereken temel eşya ve aksesuarlar bulunuyor. İşte, spor çantanızda kesinlikle bulunması gereken 10 eşya ve aksesuar listemiz.

Spor çantası
Spor çantası

Spor Çantası

Spor eşyalarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlamadan önce elbette bu eşyaları yerleştirmek için fonksiyonel bir spor çantasına ihtiyacınız olacak. Tercihinizi spor eşyalarını yerleştirmek için uygun bölmeleri bulunan sırt çantası veya kol çantalarından yana kullanabilirsiniz. Sizin tarzını hangisi yansıtıyor olursa olsun spor çantası alırken bazı özeliklerin bir arada olduğu ve ihtiyacınızı karşılayacak bir çanta almalısınız. Egzersize giderken içine koyacağınız eşyaları sıkıştırmadan yerleştirebilecek kadar büyük fakat valiz gibi hantal da olmamalı; matara, spor ayakkabı, havlu ve diğer malzemeleri ayrı yerlere koyabileceğiniz bölmelere sahip olmalıdır. Antrenman çantanızı seçerken rahat hava alabilen ve anti bakteriyel malzemeden üretilmiş, yıkanabilir ürünleri tercih etmelisiniz. Motivasyonu yüksek tutmak için tüm bu özellikleri barındıran şık bir spor çantasını pek çok mağazadan ve çevrimiçi olarak temin edebilirsiniz.

Reklamlar
Spor Ayakkabı
Spor Ayakkabı

Spor Ayakkabı

Egzersiz programlarının olmazsa olmazı, yapılacak aktiviteye uyun bir çift spor ayakkabıdır. Spor çantanızda mutlaka yer alması gereken ilk eşya olan spor ayakkabıyı unutmanız, spor salonunun kapısından geri dönmeniz gerektiği anlamına geleceği için bu konuya dikkat etmelisiniz. Alacağınız spor ayakkabı kapalı alanda giymeye uygun ve kaymaz tabanlı olmalıdır. Tabii bu durum spor salonuna gidecekseniz geçerli olan bir durum, jogging, trekking ya da tırmanış gibi sporlar için açık alana gidecekseniz kendinize uygun bir spor ayakkabıyı yanınızda bulundurmayı unutmamalısınız. Hangi koşulda olduğunuz fark etmeksizin spor ayakkabıyı seçerken rahat hareket edebileceğiniz, terlemeye karşı bol hava alan ve koku oluşmasını önleyecek bir spor ayakkabı almalısınız.

Spor kıyafetleri

Spor çantanızın en güzel yerinde olmayı hak eden spor giysilerini elbette unutmuyoruz. Her spor dalına ayrı olarak tasarlanmış rengarenk birçok spor kıyafeti seçeneğini temin etmeniz mümkün. Spor yaparken bile kişilerin tarzını yansıtan taylar, eşofmanlar, şort, tişört ve atletlerden mutlaka edinmelisiniz. Ve spor çantanıza mutlaka yerleştirmelisiniz. Burada önemli olan yapacağınız spora uygun giysi tercihi yapılmasıdır, örneğin bisiklete binecek ya da pilates yapacaksanız bol paçalı alt giysilerini tercih etmemelisiniz. Aynı zamanda mevsime uygun ve cildin nefes almasına yardım eden sentetik kumaşlardan üretilen giysileri spor çantanızdan eksik etmemelisiniz.

Havlu
Havlu

Havlu

Fitness çantanızı hazırlarken, spor çantanızın büyüklüğüne bağlı olarak bir ya da birkaç adet spor havlusu yerleştirmek önceliklerinizden biri olmalıdır. Spor yapmanın en büyük amacının ter atmak ve bol bol terlemek olduğu düşünüldüğünde havlunun gerekliliğine hak vereceksiniz. Spor salonuna gidecekseniz hijyen koşulları iyi bile olsa mutlaka kendi havlunuzu götürmeli ve onu kullanmalısınız. Aynı zamanda açık havada spor yapmayı düşünüyorsanız da, terledikten sonra boynunuzun tutulmaması ve çok daha sağlıklı biçimde egzersize devam edebilmek için de havluya ihtiyacınız olacağını göz önünde bulundurmalısınız. Tercih edeceğiniz havlu; kolay taşınabilir, çok ince olmayan ve teri emici gücü bulunan pamuklu malzemeden oluşmalıdır. Mikro fiber havlularda bu konuda size yardımcı olabilir ve spor çantanızın içindeki yerini alabilirler.

Duş havlusu

Özellikle fitness için spor salonunu tercih edenlerin spor çantasında kesinlikle bulunması gereken 10 eşyadan biri, duş havlusudur. Tempolu bir egzersizin ardından vücudunuzun her yeri sırılsıklam bir şekilde salondan ayrılmayı düşünmüyorsanız çantanızda mutlaka bir duş havlusuna yer açmalısınız. Bazı spor salonları müşterilerine duş havlusu imkanını sunuyor fakat siz yine de içinizin rahat etmesi için kendi duş havlunuzu yanınızda götürün. Tabii duş havlusuyla birlikte, çantanızda çok küçük bir alana sığabilecek seyahat tipi şampuan ve duş jeli almayı da ihmal etmemelisiniz.

Reklamlar
Su matarası
Su matarası

Su matarası

Spor yaparken terleme yoluyla vücudunuzda bir hayli su kaybı gerçekleşeceği için spor çantanızda kesinlikle bulunması gereken materyallerden biri de içi su dolu bir su matarası olacaktır. Efor sarf ederken kaybettiğiniz suyu yerine koymamanız halinde vücut susuz kalıp, sağlık sorunları ile karşılaşmanıza neden olabilir. Bu nedenle evden ya da ofisinizden çıkmadan önce spor çantanıza su mataranızı yerleştirdiğinizden emin olmalısınız. Mikrop ve bakterilerin içine sızmasına engel olan kapaklı ve şık su mataralarını kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Müzik çalar veya kulaklık

Egzersiz yaparken motivasyonu güçlendirmeyi etkileyen unsurlardan biri kuşkusuz ki müzik dinlemektir. İster açık havada bir yürüyüş, ister spor salonunda yapılan fitness programlarında müziğin ritmine ayak uydurmak pek çok sporseverin tercih ettiği bir durumdur. Özellikle spor salonunda sürekli aynı şarkıları dinlemekten sıkılan kişiler spor çantasını düzenlerken küçük bir müzik çaları ya da kulaklığı yerleştirmeyi unutmamalıdır. Böylece yorucu ve bazen sıkıcı hale gelebilen spor antrenmanlarını, en sevdiğiniz müzikler eşliğinde eğlenceli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz.

Kalp atış hızı monitörü

Akıllı saatler teknolojinin sunmuş olduğu en güzel kolaylıklardan biridir. Özellikle fitness yapan kişiler için vazgeçilmez bir aksesuar durumuna gelen akıllı saatlerde spor çantanızın en önemli materyallerindendir. Adım sayma, kalp atış hızını gösterme ve yakılan kalori miktarını gösterme özellikleri bulunan bu küçük cihaz sayesinde çok daha keyifli bir egzersiz deneyimi yaşayabilirsiniz. Özellikle hiit kardiyo tercih edenlerin çok işine yarayan bu akıllı cihazları uygun fiyat karşılığında pek çok markaya ait mağazadan ve çevrimiçi yollardan temin edebilirsiniz.

Egzersizde gerekli olan spor aksesuarları

Spor salonunda ya da açık havada egzersizlerinizi gerçekleştirirken bir yanda da olası sakatlıklara karşı önlem olacak ekipmanları yanınızdan ayırmamalısınız. Spor çantanızda çok fazla yer kaplamayacak olan bu yardımcı ekipmanlar sayesinde diz ve bileklerde oluşabilecek ani burkulma ve incinmelerin önüne geçebilir ve daha güvenli bir spor deneyimi yaşayabilirsiniz. Bunlar arasında en fazla işinize yarayacak olan; bileklik, dizlik, tozluk, eldiven ve ağırlık çalışanlar için bel kayışı en önemli aksesuarlardan bazılarıdır. Ayrıca uzun saçlı kişiler daha rahat egzersiz yapabilmek için saç bandı ve yedek tokalarını mutlaka spor çantalarına yerleştirmelidirler.

Sağlıklı atıştırmalıklar

Egzersiz sırasında efor kaybetmeniz sonucu acıkmanız gayet doğal bir durum olacaktır. Böyle bir durumda çantanızda bulunduracağınız sağlıklı atıştırmalıklardan faydalanabilirsiniz. Spor sırasında kaybettiğiniz enerjiyi geri kazandıracak ve spor çantanızda kesinlikle bulunması gereken 10 şey arasında olan protein barlar ve ceviz, çiğ badem, kuru üzüm gibi kuruyemişler kan şekerinizi dengede tutacaktır.

Bu yazımızı beğendiyseniz Sıkı Kollara Sahip Olmak İçin Yapılabilecek 5 Hareket yazımızı da okumak isteyebilirsiniz.

Yeni yayınlanan videolarımızdan haberdar olmak için YouTube kanalımızı da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Deniz Solmaz

Merhaba Deniz ben. Bundan sonra bende buradayım, kadına ve yaşama dair keyifli yazılarda buluşmak dileğiyle.

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx