Reklamlar
Cilt Bakımı

Mavi Anemon Yağı Ne İşe Yarar?

Mavi Anemon Yağı Faydaları

Reklamlar

Mavi anemon yağı, mavi anemon çiçeğinden damıtma yöntemiyle elde edilir. Mavi anemon çiçeği genel olarak ülkemizde İzmir, Aydın ve Antalya yörelerinde doğal olarak bulunabilmektedir ve endüstriyel amaçlı yetiştirilmeye başlanmıştır. Mavi anemon çiçeklerin merkezinde bulunan çiçek nektarında bulunan çiçek yapraklarından ve uçucu yağdan elde edilir. Mavi anemon çiçeğinde uçucu olma özelliğine sahip linalool ve fenil-etanol da dahil olmak üzere yüz üç farklı etken madde bulunur. Bunlara ek olarak, ranunculaceae familyasındaki tüm çiçekli bitkiler kokuludur. Bu kokunun sebebi bitkinin doğal yapısında var olan uçucu özellikte olan maddelerdir. 

Bu yazımızda mavi anemon yağı nedir, mavi anemon yağı fiyatı nedir, mavi anemon yağı ekşi yorumları nelerdir, mavi anemon yağı kullananlar yorumları nelerdir, mavi anemon yağı kokusu nasıl, mavi anemon yağı faydaları nelerdir, mavi anemon yağı cilde faydaları nelerdir ve mavi anemon yağı nasıl kullanılır gibi sorulara yanıt bulacağız.

Mavi Anemon Yağı Nedir?
Mavi Anemon Yağı Nedir?

Mavi Anemon Yağı Nedir?

Mavi anemon yağı, cildimizde yılların etkisiyle oluşan kırışıklıkların giderilmesinde ve yaşlılık belirtilerinin giderilmesinde etkili bir doğal üründür. Bu nedenle yüz ve boyunda oluşan ince çizgilerin ve derin kırışıklıkların azalmasına, cildin pürüzsüz ve temiz görünmesini sağlamaya yardımcı olabilir. Cildin elastikiyet kaybının giderilmesine katkıda bulunur, cildin yeniden genç ve dolgun bir görünüme sahip olmasını sağlar ve kurumuş cildi derinlemesine nemlendirir.

Reklamlar

Bunlara ek olarak, en yaygın cilt problemleri olan güneşin zararlı etkilerinin yansıması olan koyu cilt lekeleri, gençliğin kötü belirtileri olan akne ve sivilce izleri, yaşlanma etkilerine paralel olarak ortaya çıkan lekeler, doğum sonrası ortaya çıkan kusurlar, ciltte oluşan lekelerdir. Mavi anemon çiçeği yağı, çeşitli cilt lekelerini, sivilceleri, sivilce izlerini ve akne lekelerini gidermek ve cildinizi olumsuz dış etkenlerden korumak için büyük faydalar sağlayabilir.

Mavi anemon esansiyel yağını temiz bir cilde, cilt bakım kremlerini uygulamadan önce sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez haricen kullanılması yeterlidir. Yoğun bir cilt bakım ürünü olduğu için az miktarda (beş ila altı damla) uygulamak yeterli olacaktır. Dahili olarak kullanılmaz. Göz çevresinde kullanılması tavsiye edilmez.

Mavi Anemon Yağı Fiyatı
Mavi Anemon Yağı Fiyatı

Mavi Anemon Yağı Fiyatı

Bu esansiyel yağın fiyatı 23 lira ile 550 lira arasında değişir.

Mavi Anemon Yağı Ekşi

“mavi anemon yağı ve kuşburnu çekirdeği yağlarını aldım bu markanın. kuşburnu güzel severek kullanıyorum ancak mavi anemon kokusu o kadar yoğunki astım krizine soktu beni boğuldum felaket derecede spreylerle falan kendime geldim. tabi hata bendeydi mailleştigimizde bana aloeverayla veya sarı kantaron ile seyreltip kullanabilirsiniz demişlerdi ben kokusu çok güzel diye gerek duymadım.astımı olanları burdan uyarmış olayım.”

Reklamlar

“parfüme karşı hassasiyetim var. popüler urtiker tıptaki adı. cilt reaksiyon gösteriyor parfüm kullanınca. 2011e dek yoktu böyle bir şey. nedeni tespit edilemedi. o günden beri parfüm kullanmıyorum. kendi parfümü yapıyorum. şöyle: aktardan mavi anemon çiçeği yağı alıyorum -yasemin, melissa gibi guzel kokulu baska yağlar da alınabilir-, bir fıs fıs şişenin dörtte üçünü suyla dolduruyorum; içine on damla mavi anemon çiçeği yağı damlatıyorum; her kullanımdan önce iyice calkalıyorum. ve sonra koltuk altı, bilekler,ense ve kulak arkasına kullanıyorum.”

Mavi Anemon Yağı Kullananlar
Mavi Anemon Yağı Kullananlar

Mavi Anemon Yağı Kullananlar

“bunun kremi çok akıllıca bir halkla ilişkiler çalışması ile dolaylı olarak tanıtıldı. tv’deki kadın programlarında, ünlüler reklam yapmıyorum havası ile çaktırmadan ürünün reklamını yaptılar. “eczanelerde mavi anemon çiçeği kremi olarak sorun bulursunuz” vb. gibi ürün adı vermeden, altın günlerinde yemek tarifi verir gibi tavsiyelerde bulundular. ve sonuçta bir sürü kadın eczanalerde buna ciddi paralar bayıldılar *. sonuç olarak yerçekimi, mavi anemon çiçeğinden bile daha kuvvetli hala. ucuz ve doğal, tek işlevi nemlendirmek olan ürünler kullanın, çiçekleri ise koklayın.”

“televizyonda bu çiçeği içeren kremin tanıtımı yapılırken sahtelerinden sakının, kutusunun üstünde mavi çiçek olanları alın, denmiş. ama ambalajı yeni değişen bir ürün olduğundan hala raflarda duran ürün orijinal olmasına rağmen kutusunda mavi bir çiçek taşımıyormuş. ve pek tabiki sevgili cingöz türk teyzelerimiz bu ürünü almayı reddetmiş. sonuç olarak kremin üretici/ithalatçı (bilemiyorum hangisi) firması ellerinde çiçeksiz ambalajlı ürün bulunduranlara birer mavi çiçek sticker’ı yollamış ve olay böylece çözülmüş.

bu gereksiz bilgiyi paylaşacak kimse bulamıyordum, içimi sözlüğe döktüm rahatladım.”

“12 tl’te yağı satılan çiçek.

5-6 damlayı sabah akşam cildinize sürüyorsunuz.

iki gündür kullanıyorum ve psikolojik olarak gençleştiğimi hissediyorum.

ilerleyen zaman diliminde cildi gençleştirip gençleştirmediği üzerine yorum yapabilirim.”

“yağı cilt kırışıklıklarını ve güneş lekelerini gidermeye yardımcı olan mucizevi çiçek.

içerisinde kinetin isimli etken maddeyi bulundurur. ülkemizde ege ve akdeniz’de yetişir ve oldukça güzel kokulu olması hasebiyle sadece kozmetik sektöründe değil parfüm üretiminde de kullanılır.”

“38 tl’lik fiyatıyla yuh dedirten ama kokusu dünyalara bedel olan, yüzünüze sürdüğünüzde gün boyu sizi mükemmel hissettiren ayrıca yastığa bir iki damla damlattığınızda mışıl mışıl uyutan bir yağdan çok ama çok fazlası olan, bana cümlemi bitirtemeyen aşırı güzel bir şeydir.”

Mavi Anemon Yağı Kokusu Nasıl?

Bu esansiyel yağın kokusu inanılmaz güzeldir ve parfüm yapımında kullanılır. Bu yüzden mavi anemon yağını, temiz bir sprey şişesinde bir taşıyıcı yağ ve su ile karıştırarak ev yapımı doğal parfümünüzü kendiniz yapabilirsiniz.

Mavi Anemon Yağı Faydaları
Mavi Anemon Yağı Faydaları

Mavi Anemon Yağı Faydaları

Mavi anemon yağı, mavi anemon bitkisinden damıtılarak elde edilen önemli bir bitkisel yağdır. Çok eski yıllardan beri güzellik ve estetik amaçlı bir madde olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Mavi anemon yağı, uçucu linalool ve fenil etanol dahil olmak üzere yüz üç farklı aktif madde içerir. Ayrıca bu yağ çok etkili antioksidanlar, vitaminler ve kimyasal bileşenler içerir.

Mavi anemon yağındaki etkili bileşenler ve kimyasallar, insan sağlığına bir dizi fayda sağlar. Özellikle bu yağ dermatolojik özelliklerde oldukça etkilidir ve uzun yıllardır bu amaçla kullanılmaktadır. Son zamanlarda, birçok kozmetik ürünün ana bileşenleri arasında mavi anemon yağı bulunmaktadır. Şimdi mavi anemon yağının faydalarına daha yakından bakalım…

Mavi Anemon Yağı Kas Kalitesini Artırır

Mavi anemon yağı, antispazmodik ve kas gevşetici görevi görür. Bu özelliği kas spazmlarını ve sinir kasılmalarını önlemede önemli bir yaşamsal rol oynar. Bu, olası ağrıları büyük ölçüde azaltır, kasların hızla gevşemesini sağlar ve olası krampları önler. Ayrıca, mavi anemon yağının düzenli kullanımı, kas spazmları ve ağrılarında uzun süreli rahatlama sağlar. Bu nedenle, bu bitkisel yağ, herhangi bir komplikasyon olmaksızın harika bir alternatif olarak çalışır. Mavi anemon yağı, vücudun doğal mekanizmasını değiştirmeden çalışan doğal bir maddedir. Ayrıca bu yağın içindeki bileşikler kasların sağlıklı ve kaliteli bir şekilde çalışmasına yardımcı olarak kas kalitesini artırır.

Mavi Anemon Yağı Solunum Sistemi Sorunlarına İyi Gelir

Bu yağın mukus açıcı nitelikleri, boğaz ve burun tıkanıklığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarını temizlemede çok faydalı olmasını sağlar. Aşırı miktarda balgam ve mukus, solunum sistemi sorunlarına ve bazı hastalıklara neden olabilir. Mavi anemon yağının doğrudan solunması, bu sorunları ortadan kaldırmaya ve hızla iyileşmeye yardımcı olmak için temiz hava akışı sağlar.

Mavi Anemon Yağı Bakterileri Öldürür
Mavi Anemon Yağı Bakterileri Öldürür

Mavi Anemon Yağı Bakterileri Öldürür

Mavi anemon yağının birçok antiseptik, antienflamatuar ve antimikrobiyal nitelikleri bulunur. Bu yağdaki bu önemli özellikler, zararlı virüsler de dahil olmak üzere bakteri ve mantar enfeksiyonlarından anında kurtulmaya yardımcı olur. Enfeksiyonları gidermek ve yaraları ve kesikleri tedavi etmek için mavi anemon yağı kullanabilirsiniz. Bu esansiyel yağ, ciltte bazı kronik sorunlara ve enfeksiyonlara neden olabilecek farklı virüs ve bakteri türlerini çok kısa sürede etkili bir şekilde yok eder. Ayrıca yaraların iyileşme süresini kısaltır.

Mavi Anemon Yağı Bilişsel İşlevi İyileştirir

Mavi anemon yağının beyne giden kan bariyerini onardığı ve bilişsel işlev sağlığını iyileştirdiği kanıtlanmıştır. Mavi anemon yağı kokusu, beynin sinir sistemi ile birlikte aniden uyarıldı ve hafızayı geliştirmeye yardımcı olduğu bulundu. Ayrıca bu yağ, kaygı ve stresi ortadan kaldırır, konsantrasyonu artırır ve beynin daha verimli çalışmasını sağlar.

Mavi Anemon Yağı Artrit Belirtilerini Hafifletir

Genel olarak, yaş ilerlemesi, aşırı kilo veya travmatik olaylarla ilişkili kronik bir eklem hastalığı olan artrit, birçok insan için inanılmaz derecede acı verici olabilir. Bu ağrı neredeyse sabittir ve hastaların temel hareketlerini ve yaşam kalitelerini bile bozabilir. Mavi anemon yağı genellikle triterpen adı verilen bileşiklerden oluşur. Bu önemli tipteki bileşikler, büyük ölçüde antioksidan ve anti-inflamatuardır. Mavi anemon yağında bulunan bu harika özellikler ile artrit semptomları hafiflemeye başlar.

Mavi Anemon Yağı Cilde Faydaları
Mavi Anemon Yağı Cilde Faydaları

Mavi Anemon Yağı Cilde Faydaları

Mavi anemon yağındaki önemli kimyasallar kan dolaşımını mükemmel bir şekilde düzenler. Bu düzenlenmiş kan dolaşımı, hücrelere gerekli oksijeni sağlar ve olası bir kronik sağlık sorununun azaltılmasına yardımcı olur.

Mavi Anemon Yağı Akneleri Giderir

Mavi anemon yağındaki antibakteriyel ve antienflamatuar bileşenler, akne ve akne oluşumunu engeller, yara izlerini azaltır ve hızlı bir şekilde onarır. Bu yağ, stearik, oleik, palmitik ve linolenik asitler gibi önemli iyileştirici özellikleri ile bilinir. Bu yağ ayrıca cilt soyulmasını, çatlak izlerini, yanıkları ve bazı cilt döküntülerini tedavi edebilir.

Mavi Anemon Yağı Erken Cilt Yaşlanmasını Önler

Mavi anemon yağının en etkileyici özelliği cildin erken yaşlanmasını durdurmasıdır. Bu yağ cildin gençleşmesini destekler ve ciltteki hücrelerin oksidasyona uğramasını önler. Ayrıca bu yağ, ciltte oluşan küçük gözeneklerin ve ince çizgilerin görünümünü engelleyen sesamol adı verilen önemli bir antioksidandan oluşur. Bu yağ aynı zamanda çok etkili bir yaşlanma karşıtı gece kremi olarak da kullanılabilir. Ciltteki kan dolaşımını tam olarak artırmak ve en üst düzeyde verim almak için bu yağı cildinize masaj yaparak uygulamanız önerilir. Bu yağı yaşlanma karşıtı bir krem ​​olarak kullanmanın yararı, cilt enfeksiyonlarına karşı savaşabilmesidir. Bu yağ, erken yaşlanma sürecini yavaşlatmanın yanı sıra size parlak ve ışıltılı bir cilt verebilir.

Mavi Anemon Yağı Cilt Kaşıntısını Giderir
Mavi Anemon Yağı Cilt Kaşıntısını Giderir

Mavi Anemon Yağı Cilt Kaşıntısını Giderir

Mavi anemon yağının hem yüksek anti-inflamatuar hem de nemlendirici faydaları vardır. Oluşabilecek herhangi bir kuru cilt problemi cildin pul pul dökülmesine ve soyulmasına neden olabilir. Bununla birlikte, bu sorun ciltte problemli kaşıntı ve tahrişe neden olabilir. Bu yağda bulunan doğal nemlendirici yağ asitleri sayesinde cilt ihtiyacı olan bileşikleri alarak olağanüstü bir rahatlamaya ulaşır. Bu sorunlu kaşıntı, egzama veya sedef hastalığı gibi cilt problemlerinden dolayı meydana gelirse, bu yağ çok işe yarayacaktır.

Mavi Anemon Yağı Cilt Esnekliğini Artırır

Mavi anemon yağında bulunan yüksek düzeyde vitamin ve bazı bileşenler cildin elastikiyetini koruması için büyük önem taşır. Bu yağ aynı zamanda ciltteki elastin ve kolajen proteinlerinin üretimini de arttırır. Bu yağın cilde düzenli uygulanması ile cilt doğal olarak nemlenir ve esneklik kazanır. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra cilt, doğal esnekliğini yeniden kazanır. Oluşan bu doğal esnekliğe paralel olarak kırışıklıklar, lekeler ve ince çizgiler de azalır.

Mavi Anemon Yağı Nasıl Kullanılır?

Cilt temizliğini takiben ve cilt bakım kremlerinden önce sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez haricen uygulanır. Yoğun bir cilt bakım ürünü olduğu için az miktarda (beş ila altı damla) uygulamak yeterli olacaktır. Dahili olarak kullanılmaz. Göz çevresinde kullanılması tavsiye edilmez.

Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bunun yanı sıra, Wintergreen Yağı (Kış Yeşili Yağı) Ne İşe Yarar? adlı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Bizi Begonya Kadın adlı Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz!

Reklamlar

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x