Reklamlar
Cilt Bakımı

Palmarosa Yağı Ne İşe Yarar?

Palmarosa Yağı Faydaları

Reklamlar

Palmarosa yağı, cildin yakın dostu olan ve içinde çok zengin faydalı maddeler bulunan bir yağdır. Ayurveda tıbbında da kullanılan palmarosa yağını mercek altına alacağız. Bu yazımızda palmarosa yağı fiyatı, palmarosa yağı kullanım alanları, palmarosa yağı faydaları, palmarosa yağı cilde faydaları, palmarosa yağı kullanımı ve palmarosa yağı ve lavanta yağının birlikte kullanımı gibi konulara değineceğiz.

Palmarosa Yağı Ne İşe Yarar?
Palmarosa Yağı Ne İşe Yarar?

Palmarosa Yağı Fiyatı

Bu esansiyel yağın fiyatı 20 lira ile 200 lira arasında değişir.

Palmarosa Yağı Nerede Kullanılır?

Yeni en iyi arkadaşınızla tanışın! Palmarosa esansiyel yağı… Aksi takdirde, oldukça tuhaf Latince adı olan cymbopogen martinii veya daha yaygın olarak hint sardunyası, gingergrass veya rosha ile bilinir. Ayurveda ve Çin tıbbında binlerce yıldır kullanılan palmarosa yağını batı dünyası, nihayet bu güçlü içeriği ve onun sayısız kullanımını benimsemiştir. Cilt bakımından sivrisinek kovucuya kadar, palmarosa yağının modern yaşam için güçlü bir müttefik olduğu açıktır. Öyleyse, bu yatıştırıcı, destekleyici uçucu yağı günlük kişisel bakım ritüellerinize tam olarak nasıl dahil edebilirsiniz? Muhtemelen zaten birçok üründe kullandığınızı bilmek sizi şaşırtabilir.

Reklamlar

Bir şeyi açıklığa kavuşturalım. palmarosa, gül ailesinin bir üyesi değil. Aslında limon otu ailesinin bir parçasıdır. Ancak koku, narenciye ipuçlarıyla yumuşak notalara sahiptir ve pembedir. Avrupa’ya geldiğinden beri, yağ sabunları, kozmetik ürünleri ve parfümleri koklamak için kullanıldı.

Palmarosa bitkisi uzun, çimenli ve tüylüdür. Hindistan’a özgü çok yıllık bir bitkidir, artık tüm dünyada yetiştirilmektedir. Özellikle nemli, tropikal koşullarda büyür ve Hindistan, Nepal ve Vietnam’ın sulak alanlarında yaygın olarak yetiştirilir.

Palmarosa yavaş büyür ve çiçek açması yaklaşık üç ay sürer. Olgunlaştıkça çiçekler kararır ve kızarır. Mahsul, çiçekler tamamen kırmızıya dönmeden hemen önce hasat edilir ve sonra kurutulur. Yağ, kurutulmuş yaprakların buharla damıtılmasıyla çimin sapından çıkarılır. Yaprakların iki ila üç saat damıtılması, yağın, palmarosa bitkisinden ayrılmasına neden olur. Sarımsı yağ, yüksek konsantrasyonda kimyasal bileşik geraniol içerir. Kokusu, tıbbi ve ev içi kullanımları açısından oldukça değerlidir. Harikalar yaratabileceği sadece insanlar değil. Yağ, at mantarı, köpek derisi hastalıkları ve deri iltihabı için iyi çalışır. Her zaman önce veterinerinize danışın ve sadece onun tavsiyesi üzerine kullanın. 

Giderek artan bir şekilde, bu uçucu yağ mücevheri, kahraman cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Bunun nedeni, cilt hücrelerinin derinliklerine nüfuz ederek epidermisi besleyebilmesidir, nem seviyelerini dengeleyebilir ve nemi içeride hapsedebilir. Kullanımdan sonra cilt gençleşmiş, ışıltılı, esnek ve daha güçlü görünür. Cildin sebum ve yağ üretimini dengelemede de harikadır. Bu, akne oluşumunu tedavi etmek için iyi bir yağ olduğu anlamına gelir. Kesik ve morlukların iyileşmesine bile yardımcı olabilir. Egzama, sedef hastalığı ve yara izi önleme gibi hassas cilt rahatsızlıkları da palmarosa yağı ile tedavi edilebilir. Bu faydalar çoğunlukla antiseptik ve antimikrobiyal özelliklerine atfedilir. Liste uzayıp gidiyor. Enflamasyon, sindirim sorunları ve ağrılı ayaklar bu çok amaçlı yağ ile tedavi edilebilir.

Reklamlar

İlginizi Çekebilir : Sumak nedir? Sumağın Faydaları Nelerdir?

Burada bitmiyor. Palmarosa yağı, duygusal kırılganlık sırasında ruh halini desteklemek için de kullanılabilir. Stres, kaygı, keder, travma, sinir yorgunluğu bu ince, destekleyici ve dengeleyici yağ ile beslenebilir. 

Aynı zamanda hormonlar için, adet öncesi sendromun semptomlarını stabilize etmek, şişkinlik ve hormonal dengesizlik için harikadır. Duyguları sakinleştirmek ve canlandırmak ve karışık düşünceleri temizlemek için bir yol. Palmarosa yağı, soğuk bir kış gününde difüzörde kullanmak için mükemmel, parlak ve güneşli bir kokudur.

Hassas ciltler için harika olduğunu biliyoruz. Sonuç olarak, bu, toksik olmayan, tahriş edici olmayan ve hassaslaştırıcı olmayan bir uçucu yağ olarak kabul edilir. Yine de, tüm uçucu yağlarda olduğu gibi, bazı uyarıcı tavsiyeler var. Deride seyreltilmemiş uçucu yağlar kullanmayın, bunun yerine hafif bir taşıyıcı yağ ile birleştirilmelidir. Çocuklardan uzak tutun ve hamileyseniz veya emziriyorsanız kesinlikle önce doktorunuza danışın. Alerji olup olmadığını kontrol etmek için bir yama testi de yapmalısınız.

Palmarosa Yağı Faydaları
Palmarosa Yağı Faydaları

Palmarosa Yağı Faydaları

Palmarosa yağının faydalarını bu bölümde bulabilirsiniz.

Akne izlerini en aza indirir

Palmarosa yağı doğal antiseptik özellikler içerir. Ayrıca kırık kılcal damarları, kırışıklıkları ve güneşe maruz kalma ile ilgili küçük cilt hasarlarını iyileştirebilir.

Nemlendirici olarak kullanılır

Palmarosa yağı, cildin yumuşak, nemli ve genç kalmasını sağlayarak vücudun nemi korumasına yardımcı olur. Aynı zamanda cilt yüzeyinde ve cilt katmanlarının altındaki dokularda iltihaplanma ve dehidrasyon semptomlarını hafifletebilir.

Yüz bakımı için kullanılır

Yüz kreminizin veya losyonunuzun bir parçasına bir damla palmarosa uçucu yağ ekleyin ve her iki günde bir uygulayın. Daha fazla palmarosa uçucu yağı eklemeye kalkmayın. Daha yüksek dozlar, normal uygulamalardan daha iyi sonuç vermez.

Vücut bakımı için kullanılır

Her beş ml vücut losyonu veya jojoba yağı, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, susam yağı, avokado yağı gibi bir taşıyıcı yağ için dört ila beş damladan fazla kullanmayın. Karışımı cildin her yerine uygulayın ve kurulayın veya tamamen emilmesine izin verin.

Ateşi düşürür

Antiviral, antibakteriyel ve antiseptik özelliklerinden dolayı Palmarosa yağı, vücudu yüksek sıcaklıklardan soğutarak ateşi düşürmeye yardımcı olabilir. Ateş, viral veya bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklansa da, Palmarosa yağı ateşi azaltabilir, böylece vücudu daha fazla hasardan korur.

PalmarosaYağı Ateşi düşürür
PalmarosaYağı Ateşi düşürür

Sindirime yardımcı olur

Palmarosa yağı kullanılarak sağlıklı bir sindirim sistemi elde edilebilir. Bu yağ, sindirim sıvılarının mideye salgılanmasını uyararak sindirimi teşvik eder. Ayrıca besinlerin gıdalardan emilmesine yardımcı olur.

Depresyon ve anksiyeteyle mücadele eder

Rahatlatıcı ve sarhoş edici bir aroma ile palmarosa esansiyel yağı sinir sistemi üzerinde önemli bir etkisi olduğu gösterilmiştir. Bu, depresyon ve anksiyete semptomlarının tedavisini içerir. Ruh halinizi iyileştirmek istiyorsanız, ylang ylang yağı ve greyfurt yağı gibi diğer esansiyel yağlar oldukça etkili olabilir.

Solunum sistemini güçlendirir

Palmarosa Yağı yüzyıllardır öksürük, bronşit ve diğer solunum problemlerini tedavi etmek için kullanılmıştır. Güçlü antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde, Palmarosa Esansiyel Yağı tıkanıklığı gidermek ve sağlıklı bir solunum sistemini desteklemek için etkili bir doğal çare.

Ateşi düşürür

Palmarosa yağının antiseptik, antiviral ve antibakteriyel özelliklerinin bir diğer özelliği ateşi düşürme kabiliyetidir. Hastalığın nedeni ne olursa olsun, palmarosa esansiyel yağı sistemi soğutmaya ve yatıştırmaya yardımcı olur.

Palmarosa yağı nebulizatörde, difüzörde, banyolarda, topikal şekilde veya inhalasyonda kullanılabilir.

Palmarosa yağı genel olarak gül yağı, sardunya yağı, lavanta yağı, bergamot yağı, sandal ağacı yağı, portakal yağı ve ylang ylang uçucu yağı ile iyi uyum sağlar.

Palmarosa Yağı Cilde Faydaları

Palmarosa yağı cilt bakımında yaygın olarak kullanılır ve aşağıdaki gibi faydaları vardır.

Enfeksiyonu önler

Bakteriyel veya viral olsun, palmarosa esansiyel yağı enfeksiyonu engelleme anlamında oldukça etkilidir. Dahili veya harici olarak kullanılan palmarosa yağı, herhangi bir zararlı kirlenmeyi yoke eder ve enfeksiyonu iyileştirir.

Cildi iyileştirir ve gençleştirir

Palmarosa esansiyel yağı, yüksek geraniyol içeriğine sahiptir. Epidermise uygulandığında, bu element hücresel hafızayı, onarımı ve yenilenmeyi uyarır. Sonuç, iyileşmiş, daha güçlü ve gençleşmiş bir cilttir.

Palmarosa Yağı Cilde Faydaları
Palmarosa Yağı Cilde Faydaları

Cildi besler

Besinler ve nem açısından zengin olan palmarosa yağı, cilt hücrelerini yenilemek için dokuların derinliklerine nüfuz eder. Daha güçlü ve daha beslenmiş bir epidermis ile palmarosa esansiyel yağı, nemi kilitlemek ve cildinizin parlaklığını yeniden canlandırmak için çalışır.

Denge sağlar

Palmarosa esansiyel yağı, yağ seviyelerini korumaya yardımcı olmak için ciltteki sebum üretimini dengelemeye çalışır. Palmarosa esansiyel yağı, antibakteriyel özellikleri ile yağlı, sivilceye meyilli ciltlerin yanı sıra çay ağacı yağı ve lavanta yağı gibi diğer uçucu yağlarla birlikte sivilce tedavisinde de harikadır.

Palmarosa Yağı Nasıl Kullanılır?

Paylaşmaya değer bir sırrı size aktarıyoruz. Palmarosa esansiyel yağı her zaman, her yerde cennette olabilirsiniz. Bu doğru, avucunuzun ulaşabileceği mesafede saklamak isteyeceğiniz bu esansiyel yağ ile mutlu yerinize gidin!

Çimenli bir tarlada yürüdüğünüzü, altınızdaki serin toprağı, üzerinizde ışıldayan ılık güneşi ve taze limon ağaçlarının arasından size doğru salınan bir esintiyi hayal edin. Palmarosa yağı ile hepsi şişelenmiştir ve difüzörünüzde, elinizde veya pamuk topunuzda serbest bırakılmaya hazırdır.

Palmarosa, limon otu ailesindendir ve sardunyanın en iyi arkadaşıdır, çünkü bu topraksı, temiz kokulu mucize tüm bu uçucu yağları tamamlar. Bu uçucu yağ karışımında bulunan neşeli bir yağdır – burada şaşırtıcı değil.

Parlak bir koku, parlak bir ruh haline eşittir. Palmarosa esansiyel yağının güneşli aroması kış mevsiminde bir haftasonunu gölgede bırakır ve yatıştırıcı bir ayak banyosu deneyimi yaratır. İşte bu yağa neden hemen ihtiyacınız olduğu…

Palmarosa Yağı Nasıl Kullanılır
Palmarosa Yağı Nasıl Kullanılır

Bir damla güneş ışığı alın. Bu limonlu yağı avucunuzun içine bir damla damlatın ve derin nefes alın. Palmarosa yağının zengin kokusu, cilt bakımı ve şımartan ürünlerde tatlıdır.

Nemlendirici büyüsü yapın. Yumuşak, çiçeksi bir kombinasyon için nemlendirici vücut losyonunuzda bir damla palmarosa yağı ile bir damla davana yağını birleştirin.

Dışarıdan bir ambiyansı davet edin. İçeride veya dışarıda taze hisler için limon otu yağı ve biberiye yağı ve palmarosa yağını birlikte bir difüzörde dağıtın.

Bu yağdan bir damla ekleyerek, yüz serumunuzu güçlendirin. Enerjik ve hoş bir hisse sahip bu ürünle cildiniz gençleşecek.

Yorgun ayaklarınızı dinlendirmek için bir çay bardağı epsom tuzuna, dört damla palmarosa uçucu yağ koyun. Ilık suyla dolu bir küvete bu karışımı ekleyin. Maksimum rahatlama için palmarosa yağını, roma papatyası yağı veya lavanta yağı ile birleştirmeyi seviyoruz.

Neşeli bir ruh hali için karıştırın! Muhteşem karışımımızla neşeli bir ruh hali yaratın. Sandal ağacı yağı, portakal yağı ve ylang ylang yağı, neşeli bir koku için palmarosa yağı ile birleşiyor.

Palmarosa Yağı ve Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır?

Amber rengi bir damlalıklı şişenin içine on damla lavanta esansiyel yağı,  beş damla palmarosa esansiyel yağı, dört damla sandal ağacı esansiyel yağı, beş damla jojoba yağı, iki damla gül esansiyel yağı ile altmış gram distile suyu alın. Şişenin kapağı kapatın ve iyice karışana kadar kuvvetlice sallayın. Kullanmak için şişeyi çalkalayın ve cilde iki ila üç damla bu serumdan uygulayın.

Reklamlar
0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x