Dizi Haberleri

Engin Günaydın yeni dizisi Andropoz ön inceleme

Engin Günaydın Andropoz ne zaman nerede yayınlanıyor? Andrapoz dizisi ne anlatıyor? Engin Günaydın Andropoz dizisinde kimler oynuyor?

Reklamlar

Engin Günaydın yeni dizisi Andropoz ile geri dönüyor. 7 Ekim tarihinde Netflixte yayınlanmaya başlayacak olan Andrapoz dizisi Ekim ayı içerisinde merakla beklenen yapımlar arasında yer alıyor.

Engin Günaydın Andropoz dizisi ne anlatıyor?

Engin Günaydın Andropoz dizisinde, 50 yaşlarını geçmesi ile orta yaş bunalıma giren Yusuf’un hikayesine odaklanıyor. Yusuf 50 yaşlarının başlarında orta yaş bunalımına giriyor. Vücudunun yaşlanmaya başlamasına kafayı takan Yusuf, hem dış görünüşünü hem yaşam tarzını değiştirmek istiyor. Yusufun büyük hayali olan, Meryem ile evlendikleri günden beri oturdukları evden deniz kenarında bir eve taşınma gerçekleştirmeye çalışır. Yusuf, hayallerindeki evi almak için mücadele ederken kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

Netflix dizinin tanıtım yazısını şu şekilde yaptı: “Aile babası Yusuf, 50’sini geçince kafayı değişime takar. Saçını boyamak ile başlayan bu masum değişim rüzgarının adrenalin dolu bir kasırgaya dönüşmesi ise fazla zaman almayacaktır.”

Reklamlar
Andropoz ne zaman nerede yayınlanacak?
Andropoz ne zaman nerede yayınlanacak?

Engin Günaydın’ın yeni dizisi Andropoz ne zaman nerede yayınlanacak?

Engin Günaydın’ın yeni dizisi Andropoz’un ilk fragmanları geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başladı. 7 Ekim tarihinde yayınlanacak olan Andropoz’un gösterim plaftromu ise Netflix.

Engin Günaydın Andropoz dizisinde kimler oynuyor?

Engin Günaydın yazdığı senaryonun yönetmen koltuğunda Türkiye’nin önemli yönetmen kardeşlerinden Taylan Biraderler oturuyor.

Andropoz dizisinin Yusuf karakterini Engin Günaydın kendisi oynuyor. Kendisine Tamer Karadağlı, Derya Karadaş, Turgut Tunçalp, Gülçin Santırcıoğlu, Şebnem Hassanisoughi, Yuliia Sobol, Doğa Zeynep Doğuşlu, Ergin Torun, ve Melissa & Merih Dilber gibi isimler eşlik ediyor.

Engin Günaydın kimdir? Engin Günaydın’ın oyunculuk ve yazarlık kariyeri nedir?

2005 yılında Burhan Altıntop karakteri ile ünlendi. 1972 yılında Tokatda doğan Engin günaydın İlköğrenimini burada okudu. Orta öğretimini Erbaa da, Lise hayatında her sene yapılan tiyatro yarışmasında aldığı ödül adlı. Öğretmenleri ve yarışma düzenleyicilerini ısrarlı baskısı ile öğrenimini tiyatro olarak yönlendirdi. Ailesi onu para kazanabilmesi ve meslek sahibi olabilmesi için İzmit’e gönderdi. Burada da İzmit tiyatrosuna katıldı. Önce Hacettepe Üniversitesi Ankara Konservatuarına girdi. Ardından yatay geçiş yaptığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarında okudu. Kendisini tuhaf uyumsuz biri olarak tanımlayan Engin Günaydın, parasız geçen öğrencilik hayatını okulda geçirdiği sürenin dışında yaşadığı evinden hiç çıkmadığı süre içerisinde edindiğini komik bir şekilde anlatıyor.

Reklamlar

2001 2004 yılları arasında Zaga da çeşitli Skeçlerde rol aldı. Yazı Tura filminde Sencer rolünü canlandırdı.

2005 yılında Gülse Birsel’in kendisini keşfetmesi ile Avrupa Yakası dizisi kadrosuna katıldı. Avrupa Yakası dizisinde Son bölüme kadar Burhan Altıntop karakterini canlandırdı tüm Türkiye’de tanınır hale geldi.

2011-2012 yılları arasında önceleri Muhteşem Yüzyıl dizisine konuk oyuncu olarak katıldı. Bir süre sonra dizi kadrosuna katıldı. 35 bölüm dizide rol aldı. Ardından sözleşme yenilemedi ve diziden ayrıldı.

Engin Günaydın kimdir?
Engin Günaydın kimdir?

2013 – 2014 yılları arasında Türk Televizyon tarihinin ilginç komedi polisiye dizisi olan Galip Derviş’in başrolünde oynadı. Saplantılı obsesif biraz otistik olan Galip dervişin Sherlock Holmes benzeri çeşitli polisiye sorunları çözmesini daha komik bir dille Televizyon ekranlarına taşıdı.

Ardından dizi oyunculuğunu bıraktığını açıklayan Engin Günaydın şu sıralar İzmir Foça’da satın aldığı evinde sessiz sakin bir yaşam sürüyor. Dizi oyunculuğunu bıraktığını açıklamasına rağmen çeşitli filmlerde rol almaya devam ediyor.

Engin Günaydın, Gain’in kısa komedi dizisi 10 bin adım ile dizi dünyasına sınırlı bir dönüş yaptı. İnternet Platformlarına yapılan dizilerle, dizi sektörüne tekrar giriş yapmış olan Engin Günaydın, dizi serüvenine Andropoz ile devam ediyor.

Engin Günaydın Türkiye’de çekilmiş çok önemli filmlerde de yer aldı.

Taylan Biraderlerin çektiği Vavien filminde canlandırdığı başrol olan Celal ile oldukça övgüler aldı. Vavien filmi en takdir edilen filmler arasında kendine yer buldu. İstanbul film festivalinden ödül aldı.

Zeki Demirkubuz ile çalıştığı Yeraltı filminde canlandırdığı Muharrem rolünde yine çok övüldü. Zeki Demirkubuzun yazıp yönettiği Dostoyevskinin Yerdibinden Notlar kitabından esinlenen filmde, ana karakter Muharremin yaşamış olduğu Ankara Entelektüel camiaya ile uyumsuzluğunu çok başarılı bir şekilde canlandırdı. Bu filmle İstanbul Film Festivali, Sİnema Yazarları Derneği Ödülleri, Altın Koza en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazandı.

2021 yılında yine bir Netflix yapımı olan Azizler filminde Haluk Bilginer ile çalıştı. Berkun Oya’nın yazdığı filmi yine Taylan Biraderler yönetti. Hayatından işinden kız arkadaşından her şeyden sıkılmış bir karakter olan Aziz karakterini canlandırdı.

2001 yılında yine Zeki Demirkubuz ile Yazgı filminde çalıştı. En iyi yardımcı oyuncu rolü ödülü, Ankara Film Festivali tarafından kendisine verildi.

Engin Günaydın’ın entelektüel olgunluğunun yazarlığa dönüşümünü merakla bekleniyor. Canlandırdığı tuhaf uyumsuz yabancılaşmış karakterlerindeki başarıyı iyi çözümlemesi sayesinde olduğunu düşünülen Engin Günaydın’ın 7.sanatta yarattığı eserlerin yakından takip ediliyor.

İlginizi çekebileceğini düşünüyoruz: Netflix’in Marilyn Monroe konulu Filmi Blonde yayında..

Öner Ünlü

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx