Cilt Bakımı

Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Önerileri

Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Önerileri ve İpuçları

Reklamlar

Yağlı ciltler için cilt bakım önerilerini merak ediyor musunuz? Cilt tipleri zamanla değişebilir. Yani cildiniz şimdi yağlı olsa bile, sonsuza kadar yağlı kalacağı anlamına gelmez. Bu serideki tüm yazıları okumak, tüm cilt tiplerini anlamanıza ve cildinizin (belki de) bir gün değişeceği zamana sizi hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

Bu hafta yağlı ciltlere odaklanıyoruz. Yağlı cilt yağlı hissettirir, pürüzlü bir dokuya sahip olabilir ve çok büyük, görünür gözeneklere sahip olma eğilimindedir. Çoğu insan, sıcak aylarda sebum üretiminde hafif bir artış yaşar. İster her zaman yağlı bir cilde sahip olun, ister cildinizi değiştiren hava koşulları olsun, doğru cilt bakım ürünleriyle yağınızı uzak tutabilir ve cildinizin genel sağlığını iyileştirebilirsiniz. Yağlı ciltler için cilt bakım önerilerini sizler için yazdık.

Temizleyici
Temizleyici

Temizleyici

Kuru ciltlerin aksine yağlı ciltler sabahları temizlemeden gidemez. Geceleri cildinizde kir, fazla yağlar ve yabancı maddeler birikmiştir ve (nazikçe) çıkarılmazsa gözeneklerinizi tıkayabilir. Güne taze bir tuvalle başlamak için sabah rutininize hafif bir su bazlı temizleyici ile başlayın. Temiz bir yüzle başlamak, aşağıdaki cilt bakım ürünlerinin daha iyi çalışmasını da sağlar.

Reklamlar

Neogen Real Fresh Foam Green Tea köpüren temizleyici, teri, kiri ve makyajı nazikçe temizlerken cildi aydınlatmak ve nemlendirmek için fermente yeşil çay özleri içerir. Whamisa Organic Flowers Foaming Gel nazik, sülfatsız, doğal temizleme jeli teri ve kiri giderir ve cildi tahriş etmeden gözenekleri açar. Cildi temizlerken cildi nemli tutmak için hyaluronik asit ve betain ile zenginleştirilmiştir.

Eksfoliyasyon
Eksfoliyasyon 

Eksfoliyasyon 

Yağlı cilt, özellikle ölü cilt hücresi oluşumuna, siyah noktalara ve tıkanmış gözeneklere eğilimlidir. Bunun ötesinde çevresel hasar, cilt yüzeyinin donuk, pürüzlü, pürüzlü hale gelmesine ve ince çizgilerin görünümünün kötüleşmesine neden olabilir. Tıkanmış gözenekleri ve pürüzlü cildi önlemek için cildinizi düzenli olarak (haftada iki ila üç kez) nazik bir eksfoliyan ile pul pul dökmeniz önemlidir. AHA’lar ve BHA gibi kimyasal eksfolyantlar, koyu lekelerin hafifletilmesine yardımcı olmak ve donuk cilde parlaklık kazandırmak için hücre döngüsünü artırmak için harikadır, fiziksel eksfolyanlar ise cilt dokusunu iyileştirmeye yardımcı olur.

Skinfood Black Sugar Perfect Essential Scrub 2X nazik peeling, siyah şeker, rafine pirinç şarabı ve botanik yağlar ile cildi eksfoliye eder, pürüzsüzleştirir, canlandırır ve nemlendirir. Ölü cilt hücrelerini temizler ve yumuşak, pürüzsüz bir cilt için cilt dokusunu iyileştirir. 

COSRX One Step Original Clear Pad, akne ile savaşmak, sebumu düzenlemek ve cildi nemlendirmek için tek kullanımlık peeling pedlerdir. Aktif bileşenler gözeneklere derinlemesine nüfuz ederek istenmeyen pislikleri temizlemek ve daha fazla cilt problemini önlemek için cildi sakinleştirir ve rahatlatır.

Reklamlar

İlginizi çekebilir: En İyi Cilt Bakım Markaları

Tonik
Tonik

Tonik

Yağlı ciltler için tonikler, esasen kuru ciltler için tonerlerle aynı şeyi yapmalıdır. Artık kir ve makyajdan kurtulmalı, cildinizi cilt bakım rutininizin sonraki adımlarına hazırlamalı ve sonrasında cildinize uyguladığınız ürünlerden cildinizin daha aktif maddeleri emmesini sağlamalıdırlar. Yağlı ciltler için iyi bir tonik, cildi kurutmadan yağlılığı ve parlamayı giderir. Cildinizin dokusunu iyileştiren ve gözeneklerinizi en aza indirirken aynı zamanda cildinizin nem dengesini koruyan bir tonik arayın. Pigmentasyon veya tahriş gibi başka cilt sorunlarınız varsa, aynı anda birden fazla şey yapan (iyileştirme, aydınlatma, yatıştırma) bir tonik aramayı deneyebilirsiniz.

Missha Time Revolution Clear Toner, ölü cilt hücrelerini ve kalıntıları nazikçe çıkarmak için AHA’lar ve BHA’lar içeren yumuşak bir tonik ve eşit bir cilt tonu için hücresel yenilenmeyi teşvik etmek için fermente maya özü içerir.

Whamisa Organic Flowers Toner Refresh, lotus çiçeği, narenciye özleri ve galaktomyces ile cildi canlandırır ve yeniden dengeler.

COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner, AHA’lar ve BHA’lar içeren peeling toniğidir. Cildi nemlendirirken beyaz nokta, siyah nokta ve lekeleri önler.

Missha Super Aqua Oil Clear Toner, gözeneklerin boyutunu azaltmak ve sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olmak için cadı fındığı, çay ağacı ve yosun özleri içeren nemlendirici bir toniktir.

Serumlar
Serumlar

Hedeflenen Tedaviler: Serumlar/Özler/Ampuller

Hedeflenen bir şekilde sahip olduğunuz cilt endişelerini gidermek için bu adımı kullanın. Cildinizin neme ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, nemlendirici bir tedavi uygulayın. İnce çizgilerle mücadele etmek istiyorsanız yaşlanmayı geciktirici bir tedavi kullanın. Cildinizi aydınlatmak istiyorsanız, parlatıcı bir tedavi kullanın. Benim tavsiyem, yağlı ciltler için daha kolay emilen daha sulu, hafif tedavilere bağlı kalmak olacaktır.

Huxley Essence: Grab Water, yoğun nemlendirme için yüzde 85 sahara kaktüs özü, nane ve greyfurt özleri içeren jel tipi bir özdür.

Blithe Vital Treatment 9 Essential Seeds, dokuz çeşit doğal tohumla cildi nemlendirir ve niacinamide ile renk bozulmasını giderir. Sağlıklı, genç ve eşit bir cilt tonu için cildi gençleştirir ve aydınlatır.

Neogen Pore Refine Serum, greyfurt ve cadı fındığı özü ile gözenekleri sıkılaştırır ve fazla sebumu azaltmak için gözenekleri temizler ve kirleri giderir.

Missha Time Revolution White Cure Science Blanc Tone-Up Serum, beyaz trüf özleri, pirinç kepeği özleri, fermente inci özleri, glutatyon ve cildi aydınlatmak için çeşitli meyve asitleri içeren konsantre beyazlatıcı serumdur.

Nemlendirici ve Göz Kremi
Nemlendirici ve Göz Kremi

Nemlendirici ve Göz Kremi

Cildinize az önce verdiğiniz tüm besinleri hafif bir nemlendirici ile kapatın. Emülsiyonlara veya jel tipi nemlendiricilere sadık kalın, çünkü daha zengin kremler muhtemelen gözeneklerinizi tıkar ve cildinizi daha da parlak hale getirir. Hassas veya tahriş olmuş bir cildiniz varsa, tahrişleri hafifletmek için sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliklere sahip nemlendiriciler arayın. Bundan sonra, hassas göz altlarınızı nemli ve korumalı tutmak için hafif bir göz kremi arayın.

Whamisa Organic Flowers Water Cream, hafif dokulu nemlendirici kremdir. Cildi nemlendirmek ve beslemek için fermente soya fasulyesinden yapılan benzersiz bir antioksidan ve nemlendirici olan Natto sakızı ile formüle edilmiştir. Cildi gençleştirmek ve kaldırmak için adenozin, aydınlatmak için meyan kökü ve bisabolol ve cildi beslemek için murumuru yağı içerir.

Dr. G Barrier Activator Cream (oily sensitive), yağlı cildi nemlendirir, sebum üretimini düzenler ve seramidler ve filagrin ile koruyucu bariyeri güçlendirir.

Skinmiso Pore Zero Night Cream, nemlendiren, sakinleştiren, beyazlatan, yağı kontrol eden, kırışıklıkları önleyen ve gözenekleri küçülten yedisi bir arada gece kremi. Tamamen doğal malzemelerle üretilmiştir.

Secret Key Snail Repairing Eye Cream, hücre yenilenme ve iyileşme oranını artırmak için salyangoz mukus özleri ve EGF içeren nemlendirici ve onarıcı göz kremidir.

Güneş kremi
Güneş kremi

Güneş kremi

Güneş kremi cilt bakımında hayati bir adımdır ve güneşten korunma söz konusu olduğunda konuyu çok kısa tutmamamız gerekir.

Sabah rutininizi zararlı UV ışınlarına karşı korumak ve erken yaşlanmayı önlemek için bir güneş koruyucu ile bitirin. Cilt tonunuza bağlı olarak en az SPF 30 olarak derecelendirilmiş bir güneş koruyucu kullanmak istersiniz. SPF’li bir nemlendirici kullanarak bir nemlendirici ve bir güneş koruyucuyu birleştirebilirsiniz. Güneş kremi olarak ne kullanırsanız kullanın, onu bolca uyguladığınızdan emin olun! Genel kural yüzünüz için bir çay kaşığı kullanmanızdır.

Bazı fondötenlerin ve BB kremlerin güneş koruyucuları vardır, ancak ortalama bir kişinin yüzüne uyguladığı BB krem ​​miktarı, gün boyunca cildi korumak için yeterli değildir. Bu yüzden fondöteninizin veya BB kreminizin SPF’si var diye ayrı bir güneş kremine ihtiyacınız olmadığını düşünmeyin. Yüzünüze yarım çay kaşığı fondöten uygulamadığınız sürece cildinizi korumak için makyajınızın altına mutlaka ayrı bir güneş kremi kullanmalısınız.

Missha All-Around Safe Block Sebum Zero Sun, sebum üretimini dengeleyen ve cildi kurutmadan matlaştıran hafif, suya ve tere dayanıklı güneş koruyucudur. Bu ürün sizin cilt tipiniz için uygundur.

Dudak kremi
Dudak kremi

Dudak kremi

Dudaklarımızda yağ bezleri yoktur. Yani yağlı cilt tipine sahip olan insanların bile dudaklarını kurutabilir. Nemlendirici dudak balsamı ile dudaklarınızı yumuşak ve nemli tutun!

Bizi Begonya Kadın adlı Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx