Saç Bakımı

Saç Toneri Nasıl Yapılır?

Saç Toneri Yapılışı

Reklamlar

Saç toneri nedir, saç toneri nasıl yapılır? Saçınızı yeni boyadınız ama hoşunuza gitmeyen pirinç rengi bir tonu var. Tonerin girdiği yer burasıdır. Saç toniği, sarı veya turuncu gibi pirinç tonlarını saçınızdan çıkarır. Mağazadan satın aldığınız tonerleri kullanabilirsiniz, ancak gerekli olan sürekli bakım (bunları kullanmak) saçınıza zarar verebilir. Basit bir alternatif, ev yapımı bir tonerdir. Bu yazımızda evinizin rahatlığında hazırlayabileceğiniz ev yapımı saç tonerleri tariflerini listeledik.

Saç toneri, alt tonunu değiştirerek bir saç rengini normalleştirmek veya kişiselleştirmek için kullanılır. İstenmeyen bir sıcak veya soğuk tonu düzeltmek veya saç renginize havalı bir ton eklemek için kullanabilirsiniz. İstenilen rengi elde etmek için çoğunlukla ağartma veya vurgulama ile kullanılır.

Tonerler genellikle insanlar platin sarısı, gri veya mavi gibi soğuk tonlu saç renklerini denemek istediklerinde kullanılır. Ayrıca kül kahvesi ve kül sarısı gibi renkleri elde etmek için kullanılırlar.

Reklamlar

Küllü Sarı Saç Boyası

Küllü sarı saç boyaları, sarı ve turuncu tonlarının giderilmesine yardımcı olur. Bunu sıcak tonları soğuk tonlarla etkisiz hale getirerek çalışır.

Bu işlemi yapmak için bir kutu küllü sarı saç boyasına, eldivenlere, karıştırma kabına ve aplikatör fırçasına ihtiyacınız olacak. Kutudaki talimatları uygulayarak boyayı plastik bir kapta karıştırın. Boyayı saçınıza uygulayın ve kutuda belirtilen süre boyunca bekletin.  Saçınızı sülfatsız bir şampuan ve saç kremi ile yıkayın. Bunu bir kere yapmanız yeterli olacaktır.

Mor Saç Boyası

Mor ve mavi, sarı ve turuncu saçları tonlamak için kullanılan en yaygın renklerdir. Renk spektrumunun diğer ucundadırlar ve sıcak tonları etkisiz hale getirmeye yardımcı olurlar.

1 yemek kaşığı mor saç boyasına ve 3 yemek kaşığı saç kremine ihtiyacınız olacak. Lavanta karışımı elde edene kadar malzemeleri bir karıştırma kabında karıştırın. Bunu saçınızın tonlanması gereken kısımlarına uygulayın. Otuz dakika bekletin ve ardından sülfatsız bir şampuanla yıkayın. Saçınız her sarı ve pirinç ton almaya başladığında tekrarlayın.

Reklamlar

Yeşil Saç Boyası

Kahverengi saçlarınız varsa veya saçınızı kahverengiye boyadıysanız, bu sizin için ideal bir tonerdir. Bu toner, kahverengi veya koyu saçlardan turuncu ve kırmızı tonları çıkarmak için uygundur.

Saç kreminize iki ila üç damla yeşil gıda boyası veya daha fazla turuncu tonunuz varsa iki damla yeşil gıda boyası ve bir damla mavi gıda boyası ekleyin. Saçınızı iyice şampuanladıktan sonra karışımı saçınıza uygulayın ve on dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayın.

Bu tonlama çözümleri ile saçlarınızdan güçlü turuncu tonlarından arındırabilirsiniz. Fakat bu işlem sizin için uzun sürüyorsa ve böyle bir durumda, saçınızı şekillendirmek için her zaman bir profesyonele başvurabilirsiniz. Ancak açık sarı tonların, bir salon bakımı yaptırmanın ek masrafı olmadan tonlanması kolaydır.

Saç bakımı rutininizdeki sülfatsız bir şampuana geçmek ve düzenli olarak arındırıcı tedaviler kullanmak gibi küçük değişiklikler, sıcak tonları saçınızdan uzak tutmak söz konusu olduğunda uzun bir yol kat eder. Bu tedavilerin çoğu, kimyasal bir tonlama seansının olacağı kadar sert değildir.

Saçınızdan sıcak tonları uzak tutmak biraz çaba gerektirir, ancak günün sonunda elde ettiğiniz muhteşem renk, tüm çabayı buna değer kılar.

Saç Toneri Yapımı
Saç Toneri Yapımı

Saç Toneri Nasıl Yapılır?

Koyu saçlı insanlar sıcak doğal pigmentlere sahip olma eğilimindedir ve açık saçlı insanlar, düzenli olarak sülfat şampuanları, saç boyaları, sudan mineral tortuları ve ürün birikimi kullanımıyla sıcak sarı tonları alma eğilimindedir. Bir toner, sıcaklığı nötrleştirmek için renk spektrumunun diğer ucundaki tonları kullanarak bu pigmentleri giderir.

Pirinçli turuncu saçlar mavi bir toner gerektirir ve bunun tersi de geçerlidir. Pirinç gibi sarı saçlar mor bir toner gerektirir ve bunun tersi de geçerlidir. Sarı tonları alan açık sarı saçlarınız varsa, ürünü ve mineral birikintilerini gideren arındırıcı bir bakım saçınızı tonlamak için yeterli olacaktır.

Saç Tonerleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tonerler, rengi kaldırmadan renkli saçın alt tonunu değiştirir. Öncelikle ağartılmış ve sarı saçlarda kullanılırlar. Saçın soğuk tonda görünmesini sağlarlar ve ayrıca saç rengine bir miktar pembe veya mor ekleyebilirler. Saç rengine boyut eklemek için bir toner de kullanılabilir. Saçınızı tonladıktan hemen sonra yıkamayın. Saç dokunuza bağlı olarak saçınızı her iki ila sekiz haftada bir yeniden şekillendirmeniz gerekecektir. Saçınızı ne kadar çok yıkarsanız, saç rengini belirlemek için o kadar çok toner kullanmanız gerekir.

Üç ana saç toneri ürünü vardır: mor ve gümüş şampuan, saç boyası ve amonyak toneri. Saçınızı tonladıktan sonra, renginin solmasını önlemek için güneşten koruyun. Şekillendirici ürünlerin ağartılmış ve tonlanmış saçlarda kullanımını sınırlayın. Ağartma, saçınızı ince ve kuru hale getirir. Saçınızı nemlendirmek için saç kremleri ve saç maskeleri kullanın.

Cildinizin tahriş veya kaşıntı hissetmediğinden emin olmak için lütfen bir yama testi yapın. Kızarırsa, kaşınırsa veya tahriş olursa, devam etmeden önce lütfen bir doktora danışın. Tahriş, alerjik bir reaksiyon olabilir.

Kabartma Tozu Saç Toneri

Kabartma tozu şampuanı mükemmel bir saç bakımı sağlar. Bunun, gıda rengiyle birlikte saçınızda bulunan doğal sıcak tonları nötralize ederken ürün ve mineral birikimini ortadan kaldırdığı bildirilmektedir. Ancak, bunu destekleyecek bilimsel bir kanıt yok.

Aslında araştırmalar, yüksek pH’lı ürünlerin (kabartma tozu gibi) saç kırılması, kütikül hasarı ve kıvrılma riskini artırabileceğini göstermektedir. Bu nedenle, bu bileşenin tekrar tekrar kullanılmasından kaçının.

Sülfatsız şampuan, iki damla mavi ve iki damla mor gıda rengi ve bir tatlı kaşığı karbonat gerekir. Bir sürahide malzemeleri birkaç yemek kaşığı suyla karıştırın. Bir kenara koyun ve saçınızı durulamaya devam edin. Saçınızı suyla duruladıktan sonra, saçınızı yıkamak için ayırdığınız şampuan karışımını kullanın. Şampuanı durulamadan önce beş ila on dakika saçınızda bırakın. Bunu saç kremi ile takip edin (ekstra tonlama için saç kreminize birkaç damla gıda rengi ekleyebilirsiniz). Saçınızı kurutabileceği için bu şampuan karışımını haftada bir defadan fazla kullanmayın. Haftanın diğer günlerinde, birkaç damla mor ve mavi gıda rengine sahip sülfatsız bir şampuan kullanabilirsiniz.

Elma Sirkesi Saç Toneri

Elma sirkesi hafif asidiktir. Donuk saçın pH’ı daha yüksektir ve elma sirkesi, pH’ı düşürmeye ve saç dengesini geri kazanmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle turuncu ve sarı tonlarından kurtulmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, ürün birikimini gidermek için derinlemesine temizleyici görevi görür. Bununla birlikte, etkinliğini doğrulayacak bir araştırma yoktur.

Dört yemek kaşığı elma sirkesini, iki yemek kaşığı su ile bir sürahide seyreltin. Karışımı saçınıza dökün ve on beş dakika bekletin. Saçınızı ılık ya da soğuk suyla durulayın. Elma sirkesi saçınızı kurutabileceğinden bu karışımı ayda üç defadan fazla kullanmayın.

Gülhatmi Bitkisel Saç Toneri

Gülhatmi, elma sirkesi gibi, saçınızdaki istenmeyen sıcak tonları gidermeye yardımcı olabilir. İki yemek kaşığı elma sirkesi, iki yemek kaşığı gülhatmi otu ve bir su bardağı suya ihtiyacınız olacak. Malzemeleri kıvamlı bir sıvı elde edene kadar kaynatın. Soğuması için bir kenara koyun. Karışım soğuduktan sonra saçınıza uygulayın. On dakika bekletin ve ardından soğuk veya ılık su ve sülfatsız bir şampuan kullanarak durulayın. Bu saç tonlama solüsyonunu haftada bir defadan fazla kullanmayın.

Bal ve Limon Suyu Saç Toneri

Anekdot niteliğindeki kanıtlar, limonun saçları ağartmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Balın nemlendirici ve yumuşatıcı özellikleri vardır ve bu da saçınızın bakımına yardımcı olabilir. Bu karışımı birkaç kez kullanmak saçınızı en az birkaç ton daha açık hale getirmek için tonlayabilir.

Yarım çay bardağı taze sıkılmış limon suyunu bir sprey şişesine alın ve içine bir fincan su ekleyin. Karışıma iki yemek kaşığı bal ekleyin ve şişeyi iyice çalkalayın. Bal-limon karışımını saçınıza püskürtün. Saç derinizi karışımla masaj yapmamaya dikkat edin. Bu karışımı yaklaşık iki saat bekletin. Bu iki saatin yaklaşık otuz dakikasını güneşte geçirmeye çalışın. Karışımı sülfat içermeyen bir şampuanla durulayın ve saçınıza bakım yapın. Bu karışımı ayda üç defadan fazla kullanmayın.

Yeşil Çay Saç Toneri

Yeşil çayın kafa derisindeki dermal papilla hücrelerinde saç uzamasını desteklediği gösterilmiştir. Yeşil rengi çok güçlü değildir, bu da onu iyi bir toner yapar. Saçınızın rengine bağlı olarak siyah çay veya oolong çayı da deneyebilirsiniz.

Üç torba yeşil çayı, iki su bardağı su ile kaynatın. Açık yeşil bir gölge elde etmesini bekleyin. Saçınıza uygulayın ve yaklaşık otuz dakika bekleyin. İstenilen rengin elde edilip edilmediğini görmek için saçınızı kontrol etmeye devam edin. Ardından saçlarınızı bol suyla yıkayın.

Sızma Zeytinyağı Saç Toneri

Yapılan bir araştırma, zeytinyağının sadece saç uzamasına yardımcı olmakla kalmayıp saçın zarar görmesini önlemekle kalmayıp aynı zamanda saç rengini de geliştirdiğini göstermektedir. Saçınızı ağartmadan veya boyamadan önce biraz daha koyu saçlarınız varsa, zeytinyağı, pirinç tonlarını dengelemek için saç pigmentlerinizi koyulaştırmaya yardımcı olabilir.

Saçınızın uzunluğuna bağlı olarak, bir kaseye biraz sızma zeytinyağı alın ve ısıtın. Yağı kafa derinize bir saat masaj yapın. Sülfat içermeyen şampuanla yıkayın.

Çivit Mavisi Saç Toneri

Koyu çivit rengi, indigofera tinctoria bitkisinin indican maddelerinden elde edilir. Indigo, saçınızın rengini ve parlaklığını artırabilir. Bu renk, pirinç rengi turuncu tonlarının eşitlenmesine yardımcı olacaktır.

Bir yemek kaşığı çivit mavisi tozu alın ve dört yemek kaşığı beyaz saç kremi ile karıştırın. Karışımı saçınıza uygulayın. Saç renginizi kontrol etmeye devam edin. İstenilen renk elde edildiğinde karışımı su ve sülfat içermeyen bir şampuanla yıkayın.

Saç Toneri Nasıl Yapılır yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Ayrıca Saç Toneri Nedir yazımızı da okuyabilirsiniz.

Youtube kanalına abone ol

YouTube kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx