Cilt Bakımı

Ev Yapımı Lavantalı ve Zeytinyağlı Temizleyici ve Yüz Kremi Tarifi

Reklamlar

Zeytinyağlı yüz kremi içeriği ve doğal yapısı nedeniyle cilt bakımında faydası kanıtlanmış doğal yağlardan bir tanesi. Antioksidanlar ve vitaminlerle dolu yapısı nedeniyle cilt bakım ürünlerinin de vazgeçilmez içeriğidir.

A vitamini içeren yapısı cilt için hem iyileştirici hem de yapılandırıcı özelliğe sahiptir. Hücrelerinizin onarılmasına ve yenilenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda içerisinde bulundurduğu E vitamini ile de ciltteki zararlı dokularla savaşmaya yardımcı olan bir antioksidandır. Zeytinyağı, ince yapısı nedeniyle cilt tarafından kolayca emilir. İçeriğindeki bu faydalı vitaminler ve antioksidanlarla birlikte kansere ve yaşlanmaya karşı etkili bir mücadele de yürütür.

Bu nedenle evde kendi yapacağımız temizleyici ve yüz kremi için zeytinyağı mükemmel bir seçim. Özellikle yağlı ve sorunlu bir cilde sahipseniz cildinize dışarıdan ekstra yağ takviye etmek korkutucu gibi görünebilir. Ama durun, korkmayın.

Reklamlar

Aslında hiç de öyle düşündüğünüz gibi değil. Zeytinyağının moleküler yapısı, cildin ürettiği yağa benzer. Bu nedenle onunla yüzünüzü temizlediğinizde veya nemlendirici olarak kullandığınızda, cilt soyulmuş gibi hissetmez ve cildin aşırı yağ üretmesine gerek kalmaz. Ayrıca zeytinyağı tıkanmış gözeneklere nüfuz edebilir ve tıkanıklığı çözebilir.

Kendi cilt bakımınızı yapmakta yeniyseniz zeytinyağı başlamak için kolay bir tercihtir. Zeytinyağı, cildi temizlemek için tek başına kullanılabilir. Mükemmel bir göz makyajı temizleyicisi olarak dolabınızda mutlaka bulundurmanız gerek.

Nemlendirici olarak kullanmak isterseniz de cildinize ince bir tabaka halinde uygulayabilirsiniz. Daha fazla fayda için uçucu yağları ekleyin. Lavanta, zeytinyağı ile karıştırıldığında harika kokuyor.

Şu içerik de ilginizi çekebilir: Patates Maskesi Suna Dumankaya Tarifleri

Reklamlar

Zeytinyağı seçerken dikkat etmeniz gerekenler:

  • Soğuk sıkım zeytinyağı olmasına dikkat edin.
  • Soğuk sıkım kullanmanız tavsiye ediliyor. Bu, daha az işlem gördüğü ve daha saf olduğu anlamına gelir.
  • Soğuk sıkım, zeytinden yağın çıkarılması sırasında herhangi bir ısı kullanılmadığı anlamına gelir. Isıya maruz kalmaları halinde çoğu yağın faydaları kaybolabilir.

Zeytinyağının faydalarını yeterince anlattık. Şimdi sıra zeytinyağı ve lavanta yağı ile evde yapacağımız doğal temizleyici tarifine geldi.

Zeytinyağlı ve Lavantalı Yüz Temizleyici Tarifi
Zeytinyağlı ve Lavantalı Yüz Temizleyici Tarifi

Zeytinyağlı ve Lavantalı Yüz Temizleyici Tarifi

  • 1/2 su bardağı Soğuk Sıkım Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı Hint Yağı
  • 10 damla Lavanta Esans Yağı

Yüz temizleyici nasıl uygulanır?

Hazırladığımız bu ürün tamamen yağlardan oluştuğu için homojen bir karışım elde edeceğiz. Temizleyicimiz, aşırı yağ ve kirin yok olmasına, gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olacak.

Bunun için elinize 1-2 pompa hazırladığınız içerikten sıkın. Gözleriniz de dâhil olmak üzere tüm cildinize masaj yapın. Bu ürün, gözleri tahriş etmeden göz makyajını en iyi şekilde temizleyecektir.

Cildinize 1-2 dakika nazikçe masaj yapın. Ardından cildinizi yakmayacak şekilde sıcak bir havlu ile yüzünüzü örtün. Havlu soğuyana kadar bekletin. Bu sayede havludaki ısı ve buhar gözeneklerinizi açarak, temizlenmesine yardımcı olacak. Ardından cildinizi nazikçe silin. Havlu ile durulayın ve tekrar ısıtın. Sıcak havluyu 1-2 kez tekrarlayın.

Yüzünüze düzenli kullanımda canlılık ve hijyen sağlayacak temizleyici tarifimizden sonra sıra zeytinyağı ve lavanta yağlı nemlendirici yüz kreminde.

Zeytin ve Lavanta Yağlı Nemlendirici Yüz Kremi
Zeytin ve Lavanta Yağlı Nemlendirici Yüz Kremi

Zeytin ve Lavanta Yağlı Nemlendirici Yüz Kremi

  • 1 su bardağı damıtılmış su
  • 1/2 çay kaşığı koruyucu madde (Neodefend)
  • 1/4 su bardağı Soğuk Sıkım Rafine Edilmemiş Zeytinyağı)
  • 1 küçük parça balmumu
  • 30 damla Lavanta Esans Yağı

Yüz kremi nasıl kullanılır?

Orta bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun.Suya bir cam kase yerleştirin. Zeytinyağını ve balmumunu yavaşça kâseye koyun ve ısıtın.(asla kaynatmayın)

Başka bir tencereye yine aynı şekilde su ve kase ekleyin. İçerisine suyu ve neodefend (koruyucu madde) ekleyin. Her iki karışımı da ayrı ayrı yaklaşık 70-80 dereceye kadar ısıtın. (Bu işlem çok önemli, aksi takdirde kreminiz sertleşmez).

İpucu: Su yağdan daha geç ısınır. Yağ ve balmumu karışımına diğer tencerede hazırladığınız karışımı dökün. Bir blender ya da kaşık yardımıyla yaklaşık bir dakika kadar karıştırın. 15 dakika bekleyin. Ardından 30 saniye daha karıştırın. Yağ / balmumu karışımına su dökün. İçeriklerin birbiri ile tamamen karıştığına emin olmak için tekrar bir saat daha bekleyerek karıştırmaya devam edin. Sonra lavanta esans yağı ekleyin.
Karışımınızı istediğiniz kaba alarak 24 saat bekletin.

Ev yapımı nemlendiricilerin küf ve bakterilere karşı savunmasız olduğunu unutmayın. Kreminizi buzdolabında tutmak raf ömrünü son derece uzatacaktır.

Yukarıda cildinizin ihtiyaçlarını karşılayarak istediğiniz görünüme kavuşmasına yardımcı mükemmel ve çok basit 2 tarifi verdik. İddia ediyoruz, herhangi bir kozmetik mağazasında bu kadar doğal ve besleyici bir ürün bulamazsınız.

Unutmayın, kullandığınız yeni ürünlerin sonuçlarını görmek bazen bir ay veya daha uzun sürebilir.

Begonya Youtube kanalımızı ziyaret edin.

ilginizi çekebilir: Farmasi Egzama Kremi Faydaları

Merve Ekinci

Renkli kişiliğim ile efsane içerikler üretmeye geldim. Asla vazgeçmeyen her kadın gibi biraz süslü ve ne istediğini bilen biriyim. Kafamın içinde kurduğum senaryoları yazılarıma aktarıyorum. Umarım sizlerde keyifle okursunuz.

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx