Reklamlar
Cilt Bakımı

May Chang Yağı Ne İşe Yarar?

May Chang Yağı Nasıl Kullanılır?

Reklamlar

May Chang yağı, uzun yıllar boyunca çoğu aromaterapi tedarikçisi tarafından botanik adı Litsea cubeba altında listelenmiştir, ancak son zamanlarda daha büyüleyici olan may chang adı endüstrimiz tarafından benimsenmiş gibi görünmektedir.

Ayrıca ara sıra egzotik verbena veya tropikal verbena olarak da anılır, ancak mine çiçeğine yapılan referanslara rağmen, bitki hiçbir şekilde gerçek mine çiçeği (Lippia citriodora) ile ilişkili değildir. Bu isimle çağrışım, kokudaki benzerlikten kaynaklanıyor gibi görünmektedir. Bu yazımızda may chang yağı nedir, may chang yağı faydaları nelerdir, may chang yağı cilde faydaları nelerdir ve may chang yağı nasıl kullanılır gibi soruların yanıtlarını bulacaksınız.

May Chang Yağı Nedir?
May Chang Yağı Nedir?

May Chang Yağı Nedir?

Litsea cubeba türü, Lauraceae familyasına aittir ve çin biberi ve dağ biberi olarak da bilinir. Beş ila sekiz metre yüksekliğe kadar büyüyen, altı ila yirmi santimetre çapında pürüzsüz bir gövdeye sahip küçük yaprak döken bir ağaçtır. Ağacın beyaz veya uçuk sarı, limon kokulu çiçekleri ve şekil olarak küçük biberlere benzeyen küçük meyveleri vardır ve bu meyvelerden ‘cubeb’ kelimesi türetilmiştir.

Reklamlar

Çapları dört ila altı milimetre arasında olan aromatik meyveler, neredeyse küre şeklinde ve yeşil renkte olup, olgunlaştıklarında önce kırmızıya sonra koyu kahverengiye dönerler. Kurutulduğunda, bu küçük meyveler büyük, kurutulmuş karabiber gibi görünür ve çiçeklerden, dallardan, ağaç kabuğundan, köklerden ve yapraklardan da yağ elde edilebilmesine rağmen, uçucu yağın kaynağını sağlar. Bitkinin bu kısımlarından elde edilen uçucu yağ, meyvelerle aynı kokuya sahip değildir.

Litsea cubeba, Çin, Endonezya ve Güneydoğu Asya’nın diğer bölgelerine özgüdür. Çin’de güneyde doğal olarak yetişir ve çeşitli ticari kullanımları için Yangtze nehrinin güneyindeki orta ve doğu bölgelerinde yetiştirilir. Bu türün daha küçük miktarları, deniz seviyesinden yedi yüz metre ile iki bin üç yüz metre yükseklikteki Java, Sumatra ve Kalimantan’da da yabani olarak yetişir. Ayrıca Japonya ve Tayvan’da da yetiştirilmektedir.

May chang esansiyel yağı, sitral ekstraksiyonu için kaynak materyal olarak limon otu ile rekabet etmeye başladığı 1950’lerin başına kadar Batı dünyasında mevcut değildi. Sabunlarda, kokularda ve tatlandırıcılarda yaygın olarak kullanılan uçucu yağın üretimi hala neredeyse tamamen Çin merkezlidir ve şu anda yetiştirme veya hasat yöntemleri hakkında çok az şey bilinmektedir.

Bitki, Çin bitkisel tıbbında uzun bir kullanım geçmişine sahiptir ve bitkinin tüm kısımları astım, sırt ağrısı, titreme, sindirim sorunları, dismenore, baş ağrısı ve kas ağrıları ve ağrılarına çare sağlamak için kullanılmıştır. Karsinostatik özelliklere sahip olduğuna inanılıyordu ve bu nedenle kanseri tedavi etmek için kullanılıyordu.

Reklamlar

Çin’deki son araştırmalar, beta-bloker propranolol ile karşılaştırıldığında, uçucu yağın kardiyak aritmiyi düzenleme yeteneğini araştırdı. Sonuçlar cesaret vericiydi ve yapay olarak indüklenen aritmiyi on beş dakikadan altı dakikaya düşürdüğünü, ilaç performansının on beş dakikadan bir dakikaya düşürdüğünü gösterdi. Etkileyici, doğal bir çare.

May chang yağı, taze meyvelerin buharla damıtılmasıyla ekstrakte edilir ve meyvemsi ve baharatlı alt tonlara sahip taze, yoğun limon kokulu soluk sarı bir sıvı verir. Birçok insan için aroma, şerbetli limonlu tatlıların mutlu anılarını geri getiriyor! Limonsu kokusu, çimenli, balıksı ve yağlı banknotlara sahip limon otuna benzer ancak ondan çok daha tatlı ve rafinedir. Bu limon tatlılığı nedeniyle, mayıs chang esansiyel yağı parfümeri, kozmetik ve aroma endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

May Chang Yağı Faydaları
May Chang Yağı Faydaları

May Chang Yağı Faydaları

May chang esansiyel yağı, yorgunluğu ve uyuşuk psikolojik durumları gidermek için mükemmel kılan canlandırıcı, uyarıcı ve canlandırıcı etkiye sahiptir. Bu nedenle, şiddetli bir bunalım vakasından muzdarip olduğunuzda, hızlı bir şekilde almak için difüzörünüze bu yağdan birkaç damla ekleyin ve bu yağ sinir sistemi için bir tonik olduğundan endişeli, stresli veya şaşkın hissettiğinizde kafanızı temizlemek için idealdir.

Şaşırtıcı derecede iyi antiseptik, antifungal ve antiviral özelliklere sahiptir, bu da öksürük, soğuk algınlığı ve ayak mantarını uzak tutmaya yardımcı olmak için kullanılabilir. Mutfak tezgahlarını sterilize etmek gibi evdeki temizlik işleri için de harikadır. Etkinliğini artırmak için karışım çay ağacıyla değişebilir ve hoş olmayan dezenfektan benzeri aroma olmadan güçlü bir temizleme etkisine sahip olursunuz. Buharlaştığında, aynı zamanda bir solunum toniği görevi görür.

Akne ve yağlı cilde yardımcı olabilecek hafif sıkılaştırıcı özellikleri nedeniyle cilt bakımında kullanın. May chang yağı ayrıca aşırı terlemeyi azaltmaya yardımcı olan çok etkili bir deodoranttır, bu nedenle bir losyona eklendiğinde tüm vücut losyonu yapmak için kullanılabilir. Bu yağ, birkaç kişi için hafif derecede hassas olabilir, ancak güçlü bir aroması olduğundan, çoğu insan için bir sorun olma olasılığını azaltan sadece küçük miktarlara ihtiyacınız vardır.

May chang esansiyel yağının ayrıca böcek kovucu özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. May chang yağı, böcekleri uzak tutmak için etkili bir sprey oluşturmak için suyla birlikte kullanılabilir. Böcekleri caydırmak için mükemmeldir ve kimyasal bazlı ürünlere doğal bir alternatif sunar. Yağ harika kokar ve evinizin böceklerden arınmış olmasını sağlar. Bir muma birkaç damla yağ eklemek de haşereleri uzak tutmanıza yardımcı olabilir.

May chang uçucu yağ, çok çeşitli diğer uçucu yağlarla iyi uyum sağlar ve kullandığınız her yerde hoş bir taze limon-narenciye notu verir. Fesleğen yağı, bergamot yağı, adaçayı yağı, sardunya yağı, zencefil yağı, yasemin yağı, lavanta yağı, linaloe ağacı yağı, petitgrain yağı, gül yağı, biberiye yağı, ylang ylang yağı ve tüm turunçgil yağları ile deneyin.

May Chang Yağı Cilde Faydaları
May Chang Yağı Cilde Faydaları

May Chang Yağı Cilde Faydaları

Hafif, tatlı ve aroması neredeyse asitli olan may chang saf esansiyel yağı, ağacın küçük biber benzeri meyvelerinden damıtılmış buhar, duygular için canlandırıcıdır ve nazikçe enerji artırır, ayrıca yorgun ağrıyan kasları rahatlatabilir.

Ruh halini yükselterek ve enerjiyi artırarak canlılığı geri kazandırır. Bağışıklık sistemi için destekleyicidir. Yorgun kasları, sertliği ve diğer ağrı ve sızıları giderir. 

May Chang esansiyel yağından en iyi şekilde egzama veya alerjiye yatkın cildi olan kişilerde kaçınılmalıdır. Sadece harici kullanım içindir. Seyreltmeden cilt üzerinde kullanmayınız. Gözler gibi hassas alanlarla temastan kaçının. Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. On iki yaşından küçük çocuklarda uçucu yağlar kullanmayın. Hamilelik sırasında uçucu yağları kullanmadan önce sağlık uzmanınıza danışın. Serin ve kuru bir yerde muhafaza etmek en iyisidir. Doğal olarak oluşan alerjenler: Citral, Citronellol, Geraniol, Limonene ve Linalool.

May Chang’ın uçucu yağı, ağacın biber benzeri meyvelerinden elde edilir. Yağ, yapraklardan da elde edilebilir, ancak meyveninkiyle karşılaştırıldığında daha düşük kalitededir. Buharla damıtma yöntemiyle üretilen yağın baştan çıkarıcı kokusu, onu kozmetik ve parfüm endüstrisinde popüler kılmaktadır. Yağ, orta kuvvette bir aromaya ve meyveli alt tonlara sahip belirgin bir ferahlatıcı limon kokusuna sahiptir. Yağın gevrek aroması, limon otuyla karşılaştırılır, ancak ikincisinden daha tatlıdır.

Çin’e özgü olan yağ, yüzyıllardır Çin tıbbında yaygın olarak kullanılmaktadır. Yağ, çeşitli cilt sorunlarıyla başa çıkmak için harika bir doğal çözümdür. May Chang esansiyel yağı, cilt geliştirici özellikleri nedeniyle kozmetik endüstrisinde oldukça değerlidir. Şaşırtıcı doğal içeriklerle dolu olan yağın, cildi yumuşak ve pürüzsüz hissettirdiği bilinmektedir. Canlandırıcı doğasıyla birlikte yağın tatlı limonsu kokusu onu harika bir aromaterapi yağı yapar.

May Chang Yağı
May Chang Yağı

Yağ, cildi beslemek ve yenilemek için ideal cilt toniği yapar. Hafif büzücü özellikleri ile yağ, özellikle yağlı ve akneye meyilli ciltler için faydalıdır. May chang yağı cildi temizlemede ve fazla yağı gidermede etkili bir şekilde çalışır. Yağlı ciltlerle savaşmak için ticari cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Yağın cilt üzerinde sıkılaştırıcı bir etkisi vardır ve parlak görünmesini sağlar. Etkisini arttırmak için en sevdiğiniz nemlendiriciye birkaç damla yağ eklenebilir. Cildi arındırma özelliği ile yağ, kusursuz bir cilt hayalinizi gerçeğe dönüştürmek için mükemmel bir bileşendir.

Yağ, üst notadaki kokusuyla bilinir ve uyarıcı aroması ile bir mekanın havasını yükseltme yeteneğine sahiptir. Difüzörünüze birkaç damla yağ eklemek, ferahlatıcı bir ortam yaratmada harikalar yaratabilir. Yağın tatlı limonsu kokusu onu parfümeri ve kozmetik endüstrilerinde tercih edilen bir yağ yapar.

May chang yağı, aromaterapistler tarafından genellikle ‘huzur yağı’ olarak adlandırılır. May chang esansiyel yağı, narenciye yağları ile mükemmel uyum sağlar ve ayrıca bitki kokulu türdeki uçucu yağlar ile harika bir kombinasyon oluşturur. Bu aromatik yağ genel olarak lavanta yağı, ylang-ylang yağı, sardunya yağı, portakal yağı, gül yağı, fesleğen yağı ve daha pek çok yağ ile iyi uyum sağlar. İhtiyaçlarınıza göre uyarlanmış bir koku elde etmek için karışımları deneyebilirsiniz.

Yağın kimyasal bileşimi, sert tonları olmayan limon otunun kokusu ile karşılaştırılabilir. Yağ, limon yağından daha stabil olduğu için aromaterapide yaygın olarak kullanılmaktadır. Yağın doğal koku giderici özellikleri ve yatıştırıcı karışımlar, rahatlatıcı bir ortam yaratmanıza yardımcı olabilir. Yağ, adaçayı ve ylang-ylang gibi diğer rahatlatıcı yağlarla birleştirilebilir. May chang yağının canlandırıcı kokusu ile donuk ve yorgun bir ortamın havasını kolayca yükseltebilirsiniz.

Yağ, kokularını ve faydalarını arttırmak için genellikle normal şampuan, vücut losyonu ve sıvı vücut yıkama ile birleştirilir. May chang yağı, ev temizlik ürünlerine koku eklemek için de kullanılır.

May Chang Yağı Nasıl Kullanılır?
May Chang Yağı Nasıl Kullanılır?

May Chang Yağı Nasıl Kullanılır?

May chang esansiyel yağı ile aşağıdaki cilt bakım tariflerini ve vücut bakımı tariflerini evde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Doğal yüz bakım tari̇fi̇

Bir aloe vera jeli veya ​​yüz nemlendiricisine ya da vücut losyonuna bir damla may chang yağı ekleyin ve cilde uygulayın. May chang yağı, cilt üzerinde sağlıklı bir mikrobiyomun korunmasına yardımcı olur ve iyi bir gözenek temizleme yağıdır.

Detoks ve temizleme etkileri için yüz buhar suyunuza birkaç damla may chang yağı da ekleyebilirsiniz. Uçucu yağlar, uçucu yağlar oldukları için buharın içine kolayca taşınır. 

Doğal vücut bakım tari̇fi̇

Üzüm çekirdeği yağı veya kayısı çekirdeği yağı gibi sade otuz gram yağa altı ila on iki damla esans yağı koyun ve kimyasallar veya sert maddeler olmadan kokulu, koku giderici ve lüks doğal vücut bakımına dönüştürün. Bu, özellikle kışın banyodan sonra değerli nemi cilde hapsetmek için çok güzel.

Yazımızı faydalı bulduysanız, Bael Yağı Ne İşe Yarar? adlı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Bizi Begonya Kadın adlı Instagram hesabımızdan takip etmeyi unutmayın!

Reklamlar

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x