Reklamlar
Cilt Bakımı

Tsuga Yağı Ne İşe Yarar?

Tsuga Yağı Faydaları

Reklamlar

Tsuga yağı genel olarak sağlığa ve cilde çok fazla faydası olan bir esansiyel yağdır. Tsuga yağı genel olarak geleneksel kullanımları ile ünlüdür. Bu yazımızda tsuga yağı nedir, tsuga yağı ne işe yarar, tsuga yağı cilde faydaları nelerdir ve tsuga yağı nasıl kullanılır gibi soruların cevabını vereceğiz.

Tsuga Yağı Nedir?

Tsuga esansiyel yağı, Pinaceae çam ailesinden bir iğne yapraklı cinsidir. Ortak adı hemlock, ezilmiş yapraklarının kokusuyla alakasız bitki zehiri baldıranının kokusundaki algılanan benzerlikten türetilmiştir. Aslında, bu yağ FDA tarafından güvenli olarak kabul edilmiştir bu nedenle isterseniz dahili olarak almak güvenlidir. Tsuga yağını çok seviyoruz çünkü antioksidanlar bugünlerde serbest radikalleri baskılamak için oldukça iyi biliniyor.

Tsuga esansiyel yağı denge, neşe ve topraklanma ile ilişkilendirilmiştir. Bu tür aromatik faydalar arıyorsanız, bu yağı yaymak isteyebilirsiniz. Ayrıca meditasyon, yoga ve dünyayla bağlantınızı yeniden kurmak için yararlı bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra meditasyon amacıyla üçüncü gözünüze bir damla damlatabilirsiniz.

Reklamlar

Tsuga esansiyel yağı, analjezik, anti romatizmal, kan temizleyici, uyarıcı ve hücre yenileyici özellikleri vardır. Tsuga yağı genel olarak böbrek rahatsızlıkları ve idrar yolu enfeksiyonları, solunum rahatsızlıkları, cilt sorunları ve zührevi hastalıkları iyileştirir.

Tsuga Yağı Ne İşe Yarar?

Tsuga uçucu yağı, kozalaklı ağaçların iğne ve dallarından buhar damıtma işlemi kullanılarak elde edilir. Tsuga bitkisi kabuğu, kümes hayvanlarına yem yapmak için kullanıldı. Duygusal bir denge ile ilişkilendirilen etkili bitkisel ilaçlardır. Bornil asetat, beta phellandrene, limonen, alpha pinene, 3-carene, beta pinene, myrcene ve sobornyl asetat gibi aktif kimyasal bileşiklere sahiptir. Bu yağ, öğütülmüş, taze, topraksı ve odunsu aromaya sahiptir. Yağın rengi sarımsı ile renksiz arasında değişir. Tsuga ağacı, sarıdan kahverengiye dallar ve küçük kozalaklarla yirmi sekiz ila otuz bir metre yüksekliğe kadar büyür. Bu yaprak dökmeyen ve iğne yapraklı ağaç, Doğu Kuzey Amerika’ya özgüdür.

Kuzey Amerika’ya özgüdür. Genellikle Ontario’da yetiştirilir ve genellikle Doğu Kanada’da bulunur. ABD’de Alabama, Minnesota, Georgia, Indiana ve Appalachian Dağları’nda bulunur. Aynı zamanda Doğu baldıran otu ve Kanada baldıran otu olarak da bilinir. Tsuga ağacı yirmi sekiz ila otuz bir metre yüksekliğe kadar büyür. Yerli Amerikalılar tarafından tıbbi özellikleri için kullanıldı. 

İlginizi Çekebilir : Fondöten Lekesi Nasıl Çıkar?

Reklamlar

Tsuga yağı, ağrıyı tedavi etmek ve yaraları iyileştirmek için kullanılan ağaç iğnelerinden yapılmıştır. Dallar kaynatılır ve gastrointestinal ve sindirim problemlerini tedavi etmek için kullanılan çay yapılır. Sağlık rahatsızlıklarını önlemek için Ayurveda ve Çin bitkisel ilaçlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Tsuga uçucu yağının sağlığa faydaları çok fazladır.  Deri hastalıkları, idrar yolu hastalıkları, böbrek enfeksiyonları ve zührevi hastalıkları tedavi etmek için kullanılır. Solunum problemlerine faydalıdır ve kanı temizler. Bronşit, grip, soğuk algınlığı, öksürük, stres, anksiyete ve kas ağrılarına çaredir. Ayrıca akneleri ve sivilceleri de önler. Gerginliği azaltır ve vücuttaki küçük ağrı ve sızıları tedavi eder. Cildi nemlendirir ve ayrıca yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Tsuga Yağı Cilde Faydaları
Tsuga Yağı Cilde Faydaları

Tsuga Yağı Cilde Faydaları

Kanada Hemlock Ağacı, Kuzey Amerika Kızılderili kabileleri tarafından yüzlerce yıldır kullanılan ve genellikle tsuga esansiyel yağı olarak adlandırılan, tedavi edici kalitede bir uçucu yağ üretir. Kızılderililer ayrıca bu ağacın dallarından çay yaptılar.

Bu arada, Kanada Hemlock Ağacı ve tsuga esansiyel yağı konusunda bazı karışıklıklar var. Conium maculatum olarak bilinen tsuga zehirli baldıran otu değildir. Duyduğunuz meşhur baldıran zehri, tsuga değil conium türündendir bu yüzden arkadaşlarınıza söylemeniz gerekir. Böyle harika bir yağı kaçırmak istemezsiniz!

Bu bölümde, Kanada Hemlock Ağacı ve tsuga esansiyel yağı için eğlenceli ve kolay bir başvuru kılavuzudur. Nasıl kullanılacağını ve ne için kullanılacağını size söyleyecektir. Aynı zamanda size ve evcil hayvanınız için bazı eğlenceli öneriler, güvenlik önlemleri sağlayacaktır!

Tsuga uçucu yağını harika bir taşıyıcı yağ olan jojoba yağı ile karıştırın ve ağrıyan kaslar için doğal bir masaj karışımı olarak keyfini çıkarın.

Nebulizatör difüzöre tsuga yağı ekleyerek solunum sağlığını destekleyin.

Gününüzü güzelleştirmek için difüzöre bir damla tsuga yağı ekleyin.

Stresli zamanlarda rahatlık sağlamak için tsuga yağı dağıtın.

Avucunuzun içine bir damla damlatın, ellerinizi birbirine sürün ve gevşemeyi sağlamak için aromayı derinlemesine soluyun.

Bir taşıyıcı yağ ile tsuga yağını karıştırın ve öksürük ve tıkanıklığa yardımcı olması için göğsünüze ve boynunuza sürün.

Sağlıklı bir zihin ve vücudu desteklemek için duşa girmeden hemen önce iki damla damlatın.

Tsuga Yağı Nasıl Kullanılır?
Tsuga Yağı Nasıl Kullanılır?

Tsuga Yağı Nasıl Kullanılır?

Hemşirelik, hamile kadınlar ve ilaç kullanan kişiler kullanım için sağlık uzmanına danışmalıdır. Kullanım için sağlık uzmanına danışılmalıdır. Mukoza zarlarında, gözlerde ve kulaklarda kullanmayın. Kullanım için bir yama testi tercih edilir. Emziren anneler ve hamile kadınlar kullanım için doktora danışmalıdır.

Tsuga yağını topikal olarak kullanmak için bir damla tsuga yağı ile bir damla zeytinyağını seyreltin ve gerektiği kadar istenilen bölgeye uygulayın. 

Aromatik olarak, tsuga yağını günde üç defa otuz dakikaya kadar yayın. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayın. Yalnızca harici kullanım içindir. Gözlerden ve mukozadan uzak tutun. Hamileyseniz, emziriyorsanız, ilaç kullanıyorsanız veya tıbbi bir sorununuz varsa, kullanmadan önce bir doktorunuza danışın. Ateş, alev, ısı veya kıvılcımların yakınında kullanmayın. Oda sıcaklığının üzerinde saklamayın.

Reklamlar

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x