Reklamlar
Cilt Bakımı

Jojoba Yağı Cilde Faydaları

Jojoba Yağı Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

Reklamlar

Jojoba yağı, güzellik ve cilt bakım ürünleri arasında ilk sıralarda yer alır. Güzellik dergilerinizden birinde veya en sevdiğiniz bloglarda veya bazı youtube eğitimlerinde jojoba yağıyla karşılaştınız. Ve buraya geldiniz, bu doğal yağ hakkında daha fazla bilgi edinmek ve cildinize nasıl fayda sağladığını merak ediyorsunuz. Bu doğruysa, o zaman bu makale tam size göre. Jojoba yağını ayrıntılı olarak tartışacağım ve bu artık sizin için bir sır olarak kalmayacak. Tarihine bir göz atarak başlayalım!

Yerli Amerikalılar tarafından birçok faydası için uzun süredir kullanılan jojoba yağı, jojoba bitkisinin tohumundan üretilen oldukça besleyici bir yağdır. Onlar, bu bitkinin faydalarını ilk keşfedenlerdi. Jojoba tohumlarını öğütmek için havaneli kullandılar ve bir merhem veya tereyağlı bir madde elde ettiler, bu daha sonra cilde ve saçlara uygulandı ve inanılmaz sonuçlar ortaya çıktı!

Bu yazımızda jojoba yağı fiyatı, jojoba yağı ne i̇şe yarar, jojoba yağı faydaları, jojoba yağı saça faydaları ve jojoba yağı nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.

Reklamlar

Jojoba Yağı Fiyatı

Bu esansiyel yağın fiyatı 10 lira ile 120 lira arasında değişir.

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?
Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?

Jojoba bitkisi hakkında çok konuştuk, şimdi ana bölüme geçelim: jojoba yağı. Jojoba yağının ağırlık olarak jojoba tohumunun yaklaşık yüzde ellisini oluşturduğunu biliyor muydunuz?

Minik bölmelerin ürettiği sıvı balmumu veya yağ, cildimizdeki yağ bezlerinin ürettiği doğal onarıcı esterlere benzer! Bu esterler yağı güzellik ürünleri için faydalı bir yumuşatıcı yapar. Amaçları cildi yumuşatmak, temizlemek ve hazırlamaktır. Ciltte oluşan sebumu düzenlediği ve yağlı dokuyu kontrol ettiği için kuru ve yağlı cilde sahip olanlar için şiddetle tavsiye edilir.

Jojoba yağı ayrıca, serbest radikallerle savaşan ve onları vücuttan atan, E vitamini formları olan tokoferoller adı verilen bazı bileşikler içerir. Bu nedenle, jojoba yağı sağlıklı ve daha genç görünen bir cilt elde etmeye yardımcı olur. Aşağıdaki bölümlerde jojoba yağının cilt için faydaları ve kullanımlarından daha ayrıntılı olarak bahsedeceğiz. Öyleyse okumaya devam edin!

Reklamlar

Jojoba yağının cilde uygulandığında sayısız faydası vardır, bu yüzden birçok kozmetik ve güzellik ürününde kullanılmaktadır. Bu yağ, bazı YouTuber’lar tarafından mucizevi bir iksir olarak adlandırılır ve birçok kişi buna yemin eder. Öyleyse bu güzellik iksirini kullanmanın faydalarına bakalım…

Ciltte nemi tutar

Jojoba yağı cilt için harika ve doğal bir nemlendiricidir. Cildi koruyucu bir bariyer ile kapatarak ciltte nemin tutulmasına yardımcı olduğu anlamına gelir. Cilde nemi mükemmel bir şekilde hapseder. Bu sadece cildi nemli, esnek ve nemli tutmakla kalmaz, aynı zamanda gözeneklerde bakteri oluşumunu önleyerek bakteri enfeksiyonu ve sivilceyi de önler.

Nemi tutma kabiliyeti nedeniyle, yüz temizleyicilere jojoba yağı eklenir. Cildinizin doğal nemini kaybetmeden kirleri etkili bir şekilde temizlemek ve makyajı temizlemek istiyorsanız, kullanın. Cildi yumuşatan ve canlandıran, ince çizgileri en aza indiren ve cildin esnekliğini destekleyen derinlemesine yumuşatıcı Jojoba yağı içerir.

Doğal cilt temizleyicidir

Eminim çoğunuz cilt için yağ temizliğini duymuş olabilirsiniz. Buradaki fikir, yüzü temizlemek ve ciltteki kiri, tozu, fazla sebumu ve gözenekleri temizlemek için sabun yerine yağ kullanmak veya sert kimyasallarla başka bir yüz yıkamaktır. Cildi çekmeden, sert bir biçimde ovalamadan veya zarar vermeden cildi nazikçe temizlemek için jojoba yağı kullanabilirsiniz. Yüzünüzü ılık su ve yumuşak bir bezle yıkayın. Ardından temiz ellerinizi kullanarak yüzünüze birkaç damla jojoba yağı sürün. Bu kadar! Temiz ve berrak bir cilde sahip olmanın sırrı işte burada…

Antibakteriyel özellikler açısından zengindir

Jojoba yağı, bakterileri öldürerek salmonella, E. coli enfeksiyonu ve kandida yani mantar enfeksiyonlarına neden olan antifungal ve ayrıca antimikrobiyal özellikler içerir. Koruyucu bir bariyer oluşturarak ciltte bakteri oluşumunu engelleyerek akne, sivilce ve diğer cilt için bakteriyel enfeksiyonları önler.

Antioksidan özellikler açısından zengindir

Hepimizin bildiği gibi E vitamini cilde uygulandığında antioksidan görevi görür. Jojoba yağı E vitamini içerir. Bu, bu sihirli yağın cildinizi toksinlere ve diğer kirleticilere günlük maruziyetten kaynaklanan stresten koruyabileceği anlamına gelir.

Jojoba Yağı Faydaları
Jojoba Yağı Faydaları

Jojoba Yağı Faydaları

Jojoba yağının ciltteki pek çok probleme faydası vardır. Gelin bu faydaları öğrenelim…

Harika bir makyaj temizleyicidir

Yukarıda jojoba yağının doğal bir temizleyici olarak nasıl kullanılabileceğini tartışmıştık. Jojoba yağı, diğer faydalarının yanı sıra mükemmel bir makyaj temizleyici olarak da kullanılabilir. Pamuklu bir pedin üzerine birkaç damla jojoba yağı ekleyin ve makyajınızı silmek için kullanın. Makyajın pamukla birlikte ne kadar kolay çıkıp süzüldüğünü görünce şaşıracaksınız.

Jojoba yağı ile zenginleştirilmiş doğal makyaj temizleyiciler cildi kurutmadan temizleyeceği ve hatta susuz kalmış cildi yenileyeceği için de kullanabilirsiniz.

Güneş yanıklarını tedavi eder

Jojoba yağı mükemmel iyileştirici özelliklere sahiptir ve Kızılderililer tarafından yaraları ve yara izlerini iyileştirmek için kullanılmıştır. Güneş kremlerinde popüler bir bileşendir ve doğal bir güneş kremi olarak kullanılabilir. Güneş yanığı tedavisinde de kullanılabilir. Jojoba, yanmış cildi iyileştirirken yatıştırır, bu da güneş yanığından sonra ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur. Güneş hasarı cildi kuru ve pul pul bırakabilir. Bu, jojoba yağının nemlendirici özelliklerinin devreye gireceği zamandır. Genel olarak, sıcak, kavurucu güneşin altında geçirilen bir günün ardından cilde jojoba yağı sürmek harika bir fikirdir.

Sivilceyi tedavi eder

Jojoba yağı, anti-enflamatuar ajanlar içerir. Bunlar, iyileştirici, antimikrobiyal ve nemlendirici özelliklerinin yanı sıra, jojoba yağının cilde uygulandığında hafif sivilceleri tedavi edebileceğine inanmak için bize iyi bir neden verir.

Sebum üretimini kontrol eder

Jojoba yağı, yağ bezlerimiz tarafından üretilen sebuma benzer. Bu nedenle sebum üretimini kontrol etmeye yardımcı olur. Cildimiz yalnızca cilt kuruduğunda aşırı yağ üretir. Cildinize jojoba yağı ile masaj yaptığınızda, cildiniz doğal olarak rahatlar ve bu, beyne bezlerin aşırı yağ üretmesi gerekmediğine dair bir sinyal veya mesaj gönderir. Bu, cildin yağlı ve mat görünmesini engeller.

Cildinizi derinlemesine temizlemek ve sebum üretimini düzenlemek için jojoba yağı ile zenginleştirilmiş gül yağı ve yasemin yağı karışımını da kullanabilirsiniz. Derinlemesine bakım yapan jojoba yağı cildi yumuşatır ve canlandırır, ince çizgileri en aza indirir ve cildin esnekliğini destekler.

Kolajen sentezini destekler

Kolajen, ciltte bulunan ve iyileşmeye yardımcı olan bir proteindir. Çalışmalar, yaşlandıkça kolajen seviyelerinin azaldığını göstermiştir. Yüzünüze jojoba yağı ile masaj yapmak, kolajen sentezini destekleyebilir ve cildin esnekliğini artırabilir.

Yaşlanma karşıtı özellikleri vardır

Yaşlanma, hepimizin korktuğu bir şeydir. Ancak yaşlanmadan daha korkutucu olan, yaşlanmanın gözle görülür belirtileridir. Jojoba yağında bulunan E vitamini ve antioksidanlar, cildin elastikiyetini artırarak ciltte kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümü gibi bu yaşlanma belirtilerini yavaşlatabilir.

Jojoba Yağı Saça Faydaları
Jojoba Yağı Saça Faydaları

Jojoba Yağı Saça Faydaları

Jojoba yağının saçların sağlıkla parlaması da dahil harika faydaları vardır.

Kuru doğal saçları tedavi eder

Jojoba yağı, hem saç hem de saç derisi için genel olarak iyi olan vitaminler içerir. Saça nem, bakım ve parlaklık kazandırmaya yardımcı olur. Yağı şampuanlamadan önce uyguladığınızda, sülfatlar gibi bileşenlerin saçınızı doğal yağlarından sıyırmasını önleyen koruyucu bir bariyer görevi görür.

Doğal saç uzamasını teşvik eder

Jojoba bitkisinde bulunan yağ asitleri ve doğal alkol saçı beslemeye ve saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur. Jojoba yağı, saç derinizdeki sebumla aynı niteliklere sahiptir, saç derinizdeki doğal yağlarla aynı işi yaparlar. Bu, saçınızın sağlıklı kalmasını ve maksimum uzunluğuna ulaşmasını sağlar. Jojoba yağı, seyrelmiş saçları olan veya saçsız kişiler için saçların yeniden uzamasını teşvik eder.

Aynı zamanda saç kütikülünün yüzeyindeki çatlakları doldurmak ve ısı veya şekillendirmeden zarar görmüş saçları onarmak için kullanılabilen doğal bir nemlendirici görevi görür.

Saç derisi enfeksiyonlarına yardımcı olur

Jojoba yağında bulunan antioksidan özellikler, saç derisindeki hem bakteriyel hem de mantar enfeksiyonlarıyla savaşmaya yardımcı olur, aksi takdirde saç büyümesini engelleyebilir ve saç hasarına neden olabilir. Saç kreminize birkaç damla jojoba yağı eklemek kuru saç derisi, kaşıntılı kafa derisi veya kepek tedavisinde yardımcı olabilir.

Doğal saçlar için harika bir nemlendirme ajanı görevi görür

Jojoba yağının doğal maddeler arasında bu kadar favori olmasının birçok nedeninden biri, içlerinde bulunan zengin besinler. Bu besinler dış saç kütikülüne nüfuz ederek saçı iyice nemlendirmeye ve şekillendirmeye yardımcı olur.

Yıkama günlerinde, yağı şampuanlamadan önce uygulamak, nemi kapatır ve şampuanlardaki sülfatın saçınızı doğal yağlarından sıyırmasını önler. Jojoba yağı, ağır saç kremleri tarafından sıklıkla tartılan ince saçlı insanlar için yararlı olabilir.

Temiz ve sağlıklı bir saç derisi için kullanılır

Saç deriniz sebum olarak bilinen doğal bir yağ üretir. Saç derisinde fazla miktarda sebum olduğunda, sertleşerek balmumu oluşturabilir. Ve bu olduğunda, bu balmumu saç tırnak etlerini tıkayabilir ve maksimum tüy uzamasını önleyebilir. Saç derisine birkaç damla jojoba yağı sürmek, saç derisindeki ürün birikimini gevşetmeye ve saç tırnak etlerinin engelini kaldırmaya yardımcı olur, böylece daha sağlıklı saçlar uzayabilir. Temiz ve sağlıklı bir saç derisi genellikle daha sağlıklı, daha kalın ve uzun saçların uzamasına yol açar.

Isı hasarına yardımcı olur

Saç maşası, saç düzleştirici veya fön makinesi gibi şekillendirme araçlarının sürekli kullanımı saçta ısı hasarına neden olabilir. Saçın dış kütikülü kırılmaya başlar ve bu da uçların bölünmesine ve kırılmasına neden olur. Jojoba yağı, diğer yağlar gibi saçı emmez, bu nedenle bu kalite, saçın her bir telin dış kütikülüne oturmasını ve boşlukların doldurulmasına yardımcı olmasını sağlar. Saça uygulamadan önce ısı koruyucunuza birkaç damla jojoba yağı da ekleyebilirsiniz.

Saç dökülmesine yardımcı olabilir

Jojoba yağı, kalıntı ve kir ile tıkanmış saç köklerini açarak saç dökülmesini veya incelmesini önleyebilir. Ayrıca saç kökleri etrafında birikerek saçın kurumasını ve kırılganlaşmasını önler. Jojoba saçı, saç seyrelmesine neden olan ve yeni saç büyümesini durduran bakterilerden koruyan anti bakteriyel özelliklere sahiptir.

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır?
Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır?

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır?

Jojoba yağı, besleyici bir nemlendirici görevi gören tek bileşenli bir makyaj temizleyicidir. Bir pamuk topuna birkaç damla jojoba yağı ekleyin ve gözlerinizi ve yüzünüzü silin ve yüzünüzü suyla durulayın.

Duştan hemen sonra nemli vücudunuza jojoba yağı uygulayın. Bu, yağlı bir kalıntı bırakmadan nemi kapatmaya ve hapsetmeye yardımcı olur.

Losyonunu seviyorum ama etkisinin biraz daha uzun sürmesini ister misiniz? Nemlendirme özelliklerini artırmak için favori nemlendiricinize birkaç damla jojoba yağı ekleyin.

Yağ temizleme yöntemi, yağ üretimini düzenleyerek cildin yağ seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Cildi pamuklu bir top üzerine birkaç damla jojoba yağı alın ve temizleyin, ardından suyla durulayın.

Kendinizi evde şımartmak mı istiyorsunuz? Rahatlatıcı bir nemlendirme için jojoba yağını çıkarın. Kuruluğu ve gerginliği gidermek için saç derisine ve vücuda jojoba yağı ile masaj yapın. Hassas ciltler için mükemmel bir yoldur.

Çatlamış dudakları tedavi etmenin hızlı ve basit bir yolu olarak parmak uçlarınıza birkaç damla jojoba yağı ekleyin ve dudaklara uygulayın. Bir gece tedavisi olarak veya gün boyunca kalıcı nem için kullanın.

İster yumuşak bir sakal, ister pürüzsüz bir tıraş için olsun, tıraş öncesi ve sonrasında istediğiniz bölgeye jojoba yağı sürün. Bu, tıraş bıçağı yanıklarını önlemeye yardımcı olur ve cildi ve saçı nemlendirir.

Yazımızı beğendiyseniz, Papatya Yağı Cilde Faydaları adlı yazımız da ilginizi çekebilir.

Bizi YouTube kanalımızdan da takip etmeyi unutmayın.

Reklamlar

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x