Moda

Modelistlik Kurslarının Süresi Ne Kadar?

Reklamlar

Modelistlik derslerinde tüm derslerde olduğu gibi  en basit konulardan başlayarak ilerlersiniz. Bu nedenle öncelikle modeller hakkında bilgi verilir. Giyim kalıplarının neden bu kadar önemli olduğu, kalıp oluşturulurken nelere dikkat edilmesi ve hangi malzemelerin kullanılması gerektiği anlatılmıştır. Tabii ki kullanılan malzemelerin detaylarına girilirken bunların nasıl ve nerede kullanılması gerektiği, hangi malzemelerin kullanıldığı gibi detaylar da işleniyor.

Kalıp ve malzeme bilgisi verildikten sonra kumaşlar üzerinde desenler yapılır ve kesim yapılır. Yani şimdi ticarete başlama zamanıdır. İlk deneyimler önemlidir çünkü profesyonellerin yardımıyla gerçekleşir. Uygulama yapılırken hayal gücünün gelişimi, modern ve klasik moda anlayışı hakkında birçok bilgi verilir. Modelistlik kursları uzun  bir kurstur. Ne kadar çok çalışır ve pratik yaparsanız, o kadar çok gelişirsiniz.

En fazla soruların başında modelistlik kurslarının süresi ne kadar ve neler öğrenilir sorusunun cevabına gelince; modelistlik kurslarında herhangi bir kıyafetin kalıbının çıkarılması ve serileme yapılma işlemleri öğretilmektedir.

Reklamlar

Modelistlik Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Hazır giyim sektörünün köşe taşlarından biri olan modelistler belirli eğitim aşamalarından geçmeleri gerekir. Peki modelistlik kursu eğitimleri ne kadar sürer?: Spesifik bir eğitim olan modelistlik kurslarının süreleri yaklaşık olarak 6 ile 12 ay arasında değişmektedir.

Modelistlik Ne Anlama Geliyor?

Modelciler, seri üretimde kullanılmak üzere belirli ebatlarda tasarımcı tanımlı tekstilleri modelleyen ve hazırlayan kişilerdir. Stilistler ile kulağa genellikle aynı meslek gibi gelebilir, ancak bunlar tamamen farklı şeylerdir. Modelistler kumaşları doğru bir şekilde kullanarak modele dökmeye çalışır. Bu işlerin çoğu da stilistlerden gelmektedir. Ayrımı böyle yapabilirsiniz. Modelist olmak gibi bir hedefiniz varsa herhangi bir zorunlu eğitim bulunmaz. Çünkü modelistlik iyi  bir eğitim alınmadan zaten yapılabilecek bir meslek değildir. Belirli kuralları ve kalıpları mevcuttur. Yani bu işi doğru ve en iyi şekilde yapabilmek istiyorsanız gerekli tüm bilgileri biliyor olmanız gerekir yoksa başarısızlık oluşmaktadır.

Modelist Olmak İçin Gereken Nitelikler

Modelist Olmak İçin Gereken Nitelikler
Modelist Olmak İçin Gereken Nitelikler

Her meslekte olduğu gibi modelist olabilmek için  belirli niteliklere sahip olmak gerekir. En belirgin özelliğiniz kendinize olan güveninizdir. Rol model olmak isteyen kişilerin çalışabilmeleri için öncelikle kendilerine güvenmeleri ve kendilerine inanmaları gerekir. Yoğun iş temposuna ayak uydurmanız da  şarttır. Sorumluluk almalı ve  zamanında yapmalısınız. Yeri geldiğinde gecenizi gündüzünüze katmanız gerekecektir. Çalışkan olmak bu meslek özelinde oldukça büyük bir ayrıntıdır.

Bir diğer olmazsa olmaz özellik yeniliğe açık olmasıdır. Moda işi sürekli değişen, gelişen ve yeniliğin söz konusu olduğu için yeniliğe kapalı olunmaması gerekmektedir. Yoksa uzun vadede başarı sağlanamaz.

Reklamlar

Reality de modelci olmak için gereken niteliklerin bir parçasıdır. Bir emir olduğu zaman kişinin kafasında plan yapması ve harekete geçmesi gerekir. Elbette uygulamada biraz tecrübe gerektiren bir durum ama kişi bunu bir modelistlik kursu özelinde uygulamaya koyacaktır. Bir diğer önemli özellik, zamanlanmış bir programla çalışmaktır. Plansız çalışma nedeniyle olası başarısızlıklarla başa dönebilir, uzun süredir yaptığınız işlerden dolayı olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz.

Bir Modelist Ne Yapar?

Modelist Ne Yapar?
Modelist Ne Yapar?

Özetle ve anlaşılması kolay modelciler, müşteri gereksinimlerini en uygun şekilde modelleyerek istenileni yaratmaya çalışırlar.  Yani bu sadece işin  bir parçasıdır. Yapılan işin başından sonuna kadar sorumludurlar. İlk olarak, önlerine çıkan iş için bir plan yapmalıdırlar. Bu işte planlı çalışmak çok önemlidir. Değilse, çizmeden sadece hayal ederek oluşturulmuş bir modeli nerede gördük?

Kafanızdaki Tasarım

Daha sonra kafalarında oluşturdukları planı bir bilgisayar programı ile netleştirmeleri gerekiyordu. Bu, ana prototipleme sürecini tamamlar. Bu modelleri oluşturmak için kağıtlar da kullanılır. Kalıp oluşturma sürecinde kumaş üzerine yapılan kalıbın çizimleri yapılır. Bu sayede istedikleri modeli en ince ayrıntısına kadar tasarlayabilirler. Model hazır olduktan sonra istenilen sonuca ulaşılırsa seri üretime geçilecektir. Elbette farklı bedenlerde ürünler isterseniz bu  her beden için tekrar geçerli olacaktır. Evet, uzun uğraşlar sonucunda modeliniz hazır ve üretimdedir. İyi bir modelist olmak için zengin bir hayal gücü ve hayal gücünüzü kâğıda dökmeniz yeteneğiniz olacaktır.

Modelistlik kurslarının süresi ne kadar yazımızın sonuna geldik. Bu konuda sormak istediklerinizi aşağıdaki yorum kutusuna yazabilirsiniz.

İlknur Gülhan

Reklamlar
Abone ol
Bildir

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Düşüncelerinizi yazabilirsinizx