Saç ModelleriSaç Bakımı

Saç Örgü Modelleri

Reklamlar

Saç örgü modelleri özellikle kadınlar için oldukça önemli olmakla birlikte uzun saçlı erkekler için de kritik bir öneme sahiptir. En şık elbiseler ve kıyafetler ile saç örgülerinin en doğru şekilde kombine edilebilmesi adına saç örgü modelleri konusunda geniş bir bilgi yelpazesine sahip olunması gerekir. Bu durum en genel olarak giyilen kıyafetler ile saçın eşsiz bir uyum içerisinde olmasını sağlayabildiği gibi aynı zamanda hoş, naif ve estetik bir genel görünümün elde edilmesini de sağlayacaktır.

Hemen her durum ve elbise ile uygun kombinasyon elde edilebilmesine olanak tanıyan saç örgü modelleri saçın en iyi şekilde kullanılabilmesi ve işlevsel olarak genel görünümün hoş bir yapıya sahip olabilmesi adına güzelliğin saç modelleri ile açığa çıkmasını sağlamaktadır. Örgü saç modelleri nasıl yapılır?

En İyi Saç Örgü Modelleri

Örgü Saç Modelleri Nasıl Yapılır?

Saç örgü modelleri tahmin edileceği üzere örme yöntemleri kullanılarak yapılıyor olmakla birlikte her bir model için sürecin işleyişi küçük farklılıkların oluşmasına sebep olmaktadır. Buna karşın tek bir pratik ile örme işlemlerine adapte olunması ve bu kapsamda en hoş saç dinamiklerinin saç örme modelleri üzerinden elde edilebilmesi oldukça basittir. Burada bulunması gereken tek şey gerekli düzeyde sabır ve örme konusunda yeterli düzeyde arzu sahibi olunmasıdır.

Reklamlar
Saç Örgü Modeli
Saç Örgü Modeli

En İyi 6 Saç Örgü Modeli

Saç örme işlemleri sırasında öncelikli olarak saçın temiz ve uygun bir yapıya sahip olduğundan emin olunması gerekir. Bu işlemler öncesinde saça jöle, köpük ya da benzeri ürünlerin temas etmesi saçın karışmasına ve yapışmasına sebep olabileceğinden kesinlikle tavsiye edilmez. Bu noktada bir diğer ipucu ise saçın örülme süreci tamamlandıktan sonra hoşa gitmeyen ya da beğenilmeyen bölümlerin ortaya çıkması halinde tüm saçı yeniden dizayn etmek yerine tel toka veya küçük tokalar yardımıyla bu alanların kapatılmasıdır. İşte en iyi 6 örgü saç modeli:

Düz Saç Örgüsü

Klasik ve bilindik saç örgü modelleri arasından yer alan düz saç örgüsü saçın üç parçaya ayrılarak yapılaması gereken bir modeldir. Üç parçaya ayrılmışın saçın ortasında bulunan tutamın üzerine önce soldaki sonra ise sağdaki parça koyulur. Son derece basit işlem saçın sonuna gelinceye kadar devam eder ve sonunda eşsiz bir saç örgüsü görünümü elde edilmiş olacaktır.

Hollanda Saç Örgüsü

Hollanda saç örgüsü oldukça iddialı bir model olmakla birlikte saçın üst bölümünden başlayarak en alta kadar iner. İşlemin yapılması düz saç örgüsünde olduğu gibi üç farklı tutama saçın ayrılmasıdır. Buna karşın temel fark ise ortada kalan saç tutamının sağ ve sol bölüme atılmasıdır.

Şelale Tipi Saç Örgüsü
Şelale Tipi Saç Örgüsü

Şelale Tipi Saç Örgüsü

Eşsiz bir görünüm elde edilmesini sağlıyor olması çoğunlukla zor yapılabiliyor düşüncesini getiriyor olsa da şelale tipi saç örgüsü oldukça basittir. Saçın üst tarafından alınan saçlar üç farklı bölüme ayrılır. Aşağı gelen tutam bırakılır. Burada dikkat edilmesi gereken temel mesele aşağıya doğru gelen saçın bırakılmasıdır. Birden fazla modeli bulunan şelale tipi saç örgüsü de görüleceği üzere son derece basit ve kolaydır.

Reklamlar

Dalgalı Şelale Saç Örgüsü

Bu örgü kapsamında normal şelale tipi saç örgüsünde yapılan işlemler aynı şekilde takip edilmelidir. İşlemlerin tamamlanmasının hemen ardından saç uçları maşa ile canlandırılır. Saçların maşa ile dalgalı bir mahiyete sahip olmasının ardından dalgalı şelale saç örgüsü modeli ortaya çıkacaktır. Şelale tipi saç örgülerinde kullanılabilecek bir diğer yöntem de salaş formda bulunan modeldir. Salaş olarak tercih edilmek isteniyorsa örgü bağlarının gevşek bırakılması yeterlidir.

Balıksırtı Saç Örgüsü
Balıksırtı Saç Örgüsü

Klasik Balıksırtı Saç Örgüsü

Klasikleşmiş bir diğer örgü modeli de balıksırtı saç örgüsüdür. Klasik balıksırtı saç örgüsü için klasik düz örgü kapsamında yapılan işlemler aynen yapılmalıdır. Burada temel fark yapılan işlemler kapsamında boşa çıkan ve yanlarda duran saçlarında örgüye dahil edilmesidir. Bu kapsamda ortaya alınan sağ ve solda bulunan tutamlar ile birlikte dışarıda boşta kalan saçlar da örgüye dahil edilmelidir.

Halat Saç Örgüsü

Kadınlar tarafından en çok tercih edilen saç örgülerinden biri olan halat saç örgüsü özellikle hacimli saçlar için oldukça makul bir seçenektir. Saçtan iki tutam alınır her bir tutam kendi etrafında çevrilir ve örme işlemi yapılır.

Buse Öztürk

Yazmak en büyük tutkum. Yaklaşık 4 yıldır profesyonel olarak içerik üretiyor ve kendimi geliştiriyorum.

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx