Cilt Bakımı

Ayva Çekirdeğinin Cilde Faydaları

Reklamlar

Yaz aylarında daha çok çeşitli meyve vardır. Kışın manavlar ve pazarlarda yerini alan ayva çekirdeğinin cilde faydaları nelerdir birlikte ele alalım. Ayvanın kendisi çok faydalı olduğu gibi çekirdeğinin de birçok faydası vardır. Bugüne kadar bu bilgiden haberiniz yoksa ve ayvanın çekirdekleri atıyorsanız da bugünden sonra ayva çekirdeklerini saklayın. Ayva çekirdeklerinin özellikle cildimiz çok sayıda faydası vardır.

Ayva çekirdeklerinin içinde hem bol miktarda vitamin vardır, hem de bolca antioksidan bulunur. Bu özelliklerinden dolayı cilt sağlığı için çok faydalıdır ve cildin ölü derilerden arınmasına yardımcı olur. Eğer cildinizde meydana gelen sivilcelerin lekelerinden, güneş yanıklarından ve güneş lekelerinden şikayetçiyseniz ayva çekirdeğini kullanabilirsiniz. Ayrıca ayva çekirdeği leke giderici etkisinin yanında ciltteki kırışıklıklara, sarkmalara da karşı da çok etkilidir. Ayva çekirdeğinin kırışıklık ve sarkmalara iyi gelmesinin en önemli nedeni ise içinde bulundurduğu anstringent yani bir cildi germesi bu sayede gençleştirmesidir.

Cilt bakımında ayva çekirdeği
Cilt bakımında ayva çekirdeği

Ayva Çekirdeğinin Cilde Verdiği 3 Fayda

Ayva Çekirdeği Doğum Sonrasındaki Sarkmaları Giderir

Ayva çekirdeği özellikle kadınların bilmesi ve kullanması gereken bir üründür. Ayva çekirdeği kadınların doğum sonrasında göğüslerinde ve göbek bölgesinde meydana gelen sarkmalara iyi gelmektedir. Bunun nedeni ayva çekirdeğinin anstringent özelliğidir. Yani cildi gererek daha genç daha güzel görünmesi sağlar. Bu etkisinden faydalanmak için ayva çekirdeği ile bir cilt maskesi elde edin ve cildinize uygulayın. Bir süre sonra güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Reklamlar

Ayva Çekirdeği Cildin Doğal Nemlendiricisidir

Ayva çekirdeğinin bir diğer faydası da cildi nemlendirmesidir. Kuru bir cilde sahipseniz ve cildinizi doğal olarak nemlendirmek istiyorsanız, ayva çekirdekleri ile bir jel elde edip cildinize sürebilirsiniz. Ayva çekirdeği jeli kullanarak cildinize nemi hapseder ve cilt kuruluklarını önlersiniz. Cilt kuruluğundan dolayı meydana gelen egzama gibi rahatsızlıkların da önüne geçebilirsiniz. Bunun yanında ayva çekirdeği ile cilt maskesi yaparsanız, cildinizdeki gözenekler küçülür ve siyah noktalarınızdan kurtulursunuz.

Ayva Çekirdeği ile Göz Altı Morlukları Giderilir

Yoğun bir iş temponuz var ya dinlenemiyorsanız, ya da genetik olarak en ufak yorgunlukta gözaltınızda morluklar oluşuyorsa ayva çekirdeği ile maske hazırlamayı deneyin. Bu maske ile morlukların neden olduğu yorgun görüntü ortadan kalkacak ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?

Yüz için Ayva Çekirdeği Maskesi

Yüzünüz için ayva çekirdeği maskesi yapabilmek için gerekli olan malzemeler; 2 yemek kaşığı ayva çekirdeği, 1 su bardağı doğal gül suyu, 2 çay kaşığı badem yağıdır. Ayva çekirdeği maskesi hazırlamak oldukça kolaydır. Gül suyuna ayva çekirdeklerini ekleyin ve bir gece boyunca bekletin. Sabah gül suyundan ayva çekirdekleri süzün ve içine badem yağı ekleyin. Maskeniz hazır. Bu maskeyi yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Bu maskeyi 1 hafta saklayabilirsiniz. Ve haftada iki kere cildinize uygulayabilirsiniz.

Cilt Lekeleri ve Sivilceler İçin Ayva Çekirdeği Maskesi

Cilt lekelerinden ve sivilcelerden kurtulmak için maske hazırlamak istiyorsanız okumaya devam edin; 1 tane ayvanın çekirdeklerini çıkarın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip cezvede kaynatın. Bu şekilde dört saat kadar dinlenmeye bırakın. Bu sürede ayva çekirdeği jelini salacaktır. Kaynattığınız ve dinlendirdiğiniz ayva çekirdekli suyu cildinizde leke ve sivilce olan bölgelere sürebilirsiniz. Bu maskeyi cildinizde hiç leke kalmayana kadar tekrarlayabilirsiniz.

Reklamlar

Çatlaklardan Kurtulmak için Ayva Çekirdeği Maskesi

Cilt çatlaklarından kurtulmak için ayva çekirdeği maskesi uygulayabilirsiniz. Cilt çatlaklarının giderilmesi için ayva çekirdeği için gerekli malzemeler neler göz atalım. Cilt çatlakları için ayva çekirdeği maskesi için 1 tane ayvanın çekirdeği ve Hindistan cevizi yağı gerekmektedir. 1 adet ayvanın çekirdeğini bir kaba alın ve yarıya kadar ılık su ile doldurun. Bu karışımı sabaha kadar bekletin. Sabaha kadar beklettiğiniz bu karışımı sabah süzün ve sabah içine biraz Hindistan cevizi yağı ekleyin. Bu karışımı bir kavanoz içerisinde bir süre bekletebilirsiniz. Ve çatlak olan yerlere sürün. Bu işlemi çatlaklardan kurtulana kadar tekrarlayabilirsiniz.

Yüz ve Cilt Sarkmaları İçin Ayva Çekirdeği Maskesi

Ayva çekirdeği maskesi yüzdeki ve ciltteki sarkmalara iyi gelmektedir. Gelelim yüz ve cilt sarkmaları için ayva çekirdeği maskesi için gerekli malzemelere; 1 yumurtanın beyazı, 1 adet ayvanın çekirdekleri, 2 yemek kaşığı serum fizyolojik, 1 yaprak aloe vera jeli ve ginseng tozu gerekmektedir. Serum fizyolojik ve ginseng tozunu eczanelerden alabilirsiniz. Aloe vera yaprağını ikiye ayırıp içinden jelini çıkarın. Ayrıca bir kasede yumurtanın beyazını, bir ayvanın çekirdeğini, iki yemek kaşığı serum fizyolojiği ve aloe vera jelini karıştırın. İçine ekleyebildiğiniz kadar ginseng tozu ekleyin. Bu karışım maske haline gelecektir. Sonrasında sarkma olan tüm bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Cildinizde yarım saat kadar bekletip önce ılık sonra soğuk su ile jel sürdüğünüz bölgeyi temizleyin. Bu maskeyi haftada iki gün düzenli olarak uygularsanız zaman içinde vücuttaki sarkmalar toparlanacaktır.

Yüzdeki Genişleyen Gözeneklerin Sıkı Hale Gelmesi için Ayva Çekirdeği Maskesi

Yüzünüzde genişlemiş gözenekler varsa bu durumdan şikayetçiyseniz ayva çekirdeği jeli maskesi uygulayabilirsiniz. Ayrıca geniş gözenekler zaman içinde başka cilt sorunlarına da neden olabilir. Yüzdeki genişleyen gözenekler için maske hazırlamak için; 1 yemek kaşığı ayva çekirdeğinin blender yardımı ile toz haline gelmiş hali, yarım tatlı kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı yağsız yoğurt gereklidir. Yoğurt mutlaka yağsız olmalıdır. Bir kasenin içine bütün bu malzemeleri alıp karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürün ve 20 dakika boyunca bekletin. Süre sonunda yüzünüzü su ile iyice yıkayın.

Ayva Çekirdeği Jeli

Ayva çekirdeği jeli özellikle son zamanlarda çok tercih edilmektedir. Doğal bir cilt bakım ürünüdür. Az malzemeyle ve pratik olarak ayva çekirdeği jeli hazırlayabilirsiniz. Cildinize uygulayıp etkili sonuçlar alma ihtimaliniz çok yüksektir. Ayva çekirdeği jeli aklınıza gelen birçok cilt sorunlarına iyi gelmektedir. Ayvanın çıktığı sonbahar aylarında alacağınız ayvaların çekirdekleri buzlukta istediğiniz kadar saklayabilirsiniz. Sakladığınız bu ayva çekirdeklerini zamanı geldiğinde jel haline getirerek birçok cilt sorununu giderebilirsiniz

Ayva çekirdeği jelinin faydaları şu şekildedir;

  • Ayva çekirdeği cildimizdeki rahatsız eden görüntülere iyi gelmektedir. Cildimizde oluşan sivilcelere ve lekelere iyi gelerek, cildimizi nemlendirir.
  • Emzirme dönemin göğüs ucunda meydana gelen yaralara iyi gelir. Emziren anneler için acı veren bu durum için ayva çekirdeği jeli etkili bir yöntemdir. Bu jel ile yaraların acısı hafiflemekte ve iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
  • Ayva çekirdeği jeli cildi gerginleştirir bu özelliğinden dolayı ciltte oluşan sarkmaları ortadan kaldırır. Özellikle doğum sonrası kadınlarda meydana gelen göğüs ve göbek sarkmalarına karşı çok etkilidir.
  • Ciltte meydana gelen çatlakları giderir. Cilt çatlakları özellikle hamilelik döneminde çok yaşanır ve fazla kilo alıp veren kişilerde de görülür. Bu çatlaklar can yakıcı olabilir ve kötü bir görüntüye sebep olur. Bu çatlaklardan kurtulmanın en doğal yolu ayva çekirdeği jeli ile cilt maskesi uygulamaktır.

Ayva Çekirdeği Jelinin Yapılışı

Peki bu mucizevi ayva çekirdeği jelini nasıl hazırlarım diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin. İhtiyacınız olan 8 tane ayvanın çekirdeği ve yarım çay bardağı ılık su, işte bu kadar. Ayvalardan çıkardığınız çekirdekleri ılık suyun içine atıp suyu iki gün boyunca dinlendirin. Suyun jöle kıvamına geldiğini göreceksiniz. Bu karışımı cildinizde leke olan bölgelere sürün. 20 dakika bekletip, cildinizi temizlerseniz kısa sürede lekelerinden kurtulabilirsiniz.

Yani şifa dolu ayvanın çekirdeği de çok faydalıdır. Bu nedenle ayva çekirdeğini atmayıp jelini çıkararak cildinize güzellik yapabilirsiniz. Ayrıca ayvanın sağlık açısından faydalarından birisi de ayvanın kendisinin, kabuklarının ve çekirdeklerinin oluşturduğu bir karışımın öksürüğü çok hızlı şekilde geçirmesidir. Bunun gibi ayva çekirdeğinden yapılan bir karışım ishale çok hızlı şekilde iyi gelmektedir. Bu tarifler ile cildinizin daha sağlıklı olduğu göreceksiniz. Sağlıklı ve bakımlı günler dileriz. Cilt bakımı kategorimizi ziyaret etmenizi öneririz.

İlknur Gülhan

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx