AromaterapiCilt Bakımı

Ozon Yağının Faydaları

Reklamlar

Son zamanlarda cilt bakımında ve sağlık konusunda etkili bir yağ olan ozon yağının faydaları nelerdir birlikte ele alalım. Ozon yağı birçok sorunun çözümünde çok etkilidir. İlk olarak akla gelen akne ve sivilceleri yok etmesidir. Ayrıca ozon yağı saç bakımı ya da egzama gibi rahatsızlıkların giderilmesinde de kullanılabilir.

Ozon yağını kim bulmuş diye merak ediyorsanız, Nicola Tesla! Gerçekten Nicola Tesla ozon yağını ilk yapan ve kullanan kişidir. Elektrik akımının mucidi Tesla, 1896 yılında ürettiği ozon jeneratörüyle zeytinyağının içine ozon gazını yedirmiştir. Ve sonraki zamanlarda tüberkülozu solunum yoluyla tedavi etmede kullanılmıştır. Gelin birlikte ozon yağı nedir ve ozon yağının faydaları nelerdir, bu soruların cevaplarını ele alalım.

Ozon Yağı Nedir?
Ozon Yağı Nedir?

Ozon Yağı Nedir? Ozon Yağı Nasıl Elde Edilir?

Ozon yağı, ozon isminin nereden geldiğini ele alalım. Ozon yağı, ozon gazının zeytinyağıyla karıştırılmasıyla elde edilmektedir. Bu nedenle ozon yağı denmektedir. Alternatif tıpta kullanılan çok sevilen şifalı bir yağdır.

Reklamlar

Ozon yağının çok sayıda faydası ve olumlu etkileri vardır. Ozon yağı tıp alanında kullanılmaya başlamıştır. İlk ozon yağını üreten Nicola Tesla, kendi ürettiği jeneratörde ozon yağlarını elde edip doktorlara satmıştır. Böylece tıp alanında kullanılmaya başlamıştır.

Ozon yağı şimdilerde de online sitelerde, aktarlarda satılmaktadır. Ozon yağı alternatif tıp ürünü haline gelmiştir. Ozon gazı, saf oksijenlerden oluşur. Ozon yağı zeytinyağı ile soğuk presleme yöntemiyle karıştırılır. Bunun sonucunda ozon yağı ortaya elde edilir. Ozonlanmış bir zeytinyağının dış kısmı beyaz renktedir, iç kısmı ise jel gibi berrak bir renk almıştır. İyi bir ozon yağı almak istiyorsanız soğuk presleme yöntemiyle elde edilmiş olmasına dikkat ediniz. Buzdolabında saklanması halinde uzun seneler boyunca bozulmadan kullanabilirsiniz.

Ozon Yağının Faydaları Nelerdir?

Ozon yağı şifalı bir yağdır. Özellikle cilt bakımında, cilt yenileme için çok faydalıdır. Oksijenin hayat veren iksirinden oluşmaktadır. Ozon yağının faydaları nelerdir sizler için ele aldık. Ozon yağının tıbbi olarak kanıtlanmış bilinen faydaları şunlardır:

  • Ozon yağı cilt lekelerini yok etmeye yardımcı olur.
  • Ozon yağı ile cildinizin renk tonunu ayarlayabilirsiniz, cilt beyazlatmak için kullanılabilir.
  • Ozon yağı sivilcesi olan kişiler için etkili bir çözüm olarak görülmektedir.
  • Sivilcelerin ve aknelerin yok edilmesinde oldukça etkilidir.
  • Cilt hastalıkları olan egzama, sedef gibi çeşitli cilt hastalıklarının tedavi sürecini hızlanmasına yardımcıdır.
  • Ozon yağı, böcek sokması sonrasında oluşan acıyı dindirir, şişlikleri giderir.
  • Ozon yağı saç üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.
  • Saç diplerindeki kuruluk ya da pul pul dökülmelere karşı da ozon yağı kullanılabilir.
  • Ciltte portakal kabuğu görüntüsüne neden olan selülitin giderilmesine destek olur.
  • Soğuk algınlığı gibi solunum yollarını etkileyen hastalıklarda ozon yağı kullanılabilir.

Ozon Yağı Yüze Sürülür Mü? Cilde Faydası Nedir?

Ozon yağı en çok yüz için kullanılır. Sizde ozon yağını yüzünüze krem gibi sürebilirsiniz. Cilde uygulanmasıyla, etkili olduğu birçok cilt sorunu vardır. Bu sorunlar nelerdir ele alalım. Ozon yağının farklı amaçlar için nasıl kullanıldığıyla ilgili ayrıntılı açıklamaya geçmeden önce, ozon yağının yüzde nasıl kullanıldığını ve cilde olan faydalarını burada okuyabilirsiniz. Ozon yağının faydaları en çok cilt üzerinde denenmiştir. Cilde kullanımı sonrasında olumlu sonuçlar alınmış harika bir üründür.

Reklamlar

Ozon Yağının Cilde Faydaları

Ozon yağının antioksidan özelliği vardır. Yüzünüze ozon yağı uygulayacaksanız cildinizin olduğundan emin olun ve sonrasında yüzünüzün tamamına sürebilirsiniz. Böylece cildiniz canlanacak ve cilt hücreleriniz yenilenecektir. Ve yüzünüzde akne ya da sivilce sorunu varsa, sivilceli olan bölgeye günde 2 kez masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Gece yatmadan önce cildinizi temizledikten sonra ozon yağı sürüp yatabilirsiniz. Böylece sabah kalktığınızda cildinizin canlandığını ve ışıl ışıl olduğunu göreceksiniz. Ozon yağı, dokuların altına işleyerek uygulandığı bölgedeki kan akışını hızlandırır. Böylece cildinizdeki cansız hücreler atılır ve yeni hücreler oluşur. Cildiniz daha canlı ve pırıl pırıl bir görünüme kavuşur.

Ozon Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Ozon yağının en bilinen faydası uygulandığı bölgedeki hücreleri canlandırıp beslemesi ve yenilemesidir. Bu nedenle cilt için çok faydalıdır. Ozon yağı uygulandığı bölgeye oksijen takviyesi yapar, hayat verir. Ozon yağının birçok kullanım alanı ve kullanım yöntemi vardır. Fakat en çok kullanılan şekli ilgili bölgeye el ile masaj yaparak emilmesini sağlamaktadır.

Ozon yağı kullanmadan önce bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bölgenin temiz olmasıdır.

  • Cildinizde meydana gelen akneler için temizlediğiniz yüzünüze günde iki kez sürebilirsiniz.
  • Cildinizde oluşan kesikler, çatlaklar, egzama, yaralar ya da pişik ve yanıklar için direkt olarak ozon yağını sürebilirsiniz. Kısa bir süre sonra iyileştirici özelliğini göreceksiniz.
  • Baş ağrınız için de ozon yağı kullanabilirsiniz. Başınızda ağrı olan bölgeye ozon yağı sürebilirsiniz. Hemoroid, kas ağrısı, kafa derisindeki problemler gibi daha birçok sorunda ozon yağı etkilidir.

Fakat unutmamanız gerekir ki ozon yağı sihirli bir değnek değildir. Zamanla ve düzenli kullanım ile etkili sonuçlar alacaksınız. Cildiniz ile ilgilenir gerekli bakımı yaparsanız cildinizden olumlu tepkiler alacaksınız.

Ozon Yağı İçilir mi?

Ozon yağının cilt yüzeyine sürülerek uygulandığından bahsettik. Peki ozon yağı içilir mi diye merak ediyorsanız gelin bu sorunun cevabını ele alalım. Ozon yağı ağızdaki yaralara sürülebilir, ancak genel olarak içilmesi tavsiye edilmez. Bazı uzmanlar içilebilir olduğunu söylese de genel bir kanı yoktur. Bu nedenle ozon yağı içilmemeli, cilt yüzeyine uygulanmalıdır.

Ozon yağını televizyonlarda sık gördüğümüz uzmanlar İbrahim Saraçoğlu ve Feridun Konak’da tavsiye etmektedir. Alternatif tıpta kullanılan ozon yağının kullanım alanlarını ve kullanım şekilleri için bahsettiğimiz uzmanların görüşlerinden de fikir alabilirsiniz.

Ozon Yağı Nerelerde Satılır ve Fiyatı Ne Kadar?

Cilt üzerindeki faydalarını duyunca ozon yağı kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak ozon yağını nereden alabilirim diye merak ediyorsanız hemen cevaplayalım. Ozon yağını online alışveriş sitelerinde ya da alternatif tıp ürünü satan eczanelerde bulabilirsiniz. Ozon yağını temin ettikten sonra kullandığınız zamanlar dışında buzdolabında saklayın. Böylece bozulmadan uzun bir süre kullanabilirsiniz.

Ozon yağı çoğunlukla şişelenmiş olarak satılmaktadır. Fakat tüp içinde krem halinde satılan ozon yağları da mevcuttur. Ozon yağı kremi alırsanız gene en sağlıklısı buzdolabında saklamaktır. Ozon yağı fiyatı ise şişe ölçüsüne göre değişmektedir. 2023 itibari ile 50 ml ozon yağının fiyatı 75- 80 TL civarındadır.

Ozon yağının gerçek olduğuna emin olun ve güvendiğiniz bir markanın yağını almaya çalışın. Ürünün boyutuna göre fiyat araştırması yaparken, ürünün orijinalliğine dikkat edin. Uygun fiyatlı olanı değil güvenilir olan ürünü tercih etmeniz en sağlıklısıdır.

Ozon Yağı Zararları ve Yan Etkileri?

Ozon yağını cildinize uyguladığınız bölgede bir canlılık görülür. Gerçekten etkili ve başarılı sonuçlar alırsınız. Kullananlarında da yorumları çoğunlukla bu yöndedir. Ozon yağının bilinen bir olumsuz özelliği yoktur.

Ozon yağı kullanan kişiler herhangi bir zararını bildirmemiştir. Herhangi bir zararı yoktur. Yapılan araştırmalara göre de ozon yağının sürekli kullandığımız temas halinde olduğunuz birçok üründen daha fazla yararlı olduğu kanıtlanmıştır.

Bunun yanında ozon yağı alırken dikkat etmeniz gereken nokta; aldığınız ozon yağının markasıdır ve soğuk pres yöntemi ile elde edilmiş olmasıdır. Aldığınız ozon yağı güvenilir bir markaya ait olmalıdır. Almadan önce iyi araştırıp içinde katkı maddesi ve kimyasal olmadığına emin olmalısınız. Eğer aldığınız ozon yağının içinde kimyasal varsa bu durumda cildinizde olumsuz sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz.

İlknur Gülhan

Reklamlar
Abone ol
Bildir

1 Yorum
Eski
Yeni Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
1
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx