AromaterapiPratik Bilgiler

Göbek Deliğine Yağ Sürmenin Faydaları

Reklamlar

Vücudumuz için bazı yağlar çok faydalıdır. Göbek deliğine yağ sürmenin faydaları nelerdir, göbek deliğine yağ sürünce vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur. Göbek deliğine yağ sürmenin sağlık ve güzellik açısından faydaları vardır.

Göbek Deliğine Yağ Sürmenin Faydaları

Göbek Deliğine Yağ Nasıl Sürülür?

Kulağa çok ilginç gelse de göbek deliğine yağ sürmenin çok faydası olduğu iddia edilmektedir. Göbek deliğine sürdüğünüz yağ esansiyel yağlardan bir olabilir. Göbek deliğine yağ sürüp masaj yapınca bir takım rahatsızlıklarınızdan kurtulacağınız söylenmektedir. Çünkü göbek deliği annenizin karnında sizi yaşama bağlamıştır. Yetişkinlik döneminde de göbek deliği enerjinin depolandığı bir denge merkezi görevini görmektedir. Göbek deliği vücudun her organına birden fazla damar yoluyla bağlı olduğu için masaj yağı sinir uçlarını beslemeye ve vücudun sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

Ayurveda Hindistan’ın Vedik kültürüne dayanan 5bin senelik doğal bir şifa sistemidir. İnsanların doğal yollar ile her anlamda dengede ve zinde kalması için uğraşan bilgilerden oluşur. Kelime olarak ‘yaşam bilimi’ anlamına gelmektedir.

Reklamlar

Ayurveda’nın ilk hedefi insanların ideal bünye tipini tespit etmek ve vücudunda herhangi bir sorun olması durumunda bunun nedenini ve kaynağını bulmaktır. Dengenin tekrar sağlanması için doğal yöntemler ile öneriler sunmaktır.

Ayurveda’ya göre göbek deliği yaşamın kökenini temsil eder. Çünkü anne karnındaki bebeğin beslenmesi göbek bağı ile gerçekleşir. Bu sebeple de göbek deliği beslenmenin ilk yeri güçlü enerji merkezi olarak kabul edilmektedir. Gelin birlikte göbek deliğine yağ sürmenin faydalarını ele alalım;

Göbek Deliğine Yağ Sürmenin Faydaları Nelerdir?
Göbek Deliğine Yağ Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Göbek Deliğine Yağ Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Göbek deliğine yağ sürmenin bilimsel ismi Pechoti yöntemidir. Geleneksel bilime göre de göbek deliği vücuttaki özel bir ‘Pechoti’ bezine bağlıdır. Bu özelliğinden dolayı esansiyel yağları ve kokuları emmek, vücutta bulunan sinir bağlantılarını düzeltebilir, iyileştirebilir ve dengeleyebilir. Göbek deliğine yağ sürmeni işleyişini destekleyen hiçbir klinik kanıt yoktur. Anca geleneksel olarak terapötik masajların vücut için harikalar yarattığı söylenmektedir.

Göbek Deliğine Yağ Sürmenin Faydaları

1- Sindirim yeteneğini geliştirir

Göbek deliğine yağ sürmenin en önemli faydasının sindirim sistemine olduğu düşünülür. Eğer göbek deliğinize birkaç damla hardal yağı ile masaj yaparsanız irritabl bağırsak sendromunu hafifleteceği söylenmektedir. Bunun yanında pechoti yönteminin bağırsak sağlığına yardımcı olmaya ve mide rahatsızlığı, şişkinlik veya kabızlık gibi diğer sindirim sorunlarını azaltmaya yardımcı olduğu da düşünülmektedir.

Reklamlar

Göbek deliğinize hardal yağı uygulamasını karnınızın kenarlarına dairesel hareketler ile uygularsanız karaciğerdeki dalaktan mide ve safra suyunun salınmasına yardımcı olacağı, bunun da sindirimi iyileştireceği düşünülür. Mide bulantısı ve bağırsak ağrısından kurtulmak için göbek deliğine nane veya zencefil yağı da uygulayabilirsiniz.

Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta uçucu yağları taşıyıcı yağlar ile seyreltip kullanmaktır. Aksi halde bu yağların fazla miktarda ve cilde direk kullanımı cildinize zarar verebilir.

2- Zihni sakinleştirir

Göbek deliğini dairesel olarak uyarmanın stres atmanıza ve rahatlamanıza yardımcı olabileceği söylenmektedir. Göbek terapisinin parasempatik sinir sistemini harekete geçireceği iddia edilir. Yani buna göre göbek terapisi duygularınızı dengelemeye ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı olabilir. Aromaterapide stres atmak için yaygın olarak kullanılan lavanta yağı, zihinsel sağlığı iyileştirmek için göbek deliğine masaj yapmak için de seyreltilerek kullanılabilir.

Cilde doğal bir ışıltı verir
Cilde doğal bir ışıltı verir

3- Cilde doğal bir ışıltı verir

Cilt güzelliği için de göbek deliğine zeytinyağı ile masaj yapmanın faydalı olduğu söylenmektedir. Böylece cildiniz pürüzsüz ve berrak bir görünüme kavuşacaktır. Zeytinyağı en doğal en faydalı yağlardan biri olduğu için, içeriğindeki asitleri ve antioksidanlarla iltihaplanmayı azaltmaya, cilt problemlerini önlemeye, cilt enfeksiyonlarını iyileştirmeye yardımcıdır. Ve zeytinyağı dudaklardan topuklara kadar cildi baştan ayağa nemlendirmeye yardımcı olabilir.

Göbek deliğine yağ sürmenin bir diğer faydası da göbek deliğinden her topikal bir uygulamada gözden kaçabilecek yerlerde bile yağın transdermal olarak gezinmesini sağlamasıdır. Böylece parlak ve esnek bir cilde sahip olacaksınız.

4- Saç büyümesini uyarır

Göbek deliği vücudumuzdaki 72bin damara bağlıdır. Bu nedenle göbek deliğine yağ sürülmesi saçların sağlıklı büyümesine ve hacminden sorumlu olan mineralleri emmesine yardımcı olacağı düşünülmektedir. Ayrıca saçın beyazlamasından sorumlu olan damarların da beslenebileceği ve erken beyazlamayı önleyeceği, saçın köklerinin güçlendireceği söylenmektedir.

Saç dökülmesini engellemek için vitamin ve mineral bakımından zengin olan bir yağ seçilmelidir. Bu nedenle içinde bol miktarda C vitamini, B, E, bakır ve çinko bulunduran Hindistan cevizi yağı iyi bir seçim olacaktır. Aşırı kuru saç derisi için göbek deliğine yağ uygulaması yapılacaksa için göbek deliğine zeytinyağı veya jojoba yağı da kullanılabilir.

5- Üreme sağlığını iyileştirir

Göbek deliğine yağ sürmenin üreme sağlığı açısından da etkili olduğu söylenmektedir. Uçucu yağlar ile göbek deliğine masaj yapmak kadınlarda da, erkeklerde de üreme sağlığını iyileştirebilir. Her gün karnınıza birkaç damla yağ ile masaj yaparsanız sperm sayısını artırmaya, menstrüel krampları hafifletmeye, doğurganlığı artırmaya ve üreme bozukluklarını önlemeye yardımcı olabilir. Bunun için kullanabileceğiniz yağlar birkaç damla neem yağı, kuşburnu yağı, hindistancevizi yağı veya limon esansiyel yağıdır.

Eklem ağrılarını hafifletir
Eklem ağrılarını hafifletir

6- Eklem ağrılarını hafifletir

Göbek deliğinize yağ sürmek eklem ağrısını da hafifletebilir. Kaslarda meydana gelen iltihaplanma ve yıpranmalar sonucunda çok ağrı çekiyor olabilirsiniz. Bu durumda hint yağı, biberiye yağını göbek deliğinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Böylece ağrınız azalacak ve eklemleriniz güçlenerek, esnekliği artacaktır. Fakat tabi ki eklem ağrılarının başlangıç seviyesinde başarılı sonuçlar alınabilir. İlerleyen eklem ağrılarında bu işlemin bir faydası olmama ihtimali yüksektir.

7- Kuru göz sendromunu iyileştirir

Göz kuruluğuna neden olan birçok faktör vardır. Ve göz kuruluğu günlük yaşamı olumsuz etkiler. Göz kuruluğuna uzun süre ekrana maruz kalma, sigara içme, yaşlanma veya başka herhangi bir tıbbi durum neden olabilir. Göz kuruluğu şikayeti için göbek deliğine hindistancevizi ile masaj yapmanın etkili olabileceği söylenmektedir. Çünkü göbek deliğine yapılan masaj ile kan dolaşımını hızlanır ve göz sağlığınız iyileşir.

Göbek deliğine yağ sürmenin faydaları sizi de şaşırtmış olmalı! Hiç aklımıza gelmeyecek bu yöntemi deneyerek etkili sonuçlar almanızı umarız.

Göbek Deliğine Yağ Nasıl Sürülür?

Göbek deliğine yağ sürme işlemi oldukça kolaydır. Yapmanız gereken göbek deliğinize yağ döküp 5-10 dakika dairesel hareketlerle masaj yapmaktır. Etkili sonuçlar için bu işlemi her gün yatmadan önce yapabilirsiniz. Ayrıca gece yatmadan önce göbek deliğinize yağ sürmenin bir faydası da sabah daha sakin olmanıza yardımcı olmasıdır.

İlknur Gülhan

Reklamlar
Abone ol
Bildir

1 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
1
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx