Reklamlar
Cilt Bakımı

Monoi Yağı Ne İşe Yarar?

Monoi Yağı Nasıl Kullanılır?

Reklamlar

Monoi yağı, cildi ve saçları güzelleştiren bir bakım ürünüdür. Saç yağlarının, cilt bakım yağlarının, vücut bakım yağlarının, esanslarının ve ev yapımı doğal saç ürünlerinin bolluğunun bunaltıcı olabileceğine şüphe yok, ancak monoi esansiyel yağı kesinlikle radarınızda olması gereken bir saç bileşenidir.

Monoi yağının bilinen faydaları, hem saçların hem de cildin sağlığını artırmaya yardımcı olmak için ciddi nemlendirmeyi içermekle kalmaz, aynı zamanda saçların kirliliğine ve cilt yaşlanmasına neden olabilecek kirliliğe karşı koruma sağlayan diğer birçok yağın yapmadığı şeyi yaptığı iddia edilir.

Bu güçlü saç ve cilt bakımı yağı hakkında temel bilgileri öğrenmek için buradan başlayın. İster monoi yağını tek başına kullanın, ister en sevdiğiniz monoi yağını bir şampuana ekleyip nasıl kullanacağınızı merak edin, işte en iyi monoi yağı ürünlerini seçmek de dahil olmak üzere saçlar için monoi yağı hakkında doğrudan bir rehber…

Reklamlar
Monoi Yağı Nedir?
Monoi Yağı Nedir?

Monoi Yağı Nedir?

En etkili ve güçlü saç düzeltmelerinin birçoğunun mutfağında bir şeyler karıştıran birinden gelmesi gibi, monoi de bir bakıma aynıdır. Tahiti gardenya yapraklarını saf hindistan cevizi yağına batırmaktan kaynaklanan asırlık bir çare. Bu, monoi yağının hindistan cevizi yağı ile aynı olmamasına rağmen, aynı faydaların bazılarını koruduğu anlamına gelir.

Bir yağ, yalnızca Fransız Polinezyası bölgesinden tedarik edilirse monoi olarak kabul edilebilir. Güçlendirici kutsal tiare ailesinin temeli olan gardenya çiçeği (aka monoi çiçeği), E vitamini açısından zengindir ve yağın kokusundan sorumludur. İçine karıştırıldığı hindistan cevizi yağı, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve oldukça nemlendiricidir. Kombinasyon birlikte sadece kuru saçı yeniden nemlendirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda onu zorlu çevre koşullarından da koruyabilir.

Bir saniyeliğine kokuya dönelim, monoi yağı nasıl kokar? Gardenya kokusuna aşina iseniz, muhtemelen bunu hayal edebilirsiniz. (Değilse, bir çiçekçiye gidin!) Bu hafif bir çiçek kokusudur ve biraz hindistancevizi yağı kokusunu da tanıyabilirsiniz.

Monoi Yağı Nasıl Yapılır?
Monoi Yağı Nasıl Yapılır?

Monoi Yağı Nasıl Yapılır?

Gerçek monoi yağı yapmakla ilgili oldukça katı bir süreç var. Bu şekilde yapılmazsa veya düzgün bir şekilde sağlanmazsa, gerçek değildir. Bunu yapmak için taç veya gardenya çiçeklerinin tomurcukları, özellikle henüz açılmamışken elle toplanır. Toplamadan sonraki yirmi dört saat içinde kullanılmalıdırlar. Bitkinin çiçek kısmı rafine hindistan cevizi yağına yerleştirilir ve demlenmesi için en az on beş gün bekletilir. Monoi yağı hasat ederken ve yaparken, ıslatıldığı her litre hindistan cevizi yağı için en az on beş tiare çiçeğinin kullanılması gerektiğini belirten özel bir derece vardır.

Reklamlar

Monoi Yağı Nerede Satılır?

Bu esansiyel yağ, aktarlarda ve online kozmetik marketlerde satılır.

Monoi Yağı Faydaları
Monoi Yağı Faydaları

Monoi Yağı Faydaları

Monoï yağının cildi ve saçı nemlendirme, yaşlanma belirtilerini yavaşlatma, kolesterol seviyelerini dengeleme, iltihabı yatıştırma, oksidatif stresi önleme, alerjik reaksiyonları en aza indirme, güneş hasarına karşı koruma, uyku alışkanlıkları, bağışıklık sistemini güçlendirme ve sağlığı teşvik etme gibi bir takım önemli yan etkileri vardır. Monoi yağının tüketildiğinde kullanımıyla ilişkili bazı yan etkiler, yani tüketildiğinde cilt tahrişi veya gastrointestinal sıkıntı vardır. Monoï yağının dahili tüketimi mutlaka toksik olmasa da, yağ oldukça pahalı olabilir ve öncelikle cilt ve saç için topikal bir yağ olarak tasarlanmıştır.

Bu eşsiz tropik yağ, Tahiti gardenyalarının taç yapraklarının hindistan cevizi yağına batırılmasıyla elde edilir. Çiçeğin adından da anlaşılacağı gibi, bu yağ, hem çiçek hem de hindistan cevizi ağaçlarının çok sayıda yetiştiği Fransız Polinezyası ve yakın bölgelere özgüdür. Gardenyalar ayrıca Tiare çiçekleri olarak da bilinir, bu nedenle bu doğal çare bazen tiare yağı olarak adlandırılır. Bu güçlü yağ, o bölgenin yerlileri tarafından binlerce yıldır kullanılmakta ve dini törenlerde kullanılması ve zorlu çevre koşullarına karşı koruyucu özelliği nedeniyle kültürel açıdan kutsal kabul edilmektedir. Saf organik hindistan cevizi yağı ile gardenya çiçeklerinde bulunan yüksek düzeyde E vitamini ve metil salisilat kombinasyonu, bunu cilt ve saç için çok etkili bir tonik yapar.

İnsanlar kepek, kuru cilt, akne, sedef hastalığı, egzama, saç kırıkları, kıvırcık saçlar, güneş yanığı, cilt rengi değişikliği, kırışıklıklar, lekeler, yaşlılık lekeleri, saç dökülmesi, zayıf bir bağışıklık sistemi, oksidatif stres ve diğer inflamatuar durumlar için kullanılır.

Kepeği Önler

Bu tropikal yağ mükemmel bir nemlendiricidir, bu nedenle kafa derisine sürüldüğünde, saç derisindeki nemi etkili bir şekilde kilitleyerek kuru cilt ve pullanmayı önler. Düzenli olarak kepekle mücadele ediyorsanız, bu yağı bir ila iki hafta boyunca veya kepek alevlendiğinde günlük olarak kullanmanız semptomları nötralize etmek için yeterli olacaktır. 

Saç Kırıklarını Önler

Saçınız kuruduğunda veya besin eksikliği olduğunda, artık şeklini koruyamaz ve kırılmaya başlar, bu da saç kırıklarına neden olur. Bununla birlikte, Monoï yağı ile saç maskesi yapmak saçınızın gücünü artırmaya, kırılmaları ve saç kırıklarını önlemeye yardımcı olarak saçınızın sağlıklı görünmesini ve hissetmesini sağlayabilir. Sürekli kıvırcık saçlardan muzdaripseniz, bu yağ aynı zamanda saç tellerinizi de hızlı bir şekilde evcilleştirebilir! 

Saç Dökülmesini Tedavi Eder
Saç Dökülmesini Tedavi Eder

Saç Dökülmesini Tedavi Eder

Erken saç dökülmesi, diğerlerinin yanı sıra saça yetersiz besin dağıtımı, çevresel stres, topikal enfeksiyon veya yetersiz kan akışı gibi bir dizi faktörün sonucudur. Yeni saçların büyümesini teşvik etmek ve zaten sahip olduğunuz saçları korumak istiyorsanız, saç derinize haftada bir monoi yağı ile masaj yapmak saçınızı korumak için hızlı ve basit bir stratejidir.

Bağışıklığı Artırır

Deri vücuttaki en büyük organdır ve aynı zamanda elementlere en çok maruz kalan organdır. Bu, cildinizin sürekli olarak havadaki patojenler, alerjenler ve zarar verebilecek tahriş edici maddeler tarafından bombardımana tutulduğu anlamına gelir. Hindistan cevizi yağının antibakteriyel ve mantar önleyici etkileri, metil salisilatın tahrişe karşı etkisi ile birlikte cildinizi (ve vücudunuzun geri kalanını) enfeksiyondan koruyabilir.

Yaşlanma Karşıtı Ajan Görevi Görür

Hindistan cevizi yağı, onu en çok aranan ve faydalı doğal ilaçlardan biri yapan bir dizi antioksidan özelliğe sahiptir. Monoi yağını cilt üzerinde kullandığınızda, serbest radikalleri arayıp oksidatif strese neden olmadan önce onları nötralize edebilen laurik asidin etkilerinden benzer şekilde yararlanacaksınız. Bu, kırışıklıkların görünümünü azaltmaya, cildinizin hissini iyileştirmeye ve hatta cilt kanseri riskinizi düşürmeye yardımcı olabilir.

Güneş Yanığını Yatıştırır

Güneşte vakit geçirmek hayatın bir parçasıdır, ancak cildinizi güneş ışınlarına karşı korumak çok önemlidir. Bu yağa güneş kremi olarak tam olarak güvenilmemesine rağmen, araştırmalar bazı UV ışınlarının cilde nüfuz etmesini engelleyebileceğini göstermiştir. Güneş yanığı çekiyorsanız, iltihabı yatıştırmak, ağrıyı gidermek ve yanığın iyileşme sürecini hızlandırmak için monoi yağı uygulanabilir. 

Cildi Nemlendirir

Fransız Polinezyası’ndaki birçok insan, tüm vücut nemlendiricisi olarak monoi yağını kullanır ve genellikle yelkene veya dalışa gitmeden önce kendilerini bu yağla kaplar. Bu, tuzlu suya, rüzgara ve sert güneşe maruz kaldığında bile vücutlarının nemi korumasına yardımcı olur – cildini gün boyu nemli ve beslenmiş tutmak isteyenler için önemli bir sağlık etkisi! 

Enflamasyonu Azaltır

Ciltte veya kafa derisinde iltihaplanmaya neden olabilecek birçok farklı sağlık durumu vardır, ancak monoi yağında bulunan metil salisilat, bu altta yatan faktörlerin çoğunu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Yatıştırıcı ve nemlendirici doğası sayesinde bu yağ, bu rahatsızlıkların acısını hafifletebilir ve aynı zamanda sedef hastalığı, egzama ve akne gibi durumlar da dahil olmak üzere daha fazla iltihaplanmaya karşı koruma sağlayabilir.

Monoi Yağı Cilde Faydaları
Monoi Yağı Cilde Faydaları 

Monoi Yağı Cilde Faydaları 

Yüzünüzde monoi yağı kullanıp kullanamayacağınızı mı merak ediyorsunuz? Monoi hemen hemen baştan ayağa bir şifacıdır. Çoğunlukla nemlendirici ve cilt koruyucu olarak kullanılır, ancak güneşi veya rüzgar yanığını yatıştırmak için de aynı şekilde çalışır. Monoi yağı doğal olarak türetilen metil salisilat, bu nemlendirici faydaları sağlamaya yardımcı olabilecek bir cilt yumuşatıcıdır. Diğer bazı yağların aksine, monoi cilde nüfuz eder ve gözenekleri tıkamaz. Bu nedenle, gerçekten sivilcelerden kurtulmaya çalışıyorsanız, bunun tam tersi etki yapacağı konusunda endişelenmenize gerek yok.

Hindistan cevizi yağındaki iltihap önleyici özellikler, iltihabın kaşıntı ve kızarıklığa yol açtığı durumları sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Egzama, sedef hastalığı ve akne gibi şeyler, monoi yağının düzenli kullanımıyla önemli bir gelişme görebileceğiniz şeylerdir. Ancak, kokuya karşı herhangi bir hassasiyetiniz varsa, monoi’nin rahatsız edici olma ihtimalinin olduğunu unutmayın. Cilt bakım rejiminize eklenen herhangi bir yeni içerikte olduğu gibi, cildinizin her yerine sürmeden önce bir yama testi yapın.

Cilt bakım rutininize monoi yağı eklemeyi deneyin. Bu yağ saçınızda da kullanılabilirken, hem makyaj temizleyici hem de kütikül yağı olarak iki katına çıkar. Çoklu fonksiyonlara sahip cilt bakım ürünlerini sevmiyor musunuz?

Cildinizde monoi yağı kullanmaktan emin değilseniz, bazının hala hindistan cevizi yağı olduğunu unutmayın ve hindistan cevizi yağını yüzünüze herhangi bir sivilce veya tıkanmış gözenek olmadan sürmeye alışkınsanız, muhtemelen aynısına sahip olacaksınız. Bu kokulu versiyonla tepki. Güvenli oynamak için sadece yama testini yapın!

Cildi Nemlendiren Özelliklere Sahiptir

Monoi esansiyel yağı, cildi doğal yağlarından arındırmadan derinlemesine nemlendiren yatıştırıcı ve koruyucu bir yağdır. Güney Pasifik halkı, derilerini zararlı sert rüzgarlara, yoğun tropik güneşe ve çevrelerinin kuruyan tuzlu sularına karşı korumak için geleneksel olarak monoi yağı tüm vücut nemlendiricisi olarak kullandılar.

Son yıllarda monoi yağı nemlendirici ve koruyucu özellikleri güzellik ve cilt bakımı endüstrisinde aranan bir ürün haline geldi. Monoi yağı, cilt ve saç için muazzam nemlendirici faydaları olduğu gösterilen hindistan cevizi yağı içerir. Laurik asit gibi hindistan cevizi yağındaki esansiyel yağ asitleri saç hasarını onarabilir ve parlaklığı artırabilir.

Yaşlanma Belirtilerini Geciktirir

Güney Pasifik kültürlerinin monoi güzellik sırlarını nesilden nesile aktarmasının bir nedeni var. Monoi’nin temeli, E Vitamini ve ferulik asit gibi koruyucu antioksidanlarla dolu inanılmaz bir süper gıda olan hindistancevizi yağıdır. Bu bileşenler, ince çizgilere ve kırışıklıklara neden olan serbest radikalleri nötralize eder ve gözle görülür yaşlanma belirtilerini geciktirir.

İyileştirici ve İltihap Önleyici Özelliklere Sahiptir

Monoi yağının faydaları, bir güzellik artışının ötesine geçer. Bu çok amaçlı yağ, geleneksel olarak Polinezya tıbbında çeşitli rahatsızlıkların üstesinden gelmek için kullanılmıştır. Monoi yağı kulak ağrılarını, belirli egzama türlerini tedavi etmek veya sadece böcek ısırıklarını önlemek için kullanılır. Çiçekler, yatıştırıcı ve iltihap önleyici özellikleriyle bilinen bileşenler olan yüksek düzeyde metil salisilat ve laurik asit içerir.

Cildi derinlemesine nemlendirmek, sıkı görünümünü iyileştirmek ve yaşlanmanın gözle görülür belirtilerini geciktirmek için monoi yağı kullanabilirsiniz.

Monoi Yağı Saça Faydaları
Monoi Yağı Saça Faydaları

Monoi Yağı Saça Faydaları

Kendi başına hindistan cevizi yağına çok benzeyen monoi yağının hem saç hem de cilt için bir ton farklı kullanımı vardır. Saç nemlendiricisi olarak büyük faydaları ile kuru, hasarlı ve hatta sağlıklı saçların korunmasına ve yenilenmesine yardımcı olmak için kolay bir seçimdir. Ayrıca kabarmayı kontrol etmeye yardımcı olur.

Gerçek saç tellerinizin altına inen monoi yağı, kepek üzerinde de harikalar yaratabilir. Monoi yağı kullanarak düzenli bir saç derisi yağlama yardımı ile birçok pullanma, kızarıklık, kaşıntı ve iltihaplanma önlenebilir ve iyileştirilebilir.

Saçınızı düz monoi yağı ile tanıştırabilirsiniz, ancak bu, yağ ile formüle edilmiş ürünlere ulaşmanın daha yaygın olduğu bir saç yağıdır. Ve tam olarak bunu yapmanızı öneririz. Oradan, tek yapmanız gereken, ister şampuan ister serum olsun, ulaştığınız ürün ne olursa olsun talimatları takip etmektir.

Monoi yağı tek başına tercih ederseniz, hindistan cevizi yağı kullanabileceğiniz tüm şekillerde uygulayabilirsiniz. Saç maskesi olarak deneyin, saç tellerinin kabarmasını önlemek ve yumuşatmak için biraz kullanın veya sıcak yağ tedavisine dönüştürün. 

Monoi Yağı Nasıl Kullanılır?
Monoi Yağı Nasıl Kullanılır?

Monoi Yağı Nasıl Kullanılır?

Monoi yağı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi amaç için kullanılabilir. Monoi yağı genel olarak şampuan öncesi bakım ürünü,  şampuan, saç kremi, cilt ve saç nemlendirici yüz nemlendirici kremi, kütikül yağı, banyo yağı ve masaj yağı olarak kullanılabilir. 

Monoi yağının kullanımı genellikle güvenlidir. Bununla birlikte, saf hindistan cevizi yağının aksine, parfümlüdür. Hassas bir cildiniz veya alerjiniz varsa, bu yağı günlük saç ve cilt bakımı rutinlerinize dahil etmeden önce bir doktora veya dermatoloğa danışın.

Vücut nemlendiricisi olarak monoi esansiyel yağını, hindistan cevizi yağı gibi uygulayın ve her gün cildinize ve vücudunuza monoi esansiyel yağı ile masaj yapın. Ek bir etki için yağı tek başına kullanabilir veya en sevdiğiniz nemlendiriciye ekleyebilirsiniz. Cildinizin nemini artırmak için yağı banyonuza bile ekleyebilirsiniz.

Şampuan günlerinde, yıkamadan önce şampuan öncesi bakım olarak yağı saç derinize ekleyebilirsiniz. Bu, saçı yumuşatmaya, dolaşıklığı gidermeye ve birikmiş ürünü gevşetmeye yardımcı olur.

Daha fazla nem için, parlaklığı ve nemi artırmak için en sevdiğiniz saç kremine birkaç yemek kaşığı bile ekleyebilirsiniz.

Bunların yanı sıra, Niaouli Yağı Ne İşe Yarar? adlı yazımızın da ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Begonya Kadın Instagram hesabımızı da takip edebilirsiniz!

Reklamlar

Selma Ulusoy

9 yıldır metin yazarlığı yapıyorum ve hikaye anlatmayı çok seviyorum. Her kadın gibi cilt bakım ve kozmetik ürünlerine bayılıyorum. Herkesin içinde var olan ışığın ve güzelliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için bu yazıları keyifle yazıyorum. Umarım siz de keyifle okursunuz. İç güzelliğinizi dışınıza yansıtabilmeniz dileğiyle...

İlgini çekti mi? Bunlara da bakabilirsin

0 Yorum
Inline Feedbacks
Yorumları Görüntüle
Reklamlar
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x