Reklamlar
Cilt Bakımı

Ashwagandha Yağı Ne İşe Yarar?

Ashwagandha Yağı Cilde Faydaları

Reklamlar

Ashwagandha yağı, cilt, kaslar, eklemler ve vücut için şifalı bir doğal mucizedir. Özellikle Hindistan’da Ayurveda tıbbında çok sık kullanılan bir madde olan ashwagandha yağıdır. Bu yazımızda ashwagandha yağı nedir, ashwagandha yağı faydaları nelerdir, ashwagandha yağı cilde faydaları nelerdir ve ashwagandha yağı nasıl kullanılır gibi sorulara cevap vereceğiz.

Ashwagandha Yağı Nedir?

Kasları ve eklemleri besleyen, canlandırıcı ve ısıtan organik bir yağdır.. Yatıştırıcı ve onarıcı bir etkiye sahiptir ve bu nedenle stresten etkilenen veya aktif bir yaşam tarzını takip eden herkes için çok faydalıdır.

Bir rasayana veya gençleştirici olarak kabul edildiğinde, dayanıklılığı arttırır ve kas dokusu oluşturur ve güçlü bir anti-inflamatuardır. Eklemlere ve kaslara lokal olarak uygulanan organik ashwagandha yağı, antrenman programınız için büyük bir destek ve önleyici tedbirdir.

Reklamlar
Ashwagandha Yağı Nedir
Ashwagandha Yağı Nedir?

Ashwagandha sakinleştirici etkisi ile bilinir ve daha iyi uykuyu teşvik etmek ve kas gerginliğini azaltmak için mükemmel bir vücut yağıdır. Aynı zamanda cildin doğal esnekliğini ve elastikiyetini geri kazanmasına yardımcı olur, dolaşımı destekler ve kuru ciltler ve kırışıklıkları azaltmak için mükemmeldir.

Ashwagandha Yağı Faydaları

Günlük yaşamın zorlukları, iş teslim tarihleri, bitmek bilmeyen e-postalar, trafik sıkışıklığı ve kalabalık, stres ve iş yoğunluğu diğerlerinin yanı sıra günlük stres etkenlerimize katkıda bulunur. Yoğun bir günün ardından hem bedeni hem de zihni rahatlatmak ve sakinleştirmek hiç bu kadar zor olmamıştı. Hepimizin yoğun bir yaşam tarzını yönetme yöntemleri olabilir, ancak biraz daha fazla yardıma ihtiyacımız olursa, endişe duygularını sakinlik duygularıyla değiştirmeye yardımcı olacak doğal çözümler var.

Ayurveda’nın eski Hint bütünsel şifa uygulamasına aşina iseniz, ashwagandha olan adaptojenik güç bitkisine aşina olabilirsiniz. Eğer bilmiyorsanız, sizi tanıştırmamıza izin verin.

Ashwagandha bitkisi, üç bin yıldan beri Ayurvedik, Hint ve Unani tıbbında kullanılan geleneksel bir bitkidir. Modern bir ‘adaptojen’ olarak sınıflandırılan ashwagandha, kişisel ihtiyaçlarınıza uyum sağlayarak vücudun birçok farklı sisteminde dengeyi destekler. Daha da iyisi, bitkiye, endokrin ve sinir sistemlerini destekleyerek sağlık özellikleri nedeniyle fahri ‘Hint ginsengi’ unvanı verilmiştir.

Reklamlar

Ashwagandha kökü, steroidal laktonlar withanolid glikozitler ve withaferinler, alkaloidler, asilsteril glikozitler ve saponinler dahil olmak üzere biyoaktif olarak kabul edilen birkaç bileşik içerir.

Bu özellikler, stres faktörlerini doğal olarak hafifletmeye yardımcı olmak için kullanılır, hem enerji hem de içsel sakinlik getirir. Endişeli bir zihni besleyerek ve sinir sistemini gevşeterek vücut yeniden dengelenir. Ashwagandha esansiyel yağı, bu güçlü bitkinin sunduğu tüm faydalardan yararlanmanın daha iyi bir yoludur.

Bir difüzör ile birlikte, topikal olarak uygulanan veya masaj için seyreltilmiş ashwagandha esansiyel yağı, hem psikolojik hem de fizyolojik refah için etkileyici derecede geniş bir sağlık yararları yelpazesi sunar.

Sakinleştirici etkisiyle tanınan ashwagandha esansiyel yağı, cildin doğal esnekliğini ve elastikiyetini geri kazanmanın yanı sıra daha iyi uykuyu teşvik etmek ve kas gerginliğini gidermek için mükemmeldir. Meşgul zihninizi sakinleştirmeye, vücudunuzu dengelemeye, bağışıklık sisteminizi korumaya ve daha pek çok şeye yardımcı olacak doğal bir çare – ne sevilmez!

İlginizi Çekebilir: GAPS Diyeti Nedir?

Adaptojenik bitkilerin çoğu, bağışıklık sistemimiz üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve ashwagandha bir istisna değildir. Gençleştirici olarak kabul edilen ashwagandha yağı, güçlü bir anti-inflamatuardır. Dayanıklılığı artırmanın ve kas dokusu oluşturmanın ek faydaları ile spor salonuna yapılan bu gezileri daha da etkili hale getirmek için mükemmel bir destek.

Ashwagandha Yağı Faydaları
Ashwagandha Yağı Faydaları

Tarihsel olarak, ashwagandha yağının çok çeşitli rahatsızlıklara yardımcı olduğu gösterilmiştir. Vücudun stresli koşullara uyum sağlamasına yardımcı olur. Sinir sistemini ve endokrin sistemini destekleyen besleyici bir toniktir. Kardiyovasküler ve bağışıklık sağlığını destekler. Dayanıklılığınızı artırma yeteneği vardır. Kortizol seviyelerini düşürmek ve tiroid hormonlarını dengeler. Uyku döngüsünü destekler. Bilişsel yeteneği geliştirir. Dayanıklılığı, gücü ve kas iyileşme oranını artırır.

Ashwagandha Yağı Cilde Faydaları

Organik olarak hazırlanmış ashwagandha yağı, yatıştırıcı bir organik susam yağı bazında otantik geleneksel ayurvedik şekilde hazırlanmalıdır. Yaygın olarak Hint ginsengi ve kış kirazı olarak adlandırılan Ashwagandha bitkisinin kökleri ve yaprakları en yaygın olarak tıbbi özellikleri için kullanılır ve bitkinin sağlık yararlarına katkıda bulunan bir grup steroidal lakton olan Withanolides’in varlığıdır.

Ashwagandha kelimesinin gerçek anlamı “at kokusu”dur, çünkü bitkinin taze köklerinin bir at gibi koktuğu söylenir ve hikaye devam ederken, ashwagandhayı tükettiğinizde, bitkinin gücünü ve canlılığını geliştirebileceğinize inanılır. Latincede tür adı: Somnifera “uyku uyandıran” olarak tercüme edilebilir.

Ashwagandha Yağı Cilde Faydaları
Ashwagandha Yağı Cilde Faydaları

Ayurveda tıbbında ashwagandha, fiziksel ve zihinsel sağlığınızı geliştirmek, vücudunuzu hastalıklara ve zararlı çevresel faktörlere karşı savunmak ve yaşlanma sürecini yavaşlatmak için kullanıldığı anlamına gelen bir rasayana olarak tanımlanır. Hindistan’da, Ashwagandha yüzyıllardır geniş spektrumlu bir çare olarak kullanılmıştır, ancak daha yakın zamanlarda bilim adamları, bitkinin birçok faydasında önemli bir rol oynayan anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip olduğunu kanıtlamıştır.

Ashwagandha yağı, kemikleri, kasları ve dokuları besleyen, derinlemesine nüfuz eden ve ısıtan bir yağdır. Ashwagandha’nın sinir sistemi üzerinde gaz giderici bir etkisi vardır ve aynı zamanda sinirleri güçlendirir ve güçlendirir. Ashwagandha yağı, yorgun ve stresli kasları tedavi etmek için iyidir. Ashwagandha yağı, sinir veya kas ağrısı, zayıf dolaşım, güçsüzlük ve kaygı gibi Vata bozukluklarını azaltmak için mükemmeldir. Ashwagandha Yağı ayrıca son derece besleyicidir ve cildin doğal esnekliğini ve elastikiyetini geri kazandırır ve kuru veya susuz kalmış ciltler ve kırışıklıkların önlenmesi için mükemmeldir. Sedef hastalığı ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarının giderilmesinde de faydalıdır.

Ashwagandha Yağı Nasıl Kullanılır
Ashwagandha Yağı Nasıl Kullanılır?

Ashwagandha Yağı Nasıl Kullanılır?

Ashwagandha yağını kullanmadan önce bir yama testi yapın. Ashwagandha yağını çoğunlukla emilene kadar bölgeye masaj yaparak etkilenen bölgeye uygulayın. Sadece harici kullanım içindir.

Reklamlar

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x